HiFimeDIY Sabre USB DAC (external PSU)

Έπειτα από τεράστια καθυστέρηση καθώς ήταν out of stock (και έπεσαν και έξω περίπου 15 ημέρες στην πρόβλεψή τους για το πότε θα το έχουν διαθέσιμο), το async είναι στο δρόμο για Ελλάδα εδώ και 5 ημέρες. Το περιμένω με μεγάλη περιέργεια καθώς θέλω να διαπιστώσω με τεστ ποια η διαφορά της ίδιας υλοποίησης σε async vs adaptive.

Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο φορητό μπορεί να θεωρηθεί το συγκεκριμένο dac. Με ενδιαφέρει να μπορώ να το παίρνω μαζί μου στην τσάντα του notebook.
Είμαι ανάμεσα σε αυτό και τη φορητή εκδοχή που έχουν.
http://hifimediy.com/index.php?route=product/product&product_id=87
http://hifimediy.com/index.php?route=product/product&product_id=123
Θεωρώ ότι λόγω εξωτερικής τροφοδοσίας ο ήχος λογικά θα είναι καλύτερος.Έχει και ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών. Απλά το άλλο είναι τελείως φορητό.

Re: HiFimeDIY Sabre USB DAC

Είναι δυο μικρά κουτιά. Το DAC είναι πανάλαφρο, το τροφοδοτικό όχι. Δε θα το αγόραζα αν ήταν να το μεταφέρω συχνά.

Τράβηξα μια φωτογραφία για να καταλάβεις τον όγκο με τάξη μεγέθους ένα raspberry pi:

Σε ευχαριστώ για τη φωτογραφία, ήταν κατατοπιστική. Μάλλον θα επιλέξω αυτό χωρίς το τροφοδοτικό για αρχή.
Έχω ένα μεγάλο διακοπτικό (12v, 10A) που ταιριάζει το βύσμα και μου έχει περισσέψει. Αργότερα μάλλον θα κοιτάξω να αλλάξω όλο το κουτί με μεγαλύτερο ενσωματώνοντας κατευθείαν ένα μετασχηματιστή μέσα του.

Κατέφθασε και το ασύγχρονο πριν λίγο:

Πολύ γρήγορα, οι οπτικές διαφορές είναι ελάχιστες. Το led λειτουργίας είναι κίτρινο (στο adaptive έιανι κόκκινο) και το θηλυκό για τα ακουστικά είναι πράσινο (στο adaptive έιναι μαύρο).

Αναγνωρίστηκε αμέσως από το linux os μου και κάνω τις πρώτες ακροάσεις.

Code:
[    3.519237] usb 1-1.2: Product: SA9023 USB Audio
[    3.571738] input: HiFimeDIY Audio SA9023 USB Audio as /devices/platform/bcm2708_usb/usb1/1-1/1-1.2/1-1.2:1.0/input/input0
[    3.588167] hid-generic 0003:262A:10E1.0001: input,hidraw0: USB HID v1.00 Device [HiFimeDIY Audio SA9023 USB Audio] on usb-bcm2708_usb-1.2/input0

Η μόνη αλλαγή που έκανα από το προηγούμενο στήσιμο είναι ότι πλέον χρησιμοποιώ ένα πολύ μικρότερο usb καλώδιο 0.3μ αντί για 1.5μ (και τα δύο είναι αγορασμένα από hifimediy) και ο λόγος είναι καθαρά η εργονομία.

Last edited:
Καλοάκουστο!
Περιμένουμε εντυπώσεις και εκτενές review!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Σε γενικές γραμμές θα πω ψέμματα αν ισχυριστώ ότι παίζει καλύτερα από το adaptive που έχω τόσο καιρό.

Επίσης με δεδομένο ότι στερούμαι εμπειρίας από άλλα dacs (μόνο ένα dac magic έχω ακούσει εκτενώς πέρα από τα δικά μου), θέλω να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο να βγάλω συμπεράσματα "ειδικού". Στο σύστημα που καλούνται τα hifimediy μου να παίξουν, δηλαδή σε ένα φτηνό hifi ενός μικρού δωματίου/γραφείου, τα έχουν βγάλει εις πέρας και με το παραπάνω.

Όσον αφορά την απόδοσή τους εν γένει, έχω κάνει μια γρήγορη σύγκριση εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...l-PSU)?p=1057047603&viewfull=1#post1057047603

Αυτό που με προβληματίζει ως προς το συμπέρασμα μου ότι το φτηνό μου dac έχασε στη στερεοφωνική εικόνα στο Α/Β του παραπάνω link, είναι ότι ακριβώς αυτό ακούω και για πολλαπλάσια ακριβά Dacs, οπότε χρειάζομαι επειγόντως ένα Α/Β τεστ με ένα σοβαρό Dac ώστε να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους.

Από την άλλη μιλάμε για μια λύση η οποία αγγίζει μετά βίας τα 100 ευρώ (και από αυτά τα 15 περίπου είναι για μεταφορικά), οπότε μάλλον οι υπεραναλύσεις γύρω από το πως παίζει είναι και λίγο περιττές. Το dac αυτό θα το αγοράσει κάποιος που δεν διαθέτει χρήματα και επίσης δεν έχει και απαιτήσεις για 24/192, DSD κλπ και νομίζω ότι κάθε ένας που η περίπτωσή του είναι όμοια με τη δική μου θα το καταευχαριστηθεί.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας το Dac μου χάλασε.... Ακούω ακόμα μουσική, αλλά μόνο όταν ανεβάζω την ένταση στο τέρμα με τον αναλογικό ροοστάτη. Σε χαμηλότερες ρυθμίσεις δεν ακούγετε τίποτα....

Τι μπορεί να φταίει? Καμιά ιδέα?

Μια που το 9018k2m μου βρίσκεται σε πάγκο επαγγελματία την τελευταία εβδομάδα για την ολοκληρωση της κατασκευής, αποφάσισα να βάλω στο σύστημα τα 2 hifimediy μου (έχω και το adaptive αλλά και το ασύγχρονο) μετά από πάρα πολύ καιρό. Το σύστημα μου απέχει μίλια απο σύστημα αναφοράς και δεν έχω και καμιά σοβαρή εμπειρία από dacs, αλλά μιας και τα συγκεκριμένα είναι μακράν τα φτηνότερα dacs που έχω ακούσει (και οτιδήποτε άλλο έχω αποκτήσει είναι ναι μεν φτηνό αλλά πολύ ακριβότερο από αυτά), ηθελα να πω μια τελική γνώμη.

Oι συγκεκριμένες υλοποιήσεις της hifimediy είναι ένα απίθανο value for money. Πλέον μπορώ να διακρίνω με ευκολία τα αδύναμα σημεία τους, με κυριότερη την περιορισμένη σκηνική τους παρουσία. Όταν όμως μιλάμε για μια συσκευή που μαζί με το τροφοδοτικό της κοστίζει κάτω από 100 ευρώ, δε νομίζω ότι μπορώ να βρω κάτι καλύτερο να προτείνω σε κάποιον άνθρωπο με λίγα λεφτά στην τσέπη, ή σε κάποιον που τέλοσπάντων θέλει να μπει στον ψηφιακό κόσμο.

Να θυμίσω ότι μιλάμε για περιορισμένη τυπικά συσκευή καθώς μπορεί να παίξει μόνο μέχρι PCM 24/96, παρόλα αυτά, ακόμα και έτσι, κάποιοι χρήστες ενδεχομένως να καλυφθούν για πάρα πολύ καιρό.

Re: HiFimeDIY Sabre USB DAC

Μετά από αρκετό καιρό με το συγκεκριμένο DAC και archphile αναρωτιέμαι αν όλα τα καινούρια DAC για Raspberry παίζουν καλύτερα. Αν ναι, ποιο θα μου προτείνατε?