High-end Show 2010

Απάντηση: Re: High-end Show 2010

Αποψη μου οτι ο χομπιστας μπορει να ειναι και υποδειγματικος εμπορος και υποδειγματικος επαγγελματιας,κατα τον ιδιο τροπο που ενας εμπορος μπορει να ειναι κακος επαγγελματιας,η ενας πετυχεμενος επαγγελματιας μπορει να ειναι μεχρι και κακος γνωστης του αντικειμενου το οποιο πολυ πετυχεμενα επαγγελλεται.
Δεν αφορα κανεναν απο εσας,εξ'αλλου δεν σας γνωριζω.Αφορα το σκεπτικο της πιο πανω δηλωσης απο οπου δηποτε κι αν προερχεται.
Οι καλυτεροι κατασκευαστες στον χωρο παγκοσμιως,ηταν,ειναι και θα πεθανουν χομπιστες.

Έτσι ακριβώς, τα είπες όλα! :SFGSFGSF::grinning-smiley-043

ισως θα μπορουσαμε να επανελθουμε κανοντας σχολια ακουσματος για το καθε συστημα ξεχωριστα βαζοντας μια μια φωτογραφια του καθε συστηματος και απο κατω τα σχολια των παιδιων που το ακουσαν και για να μην εχουμε πισωγυρισματα να εχει χρονο παραμονης για σχολια 24 ωρες
λεω εγω τωρα μια μ......κια

Απάντηση: Re: Απάντηση: High-end Show 2010

Μετά θα πάει δίπλα να κλαφτεί και να πει πόσο κομπλεξικοί είναι οι διαχειριστές του avclub

Ποιος ο Μπουλαματης?ενοειται... χχααα χα χα..

Λοιπον..ποιανου του αρεσανε τα Musical affairs?..εγω επαθα ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ παιδια...για μενα το ποιο φυσικο αποτελεσμα απο οοοοτι ακουσα...
Ψιλοαπογοητευτικα και απο το νεο ηχειο της Tune Audio, το μικρο..ενω ηταν αρκετα γλυκοηχο για τα γουστα μου, τα μπασα ρε παιδακι μου πολυ ξερα..δε ηταν γλυκο σφιχτο μπασακι.σα να βουιζε..σαν να μη μπορουσε να παιξει κατω απο τa 100Hz..
Αλλη απογοητευση για μενα, ηταν τα JBL..πολυυυ υποοδηγηση να πω, ασαφεια να πω..ξερω γω...
Μπραβο στην Sigma! Πανεμορφος ηχος απο Ελληνα κατασκευαστη, αλλα μαλλον λογο τσουχτερη τιμη...τωρα βεβαια κατα τα μεγαφωνα κ η τιμη ε..
Τα MBL σας αρεσανε ρε παιδια?..απο look δε λεω, σκιζανε..αλλα απο ηχο?..τα ακουσα κανα 15λεπτο..παιζανε καταπληκτικα ηχους οπως βιολες-βιολια-πνευστα..αλλα οταν τα πραματα γινανε σε μια φαση ποιο γρηγορα καπου χαλαστικα..επιλθε ασαφεια κ θολουρα..
Α μη ξεχασω, θερμα συγχαρητηρια στους Αδ τσακιριδη! τα ευγενικοτερα παιδια! Με ορεξη για πλακιτσα κ ενδιαφερον προς οσους μπαινανε μεσα!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: High-end Show 2010

´

Λοιπον..ποιανου του αρεσανε τα Musical affairs?..εγω επαθα ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ παιδια...για μενα το ποιο φυσικο αποτελεσμα απο οοοοτι ακουσα...
Ψιλοαπογοητευτικα και απο το νεο ηχειο της Tune Audio, το μικρο..ενω ηταν αρκετα γλυκοηχο για τα γουστα μου, τα μπασα ρε παιδακι μου πολυ ξερα..δε ηταν γλυκο σφιχτο μπασακι.σα να βουιζε..σαν να μη μπορουσε να παιξει κατω απο τa 100Hz..
Αλλη απογοητευση για μενα, ηταν τα JBL..πολυυυ υποοδηγηση να πω, ασαφεια να πω..ξερω γω...
Μπραβο στην Sigma! Πανεμορφος ηχος απο Ελληνα κατασκευαστη, αλλα μαλλον λογο τσουχτερη τιμη...τωρα βεβαια κατα τα μεγαφωνα κ η τιμη ε..
Τα MBL σας αρεσανε ρε παιδια?..απο look δε λεω, σκιζανε..αλλα απο ηχο?..τα ακουσα κανα 15λεπτο..παιζανε καταπληκτικα ηχους οπως βιολες-βιολια-πνευστα..αλλα οταν τα πραματα γινανε σε μια φαση ποιο γρηγορα καπου χαλαστικα..επιλθε ασαφεια κ θολουρα..
Α μη ξεχασω, θερμα συγχαρητηρια στους Αδ τσακιριδη! τα ευγενικοτερα παιδια! Με ορεξη για πλακιτσα κ ενδιαφερον προς οσους μπαινανε μεσα!
Και ξανα ποσταρω τα σχολια μου...

