HiMedia 600A / 600B

γεια σας και απο εμενα και χρονια πολλα.Σημερα ανηκω και εγω στο club του HiMedia 600A.

καλημερα παιδια.Το player το πηρα για το παιδικο υπνοδωματιο σε αντικατασταση του Himedia 300Α.Η αντικατασταση εγινε περισσοτερο για τον καλυτερο επεξεργαστη που εχει(και με το Himedia 300Α ολα καλα),για ψυχολογικους λογους κυριως.Συνδεθηκε πανω σε μια sony ex320 26" και δυκτυακα σε ενα κιτ BELKIN.Το δυκτυο το βρηκε σε χρονο dt,ακοπα.Επαιξε ολα τα αρχεια χωρις προβλημα με φυσικη κινηση και καταπληκτικα χρωματα.Σε αποζημιωνει για καθε που εδωσες και θα ευχαριστησει τον οποιοδηποτε κατοχο του.
Υ.Γ.Νομιζω οτι η realtek εχει ανεβασει αρκετα τον πηχη.

Last edited:
Καλησπέρα και απο μένα και γω στη παρέα με το 600 Α θετική η πρωτη ματιά .

Απάντηση: Re: HiMedia 600A / 600B

Λίγο καθυστερημένη απάντηση για το θέμα του dvb-t. H himedia (μετά από ψάξιμο σε όλα τα sites) δεν προβλέπει προς το παρόν ψηφ. δέκτη. Οποιος τον θέλει απαραίτητα, θα πρέπει να κοιτάξει αλλού. Η xtreamer ανακοίνωσε για το φλεβάρη το prodigy black με dvb-t κ αντίστοιχες δυνατότητες με το himedia 900B.

Καλημέρα κι από εμένα. Είμαι κι εγώ ένας νέος κάτοχος του HD600A της Himedia.

Έχω όμως κάποια θεματάκια σχετικά με το δίκτυο και θέλω τη βοήθειά σας.
Αρχικά να πω ότι αναβάθμισα με safe mode στην τελευταία version. Όλα καλά, κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ.
Ότι και να του έκανα να δουλέψει με samba server, δεν τα κατάφερα.
Με NFS πάλι δεν δοκίμασα γιατί δεν έχω κι άλλωστε.
Τέλος δοκίμασα με UPNP δίκτυο, με τη βοήθεια του προγράμματος ps3mediaserver, που είναι για το PS3. Εκεί τα κατάφερα καλύτερα κι έπαιξε, αλλά δεν μου παίζει τους εξωτερικούς υπό τίτλους, παρά μόνο τους ενσωματωμένους.

Κάθε βοήθεια δεκτή..

Τι πρόβλημα ακριβώς έχεις με το δίκτυο? Δώσε πιο πολλές πληροφορίες για να δούμε τι γίνεται. ΙΡ παίρνει? Στο μενου του για το δίκτυο, το βλέπει?

Βασικά από όσο θυμάμαι (μιας και πλέον το έχω κάμποσους μήνες), με το που το έβαλα πάνω στο δίκτυο μου, κατευθείαν έπαιξε: του έβαλα φυσικά τον ίδιο χρήστη που έχω φτιάξει και κάνω login στο μηχάνημα που έχω τα shares με τα media, μιας και αυτό ήταν η λύση και στο WDTV live για να παίζει σωστά. Τα shares τα έχω και με everyone διαμοιραζόμενα, αλλά φαντάζομαι ότι και να μην τα είχα... αφού χρησιμοποιώ τον χρήστη εκείνου του μηχανήματος που έχει τα δικαιώματα, πάλι θα έπαιζε.

Σωστα είναι θέμα ρυθμίσεων των Windows - κυρίως αν μιλάμε για windows 7. Τα XP είναι πιο ανοιχτά και παίζουν σχεδόν αμέσως πάντα. Πάντως επι τη ευκαιρία προτείνω σε όσους έχουν θέμα με τις ρυθμίσεις ή με την ταχύτητα που αποδίδει το samba, να δουν και αυτό το προγραμματάκι http://soft.hanewin.de/nfs1177.exe.

Είναι ένας πολύ ελαφρύς nfs server που ανεβαίνει και σε windows 7 και πανεύκολος να παραμετροποιηθεί. Δοκιμάστηκε και έπαιξε μέσω δικτύου (ο δίσκος στην USB από το PC) αψεγάδιαστα. Είναι sharware που σημαίνει ότι δίνει 1 μήνα δωρεάν και μετά κάνει 20 να αγοραστεί.

Επανέρχομαι στο θέμα μου με πιο αναλυτικές πληροφορίες...

Καταρχήν να πω ότι παίρνω κανονικά IP και συνδέομαι χωρίς κανένα πρόβλημα στο ίντερνετ (youtube,...)

Το πρόβλημά μου είναι όταν προσπαθώ να στριμάρω (streaming) από τον iMac μου.

Με UPNP συνδέομαι κανονικά, αλλά δυστυχώς δεν διαβάζει τους υπότιτλους, όπως κάνει το Playstation 3 στην ίδια περίπτωση.

Με Network και SAMBA έχω το εξής πρόβλημα. Βλέπει κανονικά το player το Workgroup που έχω φτιάξει στο MAC OS X. Βάζω username και password του χρήστη που έχω ορίσει κι έχω δώσει αντίστοιχα δικαιώματα sharing στον MAC.
Όλα καλά μέχρι εδώ και μου βγάζει μήνυμα "LOGIN SUCCESSFULL".
Μετά που δείχνει τους φακέλους που έχω ορίσει στον υπολογιστή να είναι ως shared folders. Πατώντας σε κάποιον από αυτούς για να δω τα περιεχόμενά τους, μου ζητάει 2η φορά να βάλω username και password. Τα ξαναβάζω αλλά αυτή τη φορά δεν μου κάνει επιτυχής συνδεση αλλά μου γράφει "LOGON FAILED".

Μπορείτε να μου πείτε τι κάνω λάθος???

Στις ρυθμίσεις του himedia έχω ενεργοποιημένο το SAMBA PROCESS κι απενεργοποιημένο το SAMBA SECURITY (αν θυμάμαι καλά έτσι κάπως πρέπει να λέγονται οι 2 αυτές επιλογές που έχει στο μενού του NETWORK).

Με NFS σερβερ σε MAC δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Αν είναι εύκολο να κάνω τον MAC σαν NFS Server και να ορίσω από εκεί τους δίσκους/φακέλους που θέλω να βλέπει το player, για δώστε σας παρακαλώ λίγο τα φώτα σας...

Συγνώμη αν σας κούρασα.... σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι για τη βοήθεια και το χρόνο σας. :ernaehrung004:

Ψάξε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις του δικτύου στον mac σου,
παράδειγμα για windows.

http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=5282

Εκεί παίζεται το παιχνίδι, δεν φταίει το himedia.
Δεν ξέρω από mac, αλλά στα windows πρέπει να έχεις ας πούμε τον σκληρό που θέλεις : shared (to everyone) και το security (to everyone )

Last edited:
Τελικά τη βρήκα τη λύση και δεν έχει να κάνει με το player καθαυτού αλλά με το λειτουργικό MAC OS X LION... φαίνεται ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό έχει πρόβλημα με τους samba servers (επιβεβαιώνεται κι επίσημα από το φορουμ της APPLE). Ο μόνος τρόπος είναι να εγκαταστήσει κάποιος τα παρακάτω:
1. XCode 4
2. MacPorts
3. εκτέλεση από το Terminal του Samba 3
Αφού εγκαταστήσει το Samba 3, μέσα από το config αρχείο του μπορεία να πάει και να ορίσει ποιους φακέλους θέλει να μοιράσει στο δίκτυο, ποιοι θα το βλέπουν κτλ...

Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!
Ποιες ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο μενού του ήχου για να περνάει πολυκάναλος ήχος (και όχι δικάναλος) από την οπτική στον ενισχυτή. Αναφέρομε σε αρχεία AAC5.1 - Με τα AC35.1 δεν έχω πρόβλημα.

Χθες έπαιζα με το 600b αλλά είχα πρόβλημα με τους υπότιτλους για τους οποίους δεν "θυμάται" την κωδικοποίηση και έπρεπε κάθε φορά να πάω στο menu --> subtitles και από GBK να το κάνω Greek. Στις ρυθμίσεις παρόλα αυτά η κωδικοποίηση ήταν Greek. Χανω κάτι?

αν κάποιος δεν το κατάλαβε, να το ποστάρω 5-6 φορές ακόμα... :furious3:

(ας σβήσει κάποιος τις επαναλήψεις)

:flipout: θα το κοιταξω το βραδυ , βγαλαμε τα ματια μας χτες βραδυ με τον sfortis να ψαχνουμε την @α@κια , πιο απλος τροπος δεν υπηρχε ???????@α@ω την κινα μου!