Himedia 900 a/b/c

οχι φιλε,ειναι πολλα τα λεφτα για ενα προιον το οποιο εχουν σταματησει να το υποστηριζουν,με αυτα τα χρηματα πας στο med

Λέμε μτχ , κανά 50αρι , να δώσω το wdlive gen2 και να πάρω αυτό για το hd-master.

1185 vs. 1186... με ότι σημαίνει αυτό.

Στην εικονα (αναπαραγωγη απο προβολεα) έχει καμία διάφορα;
Στα 160+ που το βρίσκω, δεν είναι καλύτερη η επιλογή ενός med600x3D;

Μονο το 900A εχει σταματησει να υποστηριζει η γενικα ολα τα Himedia? Τι προβληματα εχει το 900 και αν το παρει η το εχει καποιος θα ξερει οτι δεν θα λυθουν ποτε λογω μη υποστηριξης πλεον;

μονο τις συσκευες με android υποστηριζουν πλεον και εχουν δωσει μεγαλη εμφαση στον πολυκαναλο ηχο κυριως 5.1

Q5 ναυαρχιδα και Q3 lite ANDROID αλλα οι τιμες ειναι λιγακι τσιμπιμενες (120-170 ευρα) με αυτα τα λεφτα πας σε κατι πιο ολοκληρωμενο και σιγουρα πιο λειτουργικο

Re: Απάντηση: Himedia 900 a/b/c

Μονο το 900A εχει σταματησει να υποστηριζει η γενικα ολα τα Himedia? Τι προβληματα εχει το 900 και αν το παρει η το εχει καποιος θα ξερει οτι δεν θα λυθουν ποτε λογω μη υποστηριξης πλεον;

Το μοναδικό του θέμα για εμένα (όπως σε όλα τα realtek και όχι μόνο) που χω δει ως τώρα είναι σε 3D BluRay ISO με hd ήχο μέσω δικτύου (απο NAS συγκεκριμένα) όπου σε ορισμένα βαριά αρχεία (πχ στο avengers που αναφέρουν και οι περισσότεροι σαν παράδειγμα και είδα και εγώ ότι ισχύει) υπάρχουν διακοπές στον ήχο λόγω προφανώς αδυναμίας bandwidth.
Κατά τα άλλα δεν έχει καλούδια όπως jukebox (natively εννοώ) ή όμορφο gui κτλ ΑΛΛΑ επειδή έχω και το 900A και το 600C μπορώ να πω πως είναι τα πιο σταθερά μηχανάκια χωρίς ΚΑΝΕΝΑ κόλλημα, πάγωμα, αδυναμία παιξίματος και όλα αυτά που ακούω... καλά τα καλούδια και οι ομορφιές (και εγώ θα ήθελα ένα gui σαν του xbmc ή του mediaportal και να έχω και jukebox και τα πάντα) αλλά αν είναι να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά και στο να δω την ταινία μου/σειρά μου χωρίς προβλήματα διαλέγω άνετα το δεύτερο (όπως και έκανα στην πράξη όταν πήρε πόδι το htpc)
Δεν περιμένω παραπάνω υποστήριξη αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς μιλάμε για ένα σταθερότατο απροβλημάτιστο μηχάνημα με native 3d (frame packing κτλ) με τις κατάλληλες επιλογές να σου γυρνάει αυτόματα σε 3d τα sbs ή top-down, σου μετατρέπει τους απλούς υπότιτλους αυτόματα σε 3d με σωστή ξεκούραστη προβολή (πράγματα που με το htpc για να δω μια 3d ταινία μου έβγαζαν την πίστη με χίλια κολπάκια και shortcuts σε ffdshow και εδώ γίνονται με ένα click). Ακόμα και το 600ρι σου φτιάχνει τους υπότιτλους σε sbs κτλ αλλά φυσικά δεν μπορεί να στείλει το ίδιο 3d.. οι επιλογές απ την tv (και φυσικά όχι 3d bluray iso για να απαντήσω στις διαφορές που ρώτησε κάποιος).

Τώρα κατά τα άλλα... ωραία add ons (youtube, radio και αμέτρητα άλλα) και άχρηστο εντελώς για εμένα android (άντε για κάνα παιχνίδι αν βρει και βάλει κάποιος τα apk που κυκλοφορούν) στο 900ρι (έχω να ασχοληθώ καιρό με αυτό αλλά δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι στα apps που υπάρχουν εκεί έξω)

Σίγουρα θα μου άρεσε μια λύση πχ intel nuc και αν έβγαινε ένας σωστός player να παίζει σωστά 3d χωρίς κανένα κόπο με ένα click (και menu και μπάρες και υπότιτλους όλα) τότε πιθανόν θα ξαναγύρναγα σε htpc στο μέλλον καθώς πάντα ένα htpc έχει και άλλες χρήσεις, αλλά σε σχέση με όσα διαβάζω στους άλλους κατά πολύ ακριβότερους players δεν θα πήγαινα με τίποτα σε αυτούς.. Τι ακριβώς να την κάνω ρε παιδιά την υποστήριξη και τα 10 firmware τον χρόνο αν το ένα bug διαδέχεται το άλλο? firmware που διορθώνουν συνεχώς bugs δεν δείχνουν μόνο καλή υποστήριξη.. δείχνουν και player γεμάτο bugs ;)

ps. όσο και να του φανεί αδιάφορο ή αστείο κάποιου... το μοναδικό "bug" (έλλειψη δυνατότητας μάλλον) που βρίσκω στα himedia είναι ένα.. ότι στα 2 NAS που παίζω τα video, δεν μπορώ να σορτάρω την λίστα των αρχείων κατά ημερομηνία αλλά υπάρχει μόνο αλφαβητικό σορτάρισμα... όσο και αν φαίνεται περίεργο είναι το μόνο που με ένοχλεί.

ps2. Αν αξίζει να το πάρει κάποιος αν το βρει φτηνά? με τα χίλια... ακου όχι... έλεος.. ακόμα και στα 110 να το έβρισκε κάποιος που έκανε όταν το είχαν φέρει πάλι άξιζε σε σχέση με τα 300ρια που σκάτε για άθλιους media players γεμάτους bugs... προσπαθώ ακόμα να καταλάβω το σκεπτικό αυτού του "όχι" ειδικά αν κάποιος το πάρει μέσα απ το forum ή φτηνά απ έξω.

Last edited:
με 50 ευρω αν το βρεις θα το παρω με 100-120 ευρω εισαι η χαζος η αναπηρος εγκεφαλικα για να πας σε τετοια αγορα

Εγώ πέρσι τόσο το πήρα και αν σήμερα μου χάλαγε και δεν το έβρισκα μεταχειρισμένο πιθανόν θα το ξανάπερνα, οπότε ευχαριστώ για τα καλά και ευγενικά σου λόγια..... Χαίρομαι επίσης που βλέπω πως είσαι γεμάτος επιχειρήματα για αυτή σου την επίθεση αγάπης προς τυχόν αγοραστές και εξηγείς απόλυτα γιατί πχ εγώ είμαι χαζός ή ανάπηρος εγκεφαλικά :)

ps. quiz: Aν κάνει εμένα ανάπηρο εγκεφαλικά το να πάρω το συγκεκριμένο player ακόμα και για 100 ευρώ.. τι ακριβώς κάνει όσους πήραν το popcorn a-400 δίνοντας 250-300 ευρώ και κλαίγονται μετά στο forum για τα bugs? Εκτός αν τελικά για κάποιους χαζός είναι όποιος κάνει κάτι που αυτός για τους δικούς του λόγους δεν βρίσκει λογικό.

ps2. το med600 που έχει ίδιο επεξεργαστή φυσικά δεν πειράζει να δώσουμε και τα διπλάσια αφού έχει jukebox και μερικά άλλα καλούδια και μετά θα είμαστε ιδιοφυΐες σωστά? ...........

