Himedia 900 a/b/c

Μάλλον όμως δεν διάβασες καλά τι έγραψα :)... έγραψα ότι εμένα και ο media player και το nas είναι στο ίδιο 1000ρι switch και πιο κάτω το ξαναεπανέλαβα "τα 2 παραπάνω είναι στο ίδιο switch". Δεν θεωρώ πως τα πακέτα κάνουν βόλτα στο δίκτυο μου για να πάνε ανάμεσα σε 2 συσκευές του ίδιου switch (άσχετα αν την διευθυνσιοδότηση την κάνει ο router)

To powerline έχει ΆΛΛΟ ρόλο και είναι για να συνδέσει αυτό το switch με το modem router... εκεί υπάρχει το router αυτό είναι σε δεύτερο switch 1000ρι μαζί με ένα άλλο himedia 600A το οποίο λόγω των powerline ανάμεσα φυσικά και δεν περιμένω να παίξει 3d iso...
Αλλά το 900Α που είναι σε 2 διαφορετικές θύρες του ίδιου gigabit switch με τα 2 NAS, ναι απαιτώ (μέχρι που έμαθα για τα ...1186) να μπορεί να παίξει 3D ISO με HD ήχο μέσω του υποτιθέμενου gigabit interface της realtek και ενός chip που υποστηρίζει και 3d iso και hd ήχο και gigabit IF (στα χαρτιά)...

Nα ξέρεις ότι έστω κι αν ένας media player καυχιέται ότι έχει gigabit port αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια, αφού εξαρτάται από το εάν ο επεξεργαστής του είναι ικανός και optimized να την δουλεύει στο έπακρο . Γι αυτό και βλέπεις κάποια firmware να βγαίνουν και να διορθώνουν την ταχύτητα....αλλά π.χ. να χαλάνε το buffer.
Δεν έχεις pc με NIC. Στο βιντεάκι που έχω βάλει στο νήμα του Prodigy για να δείξω την εύκολη αναπαραγωγή 3D .iso εάν προσέξεις χρησιμοποιώ ως μέσο πηγή δίσκο που είναι συνδεδεμένος με PC για να είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον τα data έρχονται σίγουρα από gigabit πηγή. Εχεις μετρήσει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στο Zyxel?

Μάλλον όμως δεν διάβασες καλά τι έγραψα :)... έγραψα ότι εμένα και ο media player και το nas είναι στο ίδιο 1000ρι switch και πιο κάτω το ξαναεπανέλαβα "τα 2 παραπάνω είναι στο ίδιο switch". Δεν θεωρώ πως τα πακέτα κάνουν βόλτα στο δίκτυο μου για να πάνε ανάμεσα σε 2 συσκευές του ίδιου switch (άσχετα αν την διευθυνσιοδότηση την κάνει ο router)

ανάλογα τι έχει gateway το himedia, αν είναι με gateway το router σου μην είσαι σίγουρος ότι δεν πάνε βόλτα. Για μένα ο καλύτερος τρόπος να απομωνόσεις τα 2 αυτα είναι να φτιάξεις 2 subnets να προσθέσεις ένα router και να φτιάξεις τα 2 routing table των 2 router και τα port forwarding. Τα 2 router μεταξύ τους ας ενόνονται με 100ρι ή με το powerline. Εγώ για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ 2 router απομoνόνω το 1000 δίκτυο μου τελείως από το 100 που έχω μέχρι το επόμενο router. Βέβαια το κάνω και για άλλους λόγους αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Δεν σου λέω ότι για αυτό αντιμετωπίζεις πρόβλημα, απλά σου προτείνω κάτι που κατα την ταπεινή μου γνώμη μου είναι καλύτερο.

Nα ξέρεις ότι έστω κι αν ένας media player καυχιέται ότι έχει gigabit port αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια, αφού εξαρτάται από το εάν ο επεξεργαστής του είναι ικανός και optimized να την δουλεύει στο έπακρο . Γι αυτό και βλέπεις κάποια firmware να βγαίνουν και να διορθώνουν την ταχύτητα....αλλά π.χ. να χαλάνε το buffer.
Δεν έχεις pc με NIC. Στο βιντεάκι που έχω βάλει στο νήμα του Prodigy για να δείξω την εύκολη αναπαραγωγή 3D .iso εάν προσέξεις χρησιμοποιώ ως μέσο πηγή δίσκο που είναι συνδεδεμένος με PC για να είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον τα data έρχονται σίγουρα από gigabit πηγή. Εχεις μετρήσει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στο Zyxel?

