Hivion ή Mvision;

Manual ???????????

Φίλε Afam είμαι άσχετος με τα δορυφορικά και το Manual δεν βοήθησε καθόλου.

Λοιπόν εκτός ότι μου πέταξε όπως να ναι τα κανάλια της nOVA χύμα μαζί με τα κωδικοποιημένα τώρα και η εικόνα μου κάνει κάποιες φορές νερά σαν να κολάει.

Έχω αγανακτήσει, δεν ξέρω τι να κάνω....

Τότε είναι φανερό ότι πρέπει να διαβάσεις το εγχειρίδιο. Εκεί θα βρεις τρόπο να διαγράψεις όσα κανάλια δε σου χρειάζονται, να ταξινομήσεις τα υπόλοιπα και το κυριότερο να φτιάξεις λίστες αγαπημένων για άμεση πρόσβαση.
Μην πελαγώνεις, λίγη υπομονή..
(σε λίγο καιρό θα σου φαίνονται όλα παιχνιδάκι!)

Φίλε Afam είμαι άσχετος με τα δορυφορικά και το Manual δεν βοήθησε καθόλου.

Λοιπόν εκτός ότι μου πέταξε όπως να ναι τα κανάλια της nOVA χύμα μαζί με τα κωδικοποιημένα τώρα και η εικόνα μου κάνει κάποιες φορές νερά σαν να κολάει.

Έχω αγανακτήσει, δεν ξέρω τι να κάνω....

Σου απάντησε ο Αλέξης, δεν ξέρω το μενού που έχει ο δέκτης, αν θες ανέβασε μια φώτο από το μενού για να δω αν είναι ίδιο με του 200 !!!!

Λοιπόν μετά απο αρκετές ώρες ενασχόλησης- υπομονής- νεύρων κ.λ.π έχουμε τα εξής:

Νομίζω ότι έχω βάλει μία "τάξη". Έχω σβήσει τα περιττά προγράμματα , και για να είμαι περισσότερο ακριβείς έκανα μία γερή εκκαθάριση στη λίστα. Πολύ γερή. Έμεινα με μόλις 137 κανάλια (Νοva+ ελεύθερα). Τα ταξινόμησα όλα σε ένα μπουκέτο και τα κατηγοριοποίησα και όλα καλά.

Η μόνη βλακεία που έκανα είναι ότι δεν ξέρω πως αλλά το Mad TV δεν μου παίζει και λεει κωδικοποιημένο κανάλι και δυστυχώς στα ελευθερα δεν το βρίσκω. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό. Επίσης υπάρχει θεματάκι και με το EPG δλδ δεν μου βγάζει την ταινία που προβάλλεται εκείνη την στιγμή. Πήγα και στο menu να διορθώσω την ώρα αλλά και πάλι τπτ..

Kαι κάτι άλλο, έκανα firmware update μέσο usb stick απο το site του αντιπρόσωπου. Η τελευταία έκδοση είναι η 4.45 . Αυτήν την έβαλα. Μήπως είναι απαραίτητο να βάλω και τις άλλες 2 παλιότερες που έχει η είμαι οκ ?

Last edited:
Την έβαλα τη συχνότητα και ούτε το MAD βρήκα και τώρα δεν έχει σήμα η ΕΡΤ η ΝΕΤ και η ΕΡΤ3 . Αν@@@@@ την ώρα που το αγόρασα. Sorry παιδιά αλλά είμαι πολύ αγανακτισμένος δεν πάει άλλο..

Κάτι δεν κάνεις σωστά.... :hmmmm:
Πρέπει να σε βοηθήσει κάποιος στα πρώτα βασικά σου βήματα.
Πρέπει όμως να είναι εκεί , παρών... , δεν έχεις κάποιον ; :frown:

Βρε βάλε μια φώτο από το μενού να δούμε αν είναι ίδιο με του HD200 !!!!!!!!

Και αν είναι θα σε πάμε βήμα βήμα, πανεύκολο είναι...

Την έβαλα τη συχνότητα και ούτε το MAD βρήκα και τώρα δεν έχει σήμα η ΕΡΤ η ΝΕΤ και η ΕΡΤ3 . Αν@@@@@ την ώρα που το αγόρασα. Sorry παιδιά αλλά είμαι πολύ αγανακτισμένος δεν πάει άλλο..

φιλε ειναι σωστα ρυθμισμενο το πιατο σου?ποσο σημα σου δειχνει ο δεκτης οτι εχεις στην συγκεκριμενη συχνοτητα?ισως χρειαστει να παιξεις λιγο με τo lnb γυριζοντας το δεξια αριστερα αλλα με πολυ αργες κινησεις γα να παρεις το μεγιστο σημα και να μην εχεις προβλημα...
αν θελεις μπορεις να τα σβησεις ολα οτι εχεις κατεβασει απο τις εργοστασιακες ρυθμισεις και μετα κατεβασε οτι εχει ο hotbird ειτε ελευθερο ειτε κωδικοποιημενο και βλεπεις αν εχουν διορθωθει τα πραγματα

Απάντηση: Re: Hivion ή Mvision;

Επίσης υπάρχει θεματάκι και με το EPG δλδ δεν μου βγάζει την ταινία που προβάλλεται εκείνη την στιγμή. Πήγα και στο menu να διορθώσω την ώρα αλλά και πάλι τπτ..

Για να λειτουργεί σωστά το EPG πρέπει να ρυθμίσεις σωστά την ώρα
όχι όμως να την γράψεις εσύ αλλά να την βρει από τον δορυφόρο με (+) (-).

PS. Μη πελαγώνεις ο δέκτης είναι πολύ πιο απλός από ότι φαντάζεσαι.

Το μενού είναι ίδιο με του HD 200, σου έστειλα pm για να επικοινωνήσουμε....

Όλα καλά με τον Mvision πλέον.
Έκανα μια γερή εκκαθάριση αχρήστων, κωδικοποιημένων και γενικά "χαμηλής ποιότητας" καναλιών και απο τα 1200 που μου έβγαλε στο scan μου εχουν μείνει τα 200. (Εκεί ωφειλόταν πιστεύω και τα κολλήματα της οθόνης)

Μάζεψα τα κανάλια της Nova (50-55 στο σύνολο) και έφτιαξα ένα ειδικό μπουκέτο γι'αυτά.Πέρασα και το τελευταίο firmware update και όλα οκ.

Όλα οκ? Εκτός απο ένα.. όταν πάω να βάλω το stick για εγγραφή, το αναγνωρίζει μεν, πατάω το rec, "δείχνει" ότι γράφει και μετά χάνεται η εικόνα και κολάει και το χειριστήριο.Το απόλυτο σκοτάδι..:huh2:

Αναγκάζομαι να κλείσω διακόπτη και ξανά απο την αρχή για να επανέλθει. Το παράδοξο είναι όμως βάζοντας μετά το stick στο pc υπήρχαν αρχεία μέσα.

Η εγγραφή μου πέτυχε μόνο μία φορά με τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχω. Προς το παρόν είπα ότι οκ έφτιαξε μέχρι που το ξαναδοκίμασα αργότερα και...:FSGSFGS4:

Τώρα μόλις ξαναδοκίμασα με εξωτερικό σκληρό και η εγγραφή πέτυχε.

Επίσης παρέλειψα να αναφέρω και διάφορα "τρεμοπαίγματα" της εικόνας τα οποία αποκαθιστώνται όταν κλείσω και ξανανοίξω τον διακόπτη του δέκτη.

Αυτό ελπίζω να είναι και θέμα firmware..

Με stick τα κάνει αυτά, με δίσκο δεν τρέχει τίποτα δουλεύει μια χαρά.....

Τα τρεμοπαίγματα σταματάνε αν αλλάξεις την ανάλυση που βλέπεις !!!!!

Είναι ένα θέμα που λύσανε στον 300, με την αλλαγή του κουτιού και τον καλύτερο εξαερισμό.... αλλά τα κάνει σπάνια

Nαι όντως δεν μου το κάνει συχνά, και όταν το κάνει θα διαρκέσει 1-1.30 λεπτο το πολύ.