εχω δικιο γιατι εσυ το εχεις κανει προσωπικο τελικα
το παληκαρι ρωτησε και μιας και ειμαι κατοχος του απαντησα,εαν γνωριζε δεν θα ρωτουσε.
επιχειρηματα θελεις? το εγραψα κι αυτο,σταματησαν να το υποστηριζουν,αυτο σημερα ειναι σημαντικο μιας και εισαι και συ κατοχος το καταλαβαινεις και δικτυακα παλι γνωριζεις τα προβληματα του.
εσυ μπηκες να σχολιασεις το οχι το δικο μου παρα να δικαιολογησεις την αγορα του player, που σημαινει πως ειτε εχεις προβλημα μαζι μου η παιρνεις μιζα απο τον αντιπροσωπο,γιατι δεν γινετε να παροτρυνεις καποιον να προβει σε αγορα ενος αντικειμενου απο τη στιγμη που πλεον θεωρειτε παλιο και εχει σταματησει η υποστηριξη απο την μαμα εταιρια,
ηθικα εγω απεναντι στο παληκαρι ειμαι ενταξει,του προτεινα να παει σε κατι πιο καινουργιο,εσυ απο την αλλη επραξες ακριβως το αντιθετο!
οι 70 που αγορασαμε το med μπορει να μην ειμαστε ιδιοφυιες αλλα ειμαστε λογικοι ανθρωποι,πηραμε κατι που βγηκε τωρα με τα οποια προβληματα και υπαρχει η πιθανοτητα να διορθωθουνε στο αμεσω μελλον,το himedia ?.....
πες στο παληκαρι τα καλα του και μην ασχολησε με το ΟΧΙ μου. φιλικα!

Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

μπορει να κοπηκε η υποστηριξη(μεχρι να βγει,αν βγει,νεο φιρμ) αλλα το μηχανακι ειναι απο τα πιο αξιοπιστα..
οτι του εχω δωσει,το εχει μασησει και ρευεται κιολας..
δεν υπαρχει κατι που δεν το εχει παιξει,χωρις κολληματα,πιξελιασματα και αλλα τετοια που αντιμετωπιζουν αλλοι players πιο ακριβοι.
να μη μιλησω για ποιοτητα ηχου εικονας..σε μια ES8000 που βλεπω ταινιες...
δε χορταινει να βλεπει το ματι σου,και μην πει κανεις οτι παιζει ρολο η tv,γιατι και πριν την 8000 ειχα γνωστο και μη εξαιρετεο player..

ναι βρε σαββα,το ξερω οτι ειναι καλο και εγω ειμαι ευχαριστημενος αλλα η τεχνολογια οπως γνωριζουμε δεν μενει στασιμη,εσυ εαν αγοραζες σημερα player θα αγοραζες ενα μηχανακι προ 2τιας?

Δεν αντιλεγω,το οτι ειναι διετιας ειναι ενα θεμα,οπως και το μονο μειονεκτημα,αν μπορεις να το πεις ετσι,ειναι το 1186 realtek που φοραει ενω εχει βγει καινουργιο
Εγω το πηρα πριν 5 μηνες και ας ηξερα οτι παιζει να βγει καινουργιο τσιπακι,αλλα τo network 3d(frame packing)streaming με HD Audio δε με ενδιαφερει,ειναι τι ψαχνει κανεις καθαρα..
Ειναι value for the money το μηχανακι ομως..

ναι βρε σαββα,το ξερω οτι ειναι καλο και εγω ειμαι ευχαριστημενος αλλα η τεχνολογια οπως γνωριζουμε δεν μενει στασιμη,εσυ εαν αγοραζες σημερα player θα αγοραζες ενα μηχανακι προ 2τιας?

ποια τεχνολογια? Βγηκε μηπως νεο realtek?
Το 900Α αποτελει πολυ καλη επιλογη. Γιατι και 1000αρι δικτυο εχει (σε αντιθεση με το 910), και τα παιζει ολα απροβληματιστα.

Καλημερα
Δεν εβγαλε ακομα η realtek ακομα το καινουργιο; νομιζα οτι βγηκε,απλα δε παρακολουθω το τελευταιο καιρο

Και καλο για οσους το εχουν να μην βγαλει γιατι θα ριξουν το βαρος στο καινουριο και ετσι θα παρατησουν το 1186 με οτι προβληματα εχει.

εχω δικιο γιατι εσυ το εχεις κανει προσωπικο τελικα
το παληκαρι ρωτησε και μιας και ειμαι κατοχος του απαντησα,εαν γνωριζε δεν θα ρωτουσε.
επιχειρηματα θελεις? το εγραψα κι αυτο,σταματησαν να το υποστηριζουν,αυτο σημερα ειναι σημαντικο μιας και εισαι και συ κατοχος το καταλαβαινεις και δικτυακα παλι γνωριζεις τα προβληματα του.
εσυ μπηκες να σχολιασεις το οχι το δικο μου παρα να δικαιολογησεις την αγορα του player, που σημαινει πως ειτε εχεις προβλημα μαζι μου η παιρνεις μιζα απο τον αντιπροσωπο,γιατι δεν γινετε να παροτρυνεις καποιον να προβει σε αγορα ενος αντικειμενου απο τη στιγμη που πλεον θεωρειτε παλιο και εχει σταματησει η υποστηριξη απο την μαμα εταιρια,
ηθικα εγω απεναντι στο παληκαρι ειμαι ενταξει,του προτεινα να παει σε κατι πιο καινουργιο,εσυ απο την αλλη επραξες ακριβως το αντιθετο!
οι 70 που αγορασαμε το med μπορει να μην ειμαστε ιδιοφυιες αλλα ειμαστε λογικοι ανθρωποι,πηραμε κατι που βγηκε τωρα με τα οποια προβληματα και υπαρχει η πιθανοτητα να διορθωθουνε στο αμεσω μελλον,το himedia ?.....
πες στο παληκαρι τα καλα του και μην ασχολησε με το ΟΧΙ μου. φιλικα!

[OFFTOPIC]
Δεν θα απαντήσω όπως σκόπευα πάνω στα νεύρα μου και είχα γράψει ένα τεράστιο κατεβατό, γιατί δεν θέλω να χαλάσω το παρόν θέμα άσχετα αν εσύ με προσέβαλες δημόσια για ένα ανούσιο υστερόγραφο μου και το περίφημο όχι (ούτε του Μεταξά να ήταν πια αυτό το τόσο σημαντικό όχι) που ανέφερα σε αυτό. Αυτό είναι το καλό του γραπτού λόγου ότι σου δίνει χρόνο να σκεφτείς τι θα γράψεις κάτι που μάλλον αρκετοί δεν πράττουν αφού γράφουν πιο απερίσκεπτα και απ το να τα έλεγαν με φωνή αυθόρμητα.
Αφού για κάποιον ακατανόητο λόγο σε εμένα θεώρησες ένα κατεβατό post που έγραψα σε κάποιον άλλο και αφορούσε τον player και μόνο, σαν προσωπική επίθεση σε σένα που δεν σε ξέρω καν πέρα απ το όσο έχουμε ανταλλάξει απόψεις φιλικά στο παρόν θέμα και όλα αυτά για ένα υστερόγραφο του υστερόγραφου της μιας σειράς που δεν είχε καν προσβολές.. θεωρείς προφανώς ότι δικαιούμαι για αυτό βρίσιμο... Μάλιστα παρόλο που το παίρνω στην πλάκα και αποφασίζω να μην απαντήσω στο ίδιο στυλ (προφανώς για εμένα επιδιώκει κάποιος που σε βρίζει να απαντήσεις με τον ίδιο λόγο γιατί μάλλον γουστάρει καβγά) και θεωρώ πως απάντησα πάλι κόσμια, θεωρείς πως ΠΑΛΙ δικαιούμαι να μου την ξαναπείς, να ακούσω υπονοούμενα για μίζες και δεχθώ υποδείξεις με τι θα ασχολούμαι και τι θα σχολιάζω σε ένα δημόσιο φόρουμ άσχετα αν το κάνω χωρίς να προσβάλλω (εκτός αν το να λες σε μια και μοναδική σου φράση σε ένα υστερόγραφο πως δεν βρίσκω την λογική πίσω από ένα όχι στην αγορά του συγκεκριμένου player, θεωρείται προσβολή και βρίσιμο για κάποιον λόγο και αυτόματα όλα τα παραπάνω απ αυτό γυρνάνε γύρω απ αυτή την φράση στο μυαλό κάποιου).

Αν νομίζεις πάντως πως έγραψα ένα κατεβατό για να αναφερθώ σε σένα (που αυτό πέρα απ το υστερόγραφο δεν προκύπτει από πουθενά) τότε νομίζω πως ο εγωισμός σου δεν σε κάνει να βλέπεις καθαρά και προτείνω να ξαναδείς τι έγραψα και σε ποιόν και τι (και πως) μου απάντησες.
Παλιότερα όταν ανταλλάσσαμε απόψεις στο forum μεταξύ μας ήμουν καλός τώρα που έθιξα τον εγωισμό σου έγινα κακός και πρέπει να με βρίσεις. Ο εγωισμός είναι κακός σύμβουλος αυτό να το θυμάστε όλοι σας. Το αφήνω εδώ με αυτά τα λίγα offtopic λόγια και δεν το συνεχίζω γιατί δεν θέλω να χαλάσουμε το παρόν θέμα.

Συγνώμη παιδιά για το μικρό offtopic.. νομίζω ήταν όσο κόσμιο γίνεται δεδομένου των περιστάσεων και δεν θέλω να δώσω άλλη συνέχεια.
[/OFFTOPIC]

Στο θέμα μας, επειδή βλέπω πως μιλάμε για το med600 αλλά και την παρωχημένη τεχνολογία του himedia, το μόνο που θα πω (γιατί δεν αντέχω να μην το πω) είναι πως προσπαθώ να βρω την λογική στο εξής, λέμε να μην πάρει κανείς το himedia 2ετίας όπως λες καθώς η τεχνολογία προχωράει και εγώ θα το δεχθώ αυτό.. άλλωστε έγραψα πως όταν βγει xbmc που να παίζει σωστά 3d εγώ ο ίδιος θα το αλλάξω αμέσως σε intel nuc που με ψήνει ήδη σιγά σιγά (είναι που παίρνω μίζες απ τους κινέζους..). Η δικιά σου πρόταση ποια είναι? αντί να πάρουν το himedia που έχει παρωχημένη τεχνολογία με το παρωχημένο realtek 1186, να τους προτείνουμε να πάρουν το med600 με το πρόσφατο και ολοκαίνουριο... realtek 1186 ... δηλαδή εγώ είμαι ηλίθιος και καθυστερημένος αν προτείνω το himedia, γιατί είναι παλιό, αλλά το να προτείνει κάποιος ένα player ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιας τεχνολογίας, ίδιων δυνατοτήτων και με τα ίδια σχεδόν προβλήματα αλλά διπλάσια τιμή, θεωρείται έξυπνο.
Ειλικρινά, τι να σχολιάσει τώρα κανείς σε αυτό χωρίς να το θεωρήσεις προσωπική επίθεση? Το αφήνω σε άλλον το task αυτό για να μην παρεξηγηθούμε παραπάνω. :FSGSFGS4: