HiMedia 600A / 600B

Απάντηση: Re: HiMedia 600A / 600B

:flipout: θα το κοιταξω το βραδυ , βγαλαμε τα ματια μας χτες βραδυ με τον sfortis να ψαχνουμε την @α@κια , πιο απλος τροπος δεν υπηρχε ???????@α@ω την κινα μου!

το δοκιμάσατε?

Φιλε lykman ολα καλα με την ελληνικη γραμματοσειρα πρωτες εντυπωσεις για το himedia 600b , το μηχανακι @α@αει , δουλευει σφαιρα , δεχεται οτι εντολη του δωσεις αστραπιαια , η εικονα και η κινηση στα 24 καρε υπερανω καθε κριτικης , HD ηχος τα παντα ολα .Eπισης κουτι βουρτισμενου αλουμινιου και οθονουλα lcd με ολες τις ενδειξεις , αφης παρακαλω.

Στα μειον το φτωχο πλην ευκολο menu.

Τωρα καποια προβληματακια δυκτιου , δεν μπορει να δει το pc και ουτε το media player του σαλονιου , θα τα κοιταξω το βραδυ.
Αυτο που δεν καταφερα ειναι να παιξω bluray rip ενα ενα αρχειο (lite) δηλαδη για να δω τον υποτιτλο srt , μου παιζει την ταινια κατευθειαν.Αν γνωριζει καποιος ας μας πει.
Δοκιμες εγιναν σε tv panasonic vt20 καλιμπραρισμενη και συγκριση με το κορυφαιο dune prime 3.

Φιλε lykman ολα καλα με την ελληνικη γραμματοσειρα πρωτες εντυπωσεις για το himedia 600b , το μηχανακι @α@αει , δουλευει σφαιρα , δεχεται οτι εντολη του δωσεις αστραπιαια , η εικονα και η κινηση στα 24 καρε υπερανω καθε κριτικης , HD ηχος τα παντα ολα .Eπισης κουτι βουρτισμενου αλουμινιου και οθονουλα lcd με ολες τις ενδειξεις , αφης παρακαλω.

Στα μειον το φτωχο πλην ευκολο menu.

Τωρα καποια προβληματακια δυκτιου , δεν μπορει να δει το pc και ουτε το media player του σαλονιου , θα τα κοιταξω το βραδυ.
Αυτο που δεν καταφερα ειναι να παιξω bluray rip ενα ενα αρχειο (lite) δηλαδη για να δω τον υποτιτλο srt , μου παιζει την ταινια κατευθειαν.Αν γνωριζει καποιος ας μας πει.
Δοκιμες εγιναν σε tv panasonic vt20 καλιμπραρισμενη και συγκριση με το κορυφαιο dune prime 3.

Για τα δικτυακά θέματα, τις άλλες συσκευές δεν τις βλέπει καθόλου, ή δεν μπορεί να μπει "μέσα" τους να διαβάσει από τα περιεχόμενα τους?

Για το BR rip που είπες, είναι φουλ δομής? Εαν ναι, για να παίζει εξωτερικούς υπότιτλους, έχει αναφερθεί λίγο νωρίτερα που και πως πρέπει να είναι... στο παρόν θέμα

βλεπει desktop αλλα δεν βλεπει τα αρχεια και το dune δεν το βλεπει καθολου ενω το himedia το βλεπει κανονικα ......!

καλησπερα παληκαρια.Δεν μπορώ να σετάρω το NFS το ρημάδι.Ενω βλεπω τους φακελους δεν μπορω να δω τους υποφακελους με τις ταινιες.Μηπως τους φακελους πρεπει να τους ονοματισω με μικρα γραμματα;

Δυο θεματακια εχω ας βοηθησει οποιος γνωριζει.
1.Οταν ανοιγω ενα bluray rip και παω BDMW για να ανοιξω τους φακελους εναν εναν δεν καταφερνω να δω ποσο ειναι ο καθενας για να βρω το μεγαλο αρχειο που ειναι η ταινια και να στρειμαρω , και ουτε βλεπω καπου τον srt .Υπαρχει καποια ρυθμιση γι αυτο?
2.Δυκτικα με καλωδιο και οχι wifi κολλανε μεγαλα αρχεια bluray rip , εχω vista και ruter ενα της wind .Στο ιδιο δυκτιο το dune δεν κολαει να στειμαρει , τι κανουμε εδω?

Τι εννοεις τι κανεις?
Δικτυακα δεν μπορεις να κανεις τιποτα.Παιζε μονο απο το dune αυτα με το μεγαλο bitrate...

Δυκτιακα οτι ματροσκα του ταισα και με dts-ma την επαιξε χωρις το παραμικρο προβλημα μολις του δεινα bluray κολλ
αγε το παιζε αλλα με κολληματα και χωρις ηχο.
Βεβαια κατι iso 3d τα επαιζε !θα μας κουφανει??????

Δυο θεματακια εχω ας βοηθησει οποιος γνωριζει.
1.Οταν ανοιγω ενα bluray rip και παω BDMW για να ανοιξω τους φακελους εναν εναν δεν καταφερνω να δω ποσο ειναι ο καθενας για να βρω το μεγαλο αρχειο που ειναι η ταινια και να στρειμαρω , και ουτε βλεπω καπου τον srt .Υπαρχει καποια ρυθμιση γι αυτο?
2.Δυκτικα με καλωδιο και οχι wifi κολλανε μεγαλα αρχεια bluray rip , εχω vista και ruter ενα της wind .Στο ιδιο δυκτιο το dune δεν κολαει να στειμαρει , τι κανουμε εδω?

1) γιατί θες να παίξεις μεμονωμένα το αρχείο? Παίξε το σαν πλήρες BR. Για τους υπότιτλους, δες αυτό:

Σύμφωνα με την απάντηση που μας έδωσε η Himedia για το θέμα το μηχάνημα το υποστηρίζει ως εξής:

Κάνεις copy το αρχείο των υποτίτλων στην ίδια θέση με τον κατάλογο BDMV και με όνομα αυτό του κεντρικού φακέλλου. Εξηγούμε.

Σε μια δομή με moviename\bdmv\..... βάζεις το αρχείο στην θέση moviename\ και με όνομα moviename.srt.

Το δοκίμασα και παίζει μια χαρά στο 600Β. Οπότε λογικά παίζει και σε 600Α και 900Β.

Επιβεβαιωμένο και από εμένα.

2) πες σε ποιο BR αναφέρεσαι (δώσε και κανά timeframe που ζορίζεται), να δω αν μπορώ να το δοκιμάσω και εγώ.

Δυκτιακα οτι ματροσκα του ταισα και με dts-ma την επαιξε χωρις το παραμικρο προβλημα μολις του δεινα bluray κολλ
αγε το παιζε αλλα με κολληματα και χωρις ηχο.
Βεβαια κατι iso 3d τα επαιζε !θα μας κουφανει??????

Θεμα bitrate ειναι.

Τι να μετρησεις?Το θεμα οταν ξερεις οτι θα παιζεις δικτυακα να αγοράζεις κατι που θα στα παιζει ολα.Ειδικα οταν εχεις σκοπο να παιζεις full blu ray.
Σε ματροσκες ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα δικτυακά.

Τελικά είναι πολύ απλός ο λόγος, που το NFS παραμένει απλά μια έξτρα δυνατότητα στα specs, που δεν την χρησιμοποιεί όμως σχεδόν κανείς, παρότι στα χαρτιά λέγεται ότι είναι πολύ πιο γρήγορη από το SMB. Εχασα δύο ώρες από την ζωή μου χθες, με το τριτοκοσμικό haneWIN NFS server (κατασκευή προφανώς για 3.11, manual που πρέπει να είσαι administrator με γνώσεις και σε unix, και faq στα γερμανικά) και με το 600Α και τον επίσης τραγικό τρόπο που κάνει input όταν πρόκειται για κείμενο. Δεν δούλεψαν ποτέ, δεν είδε ποτέ το NFS share ("export"?). Δοκίμασα ότι επιλογή υπήρχε και στο haneWIN, και ότι μπορούσα να κάνω στο HiMedia, αλλά τίποτα.

εαν κάποιος τα έχει κάνει να δουλέψουν και έχει την διάθεση, ας γράψει ακριβώς τι έχει κάνει, τι έχει επιλέξει, τι options έχει δώσει στο haneWIN.

υγ. κοίταξα μήπως σηκώσω NFS σε άλλο πισί με ubuntu, αλλά εκεί ήταν ακόμα πιο τραγικά τα πράγματα... command line μόνο. Και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν ξαναγυρνώ πίσω, σε τρόπους λειτουργίας χωρίς GUI.

υγ2. Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, είναι εγκαταλελειμμένο...

windows firewall.... @Q$#%#$^*%&%(&*%^(^

και ναι τα είδα, μόλις, επιτέλους, γιατί κινδυνέψανε τα μηχανάκια με απογείωση...

Πες μας τι εκανες , δηλαδη σου παιξανε κανονικα bluray rip απο το δυκτιο του σπιτιου?αυτο εννοεις?

Καλημερα! Φιλε lykman, αν εχεις λιγο χρονο γραψε και σε μας τι εκανες, τι ρυθμισεις, για να δουμε και μεις λιγο φως...

τζίφος παίδες... με NFS ήταν χειρότερα τα πράγματα!!! Και όταν είπα ότι "τα είδα", εννοούσα τα αρχεία μου ώστε να τα streamάρω και μέσω NFS... μέχρι εκείνη την στιγμή προφανώς με έκοβε το firewall και δεν τα έβλεπα καθόλου τα shares μου.

Τελικά πάντως, στο 600άρι, και με NFS, και με SMB, στο δοκιμαστικό αρχείο με τα πουλιά των 50mbps, έχει ήδη σπασίματα, τα οποία με NFS είναι πιο έντονα!!! Αντίθετα από usb αν θυμάμαι καλά (μπορώ να το ξαναδοκιμάσω όμως, δεν είναι δύσκολο), πήγαινε έως 90mbps....

υγ. οι δοκιμές είχαν usage δικτύου ~6%... τίποτα δλδ. Είχα αφήσει μόνο το v.3 του NFS από το hanewinNFS, το v.2 το είχα βγάλει, μιας και είχα διαβάσει ότι είναι κατώτερο και όχι αρκετό για τέτοιες δουλειές.

@sstavross: θα τα γράψω...

Λοιπόν στο ΠιΣί:

εγκατάσταση, τρέξιμο και:

nfs3.jpg
αυτό επέλεξα για σιγουριά (?)

nfs1.jpg
πατήστε στο "edit export files" και πάμε:
έχω κάνει το D:\ ολόκληρο σαν shared, και του έχω δώσει όνομα dl
το range είναι για το ποια ΙΡ θα έχουν πρόσβαση, μάλλον δεν χρειάζεται αλλά έτσι και αλλιώς σε αυτά είναι τα ΜΡς μου
το alldirs μάλλον επίσης δεν χρειάζεται.

Στο HiMedia τώρα:
πάμε στο NFS, στο shortcuts, add (πράσινο πλήκτρο) και έβαλα το 192.168.178.39:/dl , είναι η ΙΡ που έχει το ΠιΣί με τα nfs shares και έτσι είναι η μορφή για το όνομα (dl) που είχα δώσει πριν.

nfs2.jpg
Αν όλα πήγαν καλά, αυτό θα δείτε...

υγ. Δεν έχω βρει ακόμα πως θα περνάει από το firewall των windows. Για την ώρα το απενεργοποιώ εντελώς για να κάνω τις δοκιμές μου. Οταν βάζω rules, προφανώς κάτι μου διαφεύγει, και το himedia δεν καταφέρνει ποτέ να συνδεθεί.
Κάντε τις δοκιμές σας και πείτε μου αν είδατε βελτίωση...

υγ.2 Στα ίδια δοκιμαστικά αρχεία, στην έκδοση m2ts όμως (όχι mkv), μπορεί και παίζει 55mbps με NFS χωρίς σπασίματα (αλλά όχι 60mbps), και μέσω SMB πάλι πάει παραπάνω, παίζει χωρίς σπασίματα το 70mbps (αλλά ότι το 80mbps)

Last edited:
πάντως με NFS πρέπει να είναι πιο γρήγορο...τουλάχιστον αυτό ισχύει σε όλα τα μηχανάκια που έχω.

Στο ταπεινό μου popcorn a100 ,με NFS παίζω bluray 40mbit νεράκι...

μήπως κάτι σου χαλάει το δίκτυο? (κανένα προβληματικό switch, κανενα χαλασμένο καλώδιο κτλ)

edit: τι ειναι αυτο το NFS client?? windows7 δεν έχεις? γιατί δεν χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο NFS client?

http://sagehacks.wordpress.com/2009/01/21/howto-mount-nfs-shares-under-windows-7/