Himedia 900 a/b/c

Re: Απάντηση: Himedia 900 a/b/c

@Beavis,
για σκέψου το λίγο.
Το 900 υποστηρίζει hdmi v. 1.4. Οπότε θα δώσεις το ίδιο σήμα (1.4) σε ένα σπλίτερ 1.4 για να οδηγήσεις τη μια του έξοδο σε ένα ενισχυτή που υποστηρίζει HDMI v. 1.3
Τι περιμένεις να κερδίσεις? Πως θα καταλάβει ο ενισχυτής ότι θα πρέπει να αγνοήσει το σήμα εικόνας και να επεξεργαστεί μόνο το σήμα ήχου?
Πιο απλά πως και που θα δηλώσεις ώστε από τη μία έξοδο του σπλίτερ να περνάει μόνο εικόνα και από την άλλη μόνο ήχος? Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο στην περίπτωση σου. Αυτή τη δουλειά την κάνουν μόνο τα πλέιερ που ανέφερα παραπάνω και έχουν ανάλογη ρύθμιση στο μενού και δύο εξόδους HDMI.

Από την άλλη θα ήθελα ν' ακούσω αναλυτικά τον συλλογισμό σας. Πως φαντάζεστε δηλαδή (δεν αναφέρομαι μόνο στον Beavis) ότι θα λειτουργήσει ο διαχωρισμός και θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα?

Μπορει να κανω λαθος αλλα σκεφτομαι το εξης
Το splitter στελνει ταυτοχρονα και απο τις δυο εξοδους 1.4 το σημα video/audio,στην περιπτωση που μιλαμε 3D video/HD ηχο σωστα?
η πρωτη εξοδο παει στην TV(δεν μας ενδιαφερει οτι παει και ο ηχος) και η δευτερη εξοδος παει στον ενισχυτη που ειναι απλα 1.3(παλι δεν μας ενδιαφερει το οτι παει και το 3D σημα γιατι δεν θα το οδηγησουμε μεσω ενισχυτη στην TV)
Αρα θεωρητικα παντα εχουμε και 3D στην τηλεοραση και HD ηχο
Μου ξεφευγει κατι?

Η επιλογη που εχει το himedia raw και lpcm για τον ηχο εχει καποια σημασια???Παρατηρησα οτι οταν βαζω mp3 αρχεια ή video με ac3 για να βγει ηχος πρεπει αυτη η επιλογη να ειναι sto lpcm...Σορρυ για το πρηξιμο και ευχαριστω για τη βοηθεια!!

Εμένα πάλι....με ανησυχεί αυτό που λες.
Raw σημαίνει ότι ο player σε αυτή την περίπτωση δεν κάνει decode τον ήχο αλλά τον αφήνει να γίνει decoded από τον ενισχυτή σου .
Τι ενισχυτή έχεις?

Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

Εκτός από το Thumbgen που φτιάχνει εξώφυλλα και τα στέλνει στο σκληρό του 900Β ποιο άλλο πρόγραμμα κάνει την ίδια ή καλύτερη δουλειά

Beavis , την ιδια σκεψη καναμε. Εφοσον μπορω να εχω 3D σημα , μπορω να εχω και HD ηχο αλλα οχι ταυτοχρονα και με ενα καλωδιο , γιατι να μη μπορω να εχω και τα δύο αν μπορεσω να βαλω 2 καλωδια με το ιδιο σήμα. Το ενα στην TV για το 3D σημα και το αλλο στον ενισχυτη για τον HD ήχο... Θεωρητικα πάντα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Himedia 900 a/b/c

@Beavis,
για σκέψου το λίγο.
Το 900 υποστηρίζει hdmi v. 1.4. Οπότε θα δώσεις το ίδιο σήμα (1.4) σε ένα σπλίτερ 1.4 για να οδηγήσεις τη μια του έξοδο σε ένα ενισχυτή που υποστηρίζει HDMI v. 1.3
Τι περιμένεις να κερδίσεις? Πως θα καταλάβει ο ενισχυτής ότι θα πρέπει να αγνοήσει το σήμα εικόνας και να επεξεργαστεί μόνο το σήμα ήχου?
Πιο απλά πως και που θα δηλώσεις ώστε από τη μία έξοδο του σπλίτερ να περνάει μόνο εικόνα και από την άλλη μόνο ήχος? Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο στην περίπτωση σου. Αυτή τη δουλειά την κάνουν μόνο τα πλέιερ που ανέφερα παραπάνω και έχουν ανάλογη ρύθμιση στο μενού και δύο εξόδους HDMI.

Από την άλλη θα ήθελα ν' ακούσω αναλυτικά τον συλλογισμό σας. Πως φαντάζεστε δηλαδή (δεν αναφέρομαι μόνο στον Beavis) ότι θα λειτουργήσει ο διαχωρισμός και θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα?

Μπορει να κανω λαθος αλλα σκεφτομαι το εξης
Το splitter στελνει ταυτοχρονα και απο τις δυο εξοδους 1.4 το σημα video/audio,στην περιπτωση που μιλαμε 3D video/HD ηχο σωστα?
η πρωτη εξοδο παει στην TV(δεν μας ενδιαφερει οτι παει και ο ηχος) και η δευτερη εξοδος παει στον ενισχυτη που ειναι απλα 1.3(παλι δεν μας ενδιαφερει το οτι παει και το 3D σημα γιατι δεν θα το οδηγησουμε μεσω ενισχυτη στην TV)
Αρα θεωρητικα παντα εχουμε και 3D στην τηλεοραση και HD ηχο
Μου ξεφευγει κατι?
Την απάντηση σου την έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα μου με τη μορφή ..ερώτησης, αλλά με προσπέρασες.

Εσύ καλά θα στείλεις το σήμα στον AV. Αυτός πως θα καταλάβει ότι πρέπει να αποκωδικοποιήσει μόνο τον ήχο? :ears:

Και κάτι άλλο. Σήμερα όταν προσπαθείς να παίξεις ένα 3D Bluray, με τη σύνδεση που έχεις, player ->AV -> 3D μέσο προβολής, τι ακριβώς συμβαίνει.
Το ίδιο θα συμβεί όταν προσθέσεις και το σπλίτερ..

Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Ο πιο γενναίος από εσάς ας αγοράσει ένα σπλίτερ και ας δοκιμάσει.
(ας μη ξοδέψει πολλά όμως για να μη κλαίει τα χρήματα του μετά)

Τέλος, το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορία και εσείς δεν είστε οι πρώτοι που σκεφτήκατε αυτή τη λύση. Η αναζήτηση τι έδειξε?

Εμένα πάλι....με ανησυχεί αυτό που λες.
Raw σημαίνει ότι ο player σε αυτή την περίπτωση δεν κάνει decode τον ήχο αλλά τον αφήνει να γίνει decoded από τον ενισχυτή σου .
Τι ενισχυτή έχεις?

Yamaha rxv 471.Eχεις να προτεινεις κατι για να βελτιστοποιησω τα ηχητικα αποτελεσματα????Ευχαριστω για το ενδιαφερον φιλε onlineN...

Προς vadergr & onlineN

Επειδή το θέμα με την αποκωδικοποίηση HD audio σε ενισχυτή με HDMI v. 1.3 κατά την αναπαραγωγή 3D bluray παρουσιάζει ενδιαφέρον θα ήταν καλύτερα να απομονωθούν τα επιμαχα μηνύματα και να δημιουργηθεί ένα νέο νήμα με τίτλο π.χ. ''HD audio σε ενισχυτή με HDMI v. 1.3 κατά την αναπαραγωγή 3D'' ξεκινώντας από το θέμα #358.

Εχει γίνει ενδιαφέρουσα συζήτηση που όμως επιβαρύνει το παρόν νήμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Himedia 900 a/b/c

Την απάντηση σου την έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα μου με τη μορφή ..ερώτησης, αλλά με προσπέρασες.

Εσύ καλά θα στείλεις το σήμα στον AV. Αυτός πως θα καταλάβει ότι πρέπει να αποκωδικοποιήσει μόνο τον ήχο? :ears:

Και κάτι άλλο. Σήμερα όταν προσπαθείς να παίξεις ένα 3D Bluray, με τη σύνδεση που έχεις, player ->AV -> 3D μέσο προβολής, τι ακριβώς συμβαίνει.
Το ίδιο θα συμβεί όταν προσθέσεις και το σπλίτερ..

Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Ο πιο γενναίος από εσάς ας αγοράσει ένα σπλίτερ και ας δοκιμάσει.
(ας μη ξοδέψει πολλά όμως για να μη κλαίει τα χρήματα του μετά)

Τέλος, το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορία και εσείς δεν είστε οι πρώτοι που σκεφτήκατε αυτή τη λύση. Η αναζήτηση τι έδειξε?

παμε παλι
στελνω την μια εξοδο του splitter σε 3D TV ,θα δειξει 3D εικονα? NAI
στελνω την δευτερη εξοδο στον ενισχυτη 1.3, θα παιξει ΗD ηχο? μαλλον ΝΑΙ,τι σημασια εχει πως θα διαχειριστει ο ενισχυτης την εικονα? δεν θα βγαλω εξοδο ποτε απο αυτον σε ΤV

Yamaha rxv 471.Eχεις να προτεινεις κατι για να βελτιστοποιησω τα ηχητικα αποτελεσματα????Ευχαριστω για το ενδιαφερον φιλε onlineN...

O ενισχυτής σου συνδεδεμένος με το Himedia 900 σε ρύθμιση raw, μέσω HDMI είναι ικανός να σου αναπαράγει όλα τα αρχεία. Αυτό είναι που με παραξενεύει. Δεν γίνεται να μην έχεις ήχο όπως λες.

O ενισχυτής σου συνδεδεμένος με το Himedia 900 σε ρύθμιση raw, μέσω HDMI είναι ικανός να σου αναπαράγει όλα τα αρχεία. Αυτό είναι που με παραξενεύει. Δεν γίνεται να μην έχεις ήχο όπως λες.

Το κανει μονο με τα μουσικα αρχεια....Τι να πω....

Re: Απάντηση: Himedia 900 a/b/c

Προς vadergr & onlineN

Επειδή το θέμα με την αποκωδικοποίηση HD audio σε ενισχυτή με HDMI v. 1.3 κατά την αναπαραγωγή 3D bluray παρουσιάζει ενδιαφέρον θα ήταν καλύτερα να απομονωθούν τα επιμαχα μηνύματα και να δημιουργηθεί ένα νέο νήμα με τίτλο π.χ. ''HD audio σε ενισχυτή με HDMI v. 1.3 κατά την αναπαραγωγή 3D'' ξεκινώντας από το θέμα #358.

Εχει γίνει ενδιαφέρουσα συζήτηση που όμως επιβαρύνει το παρόν νήμα.

Αν και το θέμα έχει συζητηθεί πάλι ....και δυστυχώς τα παιδιά απ' ότι βλέπω δεν το καταλαβαίνουν και είναι θα είναι επίκαιρο για κάποιο διάστημα θα το ανοίξουμε !!!
Ετσι κι αλλιώς το θέμα αυτό έχει ανοιχτεί ήδη σε όλα τα ξένα φόρα.

με την 1.3.2 εχω προβλημα με το δικτυο,το pc δεν βλεπει το hd900 εχω δοκιμασει ολα σχεδον τα προγραμματα,απο την συσκευη βλεπω μονο το meezmo και τιποτα αλλο......το εχετε και εσεις αυτο το προβλημα η ειναι bug της εκδοσης?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Himedia 900 a/b/c

παμε παλι
στελνω την μια εξοδο του splitter σε 3D TV ,θα δειξει 3D εικονα? NAI
στελνω την δευτερη εξοδο στον ενισχυτη 1.3, θα παιξει ΗD ηχο? μαλλον ΝΑΙ,τι σημασια εχει πως θα διαχειριστει ο ενισχυτης την εικονα? δεν θα βγαλω εξοδο ποτε απο αυτον σε ΤV
Ελπίζω τώρα να καλύφθηκες στο ζήτημα που σε απασχολεί.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-1.3-κατά-την-αναπαραγωγή-3D-από-Media-player

μηπως μπορει καποιος να με καθοδηγησει στο firmware upgrade?κατεβαζω το αρχειο το μετονομαζω σε install.img και δεν μου το βλεπει.

Ίσως το πρόβλημα να είναι στο πως βλέπεις τα αρχεία στο file manager στο PC σου (αν μιλάμε για windows). Αν δεν βλέπεις την επέκταση του αρχείου και το μετανομάζεις σε install.img στην πραγματικότητα το κάνεις install.img.img. Κάνε μετονομασία σε install σκέτο και δες αν περνάει έτσι.

μην πειραζεις τ αρχεια καθολου,ετσι οπως τα ξεζιπαρεις ριξτα στο usb σου.........η θα εχει install.img η θα εχει install σκετο,οπως και να εχει τα αναγνωριζει,εκτος κι αν τα κατεβασες απο κανενα μυστηριο site :)

πέρασα το imediashare στο smartphone και κάνει share τις φωτογραφίες αλλά όχι τα video. το κουφό είναι ότι από το Himedia μπορώ να δω το smartphone και τα περιεχόμενα του, αλλά από το smartphone όταν πατάω να κάνει share την τάδε εικόνα μου λέει ότι δεν έχουν βρεθεί συσκευές για αναπαραγωγή. κανονικά θα έπρεπε εκείνη την στιγμή, σύμφωνα με το manual του himedia, να εμφανιστεί στην οθόνη. αν έπαιζε κανονικά το streaming στα video θα είχα συμβιβαστεί, τώρα με απασχολεί πολύ αυτό.

Φιλε karhariasgr δεν βλεπεις το himedia απο το imediashare γιατι εχει ενα bug. Πρεπει να πας στις ρυθμισεις στο himedia και να κανεις εκει που λεει DLNA RTM, πρωτα off και μετα παλι on. Τοτε θα το δεις το ηιμεδια απο το κινητο σου. Κοιταξε λιγο και στο νημα που εχω ανοιξει για το bluetimes 3550 που εχω, καποια αλλα upnp applications που εχω βρει και που κανεις "δουλεια".
http://www.avclub.gr/forum/showthre...-1186)?p=1056324340&viewfull=1#post1056324340

μηπως μπορει να μου καποιος το πρεπει να γινει για να παιξει υποτιτλους σε 3dsbs ταινιες?
το κανω με το 3d subtitler αλλα τιποτα.