High End ματζαφλάρια

Re: Απάντηση: Re: High End ματζαφλάρια

@Τζιμισκί, πατάκια ακίδων ΚΑΙ χαλί δεν παίζει (μα ποτέ), ή χαλί ή πιατάκι (καρντάση μου εσύ), σκέτη ακίδα μάλλον καλύτερα αλλά προσοχή στην παντόφλα -δεν φέρω ευθύνη-,

:grandpa: Εννοείς πιατάκι πάνω στο χαλί; Ή όταν έχεις χαλί να μην βάζεις πιατάκι; Μας μπέρδεψες πάλι τρομάρα σου!
Βασικά το χαλί είναι πιο μπροστά από τα ηχεία και οι ακίδες ακουμπάνε πάνω στο πλακάκι χωρίς να είναι πάνω σε πιατάκι...

φερίτες στα καλώδια μακρυά, μάρμαρα μακρυά, γρανίτης σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν δοκιμής -σχεδόν πάντα στεγνώνει τον ήχο!´βέβαια με ένα σάντουιτσ (αντι ζαμπόν -->νεοπρέν) και ξύλινα πιατάκια γίνεται δουλειά σε δύσκολες περιπτώσεις.

Μήπως τελικά ο μεγαλύτερος μύθος στο high end είναι τα ματζούνια και όχι τα καλώδια; Τα καλώδια τουλάχιστον σου τα δίνουν να τα δοκιμάσεις πριν τα αγοράσεις! :p

Άντε κι από Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σου (Τζιμισκή παιδί μου)!

Γιατί καλέ κύριε; Δεν βλέπετε πρόοδο; :BDGBGDB55:

Μιχάλη, είδες που σου το 'λεγα για τα πιατάκια;

Να ήταν μόνο αυτά... :flipout:

βρε συ το λαδι που εβαλες και στο δικο μου δισκακι ειναι? :slapface:

Ωχ... Μας πιάσανε... Ε, περίπου... αλλά όχι ακριβώς... Να σου πω... Μπήκε με άλλο τρόπο και...

:flipout:

Χμμμ...
Μήπως έπρεπε να τα βάλω πρώτα προς πώληση και μετά να ανάψω φωτιές? :flipout:

7 προς πώληση ως τώρα! Αναμένουμε και άλλα!

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Αναγκάσθηκα εκ των πραγμάτων μιάς και άνοιξα τον ενισχυτή να του κάνω και ένα ψιλοκαθάρισμα σασί ,λάμπες,μετασχηματιστές μετά απο 14 μήνες που τον έχω.
Βγάζοντας τα Eat δυστυχώς ο ήχος για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον,
έγινε μεν πιό εντυπωσιακός αλλά και πιό ψυχρός και με λιγότερες διαστάσεις χώρου.
έτσι τα ξαναέβαλα .
Εχω την εντύπωση οτι οι προενισχύτριες λόγω των Eat παίζουν πιό γραμμικά
δέν ξέρω γιατί δεν είμαι τεχνικός ούτε έχω ασχοληθεί με λάμπες.
Το καθάρισμα στον ενισχυτή πάντως σου το χρωστάω και σε ευχαριστώ

ακιδες
απο ertasital-ξυλινες - μεταλικες-οτι ναναι
δουλευουν μονο σε ηχεια και υπο προυποθεσεις
πιατακια
μια απο τα ιδια
μεικτες κατασκευες
αν ειχαν ξυλο κατι κανανε
σορμποθανες επωνυμες και εμποριου
καπου δουλευαν καπου στεγνωναν
σκληρα υλικα
οπως γρανιτες μαρμαρα μεταλικες επιφανειες δεν μου αρεσαν
προσφατα ηρθε μια σοφιστικε ταβλα απο την ρινγκματ αλλα δεν την εχω δοκιμασει ακομα
καλωδια και αυτα με δοκιμη
φεριτες μονο σε εικονα και οχι γαιδουρινους
μαρκαδορακι πρασινο κανει κατι αλλα οχι πολλα πραματα
το μηχανακι που ζυγοσταθμιζει τα δισκακια τρωγοντας τα ναι αλλα παλι λιγα πραματα
ψυκτρες αιχμαν ναι αλλα μονο οπου δουλευουν
βυσματα μονο καποια καρντας και ολα τα αιχμαν πλην των μπανανων που ειναι για ελαφρα καλωδια
βασικα καθε τι που δουλευει κανει καποια διαφορα του 0, κατι
10 τετοιες βελτιωσεις ειναι κατι το αξιολογο
η μεγαλυτερη βελτιωση ηταν το δισκακι του πιουριστ
ολα τα αλλα κολυμπουσαν σε αβαθη νερα

Το καθάρισμα στον ενισχυτή πάντως σου το χρωστάω και σε ευχαριστώ

Νάσαι καλά...
Να και ένας που δούλεψαν σωστά τα ΕΑΤ. :)

(μην διαβάσεις παρακάτω όμως γιατί σε βλέπω να τον ξανανοίγεις :flipout:)

Το Σαββάτο που άνοιξα τον ενισχυτή για να καθαρίσω τα ποδαράκια των προενισχυτριών, και μιας και έχω το λαδάκι καθαρισμού επαφών της TR (κυρίως το δίνουν για βινύλιο) έβαλα με ένα βαμβακάκι λίγο στα ποδαράκια τους, όπως και στις ενισχύτριες. Δουλειά δεν είχε ο διάολος δε λέμε; :p
Αν και δεν το αναφέρει πουθενά το συγκεκριμένο λαδάκι, η διαφορά στον ήχο ήταν προς το καλύτερο.
Μου θύμισε τη διαφορά που παίρνεις όταν αλλάζεις τα χαλαρωμένα RCA ενός interconnect με κάποια πιο σφιχτά. -bye-

Re: Απάντηση: High End ματζαφλάρια

προσφατα ηρθε μια σοφιστικε ταβλα απο την ρινγκματ αλλα δεν την εχω δοκιμασει ακομα

btw το Ground it Deluxe της Project το έχεις δοκιμάσει;
Εμένα μου δούλεψε ΠΟΛΥ καλά και είναι και πανέμορφο (σε piano black).

Το Σαββάτο που άνοιξα τον ενισχυτή για να καθαρίσω τα ποδαράκια των προενισχυτριών, και μιας και έχω το λαδάκι καθαρισμού επαφών της TR (κυρίως το δίνουν για βινύλιο) έβαλα με ένα βαμβακάκι λίγο στα ποδαράκια τους, όπως και στις ενισχύτριες. Δουλειά δεν είχε ο διάολος δε λέμε; :p
Αν και δεν το αναφέρει πουθενά το συγκεκριμένο λαδάκι, η διαφορά στον ήχο ήταν προς το καλύτερο.
Μου θύμισε τη διαφορά που παίρνεις όταν αλλάζεις τα χαλαρωμένα RCA ενός interconnect με κάποια πιο σφιχτά. -bye-

Γενικά ότι λαδώσεις, αποδίδει.......
για δοκίμασε με λάδι από βουτυράκι Τεχλικίδη (πως τον λες τέλος-πάντων)...:afro:

Καλα το βουτυρο παντως του Τεχιλικιδη ειναι ολα τα λεφτα. Φρεσκο φρεσκο!
Θα ερθεις τελικα το απογευμα να ακουσουμε το Gryphon Atlantis?6 θα ειμαι εκει!

Πολύ DIY το λάδι του Τεχλικίδη και δεν.
Άσε που το κασέρι δεν είναι κρυογεννημένο και σε ξέρω εσένα ότι δεν θα σου αρέσει...

Και μια και το αναφέραμε, όποιος βάλει λάδι στις λάμπες θα τρομάξει λίγο...
Θέλουν 5-6 ώρες για να έρθουν στα ίσα τους και να σταματήσουν να παίζουν σαν τρανζιστοράκι! :p

Aπό σαλάτες, γκοφρέτες , ΕΑΤ και ψύκτρες μου άνοιξε η όρεξη για φαγητό και παγωμένες μπύρες δίπλα σε ενισχυτές τάξης Α . Καλοκαιριάζει σιγά σιγά , πρέπει να αφήσετε την τάξη Α να ξεκουραστεί και να παίξετε με καμια ΑΒ ή καλύτερα Tripath!

Εκτός του χιουμοριστικού κλίματος... σε πιο σοβαρό τόνο εγώ είδα μεγάλη αλλαγή τοποθετόντας ενισχυτές και CD με λυχνίες (Jadis, Conrad Johnson και Musical Fidelity) σε ένα rack της Audio Magic. Πραγματική και αισθητή διαφορά. Βέβαια, πριν τα είχα ακουμπήσει σε ένα τυχαίο rack με γυαλί. Κυρίως η διαφορά είναι εμφανής σε μέτριο αλλά δίολου αδιάφορο ποσοστό σε βελτίωση στα μεσοχαμηλά και στις υψηλές , ξεκαθαρίζοντας τον ήχο και κάνοντάς τον να διακρίνεται από μεγαλύτερη ομοιογένεια.

Αν θέλετε να δείτε διαφορά με λίγα χρήματα (κυρίως σε ενισχυτές ή CD - DAC με λυχνίες) πάρτε ένος εκατοστού πάχους έβενο στην διάμετρο του ενισχυτή σας, αγοράστε 4 καλά hi end ποδαράκια αξίας μέχρι 200 ευρώ και από κάτω τοποθετήστε άλλο ενα ξύλο 1cm πάχους από κελεμπέκι . Aποκλείετε να μην δείτε διαφορά με αυτό το Τοστ.. το οποίο πραγματικά τρώγεται και είναι πολύ οικονομικότερο ενός ράκ των 2000 ευρώ.

Re: Απάντηση: High End ματζαφλάρια

Καλα το βουτυρο παντως του Τεχιλικιδη ειναι ολα τα λεφτα. Φρεσκο φρεσκο!
Θα ερθεις τελικα το απογευμα να ακουσουμε το Gryphon Atlantis?6 θα ειμαι εκει!
Τώρα που είσαι

Aπό σαλάτες, γκοφρέτες , ΕΑΤ και ψύκτρες μου άνοιξε η όρεξη για φαγητό και παγωμένες μπύρες δίπλα σε ενισχυτές τάξης Α . Καλοκαιριάζει σιγά σιγά , πρέπει να αφήσετε την τάξη Α να ξεκουραστεί και να παίξετε με καμια ΑΒ ή καλύτερα Tripath!

Εκτός του χιουμοριστικού κλίματος... σε πιο σοβαρό τόνο εγώ είδα μεγάλη αλλαγή τοποθετόντας ενισχυτές και CD με λυχνίες (Jadis, Conrad Johnson και Musical Fidelity) σε ένα rack της Audio Magic. Πραγματική και αισθητή διαφορά. Βέβαια, πριν τα είχα ακουμπήσει σε ένα τυχαίο rack με γυαλί. Κυρίως η διαφορά είναι εμφανής σε μέτριο αλλά δίολου αδιάφορο ποσοστό σε βελτίωση στα μεσοχαμηλά και στις υψηλές , ξεκαθαρίζοντας τον ήχο και κάνοντάς τον να διακρίνεται από μεγαλύτερη ομοιογένεια.

Αν θέλετε να δείτε διαφορά με λίγα χρήματα (κυρίως σε ενισχυτές ή CD - DAC με λυχνίες) πάρτε ένος εκατοστού πάχους έβενο στην διάμετρο του ενισχυτή σας, αγοράστε 4 καλά hi end ποδαράκια αξίας μέχρι 200 ευρώ και από κάτω τοποθετήστε άλλο ενα ξύλο 1cm πάχους από κελεμπέκι . Aποκλείετε να μην δείτε διαφορά με αυτό το Τοστ.. το οποίο πραγματικά τρώγεται και είναι πολύ οικονομικότερο ενός ράκ των 2000 ευρώ.

ακούω προμηθευτή!!!! και πόσο θα πάει το μαλλί???