HiFi Man HE 1000

Εγώ μόλις τα πάρω από τον Σταύρο (ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη, κλπ. κλπ. ), θα τα οδηγήσω με τον sa-31 se του αρχηγάτορα Κινγκ-Χουά ... 9,5 βατ στο κανάλι, 500 ευρώ από τον Πολωνό ... τα έχω όλα κανονισμένα ...

Τεχνοκρατικά μιλώντας, καλός και όλα-σε-ένα ο Μιούλνερ αλλά ως εκεί (για μένα).

Ιδανικό ενισχυτικό ΙΜΟ για δυσκολοδήγητα ακουστικά είναι μια ιδιοκατασκευή τύπου F1 με J fet (F1J) η οποία συνδυάζει:

- Οδήγηση ρεύματος (υπερεπάρκεια οδήγησης)
- Single-ended και πλήρως ισορροπημένη λειτουργία

Επιβάλλεται όμως και σωστή προενίσχυση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σπύρο μου, έννοια σου. Τα φροντίζω σαν παιδιά μου και θα τα πάρεις όπως τα παρέλαβα, στο κουτί τους με όλα τα παρελκόμενα, και με έξτρα δώρο... :)

... και καλοστρωμένα.
{τέλος OT}

...αυτή τη στιγμή παίζω απ' ευθείας το Audio-gd (έξοδος Low) πάνω στον F5 μέσω ενός Obbligato 2 uF, χωρίς προ και ρύθμιση έντασης!!

Μια κλάση (ακόμη πιο) πάνω ο ήχος..

Ο πυκνωτής μπήκε αναγκαστικά λόγω του ότι το dac βγάζει υψηλό offset (65 mV) λόγω dc servo...

Από αντιστάσεις εισόδου-εξόδου πως είναι το audio gd και ο F5;
Σε ρωτάω γιατί εσύ αποκλείεται να μην το έχεις ψάξει...

Εννοείται...

Audio-gd: Rout = 20 ohm, Vout low = 1.25 V, Vout high = 2.5 V. dc offset = 65 mV (αν δεν ήταν τόσο ψηλά, θα έπαιζα dc coupled all the way!).

F5: Rin = 101 kohm, Rout = 0.1 ohm, Gain = 15 dB, Vout max. = 15 V (rms).

Αυτή τη στιγμή, στην θέση Low (output) η ένταση είναι ακριβώς όσο πρέπει και ο ήχος διαστημικός!

Για τον Μιουλνιρ (ή οπως προφέρεται κειν το πράμα) έχω μια μαρτυρία για κάποια "σκληράδα" στον ήχο.
Κατά τα άλλα βέβαια, τέρας.

Η δική μου εμπειρία δεν είχε στοιχεία σκληραδας και υπάρχουν αρκετοί σε ξένα φορά που τον χρησιμοποιούν για τα ΗΔ800.

Για 200 ευρώ πάνω από τον κινέζο δεν θα το σκεφτόμουν ούτε στιγμή.

Πάνο, γιατί το λες αυτό ; όχι ότι έγινα πια και οπαδός της audio-gd επειδή πήρα ένα φθηνό μηχανάκι της, αλλά στα διεθνή φόρα τα σιτ έχουν σαφώς περισσότερες αρνητικές αναφορές (σε θέματα ήχου & κατασκευαστικών θεμάτων) ... αν δε, δει κανείς και τον αδιάψευστο δείκτη, αυτόν δηλ. των μηχανημάτων που βγαίνουν στις αγγελίες καταλαβαίνει ... δες πχ. σήμερα τις πρώτες 10 σελίδες των αγγελιών ενισχυτικών στο head-fi ... θα βρεις περίπου 50 αγγελίες για σιτ και ούτε μια για audio-gd... [το διεπίστωσα προσωπικά γιατί ψάχνομαι να αναβαθμισθώ σε ακόμη καλύτερο ενισχυτικό] ... θα μου πεις, ότι παίζει ρόλο και πόσα έχουν πωληθεί ως καινουργή ... σωστό, αλλά και πάλι -παρότι δεν έχω το στοιχείο αυτό- για μένα η κατάσταση στις αγγελίες κάτι δείχνει ...

Σπύρο είναι πολλοί οι λόγοι. Χώρα κατασκευής Αμερική με 100% γνήσια και πιστοποιημένα υλικά. Συναρμολόγηση και κουτί άψογα. Ευελιξία σε εισόδους και εξόδους. Αναβαθμισημοτητα.

Στον ήχο που είναι και το πιο σημαντικό εξαιρετικές κριτικές που αντικατοπτρίζουν και την δική μου μικρη εμπειρία.

Πολλοί από αυτούς που τα δίνουν πάνε για μεγαλύτερο μοντέλο της ίδιας, και αυτό λέει πολλά. Στην Αμερική έχουν πουληθεί πολλά, παρά πολλά και είναι λογικό να τα βλέπεις και στις αγγελίες

Τέλος δε, να πω ότι το head fi είναι το χειρότερο φόρουμ που υπάρχει και καλό θα ήταν ότι διαβάζετε εκεί να το εμπιστεύεστε λίγο.

Το νέο schiit dac πρέπει να είναι πολύ δυνατό απ ότι διαβάζω...

Πάντως, το "συνισταμένο" perception πριν την αγορά των Hifiman HE-6, που σε μεγάλο βαθμό συντέλεσε το σχετικό νήμα στο Head fi, ήταν πολύ κοντά στο πραγματικό ΙΜΟ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και τίποτα...

Θα συμφωνήσω όμως ότι "ότι Κινέζικο" εξακολουθεί να είναι ρωσική ρουλέτα, όπως λέει και ο φίλτατος Σωκ. Δεν μπορείς να είσαι 100% βέβαιος τι μπορεί να σου τύχει...

Και για να μην παρεξηγούμε, δεν θεωρώ τα προϊόντα της Audio GD κακα, αντιθέτως ειναι αρκετά καλα. Αλλα εχω την εντύπωση οτι τρέχει λιγο με τα πολλά μοντέλα, του ξεφεύγουν καποια πραγματάκια στο μοντάρισμα (ισως να εχει βελτιωθεί εδω) ενω ταυτόχρονα η οικονομική διαφορά για τα Schiit ειναι μικρη για να με κανει να διαλέξω κατι απο Κινα, ποσο μάλλον αν πιστεύω οτι ο Αμερικάνος παίζει και καλύτερα.

Αν ηταν να πάρω σήμερα ενισχυτή για απαιτητικά ακουστικά οπως τα HE 1000 ή τα 6ρια θα έπαιρνα με κλειστά ματια Schiit.

Εγώ πάντως μεταξύ των δύο,θα διάλεγα τον Αμερικάνο λόγω νοοτροπίας και έκφρασης.
Θυμάμαι την ανακοίνωση του για το Yggdrasil (το ladder dac που λέει ο doc μάλλον) κι ακόμα γελάω,ο τύπος είναι κορυφή!

Λοιπον, το head fi για να κλείσω και αυτη την κουβέντα ειναι το πιο εμπορικό (με την κακη εννοια) φόρουμ που υπαρχει. Ο ιδρυτής βγαζει παρα πολλα χρήματα απο αυτο, επηρεάζει μεγαλο μερος της αγορας και το Moderation ειναι τραγικο. Προκαλώ τον οποιοδήποτε απο εδω να παει να γράψει 2-3 ποστ που θα κράζουν καποιο απο τα "αγαπημενα" προιοντα του Head fi και να δούμε σε ποσες ωρες θα εχει μπαναριστεί.

Υπάρχει επίσημη γραμμή στην συντονιστική ομαδα για το τι ανεβαίνει και τι οχι, ποια προϊόντα ειναι ντε και καλα τα κορυφαία και ποια οχι, ποιους θέλουμε να γράφουν κριτικες και μετρήσεις και ποιους οχι κτλ.

Το οτι κάποια προϊόντα που διαφημίζονται τυχαίνει να ειναι και καλα-εξαιρετικα ειναι απλή σύμπτωση. O Jude απο αυτο το φόρουμ τζιραρει πενταψηφια νούμερα..Πρεπει να παρακολουθεις απο κοντά ποιος γραφει τι για να καταλάβεις αν ειναι αντικειμενικός ή παίρνει μέρος στο κόλπο.

Μια καλή ανάγνωση εδω http://a-review-of-head-fi.tumblr.com/

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά που αναφέρεις Πάνο!

Έχουμε κανένα νεώτερο από Frank μεριά για τα 1000άρια?

Και είναι περίεργο να είναι τελικά έτσι το head fi. Έχω ποστάρει αρκετά τον τελευταίο χρόνο, αλλά το μόνο που εισέπραξα είναι ίσως μια "ψιλο-αδιαφορία" από τους συμμετέχοντες σε σχέση με άλλα μέλη που είχαν βέβαια περισσότερα ποστ...

Σωκ, δεν σε έχω συνηθίσει το κόκκινο χρώμα σου ακόμη. Μερικές φορές σε μπερδεύω με τον ντόκτορ..
:)

Απάντηση: Re: HiFi Man HE 1000

Σωκ, δεν σε έχω συνηθίσει το κόκκινο χρώμα σου ακόμη. Μερικές φορές σε μπερδεύω με τον ντόκτορ..

:flipout:
Αμ εδώ με μπερδεύω εγώ,άδικο έχεις;

Πάντως για τόσα χρήματα χωρίς να έχεις ακούσει (για τα χιλιάρια λέμε) κατά την γνώμη μου ξεπερνάει το απλό ρίσκο.
Στην θέση σου,δεν.Με τίποτα.

Φέτος μου έτυχε το φλουρί (για πρώτη φορά). Γι' αυτό με βλέπεις τόσο θαρραλέο...

Πλάκα κάνω...

Να, ακόμη δεν τελείωσε το NY meeting, και κάποιος του head fi βγήκε και είπε ότι τα 1000άρια έχουν soft(!) μπάσο συγκριτικά με τα HD-800.

Ευτυχώς που πόσταρε ο Πάνος τα περί forum παραπάνω...

Λοιπον, Σταυρο σε βλεπω για μεγάλα έξοδα..

Ειναι όντως πολυ καλό, κατα πασα πιθανότητα ομως θα παει πακετο με τον ενισχυτη (δεν ειναι ακομα βεβαιο). Το βαλανε διπλα σε STAX, Orpheus και τα πηγε παρα πολυ καλα. Ο Fang τους ειπε οτι το τελικό προϊόν θα ειναι ακόμα καλύτερο απο το preproduction που κυκλοφορεί αυτη την στιγμη.

Ο Frank θα κανει ενα κομμάτι σύντομα και μετα ενα full review (μόλις μπουν κανονικά στην παραγωγή)

Ελπίζω να εισαι ικανοποιημένος Σταύρο...

frank2.jpg

Άμα παίξουν μόνα τους και τον ζαλίσουν τον Fang οι Head-fiers, Σπύρο ετοιμάσου!

...αν και το ξέρω ήδη, θα με προλάβει ο φίλτατος Πολύβιος.... :)

ευχαριστώ Πάνο!

...blew them away (009, R10, Orpheus)?:blink: