HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

Να πω κ εγώ τις εντυπώσεις μου.:operator:
Έκανα αίτηση τηλεφωνικά στις 05/12/07 για doubleplay στην hol. Το σπίτι είχε κάποτε οτε αλλά το είχα κόψει γιατί δεν έμενα μέσα. Δεν το ξανασύνδεσα, πήγα κατευθείαν hol.
Στις 16/01/08 είδα ότι όλα είχαν ενεργοποιηθεί, μέσω του ιντερνετ λογαριασμού μου στην hol.
Την σάββατο 19 του μηνός πήγα να δω αν παίζει κ πως. Δυστυχώς όσο κ αν δοκίμασα το fritz αρνιόταν να συγχρονίσει.:bigcry: Πήρα τηλ στο 13844 για τεχνική υποστήριξη αλλά αναμονή κ τίποτα...
Την κυριακή τους πιάνω στο τηλ κ μου λένε ότι πρέπει να έρθει τεχνικός της hol σπίτι για να κάνει την σύνδεση από τον κατανεμητή στο σπίτι μου, αφού το είχε κόψει ο οτε. Μου λέει ότι θα σας καλέσει ο τεχνικός για να κλείσετε ραντεβού. Πράγματι μετά από 3-4 ώρες με πήρε τεχνικός της hol στο κινητό κ μου είπε ότι δευτέρα θα έρθει ο ίδιος στο σπίτι το πρωί για σύνδεση.
Πράγματι χθες ήρθε κ το σύνδεσε. Το βράδυ πήγα εγώ σπίτι για να δω τι γίνεται κ το fritz έκανε κανονικά συγχρονισμό κ το ίντερνετ δουλεύει κανονικά. Στο fritz λέει ότι κάνει συγχρονισμό 18.900 περίπου κ 902kbps upload. Δεν είναι κ άσχημα.:worshippy: Δεν έχω απαιτήσεις να είναι στα 20, 24 κ τα 19 καλά είναι.
Το πρόβλημα είναι ότι το τηλέφωνο δεν δουλεύει...ότι κ αν δοκίμασα έβγαζε συνέχεια dns error. Σήμερα το πρωί πήρα τηλ πάλι στο 13844 κ μου έστειλαν με εμαιλ κάποιες ρυθμίσεις για το fritz να δοκιμάσω το απόγευμα σπίτι.
Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις μου είναι μικτές, αρνητικές & θετικές μαζί...
Θετικές γιατί σχετικά σύντομα συνδέθηκα, έχω καλούτσικη τεχνική υποστήριξη τηλεφωνικά κ ήρθε αμέσως ο τεχνικός της hol σπίτι δωρεάν για σύνδεση της γραμμής.
Αρνητικές γιατί αν εγώ δεν το κοιτούσα να δω τι γίνεται, εκείνοι φαίνεται ότι δεν θα με ειδοποιούσαν ότι λειτουργεί η γραμμή...
Αν δουλεύει κ το τηλ το βράδυ τότε όλα καλά θα είναι...για να δούμε...

Kala, η ταχυτητα που πιανεις ειναι εξωπραγματικη!!!!
Εγω με το ζορι φτανω τα 6000 .... να κανεις το σταυρο σου για τις ταχυτητες αυτες.
Οσο για τα υπολοιπα, υπομονη.
Η αδελφη μου στην ΟΝ , περιμενε 4 μηνες !!!

Δεν έχει καμία σημασία αυτό εάν τα υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ μέχρι το εσκαλίτ σου είναι από το 1800πχ

Πράγματι, λίγο που έπαιξα χθες στο ίντερνετ, η ταχύτητα ήταν πάρα πολύ καλή.
Δεν έχω κάνει τίποτα μετρήσεις ακόμα αλλά παίζει σαφώς πιο γρήγορα από την Tellas των 12mb που έχω στο πατρικό μου. Μάλιστα στην Τελλας το siemens που έχω λέει ότι συγχρονίζει στα 11900 αλλά καμία σχέση...
Να δουλέψει κ το τηλ κ θα είμαι υπερευχαριστημένος !

Το fritz είναι πάρα πολύ καλό modem/router. Μέχρι κ θύρα usb έχει για σκληρό δίσκο. Αν το ρυθμίσεις σωστά τότε μπορείς να βλέπεις τον δίσκο από παντού μέσω ίντερνετ ! Είναι κ ασύρματο κ ενσύρματο κ με ένα κουμπάκι πάνω του ενεργοποιείς το ασύρματο όποτε θες.

Απάντηση: Re: HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

Παιδες καμια σχεση η ταχυτητα που "κλειδωνει" το router σε σχεση με την πραγματικη.

Και ομως...
Εμενα κλειδωνει απο 17.800 εως 18.500 και εφτασα να κατεβαζω απο torrent με ταχυτητες 1.5-1.7 Mbps!!

Re: Απάντηση: HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

Να πω κ εγώ τις εντυπώσεις μου.:operator:
Έκανα αίτηση τηλεφωνικά στις 05/12/07 για doubleplay στην hol. Το σπίτι είχε κάποτε οτε αλλά το είχα κόψει γιατί δεν έμενα μέσα. Δεν το ξανασύνδεσα, πήγα κατευθείαν hol.
Στις 16/01/08 είδα ότι όλα είχαν ενεργοποιηθεί, μέσω του ιντερνετ λογαριασμού μου στην hol.
Την σάββατο 19 του μηνός πήγα να δω αν παίζει κ πως. Δυστυχώς όσο κ αν δοκίμασα το fritz αρνιόταν να συγχρονίσει.:bigcry: Πήρα τηλ στο 13844 για τεχνική υποστήριξη αλλά αναμονή κ τίποτα...
Την κυριακή τους πιάνω στο τηλ κ μου λένε ότι πρέπει να έρθει τεχνικός της hol σπίτι για να κάνει την σύνδεση από τον κατανεμητή στο σπίτι μου, αφού το είχε κόψει ο οτε. Μου λέει ότι θα σας καλέσει ο τεχνικός για να κλείσετε ραντεβού. Πράγματι μετά από 3-4 ώρες με πήρε τεχνικός της hol στο κινητό κ μου είπε ότι δευτέρα θα έρθει ο ίδιος στο σπίτι το πρωί για σύνδεση.
Πράγματι χθες ήρθε κ το σύνδεσε. Το βράδυ πήγα εγώ σπίτι για να δω τι γίνεται κ το fritz έκανε κανονικά συγχρονισμό κ το ίντερνετ δουλεύει κανονικά. Στο fritz λέει ότι κάνει συγχρονισμό 18.900 περίπου κ 902kbps upload. Δεν είναι κ άσχημα.:worshippy: Δεν έχω απαιτήσεις να είναι στα 20, 24 κ τα 19 καλά είναι.
Το πρόβλημα είναι ότι το τηλέφωνο δεν δουλεύει...ότι κ αν δοκίμασα έβγαζε συνέχεια dns error. Σήμερα το πρωί πήρα τηλ πάλι στο 13844 κ μου έστειλαν με εμαιλ κάποιες ρυθμίσεις για το fritz να δοκιμάσω το απόγευμα σπίτι.
Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις μου είναι μικτές, αρνητικές & θετικές μαζί...
Θετικές γιατί σχετικά σύντομα συνδέθηκα, έχω καλούτσικη τεχνική υποστήριξη τηλεφωνικά κ ήρθε αμέσως ο τεχνικός της hol σπίτι δωρεάν για σύνδεση της γραμμής.
Αρνητικές γιατί αν εγώ δεν το κοιτούσα να δω τι γίνεται, εκείνοι φαίνεται ότι δεν θα με ειδοποιούσαν ότι λειτουργεί η γραμμή...
Αν δουλεύει κ το τηλ το βράδυ τότε όλα καλά θα είναι...για να δούμε...

Μιχάλη,

τι το ιδιαίτερο έκανε ο τεχνικός της HOL στην σύνδεση
που δεν μπορούσες να κάνεις εσύ?

Το ρωτάω μήπως και έχω κάνει εγώ καμμιά μαμακία
γιατί πάω σαν την χελώνα σε σχέση με εσένα.

Για τις νέες συνδέσεις Double Play που γίνονται απ´ευθείας στη HOL το Fritz! τελος.....

Εγώ παρέλαβα το καινούργιο modem NetFaster IAD της Intracom

Σε άλλο forum λένε οτι είναι πολύ καλύτερο του Fritz στην τηλεφωνία, λίγο χειρότερο στο internet.

Μου κλειδώνει στις 16.000 περίπου και κατεβάζω απο ftp.ntua με ταχύτητα 1.6 Mbps.
Απο rapidshare γύρω στο 1.0 Mbps..

Προς το παρόν, όλα άψογα...

Μιχάλη, σε πολλούς κάνει το τηλέφωνο 1-2 μέρες να δουλέψει.
Καλού κακού πέρνα και το configuration file που σου έστειλε η ΗΟΛ για να είσαι σίγουρος οτι εχει τις ρυθμίσεις που πρέπει
Φανταζομαι οτι ξέρεις πως πρεπει τα τηλέφωνα να τα βάλεις πάνω στο ρούτερ ε?
Επίσης, ο Φρίξος όσο καλός φαινεται στα χαρτιά, στην πράξη φτάνει στα όρια του όταν χρησιμοποιείς όλες τις δυνατότητες του μαζί... Π.χ. αν εχεις ασύρματο και μεταφέρεις αρχεία, τηλεφωνάς, και τελικιάζεις την γραμμή μεσω κανενός hdbits, μην απορήσεις αν κάνει κανά reset απο μόνο του... Επίσης , βεβαιώσου ότι εχει το νεότερο φιρμγουερ.
Γενικότερα έχει μάλλον μετρια τηλεφωνία, χαμηλότερους συνχρονισμούς στο ίντερνετ (σε συνδιασμό με το κλειδωμένο στα 11 SNR της ΗΟΛ), αλλά γενικά σταθερή λειτουργία.
το πολύ ισχυρό του σημείο, είναι στην δυνατότητα του να σου δείχνει αναλυτικότατα τα χαρατκηριστικά της γραμμής σου: αν πας στο settings -> internet -> dsl information και ανοίξεις τα tabs, μεχρι και το φασμα συχνοτήτων θα δεις, ποιες χρησιμοποιείς, που υπάρχει πρόβλημα κλπ... εντυπωσιακό!

Εμένα τελικά κλείδωσε στα 11,5 με 12,5 ( κι αυτό γιατί λένε ότι φταίει μάλλον οι πίότητα της καλωδιώσης στο σπίτι ), ευχαριστώ τον Νίκο τον Μπαβιόλη ( Rebelos thanks )που μου άνοιξε τα μάτια.
Στην τηλεφωνία είναι άψογο, και από ταχύτητες στο κατέβασμα torrents φθάνει 1,3 Mbps.
Το fritz box είναι μια καλή υλοποίηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

Μιχάλη,

τι το ιδιαίτερο έκανε ο τεχνικός της HOL στην σύνδεση
που δεν μπορούσες να κάνεις εσύ?

Το ρωτάω μήπως και έχω κάνει εγώ καμμιά μαμακία
γιατί πάω σαν την χελώνα σε σχέση με εσένα.
Αλέξη, ο τεχνικός έκανε την τελική σύνδεση από τον κατανεμητή στο σπίτι μου. Όχι κάτι άλλο, απλά να έρθει το "σήμα" στο σπίτι.

Απάντηση: Re: HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

Μιχάλη, σε πολλούς κάνει το τηλέφωνο 1-2 μέρες να δουλέψει.
Καλού κακού πέρνα και το configuration file που σου έστειλε η ΗΟΛ για να είσαι σίγουρος οτι εχει τις ρυθμίσεις που πρέπει
Φανταζομαι οτι ξέρεις πως πρεπει τα τηλέφωνα να τα βάλεις πάνω στο ρούτερ ε?
Επίσης, ο Φρίξος όσο καλός φαινεται στα χαρτιά, στην πράξη φτάνει στα όρια του όταν χρησιμοποιείς όλες τις δυνατότητες του μαζί... Π.χ. αν εχεις ασύρματο και μεταφέρεις αρχεία, τηλεφωνάς, και τελικιάζεις την γραμμή μεσω κανενός hdbits, μην απορήσεις αν κάνει κανά reset απο μόνο του... Επίσης , βεβαιώσου ότι εχει το νεότερο φιρμγουερ.
Γενικότερα έχει μάλλον μετρια τηλεφωνία, χαμηλότερους συνχρονισμούς στο ίντερνετ (σε συνδιασμό με το κλειδωμένο στα 11 SNR της ΗΟΛ), αλλά γενικά σταθερή λειτουργία.
το πολύ ισχυρό του σημείο, είναι στην δυνατότητα του να σου δείχνει αναλυτικότατα τα χαρατκηριστικά της γραμμής σου: αν πας στο settings -> internet -> dsl information και ανοίξεις τα tabs, μεχρι και το φασμα συχνοτήτων θα δεις, ποιες χρησιμοποιείς, που υπάρχει πρόβλημα κλπ... εντυπωσιακό!
Χθες κάποια στιγμή, έκανε μόνο του reset κ αναβόσβηνε το λαμπάκι info. Μετά επανήλθε κανονικά κ είχε περασμένο μόνο του το τελευταίο firmware!
Το τηλ το έχω βάλει κανονικά πάνω του, όπως λένε οι οδηγίες.
Το αρχείο ρυθμίσεων θα το βάλω σήμερα το βράδυ, μου το έστειλαν σήμερα το πρωί.

Re: Απάντηση: Re: HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

Χθες κάποια στιγμή, έκανε μόνο του reset κ αναβόσβηνε το λαμπάκι info. Μετά επανήλθε κανονικά κ είχε περασμένο μόνο του το τελευταίο firmware!
Το τηλ το έχω βάλει κανονικά πάνω του, όπως λένε οι οδηγίες.
Το αρχείο ρυθμίσεων θα το βάλω σήμερα το βράδυ, μου το έστειλαν σήμερα το πρωί.

το .43 ή το .47 ?
το auto remote update, είναι άλλη μια πολύ εντυπωσιακή λειτουργία του... -bye- :grinning-smiley-043

Αν πας στο Overview τότε θα δεις την έκδοση firmware που φορά το fritz.
Για pstn γραμμή η έκδοση είναι 39.04.34, ενώ για isdn είναι 30.04.34...νομίζω.

Last edited: