HiFace Evo Goes Cable-Less

μου βάλατε ιδέες να πάω να φτιάξω ενα πάρα πολύ μικρό cat6 ή 5 (αλήθεια αυτα τα δυο τι διαφορά εχουν; ) για την i2s συνδεση που χρησιμοποιω προς το evo dac τωρα εχω ενα 0.5m κ λέω να φτιαξω ενα 5cm... ξερουμε καποιον που να φτιάχνει καλωδια δυκτίου;

0,5 ειναι πολύ μεγάλο για ι2σ, μέχρι 15εκ. καλύτερα... το κατ6 είναι απλά με μεγαλύτερης διατομής κλώνους 22AWG αντί 24AWG...

0,5 ειναι πολύ μεγάλο για ι2σ, μέχρι 15εκ. καλύτερα... το κατ6 είναι απλά με μεγαλύτερης διατομής κλώνους 22AWG αντί 24AWG...
ναι ε;
το ξέρω πως στην i2s συνδεση πρέπει το μηκος να ειναι οσο το δυνατόν πιο μικρό αλλα δεν βρηκα ετοιμο πιο μικρό απο 0,5m οποτε πηρα αυτό!!
τωρα εστησα με τετοιο τροπο που θα μπορώ να συνδέσω και με λίγα εκατοστα... πιστευω πως 5-6 θα ειναι οκ!
στην περίπτωση μου cat5 ή 6 θα έχει διαφορά;

ξέρεις που μπορώ να πάω να μου φτιάξουν;

ευχαριστώ πολύ!!

Αντώνη ενδιαφέρουσα ιδέα.. Είναι όντως καλύτερα από ένα καλό καλώδιο σωστά ματσαρισμένο?

ναι σίγουρα , έχω τώρα από το σαββατο που ακούω και αντιλαμβάνομαι την απουσία κοκου στα υψηλά καθώς και το πολύ σφιχτό χαμηλό
ωστόσο σε κάποιους αυτό το setup μπορεί να ακουστεί λίγο στεγνό στην αρχή , εκεί θέλει σοβαρή εξέταση από που μπορεί να προέρχεται πχ εμένα στην παρούσα φάση μου έχει "δείξει" το πρόβλημα που έχω με τα καλώδια των ηχείων

ναι σίγουρα , έχω τώρα από το σαββατο που ακούω και αντιλαμβάνομαι την απουσία κοκου στα υψηλά καθώς και το πολύ σφιχτό χαμηλό
ωστόσο σε κάποιους αυτό το setup μπορεί να ακουστεί λίγο στεγνό στην αρχή , εκεί θέλει σοβαρή εξέταση από που μπορεί να προέρχεται πχ εμένα στην παρούσα φάση μου έχει "δείξει" το πρόβλημα που έχω με τα καλώδια των ηχείων

Τα πινς μέσα στον αντάπτορα είναι μονοκόμματα?

The general difference between CAT5E and CAT6 is the transmission performance, and extension of the available bandwidth from 100 MHz to 200 MHz. This includes better insertion loss, NEXT, return loss, ELFEXT. These improvements provide a higher signal-to-noise ratio, allowing higher reliability for current applications and higher data rates for future applications. I, being in the military, am using networking standers that require the higher bandwidth of the CAT6, but there are no readably available routers that can support the traffic that the CAT6 cable can. So you are wasting your money getting CAT6, but in the near future CAT5E will go the way of the cable!

Re: Απάντηση: HiFace Evo Goes Cable-Less

The general difference between CAT5E and CAT6 is the transmission performance, and extension of the available bandwidth from 100 MHz to 200 MHz.
...το οποίο το επιτυγχάνουν απλώς με πιο χοντρούς κλώνους...

Τελικά πήρα πενσακι κ το έφτιαξα μονός μου...
Παιδιά έχει αισθητή διάφορα αν κ άκουσα πολύ λίγο γιατί έπρεπε να φυγω!
Αντώνη ευχαριστώ για την ιδέα...

Re: Απάντηση: HiFace Evo Goes Cable-Less

...το οποίο το επιτυγχάνουν απλώς με πιο χοντρούς κλώνους...

Επίσης υπάρχει και ο separator, ο οποίος ορίζει σταθερή απόσταση (και μόνωση / διηλεκτρικό) ανάμεσα στα ζεύγη:

cat6.jpg

Τελικά πήρα πενσακι κ το έφτιαξα μονός μου...
Παιδιά έχει αισθητή διάφορα αν κ άκουσα πολύ λίγο γιατί έπρεπε να φυγω!
Αντώνη ευχαριστώ για την ιδέα...

Πως το έφτιαξες το καινούργιο καλώδιο; Δηλαδή με τι σειρά έβαλες τους αγωγούς; Αν τους έβαλες στην τύχη, το πιο πιθανό είναι να παίζεις εκτός spec. Υπάρχει κάπου το pinout που χρησιμοποιεί η HiFace?

Εγώ δεν ακολούθησα τίποτε, μόνος του τάφτιαξε... όταν σχολάσει θα μας πει... ούτε και εγώ ξέρω τι έκανε... πάντως μου ανέφερε μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο... ίδωμεν...

τα έβαλα ακριβως οπως ηταν τα καλώδια στο ετοιμο 0,5m που ειχα πριν (φαινοταν)... είχα δει κ ενα βιντεο στο you tube!!
απλά δεν το πετυχα με την πρώτη (κ 2ρη ΕΝΤΑΞΕΙ Χρήστο...-bye-) γιατι στο 2ρο βυσματάκι τα έβαζα αναποδα (απο βλακεια μου)!!!

Δλδ κρατώντας το βυσμα με τα pins προς τα εξω (σαν να θελουμε να το κουμπώσουμε στην υποδοχή) κ απο αριστερά προς τα δεξιά:
1) καφε, 2) ασπρο-καφε, 3) πρασινο, 4) ασπρο-μπλε, 5) ασπρο-πρασινο, 6) πορτοκαλί, 7) ασπρο-πορτοκαλί

Last edited:
Πως το έφτιαξες το καινούργιο καλώδιο; Δηλαδή με τι σειρά έβαλες τους αγωγούς; Αν τους έβαλες στην τύχη, το πιο πιθανό είναι να παίζεις εκτός spec. Υπάρχει κάπου το pinout που χρησιμοποιεί η HiFace?
η m2tech δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο.
λεει οτι χρησιμοποιείς καλώδιο δυκτίου απλά: "straight I2S for direct connection to DIY DACs on RJ-45"
http://www.m2tech.biz/public/pdf/hiFace Evo user manual 1-0.pdf (σελ. 22)

The I2S output provides raw I2S data out of the hiFace Evo on an RJ-45 socket. It has no
galvanic isolation so its ground connection is same as the USB one. Pinout is as follows
(pins are listed from left to right):
2,4,6,8) Ground
1) SDATA
3) LRCK
5) SCLK
7) MCLK
Lines are driven by high-speed, high-current buffers capable of 25mA current drive on
each line.