Γιαυτό γράφω για realtek και για τον 1186 και όχι για το ίδιο το himedia οπότε ακριβώς το ίδιο πράγμα λέμε αν δεις τι γράφω :) ακριβώς αυτό λέω ότι το 1186 μόνο gigabit if δεν έχει στην πραγματικότητα.
To zyxel δεν έχει και το καλύτερο gigabit επίσης (far from it που λεν και στο χωριό μου) αλλά όπως και να χει ταχύτητες της τάξης των 20 MByte/sec πιάνει (με μετρήσεις που είχα κάνει παλιότερα AN θυμάμαι καλά με +- 5mbyte ανάλογα τις ρυθμίσεις της κάρτας του pc που είχα κάνει τις δοκιμές πάνω στο ίδιο switch που δυστυχώς δεν ήταν η καλύτερη δυνατή μιας και ήταν μια παλιά realtek σε ένα altec ido μιας και είδα και ταχύτητες των 8-10mb μέχρι να το ρυθμίσω και αυτό... οπότε πχ με το himedia δεν ξέρω αν είναι 20 ή 8) οπότε όπως και να χει θεωρώ πως είναι υπεραρκετές για ένα 3d iso των 20-30gb με hd ήχο...
Όπως και να χει θα τα ξαναδοκιμάσω το ΣΚ και θα δω, θα κάνω και ότι αλλαγές μπορώ στο zyxel αλλά ακριβώς επειδή δεν μιλάμε για zyxel με pc αλλά με το himedia δεν θρέφω πολλές ελπίδες καθώς στην μεριά του himedia η οποιαδήποτε παραμετροποίηση είναι ανύπαρκτη (πχ μακάρι να ήξερα αν υποστηρίζει jumbo frames... μια δοκιμή θα με πείσει)

ανάλογα τι έχει gateway το himedia, αν είναι με gateway το router σου μην είσαι σίγουρος ότι δεν πάνε βόλτα. Για μένα ο καλύτερος τρόπος να απομωνόσεις τα 2 αυτα είναι να φτιάξεις 2 subnets να προσθέσεις ένα router και να φτιάξεις τα 2 routing table των 2 router και τα port forwarding. Τα 2 router μεταξύ τους ας ενόνονται με 100ρι ή με το powerline. Εγώ για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ 2 router απομoνόνω το 1000 δίκτυο μου τελείως από το 100 που έχω μέχρι το επόμενο router. Βέβαια το κάνω και για άλλους λόγους αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Δεν σου λέω ότι για αυτό αντιμετωπίζεις πρόβλημα, απλά σου προτείνω κάτι που κατα την ταπεινή μου γνώμη μου είναι καλύτερο.

Το αν πηγαίνουν βόλτα διαπιστώνεται εμπειρικά απ το εξής απλό.... αν πήγαιναν βόλτα μέσα απ τα powelines και πίσω, δεν θα έπαιζαν καλά ούτε τα βαριά 1080p που παίζουν νεράκι.. :)
Άλλωστε μιλάμε για switch (φτηνιάρικο απλό της πλάκας αλλά switch) το οποίο θεωρητικά απ την στιγμή που έχει συσκευές πάνω πρέπει να ξέρει τις mac τους σε κάθε πόρτα και αυτές να κοιτάει πρώτα στα πακέτα πριν τα στείλει ταξίδι στον router... αυτό με μια μέτρηση θα το επιβεβαιώσω φυσικά...

Είδα και το video που έχεις βάλει στο θέμα του prodigy και πραγματικά εντυπωσιακό αν σκεφτείς πως μέχρι τώρα όλοι (μαζί με εμένα) ήμασταν σίγουροι πως είναι θέμα του 1186 και όχι του firmware... αν είναι έτσι απορώ αν μπορεί να μπει στο himedia 900a το firmware του prodigy (για το 600a πχ ξέρω επιβεβαιωμένα ότι μπορεί να πάρει το firmware απο xtreamer αρκεί βέβαια κάποιος να έχει φροντίσει να αλλάξει τον bootloader σε αυτόν του himedia ώστε να μπορεί να επανέλθει σε περίπτωση προβλήματος, κάτι που εγώ δεν γνωρίζω να κάνω..)..

Last edited:
Το αν πηγαίνουν βόλτα διαπιστώνεται εμπειρικά απ το εξής απλό.... αν πήγαιναν βόλτα μέσα απ τα powelines και πίσω, δεν θα έπαιζαν καλά ούτε τα βαριά 1080p που παίζουν νεράκι.. :)
Άλλωστε μιλάμε για switch (φτηνιάρικο απλό της πλάκας αλλά switch) το οποίο θεωρητικά απ την στιγμή που έχει συσκευές πάνω πρέπει να ξέρει τις mac τους σε κάθε πόρτα και αυτές να κοιτάει πρώτα στα πακέτα πριν τα στείλει ταξίδι στον router... αυτό με μια μέτρηση θα το επιβεβαιώσω φυσικά...

Θεωριτικά έχεις δίκιο μόλις μάθει την mac address του μηχανήματος σταματάει την βόλτα, αλλά μία στο τόσο που γίνονται αναννέωση τα tables και ανάλογα πάντα πως λειτουργεί το κάθε switch θα ξαναπεράσουν από τον router. Εγκαθιστάς ένα wireshark και μπορείς να δεις πολλά πράγματα. Ξαναλέω όμως δεν σου είπα ότι για αυτό το λόγο έχεις πρόβλημα. Σου πρότεινα απλά μια καλύτερη τοπολογία δικτύου κατα την άποψη μου φίλε μου.

Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

Καλησπερα σε ολους!Μπορουμε με καποιον τροπο να χρησιμοποιησουμε το xmbc στο himedia μεσω android?

Aπο οτι διαβασα εδω ( http://www.insomnia.gr/_/articles/google/android/διαθέσιμος-ο-xbmc-media-player-για-android-r4322 ) ειναι διαθεσιμο για android συσκευες.

Δεν εχω βρει αλλη λυση για να βλεπω εξωφυλλα , υποθεσεις ταινιων ,αξιολογησεις κτλ με ευκολο τροπο.

Αν το εχει δοκιμασει καποιος ή αν χρησιμοποιει καποιον αλλο τροπο για να βλεπει τα παραπανω ,ας ενημερωσει και εμας τους αδαεις!

Re: Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

Δυστυχως αυτο που ζητας δεν γινετε... Το XBMC δεν "τρεχει" σε android me τσιπακια τυπου ΜΙPS οπως ειναι το 1186 που εχει το Himedia. Αυτο ομως που μπορεις να κανεις ειναι να εγκαταστησεις το Bubble UPNP που μπορει να τρεξει στο himedia και ειναι βασισμενο σε UPNP. Ετσι, αν εχει εγκαταστημενο το XBMC σε ενα pc μπορεις να δεις τα εξωφυλλα των ταινιων και cd, νομιζω και την υποθεση... Αν τωρα δεν εχεις PC δοκιμασε αν εγκαταστησεις το archos player. Δεν ξερω αν μπορει να εγκατασταθει( δεν μπορω να το δοκιμασω γιατι δεν εχω Player με 1186), αλλα αν μπορει τοτε αυτο κατεβαζει μονο του εξωφυλα και υποθεση. Για το bubble upnp κοιτα και εδω τι εχω γραψει:

Ελπιζω να βοηθησα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

Δυστυχως αυτο που ζητας δεν γινετε... Το XBMC δεν "τρεχει" σε android me τσιπακια τυπου ΜΙPS οπως ειναι το 1186 που εχει το Himedia. Αυτο ομως που μπορεις να κανεις ειναι να εγκαταστησεις το Bubble UPNP που μπορει να τρεξει στο himedia και ειναι βασισμενο σε UPNP. Ετσι, αν εχει εγκαταστημενο το XBMC σε ενα pc μπορεις να δεις τα εξωφυλλα των ταινιων και cd, νομιζω και την υποθεση... Αν τωρα δεν εχεις PC δοκιμασε αν εγκαταστησεις το archos player. Δεν ξερω αν μπορει να εγκατασταθει( δεν μπορω να το δοκιμασω γιατι δεν εχω Player με 1186), αλλα αν μπορει τοτε αυτο κατεβαζει μονο του εξωφυλα και υποθεση. Για το bubble upnp κοιτα και εδω τι εχω γραψει:

Ελπιζω να βοηθησα...

