Himedia 900 a/b/c

Στο παραπάνω mini remote κατά την αναπαραγωγή έχετε έλεγχο σε πραγματικό χρόνο με μπάρα πάνω στο αρχείο που παίζει (touch προφανώς)
Άλλες σελίδες ή κατευθείαν λειτουργίες (πάντα με το CS custom firmware)

WebTorrentHome.html
infosite.html
remote.html
remote_control.html
remote_control_i.html
WebTorrentSetting.html
index_i.html
samba.html
home.html
indexbt.html
torrentupload.html
indexrm.html

/rc/index.php
/rc/main.php
/rc/screenshot.php
/rc/sub.php

/rc2/index.php
/rc2/index1.php
/rc2/index2.php
/rc2/screenShot.php

Στις τελευταίες εκδόσεις του DVDFab, προσθέσανε την δυνατότητα να παίρνεις main movie bd 3d iso από blu-ray 3d. Υπάρχει όμως ένα θέμα με το 900A. Ότι από τα παραγόμενα iso άλλα τα βλέπει σαν 3d και άλλα όχι, τα παίζει σαν 2d. Παίρνοντας όμως ένα iso που μου το παίζει σαν 2d το 900A και δίνοντάς το σε ένα pioneer bd player, το παίζει κανονικά σαν 3d!

Επίσης σ' ένα φίλο που στο δικό του 900A έχει το αρχικό firmware και δεν του έχει κάνει ποτέ αναβάθμιση, τα βλέπει όλα τα iso σαν 2d. Οπότε συμπεραίνω πως κάτι αλλάξανε στις τελευταίες αναβαθμίσεις firmware που κάνανε, σε σχέση με την αναγνώριση του 3d.

Έχει κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία;

+ μια ερωτηση ακομα.
Eγω που εβαλα το τελευταιο official αραγε μπορω να κανω downgrade σε custom ?? (να δοκιμασω τα παραπανω :grinning-smiley-043)

please το εξηγεις αυτο ? (σειρα μου :) )
εννοεις f/w update με to button ? (safemode) ?

ps δοκιμασες τον dreambox?

οπως ειπαμε, σαμπα , harddisk/tuner/ μηπως εχεις αλλο αντιστοιχο directory ?

Aλλος τροπος... με στημενο mediatomb στον VU , μπαινεις με upnp , playlists / ... μηπως μπεις ετσι ?

Αν καταλαβα καλα , ο ollie εχει μεινει στο 1.04.10 , ενω ο CS ειναι τρεχων στο 1.04.20 .
Nα βαλω τον CS ?

Κατι λενε οτι δεν ειναι στα αγγλικα...

Προσπαθώ να καταλάβω αν ο Himedia 900 μπορεί να ικανοποιήσει τις 3 παρακάτω βασικές ανάγκες που έχω. Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το thread και άκρη δεν έβγαλα ακόμη. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

1. Μέσα στο σπίτι πχ. ασύρματα από το κινητό τηλέφωνο και εκτός σπιτιού πχ. από το γραφείο μέσω internet, να στέλνω στον αποθηκευτικό χώρο του media player ότι αρχείο θέλω πχ. avi, mkv, m2ts, κλπ. (φαντάζομαι ότι μπορώ να συνδέσω πάνω του ένα usb εξωτερικό σκληρό).

2. Ο media player να είναι μόνιμα συνδεδεμένος με 2 τηλεοράσεις, στη μια ενσύρματα και στην άλλη ασύρματα. Και στις 2 τηλεοράσεις να μπορώ να κάνω αναπαραγωγή των αρχείων mkv, avi, κλπ.

3. Αναπαραγωγή 3D περιεχομένου καθώς η μία τηλεόραση έχει δυνατότητα 3D.

1. Μέσα στο σπίτι πχ. ασύρματα από το κινητό τηλέφωνο και εκτός σπιτιού πχ. από το γραφείο μέσω internet, να στέλνω στον αποθηκευτικό χώρο του media player ότι αρχείο θέλω πχ. avi, mkv, m2ts, κλπ. (φαντάζομαι ότι μπορώ να συνδέσω πάνω του ένα usb εξωτερικό σκληρό).

ενσταση για το εκτος σπιτιου. τα υπολοιπα ναι.

2. Ο media player να είναι μόνιμα συνδεδεμένος με 2 τηλεοράσεις, στη μια ενσύρματα και στην άλλη ασύρματα. Και στις 2 τηλεοράσεις να μπορώ να κάνω αναπαραγωγή των αρχείων mkv, avi, κλπ.

αυτη που θα ειναι ασυρματα θα βλεπει μεσω DLNA (να εχει ΕΤΗΕΡΝΕΤ/WIFI εννοειται...). Προσοχη γιατι το DLNA μπορει να μη σε καληπτει για ολα τα φορματ. Αναλογα την εταιρια και τους codec που υστηριζει η καθεμια... Σιγουρα ξεχνα τα iso kai flac/ape μεσω DLNA.

