HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
30,175
Παλλήνη
Πηρα την (λαθος??) αποφαση να αφησω την ISDN και το DSL του Οte/otenet και να προχωρησω σε αιτηση στην HOL η οποια μολις κατεφτασε με το ιδιοκτητο δικτυο της στην Παλληνη. Ο λογος φυσικα η ταχύτητα (μεχρι 22 Mbps εναντι 1 που εχω) και δευτερεύοντος το κοστος (απο 50 ευρω το μηνα σε 37).Μου ειπαν οτι σε 1,5 μηνα θα ειμαι ΟΚ με φορητοτητα νουμερου.
Ακουσα κατι περιεργες ιστοριες για την ΗΟL απο ενα φιλο και με εχει πιασει κρυος ιδρωτας!:blink:
Μηπως εκανα πατατα; Εχει κανεις HOL να μου πει εντυπωσεις ρε παλικαρια πριν ειναι πολυ αργα;:violent-smiley-011:

Τάκη εγώ έχω Double Play της HOL και την έχω δει και
την καλή και την κακή όψη του νομίσματος.

Θα ακούσεις τα χειρότερα αλλά και τα καλύτερα. Τρέλα ........

Αυτή στιγμή είμαι σε αναμονή στο τηλεφωνο για να δηλώσω
πρόβλημα στην τηλεφωνία. Αρχικά μου το σήκωσαν μετά
από 30 λεπτά και μόλις τους είπα το πρόβλημά, μου είπαν
"Μισο λεπτό παρακαλώ" και μου το έκλεισαν.

Τώρα ξαναμετράω ήδη 10 λεπτά αναμονής.....

Κώστα όλοι οι εναλλακτικοί έχουν τις παιδικές ασθένειες.
Άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλες σε μικρότερο.

Εγώ πήγα στην HOL για 2 λόγους:
1. Έχει τα καλύτερα κέντρα (το ξέρεις και από τον Νίκο)
2.Λογω της έκπτωσης που έχουμε

Τακη δεν ειναι 22 mbit αλλα ΕΩΣ 24. Δηλαδη απο 0 - 24mbit. Για εντυπωσεις δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος δυστηχως (για πολλους λογους που δεν θα ηθελα να αναφερω). Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι σε μενα η τηλεφωνια και το internet λειτουργουν. Τιποτα περισοτερο οπως και τιποτα λιγοτερο.

Τα dslam της HOL ειναι οντως απο τα καλυτερα της Ευρωπης. Τακη το μονο που χρειαζεσαι ειναι ΥΠΟΜΟΝΗ. Τιποτε αλλο. Οταν με το καλο ενεργοποιηθεις ολα θα σου παιζουν τζαμι.

Θα δείξει Νίκο μου, θα δείξει
Ο θεός είναι μεγάλος ….
(α ρε που φτάσαμε……να κάνουμε προσευχές για να παίξει το 2-play ) !

Τάκη σε όποιο και να πήγαινες,λίγο πολύ τα ίδια θα τραβούσες.
Στου κασίδη το κεφάλι μαθαίνουν.
Εγώ είχα κάνει αίτηση 29/05 για το 12/1,συνδέθηκα 13/08 με ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ προβλήματα(αποσυνδέσεις τηλεφωνίας και internet) και τελικά τους έπεισα να μου υποβαθμίσουν τη γραμμή μου στα 6mbps για να διορθωθούν τα προβλήματα την 08/10.
Από τότε σχεδόν όλα ok και λέω σχεδόν γιατί 1-2 κολλήματα την ημέρα τα τρώει και θέλει να βγάζεις το modem από την πρίζα για να ξανασυγχρονίσει.
Τα ίδια τραβάει και η συγκάτοικός μου στον 1ο όροφο με Forthnet όπου την είχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο χωρίς Internet και όταν τελικά κατάφερε να μιλήσει μαζί τους,της είπαν ότι θα στείλουν τεχνικό.
Τελικά,ένα βγάλσιμο από την πρίζα ήταν αρκετό...

Η δικές μου εντυπώσεις....
Αναμονή σύνδεσης 4 1/2 μήνες (επεσα στην συνενωση τους με τις Αττικές)
Λαθος του ΟΤΕ κατά την ενεργοποίηση (η οποία έγινε ακριβώς την ώρα και την μέρα που μου είχαν δωσει πιθανή ημερομηνία ενεργοποίησης)
Προσωρινή ρυθμιση από HOL στην άλλη θύρα (άλλο "όριο" το λένε στην... γλώσσα τους)
Οταν ο ΟΤΕ με έβαλε στο σωστό όριο, επαναρύθμιση μου, και πάλι όλα ΟΚ από τοτε.
Συνδεση στα 12/1Mbps (μπήκα με το παλιό πακέτο των 12), τηλεφωνία μια χαρά με όλα τα κομφόρια (ψηφιακές ευκολίες, δίγραμμο τηλέφωνο, παραμετροποίηση του ρούτερ για τις δύο γραμμές κλπ)
Ρούτερ (7140) αρκετά καλό, ίσως κάπως ευαίσθητο στην ποιότητα της γραμμής. Το οποίο αν το ψάξει κανείς, πρεπει να κάνει παπάδες... Τόσα που ίσως του δημιουργεί και πρόβλημα, κάποιες φορές δείχνει να μην αντέχει στα ζόρια (ταυτόχρονη χρήση 2 γραμμών τηλεφωνίας, ρούτινγκ εσωτερικού δικτύου, συνδεση με wifi με κάποιο πισί, και ταυτόχρονα μερικές χιλιάδες connections στα τορεντάδικα...)
Εκτός από μια μέρα που κάτι δεν πήγαινε καλά (στο κομμάτι του νετ μόνο), disconnections δεν έχω, ούτε κάποια άλλη αστάθεια. Eχω και καλή γραμμή, είμαι καρφωμένος στα 12ΜΒit (η γραμμή μου συμφωνα με τα στατιστικά της φτάνει γενικότερα μέχρι τα 23+, ή με τις αυστηρές ρυθμίσεις της HOL -κατώτερο επιτρεπτό SNR margin : 11- μέχρι περίπου τα 19ΜΒit).
Κατεβαζω απο καλές πηγές με 1255KByte/sec (1.25MB/sec). Οσο σχεδόν είναι και το όριο της γραμμής μου δλδ.
Τηλεφωνία VOIP αρκετά -έως πολύ- καλής ποιότητας.
Παρακολούθηση λογαριασμού με ανάλυση κλήσεων μεχρι την προηγούμενη ημέρα.
Αλλά το Support όταν το χρειαστείς... καλύτερα βάλε το ξυπνητήρι στις 5:00 τα ξημερώματα, εκτός και αν αντέχεις αναμονές 1+ ώρας.

Βεβαια, φταίνε και αυτοί για την υπερφόρτωση του κέντρου τους... Οι μισές κλήσεις πελατών είναι "γιατί πιάνω μόνο 8 από τα 24", "γιατί ενεργοποιήθηκα και είμαι στα 512/512", "γιατί κατεβάζω μέχρι 50ΚΒ/σεκ"... Οι μισές ερωτήσεις στο adslgr.com είναι για αυτά τα 3 πράγματα...

Last edited:
Έκανα και εγώ αίτηση και, για λόγους βιασύνης και ηλιθιότητας, όταν ήρθε το πακέτο με το ρουτεράκι δεν ασχολήθηκα να διαβάσω τα σχετικά και να στείλω την αίτηση. :slapface: Παρ'όλα αυτά, μετέφεραν τη σύνδεση, έχω τηλέφωνο, αλλά όχι και internet. Τους έστειλα την αίτηση εχτές, περιμένω ενεργοποίηση.
Το μόνο πρόβλημά μου αυτή τη στιγμή είναι ότι μου γύρισαν την ISDN σε PSTN. Ξέρει κανείς αν αυτό διορθώνεται χωρίς αλλαγή εξοπλισμού;

Μόλις χθες έκανα κ εγώ χθες αίτηση για ενεργοποίηση στο 24άρι 'διπλό παιχνίδι'.
Το καλό είναι ότι στο σπίτι δεν έχω τηλ, είναι κομμένο από τον πΟΤΕ εδώ κ 1.5-2 χρόνια όταν το πρωτοαγόρασα. Για να δούμε...

Re: Απάντηση: HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

Έκανα και εγώ αίτηση και, για λόγους βιασύνης και ηλιθιότητας, όταν ήρθε το πακέτο με το ρουτεράκι δεν ασχολήθηκα να διαβάσω τα σχετικά και να στείλω την αίτηση. :slapface: Παρ'όλα αυτά, μετέφεραν τη σύνδεση, έχω τηλέφωνο, αλλά όχι και internet. Τους έστειλα την αίτηση εχτές, περιμένω ενεργοποίηση.
Το μόνο πρόβλημά μου αυτή τη στιγμή είναι ότι μου γύρισαν την ISDN σε PSTN. Ξέρει κανείς αν αυτό διορθώνεται χωρίς αλλαγή εξοπλισμού;

Χωρίς πρωτότυπη υπογραφή στα χερια τους, υποτίθεται πως δεν ενεργοποιείσαι...

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να θέλεις το ANEX B? Ετσι και αλλιώς, το πακετο τους της τηλεφωνίας σαν ISDN παίζει, δίγραμμο, με δύο νούμερα, και αρκετά παραμετροποιήσιμο... Αρκεί φυσικά ο εξοπλισμός να είναι ο σωστός για την γραμμή που έχεις... Δλδ αν όντως σου γύρισαν την γραμμή σε PSTN, να σου έστειλαν το ANNEX A...

Ευχαριστω πολυ για το feedback!
Και εγω εκανα τηλεφωνικα την αιτηση και ειπαν οτι εντος 10 ημερων θα στειλουν με courrier τον router και την αιτηση..
Ξερετε απο ποτε μετρα ο 1,5 μηνας που υποτιθεται θα ειμαι ετοιμος;
Απο τοτε που υπογραφω ή απο την ημέρα της τηλφωνικής αιτησης μου;

Aν και τον τελευταίο καιρό διαβάζω για "παράλογα" γρήγορες ενεργοποιήσεις, εγώ θα σου πρότινα να μην μετράς...
Νομίζω πάντως οτι η πραγματική έναρξη των ημερών, είναι από την μέρα που ο εναλλακτικός υποβάλει την αίτηση σου, στον ΟΤΕ... αυτο με κάθε επιφύλαξη, μπορεί να είναι και λάθος.

Τάκη, αν κρίνω από 'μένα, από την τηλεφωνική αίτηση.

Lykman, σχετικά με το ISDN, βλέπω ότι το ίδιο router μπορεί να το δεχτεί, αρκεί να συνδέσω το Netmod πριν από αυτό. Θα ξαναδοκιμάσω όταν πάω σπίτι. Πάντως το θέλω γιατί είμαστε μπόλικοι στο σπίτι και δύο γραμμές με ένα νούμερο είναι χρήσιμο πράγμα.

Re: Απάντηση: HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

Lykman, σχετικά με το ISDN, βλέπω ότι το ίδιο router μπορεί να το δεχτεί, αρκεί να συνδέσω το Netmod πριν από αυτό. Θα ξαναδοκιμάσω όταν πάω σπίτι. Πάντως το θέλω γιατί είμαστε μπόλικοι στο σπίτι και δύο γραμμές με ένα νούμερο είναι χρήσιμο πράγμα.

Δεν ξέρω περί netmod, μιας και είμαι με pstn εξαρχής... Κοίτα στο adslgr, υπάρχουν χρήστες ενεργοποιημένοι με πρώην isdn, θα λενε ποια είναι η σωστή συνδεσμολογία...

Πάντως μην αγχώνεσαι... Σου ξαναλέω ότι το 2play της HOL είναι και δίγραμμο, και με δύο νούμερα, και μάλιστα πλήρως παραμετροποιήσιμο το ποιο θα χτυπάει πότε και που... Ανεξάρτητα από τo αν προέρχεσαι από pstn ή isdn... :Banane0:

υγ. Δεν χρειάζεται να ζουν πολλοί σε ένα σπίτι για να χρειάζεται δίγραμμο τηλέφωνο, και μόνο μια γυναίκα να υπάρχει, φτάνει... :ears: