HIFIMAN HE-400 Planar Headphone

Σέβομαι και εκτιμώ την άποψή σου αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και για το πως θα ακούσω τη μουσική που μου αρέσει είναι ΟΛΑ θέμα προσωπικού γούστου. Φιλικά πάντα.

Κανένα πρόβλημα, όμως εδώ αν καταλαβαίνω σωστά εκθέτουμε τις απόψεις μας σχετικά με κατά πόσο τα μηχανήματα αναπαράγουν πιστά τις μουσικές που ακούμε. Στη βάση του high fidelity λοιπόν υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές παράμετροι οι οποίες καθορίζονται από την εμπειρία live ακουσμάτων διαφόρων ειδών μουσικής η/και προσωπικών εμπειριών (π.χ. ηχολήπτης, μουσικός) ως κοινός κώδικας επικοινωνίας για να καταλαβαινόμαστε. Με βάση αυτές τις αρχές λοιπόν κοινοποίησα τις απόψεις μου οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση συμπίπτουν με τις απόψεις πολλών ειδικών και μη. Σε άλλες περιπτώσεις δεν συμπίπτουν (όπως η άποψη μου πχ για τα sennheiser hd 800) αλλά και πάλι κρατώ επιφυλάξεις. Δεν αμφισβήτησε λοιπόν κανείς τα "περί ορέξως..κολοκυθόπιτα", ωστόσο άλλο το πως μας αρέσει να ακούμε πχ το μπάσο στα ακουστικά, και άλλο πως πρέπει να αναπαράγεται το μπάσο σωστά από αυτά. Πάντα φιλικά και με σεβασμό και εκτίμηση αγαπητέ panoso.

Σέβομαι και εκτιμώ την άποψή σου αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και για το πως θα ακούσω τη μουσική που μου αρέσει είναι ΟΛΑ θέμα προσωπικού γούστου. Φιλικά πάντα.

Όχι βρε!! θα ακούς όπως σου λέμε εμείς!!... :flipout:

Γεια σου ρε panoso!! -bye-

Τα pads κάνουν μεγάλες διαφορές... τα ακουστικά είναι σαν να έχεις ένα τεράστιο ηχείο μέσα σε ένα δωμάτιο... φαντάσου, αν βάλεις διάφορα υλικά στους τοίχους αυξάνονται/μειώνονται οι ανακλάσεις/αποροφήσεις και η ακουστική αλλάζει...

Εκεί βασίζεται και ο σχεδιασμός των cup, υλικών damping και τα σχήματα της μπάφλας μπροστά από τους οδηγούς...

Κατά μια έννοια το ακουστικό είναι και εύκολο και πολύ δύσκολο να ρυθμιστεί... εύκολο να ρυθμιστεί χονδρικά... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολο να ρυθμιστεί με ακρίβεια... αυτός είναι ο λόγος που πληρώνεις πολλά για τα πολύ καλά ακουστικά... τα υλικά είναι μικρό μέρος του κόστους... αποσβένονται οι προσπάθειες και η τεχνογνωσία με τις υψηλές τιμές...

Παραδείγματα... Sennheiser HD800... γιατί δεν έκανε το Anaxilus mod, η ίδια η Sennheiser?, ενώ το κοαυστικό με αυτήν μετράει καλύτερα? ... είναι δυνατός τα Fostex T50rp να γίνονται τόσο καλά με λίγη πλαστελίνη, βαβμβάκι και βελούδινα pads?... όταν κανείς αντιλαμβάνεται αυτά τα πράγματα καταλαβαίνει τα δύο άκρα...

Τα σφουγγαράκια τα δικά μου έφτασαν... αλλά δεν μπορώ να τα δοκιμάσω τώρα... το βράδυ θα πω εντυπώσεις...

Παιδιά ειδικά για τις χαμηλές συχνότητες αποκλείεται να υπάρχει διαφορά. Το παράδειγμα με την ακουστική του δωματίου φυσικά και είναι σωστό, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση με τα ακουστικά ο ήχος μπαίνει κατευθείαν μέσα στο αυτί, σ´ένα δωμάτιο γίνεται της π*******.
Η διαφορά μπορεί να υπάρξει στις υψηλές συχνότητες μεταξύ βελούδινων - δερμάτινων αλλά πόσο μεγάλη μπορεί να είναι?
Άμα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα τεστ με κλειστά μάτια θα υπήρχε κάποιος που να βρει ποιο ζευγάρι έχει βελούδινα κ ποιο δερμάτινα?
Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι μπορείς να καταλάβεις εύκολα ποιο από τα 2 pads ακουμπάει το αυτί σου.

Οι διαφορές υπάρχουν όπως τις περιγράφουμε... δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

Ποιον ενίσχυτη ακουστικων θα συστεινατε για να οδηγήσει όπως πρέπει τα ακουστικα; Αν κάποιος ήθελε ζεστό ήχο..

Απάντηση: Re: HIFIMAN HE-400 Planar Headphone

Mετα απο αρκετο καιρο "ζωντανευω" το θεμα, μιας και ως νεος στο θεμα των ακουστικων (και, δυστυχως, μονον εκει!) επεσα με τα "μουτρα'!
Λοιπον, πηρα εναν ...βελτιωμενο ενισχυτη απο τον Χρηστο (Chris67),σαν κι αυτον εδω :http://rockgrotto.proboards.com/thread/6608 και τωρα βεβαια ψαχνομαι για ακουστικα. Βρηκα μεταχειρισμενα τα ΗΕ 400 (300 με τα μεταφορικα απο Ευρωπη - και με 250 απο Αμερικη μα ποιος καρδιοχτυπα με τα τελωνεια - ο δε Ευρωπαιος τα πουλα για να παρει τα ΗΕ500!), και δεδομενου οτι οικονομικως προς τα εκει θα παω (μια και καλη δηλ!), αναρωτιεμαι:
- ο ενισχυτης θα ανταπεξελθει στα ακουστικα; Χρηστο τι λες;
- αν οχι, τοτε ποιον; δαπανης περιπου (+) οσο των ακουστικων
- οσοι τα εχετε διαβαστε εδω μια συγκριση http://www.head-fi.org/t/682715/he-400-upgrade-over-the-k702 και πεστε αν συμφνοδιαφωνειτε με τα γραφομενα, οπου μερικοι δεν βλεπουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους αντιστοιχα με την τιμη, δεδομενου οτι βρηκα τα Κ702 2 ετων με 180 !
Αλλα αυτο που με καιει ειναι η...ενισχυση!
Λοιπον;

Η ενίσχυση είναι οκ... έχεις τροφοδοσία μεγάλη από πίσω... και τα ΗΕ-400 είναι αρκετά ευκολοδήγητα...-bye-

Φίλε μου εάν μπορείς να δαπανήσεις τα χρήματα για τα 400 κάν'το.
Εγώ τα πήρα απο εδώ και πήγαν όλα μαζί (ακουστικά + μεταφορικά) 320€.
Τελωνείο δεν είχαν αφού τα υποτιμολογούν απο μόνοι τους (Εγώ δεν τους ανέφερα τίποτα).
Αν θυμάμαι καλά τα έστειλαν απο κίνα.

Ανασταινω το νήμα για να ρωτησω: πρόσφατα πήρα τεφλόν "ασημένια" καλώδια στο νήμα με τις ψείρες Σόνυ, σε μεγαλυτερο πάχος θα βελτιώσουν τον ήχο των ακουστικών του θέματος αυτου; αν ναι τι πάχος να επιλεξω;

Έχω χρησιμοποιήσει παχύτερο επάργυρο του ίδιου προμηθευτή στα 650 και υπήρξε βελτίωση. Δε θυμάμαι το λινκ..
Μη περιμένεις όμως να έχεις (αισθητική) ποιότητα πλέξης τύπου Hifiman.

Τα εργοστασιακά καλώδια είναι καλύτερα δηλαδή; τι πάχος είχε το καλώδιο θυμάσαι; στο σαιτ της hifiman έχει καλώδια αλλά είναι τεράστια, εγώ μέχρι 1.2μ το θέλω.