3. Αναπαραγωγή 3D περιεχομένου καθώς η μία τηλεόραση έχει δυνατότητα 3D.
Ναι αλλα θα πρεπει να ειναι η συνδεμενη με eth/hdmi , γιατι ασυρματο 3D θελει καλο εξωτερικο 5GHz wifi client , μη περιμενεις να κανεις δουλεια με το ενσωματωμενο 2.4 (εκτος αν η μπαντα εκει ειναι ολοκαθαρη).

φιλε μου ευχαριστω πολύ για τη βοήθεια! Μήπως γνωρίζεις να μου λύσεις και τις παρακάτω απορίες;

ενσταση για το εκτος σπιτιου. τα υπολοιπα ναι.

αυτό έχει να κάνει με κάτι που δεν υποστηρίζει ο himedia ή γενικά τα media players δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα;

αυτη που θα ειναι ασυρματα θα βλεπει μεσω DLNA (να εχει ΕΤΗΕΡΝΕΤ/WIFI εννοειται...). Προσοχη γιατι το DLNA μπορει να μη σε καληπτει για ολα τα φορματ. Αναλογα την εταιρια και τους codec που υστηριζει η καθεμια... Σιγουρα ξεχνα τα iso kai flac/ape μεσω DLNA.

το ότι η αναπαραγωγή θα γίνεται μέσω DLNA, σημαίνει ότι θα γίνεται από τον player της τηλεόρασης και όχι αυτόν του media player; γι' αυτό μου λες αναλογα την εταιρεία και τους codec που υποστηρίζει η καθεμιά;

Τα προτοκολλα ειναι samba και dlna (που δε βγαινουν στο νετ) . Γι'αυτο.

Για το δευτερο ακριβως αυτο που λες , παντως τα DLNA της samsung (και διαβασα αντιστοιχα για LG) τουλαχιστο για μενα ειναι αχρηστα. Συνηθως δουλευω DVD iso και FLAC/APE. Για mpg,mkv,avi,mp3 εκτος ελαχιστων codec λογικα δεν θα εχεις προβλημα.

Ασχετο , κανεις με γνωσεις προγραμματισμου android να κανουμε ενα app remote ? :)

http://hd900b/cgi-bin/IpodCGI.cgi?id=0&command=blah

(blah being a command like play, stop, ...)

Here are the commands I have found. This is very useful, if you want to control the HiMedia 900 from an iPod/iPad app like TouchControl.

Replace "blah" from the URL above with one of these keywords:

play (plays / pauses)
pause (pauses / single step)
stop
power (seems to crash the machine??? Better don't use it)
next (next chapter)
prev (prev chapter)
next_file
prev_file
subtitle
audio
menu
display (info button)
search
eject
setup
guide (home menu)
ffwd (fast forward)
frwd (fast rewind)
return
up (cursor)
down (cursor)
left (cursor)
right (cursor)
select (cursor)
mute

Καλησπέρα, σκέφτομαι την αγορά media player κ έχω καταλήξει στο himedia 900b,θέλω ένα player , αξιόπιστο,με καλή απόδοση μέχρι 200 ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για avi , mkv αρχεία , αλλά
κ 3d ταινίες μιας κ η tv μου(sony hx820) υποστηρίζει 3d, επίσης θέλω να υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους , να παίρνει δίσκο κ να έχει γρήγορη ασύρματη κάρτα δικτύου. Αξίζει ο himedia τα λεφτά του ? Έχετε να προτείνεται κάποιον καλύτερο στην ίδια τιμή ,με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα?

Γενικως κανει ολα αυτα που λες , εγω μονο απο το wifi δεν ειμαι ικανοποιημενος και θα κοιταξω για κανα 5GHz εξωτερικο.
Πιστευω ειναι η καλητερη αγορα αυτη τη στιγμη , με μειονεκτημα οτι δεν εχει καλο android.

Τα καλα android (Μ3 με XBMC beta software) παλι , δεν παιζουν 3D ...

Ζυγιζεις και διαλεγεις.

Last edited:
θα ηθελα να ρωτησω ποια η διαφορα του full sbs και του half sbs. To himedia 900 παιζει και τα δυο ειδη?

Το απαντησα μονος μου το ερωτημα παιδια. Επεσα κατα λαθος στην 80κατι σελιδα που γινεται σχετικη συζητηση. Ενα ακομα ερωτημα που μου δημιουργηθηκε απο το ψαξιμοειναι ποια η διαφορα himedia 910a και himedia 900b.

εχουν ιδιο επεξεργαστη και το 910a εχει μικροτερο display.
Οι διαφορες ειναι σε περιφεριακα δεν ξερω απεξω, νομιζω το 910α εχει 10/100 LAN ? δεν παιρνει εσωτερικο δισκο ? ...τετοιες διαφορες.

Πισω στο 900Β αρχιζω και την ψωνιζω... κανει ενα κρατς μολις αρχιζουν καποια (oχι ολα) flac ...
(δεν ειναι προβλημα των αρχειων , τα ιδια αρχεια στο M34a και στο pc ξεκινουν χωρις κρατς).

Δεν ξερω με το official firmware αν θα το κανε