bluthner
Senior Member
- 2 December 2011
- 371
Σέβομαι και εκτιμώ την άποψή σου αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και για το πως θα ακούσω τη μουσική που μου αρέσει είναι ΟΛΑ θέμα προσωπικού γούστου. Φιλικά πάντα.
Κανένα πρόβλημα, όμως εδώ αν καταλαβαίνω σωστά εκθέτουμε τις απόψεις μας σχετικά με κατά πόσο τα μηχανήματα αναπαράγουν πιστά τις μουσικές που ακούμε. Στη βάση του high fidelity λοιπόν υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές παράμετροι οι οποίες καθορίζονται από την εμπειρία live ακουσμάτων διαφόρων ειδών μουσικής η/και προσωπικών εμπειριών (π.χ. ηχολήπτης, μουσικός) ως κοινός κώδικας επικοινωνίας για να καταλαβαινόμαστε. Με βάση αυτές τις αρχές λοιπόν κοινοποίησα τις απόψεις μου οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση συμπίπτουν με τις απόψεις πολλών ειδικών και μη. Σε άλλες περιπτώσεις δεν συμπίπτουν (όπως η άποψη μου πχ για τα sennheiser hd 800) αλλά και πάλι κρατώ επιφυλάξεις. Δεν αμφισβήτησε λοιπόν κανείς τα "περί ορέξως..κολοκυθόπιτα", ωστόσο άλλο το πως μας αρέσει να ακούμε πχ το μπάσο στα ακουστικά, και άλλο πως πρέπει να αναπαράγεται το μπάσο σωστά από αυτά. Πάντα φιλικά και με σεβασμό και εκτίμηση αγαπητέ panoso.