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση Σταυρο.Και εγω δεν ειχα πολλες ελπιδες οτι θα γινεται αυτο που θελω , αλλα ποτε δεν ξερεις...
Εχω ενα laptop , αλλα δεν θελω να εχει σχεση με το himedia για τις πληροφοριες ταινιων κτλ.
Θελω για μια εφαρμογη που θα ειναι εγκατεστημενη στο hιmedia και θα κατεβαζει μεσω internet τις πληροφοριες. Κατ αναλογο με αυτο που εχει το netgear ntv550 και τα popcorn hour, νομιζω . Θα ψαξω λιγο αυτο το archos που προτεινες και αν βρω ακρη , θα ενημερωσω. Aν εχει καποιος να προτεινει καποια αλλη εφαρμογη που να εχει χρησιμοποιησει και να δουλευει ..... :ears:

Ακυρο για το archos, θελει android 4+ για να εγκατασταθει, εσυ εχεις 2.2. Κοιτα για καμια εφαρμογη που να κανει καταλογοποιηση, κατι σαν movie library... και να μπορει απο εκει επιλεγοντας μια ταινια να μπορει να την ανοιξεις με τον default video player...

Δυστυχώς όχι. Βρες ένα .iso πάνω από 18 γιγα. Λογικά θα κάνει .
Μάλλον δεν κατάλαβα καλά. Νόμισα πως υπήρχε video για συγκεκριμένα tests. Αρχεία iso 3D πάνω από 18 GB έχω μπόλικα και φυσικά στα περισσότερα έχω προβληματικό παίξιμο από δίκτυο. Φυσικά για DTS MA ... ούτε λόγος...

Καλησπέρα σας και πάλι. Λοιπόν έβγαλα άκρη. Είδα Resident evil 3D iso frame parking 23GB με HD audio και Spiderman 3D iso 23GB frame parking με HD audio από δίκτυο χωρίς κανένα πρόβλημα και σπάσιμο εικόνας και ήχου. Εννοείται ότι είδα πολλά 3D mkvs χωρίς επίσης πρόβλημα.

Επιτέλους βρήκα όμως και ένα iso που μου έκανε προβλήματα. Είδα το Avengers 3D iso frame parking με HD audio το οποίο ήταν 41GB. Εκεί μου έκανε προβλήματα σε προβολή από δίκτυο. Οταν ήταν πολύ απαιτητικη η σκηνή έκανε μικρά σπασίματα εικόνας και κοβόταν ο ήχος και επανερχόταν από 2 δευτερόλεπτα μέχρι και 10 δευτερόλεπτα. Εννοείται ότι ήταν πολύ σπαστικό και δεν μπορούσες να δεις την ταινία έτσι. Το δίκτυο μου δεν έφταιγε σε καμία περίπτωση γιατί το έλενξα και επιβεβαιόθηκε αυτό που έλεγαν τα παιδιά εδω και δεν μπορούσα να το δω πιο πριν. Το 1186 έχει πρόβλημα μέσω δικτύου. Ανακάλυψα βέβαια ότι ακόμα και σε σκληρό δίσκο εξωτερικό που το έβαλα και το έπαιξα. USB 2.0 έκανε πολύ πιο σπάνια βέβαια και το πολύ για ένα δευτερόλεπτο κάποια σπασίματα ήχου. Βλεπόταν άνετα βέβαια η ταινία. Φαντάζομαι ότι με εσωτερικό δίσκο ή usb 3.0 μπορεί να μην συμβαίνει καθόλου δεν δοκίμασα βέβαια.