Άκου τι μπορείς να κάνεις:
Φτιάξε με το υπάρχον καλώδιο (που ξέμεινε από τα ΜΗ1) πλεξούδα 3 αγωγών όπου οι δύο θα αφορούν στην επιστροφή του σήματος (-).
Έτσι και καλό αισθητικό αποτέλεσμα θα έχεις και εξαιρετική επίδοση δεδομένου και του πολύ κοντού (επιθυμητού) μήκους του καλωδίου.

Σε ευχαριστω πολυ Σταυρο για την βοηθεια, μου εχουν μεινει 5μετρα περιπου καλωδιο, το καλωδιο που εκοψα για τα σονυ ειναι 4*1,2μετρα. Να παραγγειλω παλι το ιδιο εχει νοημα η να παρω πιο χοντρο; εχω και το μπλε που ειχες προτεινει στην αρχη αλλα ειναι πολυ βαρυ και ακαμπτο, και ειναι και τα ακουστικα βαρια.. θελω να το αλλαξω για να ελαφρυνουν λιγο, να ακουστουν καλυτερα και να ειναι πιο ομορφα εαν ειναι δυνατον!

Δεν αξίζει να παραγγειλω άλλο πιο χοντρό δηλαδή; δεν ξεφεύγουν σε τιμή έτσι και αλλιως! :) και δεν έχω και τα βύσματα της χαιφαιμαν ώστε να πω δεν αξίζει να περιμένω αφού πρεπει να παραγγειλω και αυτά! Εχεις κάτι άλλο κατα νου;

Ιανουάριος του '13 το πρώτο μου άκουσμα στα 400ρια και είχα γράψει:

Τα άκουσα χθές.
Αν είχα μαζί μου το χρηματικό αντίτιμο που ζητούσαν θα έφευγα μαζί τους.
Τα αποχωρίστικα πολυ πολύ δύσκολα.
Και λίγα σας λέω.

Σας μιλώ αντικειμενικά και αποβάλλωντας κάθε υποψία ενθουσιασμού...
Τα ακουστικά σκοτώνουν.

Μεσαίες, πρίμα από άλλο κόσμο.
Χαμηλά νανμην σου λείπουν.
Φυσικότητα, ροή, σκηνή...

Οδηγούνταν από τον επίσης εξαιρετικό Lehmann.
Είναι κάπως αναίσθητα και χρειάζονται ότι καλύτερο σε ενισχυτικό.
Μόλις καλύψεις όμως αυτό το ζητούμενο, χάνεσαι σε αυτό που απλόχερα χαρίζουν:
Μελωδία.

Να συμπληρώσω και πως από άνεση τα βρήκα σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.
Ποιότητα κατασκευής πέραν του καλού.

Ερωτεύθηκα...

Εξακολουθώ να βρίσκομαι στην ίδια ακριβώς θέση με διόρθωση μόνο στο γεγονός πως δεν είναι και τα πιο ζόρικα/απιτητικά ακουστικά.
Σίγουρα επωφελούνται από καλή ενίσχυση αλλά δεν είναι και HE6.
O Leehmann τα παίζει άνετα κατά την γνώμη μου και μάλιστα με ένα κατασκότεινο (σαγηνευτικό) background.

σε βλέπω να μπαινεις σε έξοδα... βάλε και ενισχυτή.... παλιοκατάσταση... -bye-

Μιχάλη πέρασαν μόλις 2 χρόνια, αλλά το κατάφερα το σετάπ και δεν το μετανοιώνω στιγμή.

Είναι τα πρώτα ακουστικά που έχω στην κατοχή μου ανοικτού τύπου οπότε επιτρέψτε μου να ενθουσιαστώ με τον αέρα τους, τη μεγαλύτερη σκηνή τους...
ΙΜΗΟ: Φυσικός ήχος, πολύ καλή τονική ισορροπία, το μπάσο πλούσιο και ελεγχόμενο (όλα τα προαναφερθέντα σε συνδυασμό με τον Black Cube)... ροκάρουν και αϊ αμ στιλ ιν λαβ!!!!

Dire Straits και το πολυαγαπημένο μου "Once Upon a Time in the West" --> :music-smiley-005: