HiMedia 600A / 600B

πάντως με NFS πρέπει να είναι πιο γρήγορο...τουλάχιστον αυτό ισχύει σε όλα τα μηχανάκια που έχω.

Στο ταπεινό μου popcorn a100 ,με NFS παίζω bluray 40mbit νεράκι...

μήπως κάτι σου χαλάει το δίκτυο? (κανένα προβληματικό switch, κανενα χαλασμένο καλώδιο κτλ)

edit: τι ειναι αυτο το NFS client?? windows7 δεν έχεις? γιατί δεν χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο NFS client?

http://sagehacks.wordpress.com/2009/01/21/howto-mount-nfs-shares-under-windows-7/

Εδώ οδηγός......: http://blogs.msdn.com/b/saponsqlser...x-to-windows-to-mount-a-unix-file-system.aspx

Απάντηση: Re: HiMedia 600A / 600B

πάντως με NFS πρέπει να είναι πιο γρήγορο...τουλάχιστον αυτό ισχύει σε όλα τα μηχανάκια που έχω.

μήπως κάτι σου χαλάει το δίκτυο? (κανένα προβληματικό switch, κανενα χαλασμένο καλώδιο κτλ)

edit: τι ειναι αυτο το NFS client?? windows7 δεν έχεις? γιατί δεν χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο NFS client?

http://sagehacks.wordpress.com/2009/01/21/howto-mount-nfs-shares-under-windows-7/

Βασικά γι'αυτό και εγώ ξεκίνησα τις δοκιμές, για να βοηθήσω τους φίλους που έχουν θέμα με σπασίματα με SMB... Και είδα αυτά που αναφέρω. Στο ίδιο δίκτυο, απλό file copy τρέχει με ~60ΜΒ/sec (megabyte, όχι megabit που λέμε παραπάνω για τα bitrate των αρχείων!!!), μιας και είναι γεμάτοι οι δίσκοι μου πια, και δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω όπως στην αρχή όταν έστηνα τα μηχανάκια.

Αυτό το nfs server προτάθηκε (δεν θυμάμαι αν ήταν σε αυτό το τόπικ ή σε άλλο), επίσης επειδή έριξα και εγώ μια ματιά στις πιθανές επιλογές, για ενσωματωμένο nfs server σε 7άρια έγραφε κάποιος στο networkedmediatank.com ότι θέλει ultimate και ότι home premium που έχω εγώ... οπότε το προσπέρασα (το ίδιο αναφέρει και στο λινκ που έδωσες, που είναι nfs server για ubuntu, και mount από windows μηχάνημα, οπότε δεν μας κάνει στην παρούσα περίπτωση).

Last edited by a moderator:
αν λες για μένα, ναι δεν πρόλαβα το edit όταν το είδα και μια φορά το αναφέρω σαν nfs client... σαφώς όμως είναι nfs server πρόγραμμα. (διορθώθηκε :music-smiley-005: )

Επί του θέματος καμιά γνώμη? Που πήρα ανάποδα αποτελέσματα από αυτά που περίμενα? Τα νούμερα που αναφέρω ότι είδα σαν μέγιστα?

Last edited:
mkv με bitare στα 23 mbps από το QNAP που δουλεύει σαν NFS server και samba server και χρησιμοποιώντας το xtreamer mk1 για player, μέσω samba τρώει κολλήματα ενώ μέσω NFS το παίζει νεράκι.
Και το streaming γίνεται μέσω powerlines.

mkv με bitare στα 23 mbps από το QNAP που δουλεύει σαν NFS server και samba server και χρησιμοποιώντας το xtreamer mk1 για player, μέσω samba τρώει κολλήματα ενώ μέσω NFS το παίζει νεράκι.
Και το streaming γίνεται μέσω powerlines.

Τι να πω βρε παιδιά... Βέβαια μιλάτε και για μηχανάκια πρώτης γενιάς, και πολύ πιο αδύναμα από το 600Α και το 1185...

Λοιπόν ακούστε μετά απο πολλα τεστ που έκανα ( μου βγήκε το λάδι να κουβαλάω μηχανάκια απο το ένα δωμάτιο στο άλλο ) το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω .Δυκτιακα τα Realtek είναι κατώτερα των sigma .Το dune παίζει ΝΕΡΟ τα πάντα χωρίς να κολα πουθενά ενώ το himedia όταν του δίνεις full rip με dts-ma δεν είχα καθόλου ήχο ενώ η εικόνα έπαιζε κανονικα.Κάπου ακούστηκε ότι θα διορθωθεί με μελλοντικό firmware. Χλωμο το κόβω.Δεν απαντήθηκε ακόμα η ερώτηση όσον αφορά πως μπορούμε να βρούμε το μεγαλύτερο αρχείο όταν ανοίγουμε ένα bluray rip απο το stream.Βλέπουμε τα file αλλα δεν μπορούμε να δούμε πόσο είναι το καθένα για να βρούμε το μεγαλύτερο που είναι η ταινια.

Λοιπόν ακούστε μετά απο πολλα τεστ που έκανα ( μου βγήκε το λάδι να κουβαλάω μηχανάκια απο το ένα δωμάτιο στο άλλο ) το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω .Δυκτιακα τα Realtek είναι κατώτερα των sigma .Το dune παίζει ΝΕΡΟ τα πάντα χωρίς να κολα πουθενά ενώ το himedia όταν του δίνεις full rip με dts-ma δεν είχα καθόλου ήχο ενώ η εικόνα έπαιζε κανονικα.Κάπου ακούστηκε ότι θα διορθωθεί με μελλοντικό firmware. Χλωμο το κόβω.Δεν απαντήθηκε ακόμα η ερώτηση όσον αφορά πως μπορούμε να βρούμε το μεγαλύτερο αρχείο όταν ανοίγουμε ένα bluray rip απο το stream.Βλέπουμε τα file αλλα δεν μπορούμε να δούμε πόσο είναι το καθένα για να βρούμε το μεγαλύτερο που είναι η ταινια.

εχεις το τελευταίο φιρμ, 1.0.5.7? Γιατί κάτι μου φαίνεται είχα δει στο changelog για dtshdma...
Επίσης αφού το συγκρίνεις με το dune, καλό θα είναι να θυμάσαι ότι το ένα έχει 100Ε (90 το είχα πάρει εγώ), και το άλλο 200+? Ε, προφανώς κάπου θα είναι καλύτερο το ακριβότερο για να δικαιολογεί και την διαφορά της τιμής...

Nαι αλλα το dune φορα τσιπακι 2,5 ετων ενα το himedia το ολοφρεσκο realtek 1185 , αρα ατοπη η τοποθετηση σου!

Nαι αλλα το dune φορα τσιπακι 2,5 ετων ενα το himedia το ολοφρεσκο realtek 1185 , αρα ατοπη η τοποθετηση σου!

Αν πάρεις δλδ μια Μερσέντα Ε και πάνω πενταετίας, και ένα μέσο ΦΙΑΤ π.χ. φετινό?

Τέσπα το τσιπ του dune (αν και δεν ξέρω ποιο ακριβώς έχεις, αλλά φαντάζομαι κάποιο με 864Χ), ήταν και παραμένει δυνατότερο από ΟΛΑ τα realtek ακόμα και του 1186, όχι μόνο του mainstream (και ήδη ξεπερασμένου) 1185...

Με αφορμή κάποια post έκανα κάποιες δοκιμές με το 900Β και ένα αρκετά μεγάλο αρχείο 45GB AVC με DTS-HD MA.

Με τον router της Thomson (100άρι switch), PC με Windows 7 και NFS πρωτόκολλο η ταινία έπαιζε με σπασίματα και διακοπές στο ήχο παρότι ο ενισχυτής κλείδωνε σε HD. Επίσης είχε θέματα με κολλήματα όλης της συσκευής, ανάκτηση μετά από pause, μετακίνηση κλπ.

Βάζοντας στο δίκτυο ένα 3COM 1000άρι switch των 30 , και συνδέοντας το PC και το 900Β, η ίδια ταινία έπαιξε απροβλημάτιστα και από SAMBA και από NFS. Ο ενισχυτής Pionneer LX-60 κλείδωσε σε DTS-HD MA και δεν κουνιόταν ενώ θέματα με κολλήματα, ανάκτηση, μετακίνηση κλπ εξαφανίστηκαν.

Με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι για streaming με κατάλληλο εξοπλισμό το μηχανάκι δεν έχει κανένα θέμα. Δεν ξέρω αν κανείς έχει προβλήματα με παρόμοιο στήσιμο αλλά ευχαρίστως αν μου πείτε περισσότερες λεπτομέρειες να δοκιμάσω αντίστοιχο. Το firmware της δοκιμής στο 900Β ήταν το 1.0.1.12

Παρόμοια δοκιμή θα γίνει και με το 600Α/Β και θα ανεβεί στο αντίστοιχο thread.

Παρόμοιες εντυπώσεις είναι αναφέρει και ο cptBill με το 900Α... μετά το 1000άρι ρούτερ ησύχασε και αυτός από κολλήματα. Κοίτα να δεις που σιγά σιγά γίνεται το 1000άρι απαραίτητο... (ενώ άλλα μηχανάκια παίζουν και με 100άρι)

Σωστά και σε εμένα το Popcorn Α210 παίζει χωρίς πρόβλημα και με το 100αρι switch. Από τη στιγμή όμως που τα 1000αρι switch είναι πλέον στα 30 δεν το θεωρώ πρόβλημα πόσο μάλλον που το συνολικό κόστος media player + 1000αρι switch παραμένει πολύ χαμηλότερο.

το "πρόβλημα" είναι πως (από ότι φαίνεται και από τα προηγούμενα ποστ) κάποια μηχανήματα ακόμα και σε 100άρι παίζουν καλύτερα από άλλα σε 1000άρι...

Νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα μόνο αν θες να είναι πρόβλημα.

Αν σκοπός είναι αγοράσεις το καλύτερο/δυνατότερο που υπάρχει θα πας σε ένα 8642/43 αλλά θα το πληρώσεις και αντίστοιχα. Αν όμως κοιτάς την ουσία που είναι να μπορείς να κάνεις playback και streaming αξιοπρεπέστατα από ένα μηχανάκι που κάνει αυτά που υπόσχεται στο μισό ή στο ένα τρίτο του κόστους, τότε οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες και δεν μιλάω μόνο για τα himedia που φέρνουμε εμείς αλλά και για άλλα.

Καλημερα σε ολους.Συμφωνω απολυτα με τον φιλο xrthammp.Το μηχανακι το αγορασα για να αντικαταστησω το 300Α.Ειναι συνδεμενο πανω σε powerline της NETGAER κια απλως πεταει.Σε αρχεια των 20 γιγα κυλαει η ταινια σαν γαργαρο νερακι,την πηγαινω μπρος-πισω χωρις κολλημα.Υποψιν εχω και δυο μηχανακια Netgear NTV550 (Sigma 8642).Απολαυστε το μηχανημα και μην χαλιεστε για το τιποτα.Το μηχανακι αξιζει τα λεφτα του και θα σας συντροφευσει για μεγαλο χρονικο διαστημα.

Αρα ο che που έχει αρχεία πιο βαριά από τα δικά σας και του παίζουν με σπασίματα, μάλλον έχει χάσει την ουσία σύμφωνα με τα λεγόμενα σας?....

υγ. στην πράξη δεν διαφωνώ μαζί σας, η τιμή που το πήρα εγώ -90Ε- ήταν καλή και αντάξια του, το μηχανάκι είναι "τίμιο" αν και όχι πρωτοπόρο, όμως, με 1000άρι δίκτυο και επεξεργαστή του 2011, θα "έπρεπε" να μπορούσε ακόμα καλύτερα...

υγ.2 ίσως να το κατάλαβε η realtek, και γι'αυτό και προχώρησε τόσο γρήγορα στο 1186, που από ότι φαίνεται μόνο αυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσει...

υγ.3 "ευτυχώς" που η wd στο live gen.3 δεν πλήρωσε για άλλη μια φορά τα δικαιώματα και δεν υποστηρίζει όλα τα HD audio, αλλιώς με ~110Ε κόστος και εκείνο και ενσωματωμένο movie scrapper και wifi, θα είχε σβήσει όλα τα 1185 από το χάρτη...

Last edited:
Προς τον φιλο lykman.Αυτη την στιγμη δυκτυακα παιζει σε αψογη κινηση το AVATAR στην BR εκδοση των 40 γιγα.Προσπαθω να βρω ψεγαδι αλλα ματαια.Το μηχανακι ειναι πολυ καλο.

Γεια σας φιλοι μου.Εχω παρακολουθησει το topic απο την αρχη αλλα δεν βοηθηθηκα καθολου γιατι εσεις ειστε πολυ εξελιγμενοι.Στο θεμα τωρα.Εχω το 560Β-Τ απο εδω αντιπροσωπεια.Προσπαθησα λοιπον να παιξω αρχεια απο Pc δεν τα καταφερα. Δεν πειραζει.Οταν επιλεγω Media Streaming μπορω και συνδεομαι με youtube,weather Channel,CNN,BBC και με κατι Κινεζικα που παρεχουν ταινιες κατ'επιλογην Αγγλικες και Κινεζικες γυρω στις 2000 περιπου,σχετικα καινουργιες,ταξινομημενες,εχει και HD, τις βλεπω ανετα, (Αγγλικη γλωσσα Κινεζικοι υποτιτλοι) δωρεαν παντα. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να δω Youtube.Εχω ολες τις επιλογες,βρισκω οτι βιντεακι θελω,οταν παω να το ανοιξω ομως τιποτα. Μηπως ξερει κανεις γιατι;