HiMedia 600A / 600B

Λοιπόν το τεστ ήταν σκέτη αποτυχία. Το audio που είναι και το σοβαρότερο δεν έβγαλε ποτέ dts hd παρα μόνο σε μία ταινία για 5 δευτερόλεπτα και στις υπόλοιπες με το ξεκίνημα τις ταινίας το πετούσε για χιλιοστά του δευτερολέπτου και μετά απλό dts. Στις ρυθμίσεις του audio όλα raw και 7.1 hd. Μόνο στις ταινίες με true hd μου το έβγαλε κανονικά. Εχει κανείς καμια ιδέα τι φταίει. Το firmware είναι το τελευταίο σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο και αν θυμάμαι καλά είναι το 1.0.3.4. Αυτα για τον ήχο και είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που το αγόρασα. Το dts hd.
Πάμε στους υπότιτλους. Τα ίδια με χθες. Σε κάθε ταινία ανάλογα τους υπότιτλους πρέπει να αλλάζω και κωδικοποίηση. Επίσης τους ενσωματομένους από iso που το έχω κάνει mkv τους οποίους αναφέρει ως embedded αν θυμάμαι καλά, δεν τους αναγνωρίζει και στους εξωτερικούς πρέπει να τους κάνω μια greek και μια ut8 δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία. Αυτό μου φαίνεται λίγο κωμικοτραγικό γιατί στο ntr83 ποτέ δεν μου χρειάστηκε και δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό.
Και κάτι τελευταίο. Σε κάποιες ταινίες όταν το προχώρησα με το search μου κολλούσε.Οφείλω να πω ότι το τεστ έγινε και σε lan και σε εξωτερικό δίσκο usb.
Αυτά απο το πρώτο τεστ. Αν δεν φτιάξει το dts hd φοβάμαι ότι θα επιστραφεί.
Ακούω βοήθεια γιατί με έχει πάρει απο κάτω.

Το κοίταξα αλλά δεν είδα τίποτα απο αυτά που γράφει να αναφέρεται στα δικά μου προβλήματα. Μίλησα με τον αντιπρόσωπο και ελπίζω οι Κινέζοι να βρούν την λύση στο πρόβλημα μου. Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στις ταινίες με true hd παίζει μια χαρά και στις ταινίες με dts hd το βγάζει και μετά το εξαφανίζει. Τέλος πάντων τα προβλήματα είναι ο ήχος, οι υπότιτλοι και κάποια κολλήματα που μου κάνει σε κάποιες ταινίες που δεν τα κάνει το Ntr83. Πάντως το παιδι στην αντιπροσωπεία είναι πολύ εξυπηρετικό και ελπίζω να βρει την λύση. Αυτό είναι ένα απ' τα θετικά για να αγοράζεις απ' την Ελλάδα γιατί έχω διαβάσει σε διάφορα θέματα κάποιες γνώμες που αναφέρουν ως συμφέρουσα λύση την αγορά απ' το εξωτερικό αλλά πιθανός θα αγνοούν τα βασικά στοιχεία της οικονομίας σε μια κοινωνία. Θα έπρεπε κάποιος να ανοίξει ένα θέμα για να αποσαφηνιστούν κάποια θέματα πάνω σ' αύτο και κατα πόσο είναι καλύτερα ένα προϊον να το πέρνεις 100 ευρώ απ' το εξωτερικο ή 130 από Ελλάδα.

Εγω παντως σε ενα θεμα που ειχα με το 600Α,επικοινωνησα με futeko και ολα εγιναν σε μια μερα...
και απαντησαν και το εστειλα με δικα τους εξοδα..

Σήμερα το βράδυ θα κάνω τις τελευταίες δοκιμές από εξωτερικό δίσκο και όχι από lan μήπως και δεν το σηκώνει το dts hd το lan και με έργα σε full bluray με όλα τους τα parts γιατί μπορεί κάτι να χάνεται όταν τα επεξεργάζομαι και τα μετατρέπω σε mkv. Ο ενισχυτής είναι ο yamaha RX-V371 και δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα με το dts hd γιατί μου το εμφανίζει για λίγο καθώς επίσης παίζει μια χαρά το true hd που σημαίνει ότι είναι οκ στα hd audio. Βέβαια δεν έχω ξαναπαίξει dts hd αλλά δεν έχω και άλλη πηγή για να τον δοκιμάσω. Αν πάντως δεν δουλέψει και σήμερα το βράδυ σίγουρα θα επιστραφεί.

Επειδή καλό είναι να μην δημιουργούνται εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν, να διευκρινίσω ότι το player παίζει απροβλημάτιστα και DTS-MA και Dolby-TrueHD και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους ενσωματωμένους Ελληνικούς υπότιτλους σε bluray-rips.

Όσοι από το forum έχουν το player και τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Το τι φταίει στον φίλο toyo αν δηλαδή είναι θέμα χειρισμού, αρχείων, υποδομής ή συγκεκριμένου μηχανήματος, είναι κάτι που σε επικοινωνία μαζί του θεωρώ πως σύντομα θα το λύσουμε.

Καλημέρα. Πιθανός να το λύσαμε Σπύρο. Λοιπόν με το Nfs μου έτρεξαν όλα τα αρχεία και κάποια δύσκολα που κολλούσαν με το samba, σαν νεράκι. Άρα μόνο Nfs. Πάμε παρακάτω. Στον ήχο που είναι το κυριότερο. Με εξωτερικό δίσκο σε αρχείο full bluray δεν έπαιζε με τίποτα. Του άλλαξα καλώδια hdmi του άλλαξα set up δοκίμασα τα πάντα με 3 διαφορετικά bluray και με 5-6 έργα mkv τίποτα απολύτως. Εκεί κατά τις 12 το βράδυ λέω δεν αλλάζω θύρα hdmi να το δω και αυτό και μετά πάμε για ύπνο; Το βάζω στην δεύτερη θύρα του ενισχυτή παίζει για περίπου 5 λεπτά και μετά πάλι τίποτα. Το βάζω στην τρίτη θύρα και δεν χάλασε ποτέ ξανά. Dts hd σε όλα τα αρχεία είτε full bluray είτε mkv είτε από εξωτερικό δίσκο είτε από Nfs όλα τέλεια. Το αστείο της υπόθεσης τώρα. Κατά τις 1:00 λέω δεν το ξαναβάζω στην πρώτη θύρα να δω τι φταίει. Έπαιξαν όλα νεράκι χωρίς κανένα θέμα. Άντε βγάλτα πέρα με την τεχνολογία. Πάντως μάλλον θέμα ενισχυτή ήταν ή είναι παρά player. Ελπίζω να μην ξανά έχω πρόβλημα. Αν πάντως κάποιος το έχει συναντήσει θα ήθελα την βοήθειά του. Ο ενισχυτής είναι ο yamaha RX-V371.
Τώρα για τους υπότιτλους αυτό που είδα είναι ότι στους εξωτερικούς θέλει κωδικοποίηση Greek και σ' αυτούς που τους εμφανίζει ως embedded Greek θέλει κωδικοποίηση UTF8 αλλιώς διαβάζει κινέζικα. Βέβαια στα bluray που έγιναν mkv με ενσωματωμένους υπότιτλους δεν μου διαβάζει τους υπότιτλους και δεν μου δίνει δυνατότητα να αλλάξω κωδικοποίηση. Αυτό όμως θα το ξαναδώ μήπως και φταίει κάτι στην μετατροπή του αρχείου. Πάντως δεν μπόρεσα να βρω τρόπο να διαβάζει και τους μεν και τους δε χωρίς να παρεμβαίνω. Θα το ξαναδώ πιο διεξοδικά τώρα που πιστεύω ότι έλυσα το θέμα ήχου. Ελπίζω να μην πάω να ανοίξω σήμερα ή αύριο και μου κάνει τίποτα κόλπα ο ενισχυτής γιατί θα πέσει βαριοπούλα.
Πάντως τα παιδιά απ' την αντιπροσωπεία είναι πάρα πολύ εξυπηρετικά και ασχολήθηκαν με το θέμα μου πάρα πολύ. Μιλήσαμε τουλάχιστον 4 φορές σε μιάμιση μέρα. Αλλά νομίζω ότι ήταν θέμα ενισχυτή. Οψόμεθα.

Καλημέρα. Πιθανός να το λύσαμε Σπύρο. Λοιπόν με το Nfs μου έτρεξαν όλα τα αρχεία και κάποια δύσκολα που κολλούσαν με το samba, σαν νεράκι. Άρα μόνο Nfs. Πάμε παρακάτω. Στον ήχο που είναι το κυριότερο. Με εξωτερικό δίσκο σε αρχείο full bluray δεν έπαιζε με τίποτα. Του άλλαξα καλώδια hdmi του άλλαξα set up δοκίμασα τα πάντα με 3 διαφορετικά bluray και με 5-6 έργα mkv τίποτα απολύτως. Εκεί κατά τις 12 το βράδυ λέω δεν αλλάζω θύρα hdmi να το δω και αυτό και μετά πάμε για ύπνο; Το βάζω στην δεύτερη θύρα του ενισχυτή παίζει για περίπου 5 λεπτά και μετά πάλι τίποτα. Το βάζω στην τρίτη θύρα και δεν χάλασε ποτέ ξανά. Dts hd σε όλα τα αρχεία είτε full bluray είτε mkv είτε από εξωτερικό δίσκο είτε από Nfs όλα τέλεια. Το αστείο της υπόθεσης τώρα. Κατά τις 1:00 λέω δεν το ξαναβάζω στην πρώτη θύρα να δω τι φταίει. Έπαιξαν όλα νεράκι χωρίς κανένα θέμα. Άντε βγάλτα πέρα με την τεχνολογία. Πάντως μάλλον θέμα ενισχυτή ήταν ή είναι παρά player. Ελπίζω να μην ξανά έχω πρόβλημα. Αν πάντως κάποιος το έχει συναντήσει θα ήθελα την βοήθειά του. Ο ενισχυτής είναι ο yamaha RX-V371.
Τώρα για τους υπότιτλους αυτό που είδα είναι ότι στους εξωτερικούς θέλει κωδικοποίηση Greek και σ' αυτούς που τους εμφανίζει ως embedded Greek θέλει κωδικοποίηση UTF8 αλλιώς διαβάζει κινέζικα. Βέβαια στα bluray που έγιναν mkv με ενσωματωμένους υπότιτλους δεν μου διαβάζει τους υπότιτλους και δεν μου δίνει δυνατότητα να αλλάξω κωδικοποίηση. Αυτό όμως θα το ξαναδώ μήπως και φταίει κάτι στην μετατροπή του αρχείου. Πάντως δεν μπόρεσα να βρω τρόπο να διαβάζει και τους μεν και τους δε χωρίς να παρεμβαίνω. Θα το ξαναδώ πιο διεξοδικά τώρα που πιστεύω ότι έλυσα το θέμα ήχου. Ελπίζω να μην πάω να ανοίξω σήμερα ή αύριο και μου κάνει τίποτα κόλπα ο ενισχυτής γιατί θα πέσει βαριοπούλα.
Πάντως τα παιδιά απ' την αντιπροσωπεία είναι πάρα πολύ εξυπηρετικά και ασχολήθηκαν με το θέμα μου πάρα πολύ. Μιλήσαμε τουλάχιστον 4 φορές σε μιάμιση μέρα. Αλλά νομίζω ότι ήταν θέμα ενισχυτή. Οψόμεθα.
Δηλαδη αρχεια με εξωτερικους ελληνικους υποτιτλους ansi δεν τα αναγνωριζει ?
Αρχεια mkv με ενσωματωμενους ελληνικους υποτιτλους με το mkvmerge τους εμφανιζει ?

Δηλαδη αρχεια με εξωτερικους ελληνικους υποτιτλους ansi δεν τα αναγνωριζει ?
Αρχεια mkv με ενσωματωμενους ελληνικους υποτιτλους με το mkvmerge τους εμφανιζει ?
Τους εξωτερικούς υπότιτλους τους αναγνωρίζει μια χαρά και τους εσωτερικούς με mkvmerge που είναι srt τους βλέπει σωστά. Απλά στην κωδικοποίηση πρέπει να έχεις το Greek και όλα παίζουν. Εχω όμως μετατρέψει κάποιες ταινίες full bluray με τα εργαλεία imgBurn και MakeMKV σε mkv και αυτά εμφανίζουν τους ελληνικούς υπότιτλους ως embedded Greek και είναι σε μορφή HDMV( αυτό μου βγάζει όταν το βάζω στο mkvmerge) τους οποίους άλλες φορές μου τους παίζει και άλλες όχι αλλά θέλουν και άλλη κωδικοποίηση (UTF8). Ίσως να φταίει κάτι στην μετατροπή και θέλω να το ψάξω όταν βρω χρόνο. Πάντως αυτό που σίγουρα δεν βρίσκω είναι η σωστή ρύθμιση που πρέπει να βάλω για να μην χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζω από Greek σε UTF8 για το κάθε ένα.

Γιάννη σε αυτά που έφτιαξες μόνος σου και δεν παίζει τους ενσωματωμένους στα Ελληνικά, αν το δοκιμάσεις από PC τους παίζει; Με τι κωδικοποίηση τους αναγνωρίζει;

Μπορείς να μου στείλεις ένα μικρό δείγμα;

Τα παίζει και σε mpc και σε vlc κανονικά γι' αυτό και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Δεν μου δίνει την δυνατότητα να αλλάξω την κωδικοποίηση. Μου βγάζει στο μενού των υποτίτλων το embedded greek και όλα τα άλλα είναι κενά χωρίς να μπορώ να ρυθμίσω κάτι. Τώρα για δείγμα πως να σου στείλω ταινία 30g. Απλά αν μπορείς κάνε το. Π.χ στην ταινία indepedence day σε full bluray μετέτρεψε το σε iso και μετά βάλε το makemkv να το κάνεις mkv. Εκεί του διαλέγεις τον ήχο που θες και την γλώσσα έτσι ώστε να αφαιρέσεις όλα τα άλλα και να μείνεις με μικρότερο μέγεθος χωρίς αλλοίωση ποιότητας. Βέβαια θα κάτσω να το ψάξω το θέμα πιο καλά μόλις βρω χρόνο. Νομίζω ότι μου το κάνει σε όλες τις ταινίες που τις έχω επεξεργαστεί αλλά δεν είμαι σίγουρος. Θα το κοιτάξω.

Θα το δω αν και αφού στο full bluray βλέπει κανονικά τους υπότιτλους αφού τους διαλέξεις το ίδιο θα κάνει και στο iso. Αυτό που θέλω να δω είναι αν το Ntr βλέπει τους υπότιτλους έτσι όπως τα έχω επεξεργαστεί. Γιατί αν δεν τους βλέπει τότε έχει θέμα η επεξεργασία αν τους βλέπει τότε έχει θέμα το Η600Β. Ελπίζω σήμερα το βράδυ να προλάβω να το κοιτάξω.

Επιτέλους ασχολήθηκα λίγο μαζί του και το αναβάθμισα στην τελευταία έκδοση φιρμ... (600Α)

παράπονο: την τελευταία βδομάδα αναβάθμισα και ένα egreat M31B σε popcorn (usb stick), και το WDTV live μου στην επίσης τελευταία του (online). Το να κάνω τώρα "force upgrade" πατώντας κουμπάκια στην πίσω μεριά, ενώ πρέπει να το έχω βγάλει από το rack που το έχω χωμένο αναγκαστικά αφαιρώντας τα καλώδια του, είναι καταστάσεις κάπως... άλλης εποχής.

Τέσπα, ερώτηση: Οταν παίζει BR rip full δομής, δεν μπορεί να φορτώσει εξωτερικό υπότιτλο? Παρά μόνο τους εσωτερικούς embedded PGS? H εγώ δεν βρήκα το πως γίνεται?

Λοιπόν το full bluray αναγνωρίζει όλους τους υπότιτλους και παίζει όποιον διαλέξεις χωρίς κανένα θέμα. Το ίδιο ισχύει και στο iso. Τώρα μόλις κάνω το iso mkv με το makemkv πρόγραμμα μου εμφανίζει τους υπότιτλους ως embedded Greek και όχι ως embedded PGS Greek που τους εμφανίζει στο iso και στο full και δεν μου δίνει κανένα δικαίωμα παραμόνο να αλλάξω το μέγεθος της γραμματοσειράς η οποία δεν υπάρχει κιόλας. Προσπάθησα τα πάντα στο πρόγραμμα makemkv αλλά τίποτα. Ούτε το ntr83 δεν τους βλέπει οφείλω να πω. Δεν ξέρω αν γίνεται απο το mkvmerge να αλλαχτεί η κωδικοποίηση των υπότιτλων.

Διορθώνω όχι το μέγεθος της γραμματοσειράς αλλά την θέση. Και κάτι ακόμα. Υπάρχει τρόπος όταν βρίσκομαι στον φάκελο μιας ταινίας να γυρίζω στο αρχικό μενού του file manager χωρίς να γυρίζω ένα ένα τους φακέλους πίσω?

Last edited:
Και κάτι άσχετο με τους υπότιτλους. Τι πρέπει να γράψω στο shortcut του nfs για να υπάρχει πάντα ο δίσκος μου εκεί χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κάνω auto scan γιατί ότι και αν έχω προσπαθήσει δεν τα έχω καταφέρει να μου το βρει.

Ναι αλλά τίποτα. Ανοίγει ο φάκελος κενός ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζεται στο auto scan πλήρης αλλά με διαφορετική σειρά στην ονομασία του. Εξηγώ: Στο auto scan μου το βγάζει ως Public(192......).nfs ενώ στο shortcut τον εμφανίζει ως 192.....(Public). Δεν ξέρω μήπως έχει πρόβλημα επειδή είναι διαφορετική η σειρά; Δεν ξέρω όπως και να το έγραψα πάντως δεν τον είδε.