Himedia 900 a/b/c

Για να έφτιαξες το jukebox σημαίνει ότι ΔΕΝ έχεις την 1.0.1.13 ή την 1.1.3.5 αλλά κάποια custom και όπως έχει ήδη ειπωθεί στα προηγούμενα post μόνο σε αυτές δεν υπάρχουν προβλήματα με network shares... (εγώ μπορώ να διαβεβαιώσω για την 1.0.1.13).. Κυριακή θα βγει η 1.1.3.5 custom οπότε καλό είναι να περιμένεις αυτήν αν θες jukebox..

δεν ευθυνοταν καμια εκδοση για το jukebox,εγω εκανα λαθος τοσο καιρο κι παιδευομουνα :)αυτο δουλευε μια χαρα εγω οχι :) το θεμα ειναι να ενσωματωσουν το jukebox σε καποια εκδοση για να αλλαξει το μηχανακι......τωρα θελει να αλλαξω τα templates και θελει παλι διαβασμα,το εχεισ πειραξει εσυ? αν ναι ειναι ευκολο?

Εγώ πάντως που το έχω μόνο για 3d υλικό και χρησιμοποιώ το popcorn ως κύριο media player έχω βρει την υγειά μου. Εντάξει, κρυάδα είπα αλλά παρακολουθώντας το νήμα με όλα τα προβλήματα που βγάζει η κάθε αναβάθμιση (ή τουλάχιστο έτσι αναφέρεται από τη πλειοψηφία των χρηστών ) τελικά δεν είναι και τόσο value for money αν το έχεις για βασικό player.

Καλησπερα παιδια. Εχω δυο ερωτησεις. Απο ποιοτητα ηχου σε δικαναλο πως τα παει ? Και δευτερον, οταν παιζει ενα τραγουδι μπορεις να ψαξεις για το επομενο? (Ακουγεται χαζη ερωτηση αλλα εχω δει μηχανακια που δεν το κανουν κ ειναι πολυ σπαστικο να ψαχνεις το επομενο τραγουδι αφου τελειωσει τοπροηγουμενο, ειδικα αν ψαχνεις σε μεγαλη δισκοθηκη). Ευχαριστω.

Καλησπερα σε ολους. Να κανω μια ερωτηση. Πηρα το nas Zyxel nas310 εχω συνδεση pc/nas/h900a ολα πανω σε ενα gigabit switch. Βλεπω απο το 900 το pc αλλα οχι το nas.Μηπως ξερει κανεις καποιο οδηγο για setup ολου του συστηματος για να μην κουραζω με ερωτησεις.
Ευχαριστω

Έχει βγει η custom 1.0.3.5 απο ollyp εδώ http://www.futeko.com/forum/index.php?mode=thread&id=2455
Την έχω δει απο νωρίς το πρωί αλλά φανταζόμουν ότι κάποιος θα το αναφέρει :)
Αν είναι όντως σταθερή και χωρίς προβλήματα με τα cifs shares σαν την 1.0.1.13, τότε ίσως επιτέλους να πρόκειται για μια καλή custom έκδοση ακόμα και για όσους παίζουν μέσω δικτύου..

την πέρασα εγώ την κυριακή. ήμουν με την μανήσια 1.0.3.2 και είπα να κάνω αλλαγή σε 1.0.3.5 ollyp .

μου αρέσει που επιτέλους υπάρχει κάποιο background και δείχνει "ποιο media player" o media player :D επίσης λέει και τον καιρό. χεχε.. καλό και αυτό. τα εικονίδια είναι στο κάτω μέρος της οθόνης, και υπάρχουν περισσότερες ρυθμίσεις. τέλος είναι πολύ ποιο γρήγορη από την μανήσια που είχα.

μέχρι εδώ καλά. από εκεί και πέρα μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της rom και άνοιξε το HiMedia άρχισε να ακούγεται ένας ενοχλητικός ήχος, σαν να χάλασε το ανεμιστηράκι του ακριβώς κάτω από τον εσωτερικό σκληρό δίσκο, λογικά η ψύκτρα της cpu θα είναι, σκέφτηκα. μετά από κάποια ώρα σταμάτησε ο ήχος. την επόμενη φορά που το άνοιξα είχε τον ίδιο ήχο, δεν έβλεπε τον εσωτερικό σκληρό και έκανε μόνο του επανεκκίνηση, τελικά τον είδε αλλά ο θόρυβος εξακολούθησε να υπάρχει. δεν είναι από τον σκληρό δίσκο σίγουρα, γιατί τον έβγαλα και εξακολουθούσε να υπάρχει ο θόρυβος. τέλος πάντων καλή η rom, ελπίζω να μη μας κάψει το μηχάνημα :D

καθε φορά που θα τρέχουμε μια ταινία θα πρέπει να τσεκάρουμε την γλώσσα ελληνικα? δε μπορεί να μπει κάπως σαν default αυτό για να μη το κάνουμε κάθε φορα?

Αν θυμαμαι καλα: Ρυθμισεις, system, text encoding -> Greek

δυστυχώς δε πιάνει. θέλει κάθε φορά να διαλέγω γλώσσα ελληνικά γιατί σαν default έχει μια κινέζικη. μόνο σε μένα αυτό?

Last edited:
Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

δυστυχώς δε πιάνει. θέλει κάθε φορά να διαλέγω γλώσσα ελληνικά γιατί σαν default έχει μια κινέζικη. μόνο σε μένα αυτό?

Εχεις βαλει στο Setup-> Intelligent Settings-> Subtitle Automation Recognition-> OFF ?

το παραπάνω το είχα κάνει αλλά είχα την επιλογή automation recognition στο on. τελικά μόλις το έβαλα στο on διαβάζει κανονικά ελληνικά χωρίς κάποια ρύθμιση στην αρχή του κάθε έργου. θενξ!

τον θόρυβο που λέω τον έχετε εσείς? δεν τον είχα πριν την αλλαγή rom και μου κάνει εντύπωση που τώρα ακούγεται. για περίπου 10 λεπτά και μετά σταματάει

Τώρα μάλλον εγω δε κάνω κάτι καλά. Σε σύνδεση με οπτική παίζει όλα καλά και κλειδώνει ήχο dts. Σε σύνδεση με coaxial όμως όχι. Έψαξα στο μενού και πέρα από hdmi output & optical δε βρήκα κάτι. Μπορεί να καθοδηγήσει κάποιος;

τον θόρυβο που λέω τον έχετε εσείς? δεν τον είχα πριν την αλλαγή rom και μου κάνει εντύπωση που τώρα ακούγεται. για περίπου 10 λεπτά και μετά σταματάει
Στον θεμα του θορυβου δεν μπορω να σας βοηθησω γιατι εχω το μικρο HD900Α που ειναι χωρις ανεμιστηρα.

Παιδια επανερχομαι γιατι θελω να αγορασω το μηχανημα.Πως τα παει απο ποιοτητα ηχου σε δικαναλο ? Δευτερον, οταν παιζει ενα τραγουδι μπορεις να ψαξεις για το επομενο? (Ακουγεται χαζη ερωτηση αλλα εχω δει μηχανακια που δεν το κανουν κ ειναι πολυ σπαστικο να ψαχνεις το επομενο τραγουδι αφου τελειωσει το προηγουμενο, ειδικα αν ψαχνεις σε μεγαλη δισκοθηκη). Ευχαριστω.

γινε λιγο πιο συγκεκριμενος,εννοεις αν σου δινει την δυνατοτητα να κανεις search χειροκινητα η πληκτρολογωντας το ονομα του τραγουδιου......και φυσικα μπορεις να κανεις δικια σου λιστα χωρις να ψαχνεις συνεχεια τα τραγουδια

Nαι μπορείς να κάνεις αναζήτηση ένα άλλο τραγούδι ενώ ακούς ήδη κάποιο. δεν είναι τόσο απλή όσο είναι στο pc, αλλά γενικά γίνεται η δουλειά σου. το μηχάνημα από θέμα hardware ίσως να είναι και ότι καλύτερο μπορείς να βρεις (value for maney παντα) αλλά το software του υστερεί πολύ.
αν στρώσουν το android μπορεί να γίνει ακόμη ποιο λειτουργικό, γιατί από το δικό του software δε περιμένω και πολλά. τώρα μόνο που βλέπω ταινίες στην tv φτάνει και περισσεύει για μένα. αν το θες για ποιο πολύπλοκες εφαρμογές ίσως να μη σου κάνει, αλλά δε ξέρω και αν υπάρχει κάτι που να κάνει την δουλειά αυτή. και εγώ για πολύπλοκες λειτουργίες το πήρα (δλδ απλές λειτουργίες pc) αλλά έμεινα στο να μπορώ απλά να βλέπω ταινίες, αν και μου την δίνει που δεν κάνει και full screen στην ταινία και βλέπω πάνω και κάτω μαύρες γραμμές αλλά τέσπα.. το καταπίνουμε και αυτό.
από ποιότητα ήχου είναι μια χαρά. έχω συνδεδεμένα δύο αυτοενισχυόμενα ηχεία με σύνδεση από RCA σε stereo jack και είναι σουπερ! φαντάζομαι και Home Cinema θα το παίζει καλύτερα με σύνδεση HDMI ή οπτικής ίνας!

καταλήγω στο ότι για TV χρειάζεσαι ή ένα Mac Mini ή το Apple TV (το καινούργιο που ΘΑ κυκλοφορήσει) και για χρήστες Windows με ένα Media Center θα είστε OK, λίγα λεφτά περισσότερα αλλά κερδίσεις στην λειτουργικότητα του μηχανήματος.

πάντως σαν συσκευή λέει πολύ, και τα λεφτά που θέλει δεν είναι τραγικά πολλά! με ξενέρωσε και το γεγονός ότι δε μπορώ να δω ταινία μέσω ασυρμάτου δικτύου αλλά τελικά είναι θέμα γενικώς των ασύρματων δικτύων και όχι του HiMedia. Και εκεί που λες ότι "άντε, το καταπίνω και αυτό", έρχεται να σου κάτσει στραβά στο λαιμό γιατί δε μπορείς να κάνεις μεταφορά αρχείου από δίκτυο.
και μετά ξανασκέφτομαι ότι έδωσα κοντά 200 ευρώ για να κάνω την δουλειά που κάνει μια απλή φέτα DVD από τα Carrefour, αξίας 30 ευρώ, βλέπω ταινίες. τώρα με το ACTA θα βλέπουμε το HiMedia να φιγουράρει κάτω από την TV.

μεταφορα αρχειου μεσω δικτυου? τι εννοεις? ταινια μεσω δικτυου μονο σε μορφη iso μου κανει νουμερα,ολα τ αλλα αρχεια τα παιζει μια χαρα.....

Παιδια ευχαριστω πολυ.Νομιζω θα το παρω γιατι ουσιαστικα με ενδιαφερει η μουσικη κ ταινιες HD απο δικτυο αλλα οχι ασυρματο οποτε δε θα εχω προβλημα