Μάλλον όμως δεν διάβασες καλά τι έγραψα... έγραψα ότι εμένα και ο media player και το nas είναι στο ίδιο 1000ρι switch και πιο κάτω το ξαναεπανέλαβα "τα 2 παραπάνω είναι στο ίδιο switch". Δεν θεωρώ πως τα πακέτα κάνουν βόλτα στο δίκτυο μου για να πάνε ανάμεσα σε 2 συσκευές του ίδιου switch (άσχετα αν την διευθυνσιοδότηση την κάνει ο router)
To powerline έχει ΆΛΛΟ ρόλο και είναι για να συνδέσει αυτό το switch με το modem router... εκεί υπάρχει το router αυτό είναι σε δεύτερο switch 1000ρι μαζί με ένα άλλο himedia 600A το οποίο λόγω των powerline ανάμεσα φυσικά και δεν περιμένω να παίξει 3d iso...
Αλλά το 900Α που είναι σε 2 διαφορετικές θύρες του ίδιου gigabit switch με τα 2 NAS, ναι απαιτώ (μέχρι που έμαθα για τα ...1186) να μπορεί να παίξει 3D ISO με HD ήχο μέσω του υποτιθέμενου gigabit interface της realtek και ενός chip που υποστηρίζει και 3d iso και hd ήχο και gigabit IF (στα χαρτιά)...
Nα ξέρεις ότι έστω κι αν ένας media player καυχιέται ότι έχει gigabit port αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια, αφού εξαρτάται από το εάν ο επεξεργαστής του είναι ικανός και optimized να την δουλεύει στο έπακρο . Γι αυτό και βλέπεις κάποια firmware να βγαίνουν και να διορθώνουν την ταχύτητα....αλλά π.χ. να χαλάνε το buffer.
Δεν έχεις pc με NIC. Στο βιντεάκι που έχω βάλει στο νήμα του Prodigy για να δείξω την εύκολη αναπαραγωγή 3D .iso εάν προσέξεις χρησιμοποιώ ως μέσο πηγή δίσκο που είναι συνδεδεμένος με PC για να είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον τα data έρχονται σίγουρα από gigabit πηγή. Εχεις μετρήσει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στο Zyxel?