Απάντηση: Re: High-end Show 2010

Ρε σεις θα μιλησουμε για κανα ηχειο καμια ωρα η ολο φαγουρα;;

Σίφη όντως έχεις δίκιο.
Τι μας νοιάζει το ζόρι μερικών.

Λοιπόν όπως διάβασα τα σχόλια για μερικά ακριβά κορνοειδή σε τρανές αιθουσες:

Για τα JBL προφανώς λίγο μπερδεύτηκαν οι άνθρωποι.
Τα περάσανε για PA της JBL και νόμισαν πως θα καλύψουν την αίθουσα.
Φρονώ πως με δύο ενεργά 15" σαμπς κομμένα στα 80Ηζ και από ανθρώπους που ξέρουν να τα στήνουν... θα σκότωναν τα πάντα με άνεση.

Γενικά τα κορνοειδή ακόμα και μεγάλων διαμετρημάτων, ένα υποσύστημα στα χαμηλά το θέλουν για να είναι ολοκληρωμένα.
Ειδικά αν είναι στημένα στη μέση του πουθενά.
Ειδάλλως ή πάσχουν από υπεραπόσβεση λόγω έλλειψης των δύο κάτω οκτάβων ή από κούραση ώτων.
Προφανώς είναι προτιμητέο το πρώτο.
Είναι γενική παραδοχή ότι όταν γεμίζει το κάτω φάσμα, ξεκουράζεται το αυτί... από το πάνω.
Τα περί ισσοροπίας και φλατ είναι τουλάχιστον αστεία γιατί οι περισσότεροι δεν ξέρουν(με) τι μας γίνεται.
Απλά μας αρέσει κάτι και έτσι βεβαίως είναι το σωστό.
Στο φινάλε τα συστήματα είναι για να μας αρέσουν και όχι για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Αλλά αν συνυπολογίσεις το κόστος, παρόμοια συστήματα τα θεωρώ ανεπιτυχείς προσεγγίσεις ή μάλλον για να είμαι αντικειμενικότερος, ελλειπείς.
Το μέγεθος και η τιμή πάντα εντυπωσιάζει αλλά όχι αυτούς που έχουν γνώση, ωριμότητα και λογική.
Εξ' αλλου αυτά διαβάζαμε παλαιότερα για τα κορνοειδή με σάμπς στα υπόγεια και τηλεφωνικά καλώδια όπου μερικοί είχαν πάθει μελαγχολία για τα κουβαδάκια με τα οποία ακούγανε.

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι την αμεσότητα και το λάιβ φήλινγκ που δίνουν αυτά τα ηχεία δύσκολα θα τα δώσουν άλλα, αλλά δυστυχώς πολλοί από τους κατασκευαστές τους είναι επηρρεασμένοι από τους μύθους που πιστεύουν οι χαιφιντελίστες... και έτσι δεν τολμάνε για ένα χαμηλό υποσύστημα.
Ίσως χάσουν την ταμπέλα του χάιεντ που τόσο χρειάζονται...

Παντως ειλικρεινα, αυτο που ακουσα τωρα τ απογευμα με τα mtz jairo-s εναν diy tda7294 και ενα thorens td160, με το oxygen απο jean michele jare, προχειροστημενα, τ ακουσα απο λιγα συστηματα, 10πλασιου κοστους...
Λιγα συστηματα παιζανε καλα πραγματικα.
Α μ αρεσε πολυ το diy super tweeter του Χαιτα, με την ριμπον μοναδα! Εδινε μια ξεχωριστη νοτα "αερα" σε οτι ακουσαμε το 20λεπτο που κατσαμε εκει!

@ fragoulisnaval

Έχω απαντήσει στο κείμενο μου παρακάτω.

Βεβαίως και μπορώ να γράψω την άποψη μου. Επειδή όμως δεν είμαι " ειδικός " οφείλω να είμαι προσεκτικός στην τοποθέτηση μου.

Σε καμία περίπτωση δεν έγραψα ότι οι αντιπρόσωποι είναι άγιοι.

Απλά δεν μπορώ να απαξιώνω την προσπάθεια τους, επειδή κατέχω ένα σύστημα που είτε παίζει καλά, είτε με έχει πείσει για αυτό, αυτός που μού το πούλησε, καθώς, παρά τις αγαθές μου προθέσεις είμαι απλά ...κουφός.:flipout:

Δυστυχώς μέχρι να αποδειχθεί ότι είμαι κουφός την ζημιά την έχω κάνει.

Τέλος του off topic απο πλευράς μου. Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα και δεν είμαι αντιπρόσωπος - εισαγωγέας, ούτε καν πωλητής μηχανημάτων ήχου και άλλων παρεμφερών προϊόντων.

Φιλικά.

Αν πέρασες από το πρώτο δωμάτιο στα αριστερα της γραμματείας στο δεύτερο όροφο, εκεί έπαιζαν τα Heco σε συνδιασμό με cd player και ολοκληρωμένο της Marantz. Πώς σου φάνηκε το ηχητικό αποτέλεσμα??
(Το κόστος τψν καλωδίων κατά τον πωλητή το αφήνο ασχολίαστο....)

Nα πω και γω δυο λογακια μιας και το ξεκατινιασμα μεταφερθηκε αλλου.
Τα εχω βαρεθει αυτα καθε δυο και τρεις.
Τα ιδια καθε φορα μετα απο καθε εκθεση.

Γενικα ηθελα να δω περισοτερα, αλλα το περιμενα κιολας λογω κρισης γενικα.

Να ευχαριστησω ολους τους εκθετες, που για μας ειδικα λογω επαρχιας, ειναι πολυ δυσκολο να ακουμε/βλεπουμε τοσους πολλους μαζι.

Τα συστηματα που μ´αρεσαν ηταν αυτα με τα Tad / amr, αν και τα συνοδα τελικα ηταν "λιγα".
Το σαβατο βραδυ μας αφησαν μονους να βαζουμε και να βγαζουμε δισκακια, οποτε εκμεταλευθηκαμε και την ενταση.
Ριξαμε τρελα γκαζια, αφου με τις μποτιες ακουγαμε και τα "τσικ" απο τις λαμπες των συνοδων.

Επισης πολυ καλα συστηματα τα
Rocport / lamm (σταθερη αξια)
Atc 20active,
Focal / vac (η πρωτη φορα που μ´αρεσε το υοτοπια)
JBL (κλασικη αξια) everest και το 9900 (σε πολυ προβληματικο χωρο και στησιμο).
τα Amazon (με προυποθεσεις χωρου/στησιμστος).

Best buy (μακραν) για μενα, το συστημα με τα XTZ.
Για τα λεφτα τους, τι να πω.......αν επαιρνα ηχεια τωρα, αυτα θα ηταν.
(με εναν ενισχυτη, και χτισιμο σιγα σιγα για διενυσχιση τουλαχιστον)

Επισης (μεσα στους 5 καλυτερους) εξαιρετικος ηχος απο τα
avantgarde Duo / audio note
και τα Marvel του Μorfea. (αυτα θελω να τα ξανακουσω).

αλλα δεν θυμαμαι τωρα. (αν θυμηθω θα συμπληρωσω)

Να σταθω oμως λιγο στα Aries Cerat / Anima.
ΙΜΗΟ ηταν ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ηχος της εκθεσης, και μαλιστα αν ειχα τα λεφτα, θα τα προτιμουσα σε σχεση με τα MBL π.χ. (απο αυτα δεν "ζητηθηκε" αναλυση κοστολογιου)
Το Ανιμα ειδικα, επαιξε πολυ καλυτερα απο περσι.

Οι ελληνες κατασκευαστες ακουσαν και φετος τα εξ' αμαξης. (Τσακιριδης κ.λ.π. ειναι αλλη κατηγορια)
Παιδια υπομονη, ετσι ειχε γινει και με τα Yψιλον και τα TLA και τα Analysis.
Ουδεις προφητης στον τοπο του.
Δυστηχως, πρεπει να γραφτουν καλα λογια, πρωτα στο stereophile, για να ειναι δικαιολογημενες οι τιμες.

Μεχρι τοτε σας ευχομε υπομονη (και γερο στομαχι).............

Last edited:
Τώρα θα μου πείτε τι θέλω και μπλέκομαι, αλλά θα το τολμήσω, ίσως λίγο ban μου κάνει καλό... :flipout:

Εγώ στην έκθεση δεν πήγα φέτος, και διαβάζω το νήμα να ενημερωθώ. Δεν αποκόμισα και πολλά. Αν είχα πάει στην έκθεση, εγώ θα έλεγα τι μου άρεσε από αυτά που άκουσα, και θα απέφευγα να σχολιάσω αυτά που δεν μου άρεσαν. Και θα πω και το γιατί: μπορεί ο εκθέτης Χ να μην κατάφερε για οποιοδήποτε λόγο να στήσει ένα σύστημα που εμένα να μου φανεί καλό, αλλά ήταν εκεί, και μου έδωσε μια ευκαιρία να ακούσω τα μηχανήματά του. Αν βγω και τον σχολιάσω αρνητικά σε ένα δημόσιο φόρουμ, δεν θα του κάνω αρνητική διαφήμιση; Αν του χρόνου αποφύγει να έρθει ο εκθέτης Χ στην έκθεση (επειδή του βγήκε σε κακό τελικά), θα έχει άδικο;
Και αν δεν έρθει ο Χ, ο Υ, ο Ζ, σε ποια έκθεση θα πάμε του χρόνου;

Επίσης μια πρόταση: είναι εύκολο να βάλουμε κάποιο poll; (Δεν πιστεύω στα αποτελέσματα των poll, αλλά δίνει μια συνοπτική ματιά της γνώμης αυτών που πήγαν...)
Αν είναι πολύ οι εκθέτες, να τους χωρίζαμε σε 2-3 νήματα, ανάλογα με κάποιο χαρακτηριστικό; (Τιμή, τύπος ηχείων, κλπ.)

Τα rocport δε σας φανηκαν κακοστημενα; Στο καθισμα δε ειχαν μπασο. Δυο μετρα μπροστα παιζανε τελειως διαφορετικα

Τώρα θα μου πείτε τι θέλω και μπλέκομαι, αλλά θα το τολμήσω, ίσως λίγο ban μου κάνει καλό... :flipout:

Εγώ στην έκθεση δεν πήγα φέτος, και διαβάζω το νήμα να ενημερωθώ. Δεν αποκόμισα και πολλά. Αν είχα πάει στην έκθεση, εγώ θα έλεγα τι μου άρεσε από αυτά που άκουσα, και θα απέφευγα να σχολιάσω αυτά που δεν μου άρεσαν. Και θα πω και το γιατί: μπορεί ο εκθέτης Χ να μην κατάφερε για οποιοδήποτε λόγο να στήσει ένα σύστημα που εμένα να μου φανεί καλό, αλλά ήταν εκεί, και μου έδωσε μια ευκαιρία να ακούσω τα μηχανήματά του. Αν βγω και τον σχολιάσω αρνητικά σε ένα δημόσιο φόρουμ, δεν θα του κάνω αρνητική διαφήμιση; Αν του χρόνου αποφύγει να έρθει ο εκθέτης Χ στην έκθεση (επειδή του βγήκε σε κακό τελικά), θα έχει άδικο;
Και αν δεν έρθει ο Χ, ο Υ, ο Ζ, σε ποια έκθεση θα πάμε του χρόνου;

Επίσης μια πρόταση: είναι εύκολο να βάλουμε κάποιο poll; (Δεν πιστεύω στα αποτελέσματα των poll, αλλά δίνει μια συνοπτική ματιά της γνώμης αυτών που πήγαν...)
Αν είναι πολύ οι εκθέτες, να τους χωρίζαμε σε 2-3 νήματα, ανάλογα με κάποιο χαρακτηριστικό; (Τιμή, τύπος ηχείων, κλπ.)

Εσύ κανονικά έπρεπε να συζητάς με τον Yperion τα του συγκριτικού των τριών τηλεοράσεων....:flipout::flipout::flipout:

Τί δουλειά έχεις εδώ? :afro:

Σιφη, οπως τ´ακουσαμε απ´την πρωτη θεση, (δε νομιζω να καθησες πισω στον καναπε??) και με δυο ελληνικα σι ντι (Θανο Μικρουτσικο το αλλο δεν το θυμαμαι) και του ειπαμε και ανεβασε ενταση ειχε πολυ και με τρομερο ελεγχο χαμηλο.

Υ.Γ. νομιζω οτι ηταν στο δωματιο που περσι ειχαν στημενα τα audio research με τα magnepan 20.1 (προβληματικο δωματιο σιγουρα)

Να επισημάνω κάτι που μάλλον δεν πρόσεξε πολύς κόσμος.
Στο δωμάτιο του Ορφέα με τα Virgo και το μεγάλο Clearaudio, υπήρχαν σε μια γωνιά δύο νέα μηχανήματα της Primare, ο ενισχυτής Ι32 (που είναι πια ψηφιακός) και το CD32.
Δεν ξέρω αν έχουν καν κυκλοφορήσει επίσημα και ίσως θα ήταν πιο ενδιαφέρον να έπαιζαν σε κάποιο απ'τα δωμάτια, αφού οι υπόλοιπες συσκευές του Ορφέα έχουν παρουσιαστεί και σε προηγούμενες εκθέσεις.

Από 'κει και πέρα τα ηχεία της ΤΑD ήταν κατά τη γνώμη μου η κορυφαία παρουσία στην φετινή έκθεση. Είναι το καλύτερο ηχείο που έχω ακούσει σε έκθεση, ελαχίστως μπροστά κι από το καταπληκτικό SF Stradivari (η οποία Sonus Faber πολύ μας έλειψε φέτος).

Ευχαριστώ.

Εγω εχω να πω το εξης γενικα για τις εκθεσεις. Δεν ειναι ενδεικτικες για κριτικη μηχανηματων. Τουλαχιστον οι εμπειροτεροι θα επρεπε να το γνωριζουν. Πολλα συστηματα που εδω ηταν μετρια σε αλλη εκθεση πχ. Μοναχο επαιζαν μακραν καλυτερα και το αντιθετο. Αντε βγαλε ακρη μετα. Αν κατι καποιον ενδιαφερει, καλο ειναι να το ακουσει στην αντιπροσωπεια. Και τι εγινε αν ενα ηχειο επαιζε παπαδες σε ενα δωματιο ετσι επειδη του "εκατσε" ο χωρος. Το ιδιο ηχειο θα ακουστει με 10 διαφορετικους τροπους σε 10 διαφορετικα δωματια. Χρονια τωρα λεμε οτι οι εκθεσεις ειναι για παρουσιαση νεων μηχανηματων. Για παραδειγμα στο Μοναχο τα ηχεια του φιλου μου Μορφεα επαιζαν απλα καλα αλλα σε ενα απαραδεκτο χωρο, που του ειχαν δωσει οι Γερμανοι. Μεχρι εκει ομως. Φετος ηταν μακραν καλυτερα στην Αθηνα. Τι συμπερασμα βγαινει? Αλλο παραδειγμα. Το ιδιο συστημα με Acapella - Einstein σε Μοναχο και Αθηνα ειχαν εντελως διαφορετικο ηχο! Το ιδιο και με τα tad και με χιλια αλλα μηχανηματα...
Εχω βαρεθει να ακουω καθε χρονο τα ιδια. Οσοι λοιπον ειναι τοσο μαγκες στο να στηνουν σε οποιδηποτε χωρο οποιοδηποτε συστημα ας ερθουν του χρονου -αν γινει- να δωσουν ενα χερι βοηθειας να δουν την γλυκα. Εδω παλευουμε κατι χρονια να τελειοποησουμε το δικο μας, στον γνωστο μας χωρο και παλι κανουμε χιλιες δυο αλλαγες ποσο μαλλον μεσα σε δυο ημερες σε ενα δωματιο ξενοδοχειου απο τοιχους με γυψοσανιδες.
Οσο για τα αστρωτα μηχανηματα, τι να κανουμε ρε παιδια να λετε παλι καλα που τουλαχιστον ηρθανε στην ωρα τους. Αυτο θα συμβαινει παντα και παντου.

Last edited:
Συμφωνω απολυτα Γιαννη, και μονο με δικα σου δισκακια παιρνεις μια γευση.