Τελικά είμαι ανακουφισμένος που έβγαλα άκρη. Θα αγοράσω ένα εσωτερικό δίσκο και θα βάζω εκεί μόνο τις πολύ απαιτητικές ταινίες που είναι 30-50 GB και φαίνεται ότι το player δεν μπορεί να παίξει μέσω δικτύου. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με το player καθώς για να πας σε κάτι καλύτερο που να τα παίζει όλα θα πρέπει να σκάσεις πολλά περισσότερα χρήματα και να πας σε dune και sigma πράγμα που δεν ήθελα λόγω οικονομικών βέβαια. Γενικά τα παίζει όλα χωρίς πρόβλημα εκτό από τα πολύ απαιτητικά που πρέπει να τα έχει τοπικά σε δίσκο.

Έχω την αίσθηση ότι ότι firmware και να βγει το θέμα του δικτύου δεν θα αλλάξει. Το 1186 μάλλον δεν μπορεί να διαχειριστεί καλά gigabit ethernet. Μακάρι να κάνω λάθος και να φτιάξει σε μελλοντικό firmware αλλά δεν το βλέπω. Γενικά είμαι ευχαριστημένος για τα χρήματα που έδωσα καθόσον με καλύπτει κατά 90% και παραπάνω στα αρχεία που έχω και πρόκειται να παίξω τώρα και για το προσεχές μέλλον.

Audio
HDMI output RAW
SPDIF output RAW
HD Audio Core Output HD AUDIO 7.1
Dolby output RAW
DTS output RAW
AAC output RAW
wma pro output RAW
Lip Sync lip Sync (Auto)

Video
Aspect ratio 16:9
TV System 1080p 60Hz
Video Zoom Full Pixel (Just Scan)
Digital Noise Reduction off
1080p 24Hz on
Deep color Auto

Network
Wired lan setup on
wireless Off
BT off
Samba Process off
BT& Samba security off

Subtitle Automation Recognition off

Last edited:
κανεις ένα κόπο να δοκιμάσεις πάλι το avengers αλλά με απλό DTS ηχο, και όχι HD? Να επιλέξεις εξ'αρχής δλδ το stream με το απλό 5.1...

Έχω δει και εγώ διαφορές ανάμεσα σε USB δίσκο και σε SATA δίσκο απ' ευθείας συνδεδεμένο. Μιά 3D απαιτητική ταινία πάνω από 30 με 40 GB, ενώ παίζει ομαλά από τον SATA δίσκο, από τον USB έχει συνεχώς κολλήματα...

Έχω δει και εγώ διαφορές ανάμεσα σε USB δίσκο και σε SATA δίσκο απ' ευθείας συνδεδεμένο. Μιά 3D απαιτητική ταινία πάνω από 30 με 40 GB, ενώ παίζει ομαλά από τον SATA δίσκο, από τον USB έχει συνεχώς κολλήματα...

Εχω δει και βιντεο στο youtube που δειχνει σπασιματα σε δισκο NTFS αλλα οχι σε δισκο με διαμορφωση EXT3!

Re: Απάντηση: Himedia 900 a/b/c

κανεις ένα κόπο να δοκιμάσεις πάλι το avengers αλλά με απλό DTS ηχο, και όχι HD? Να επιλέξεις εξ'αρχής δλδ το stream με το απλό 5.1...

το έκανα και αυτό φίλε μου ήδη για να δω τι παίζει. Το κάνει και έτσι το πρόβλημα, ίσως λιγότερο αλλά το κάνει.

Clicks and pops

Γειά σας,

χρησιμοποιώ το Himedia hd900 για να ακούσω μουσική από ένα σκληρό δίσκο μέσω του ψηφιοαναλογικού μετετροπέα micromega mydac. Στην αρχή και το τέλος κάθε κομματιού ακούγεται ένας ενοχλητικός θόρυβος. Παρατηρώ ότι το led του dac που υποδεικνύει το κλείδωμά του στην πηγή ανάβει και σβήνει. Πως μπορώ να αποφύγω αυτή τη συμπεριφορά; Σημειώνω ότι αν συνδέσω το Himedia στην ψηφιακή είσοδο του av ραδιοενισχυτή δεν ακούγεται αυτός ο θόρυβος.
Ευχαριστώ.

Last edited: