HOL: συμφέρει;

Πραγματικα δεν ξερω αλλα το μοντεμ κλειδωνε στα 2045 με 2047. Ηταν νομιζω πραγματικη.

Απο οτι καταλαβαινω ομως, και δεδομενου οτι ειμαι οντως περι τα 4 με 5 χλμ απο το dslam, δεν υπαρχει καμια περιπτωση για ταχυτητα πανω απο 2, με οποιο παροχο και αν προσπαθησω

ακριβως Ντινο παιδι μου,μπορει να μην εχεις γρηγορο Ιντερνετ εχεις ομως την ησυχια σου

Πραγματικα δεν ξερω αλλα το μοντεμ κλειδωνε στα 2045 με 2047. Ηταν νομιζω πραγματικη.

Απο οτι καταλαβαινω ομως, και δεδομενου οτι ειμαι οντως περι τα 4 με 5 χλμ απο το dslam, δεν υπαρχει καμια περιπτωση για ταχυτητα πανω απο 2, με οποιο παροχο και αν προσπαθησω

Αν είχες 2 Mbps με τον ΟΤΕ, τότε μπορεί να συμβαίνει καμιά από τις γνωστές "διακυμάνσεις" της ταχύτητας που συμβαίνει σε ιδιωτικούς παρόχους. Όταν είχα και εγώ ΟΤΕ μου κλείδωνε σχεδόν πάντα σε σταθερή τιμή, από πέρισυ που πήγα σε ιδιωτικό (λόγω φτηνότερης χρέωσης) έχω τιμές από 230 Kbps μέχρι 3 Μbps.

Θα τους δωσω διορια μεχρι το τελος της εβδομαδας.
Το deal που τους εκανα (αφου με ειχαν πρηξει στα τηλεφωνα) ηταν οτι αν μεσα σε 10 μερες δεν θα εχω τις ταχυτητες που μου "υποσχεθηκαν", θα εκανα αμεση διακοπη συμβολαιου χωρις επιβαρυνση.
Μαλιστα με ... ενθαρυναν σε αυτο λεγοντας οτι υπαρχει και σχετικη νομοθεσια, αν δλδ ο παροχος δεν μπορει να παρεχει αυτο το οποιο συμφωνηθικε στο συμβολαιο.
Ειδωμεν.

Απάντηση: Re: HOL: συμφέρει;

Θα τους δωσω διορια μεχρι το τελος της εβδομαδας.
Το deal που τους εκανα (αφου με ειχαν πρηξει στα τηλεφωνα) ηταν οτι αν μεσα σε 10 μερες δεν θα εχω τις ταχυτητες που μου "υποσχεθηκαν", θα εκανα αμεση διακοπη συμβολαιου χωρις επιβαρυνση.
Μαλιστα με ... ενθαρυναν σε αυτο λεγοντας οτι υπαρχει και σχετικη νομοθεσια, αν δλδ ο παροχος δεν μπορει να παρεχει αυτο το οποιο συμφωνηθικε στο συμβολαιο.
Ειδωμεν.

Ντίνο, αν προχωρήσεις σε διακοπή, αν κ εύχομαι να έχεις ταχύτητα μεγάλη που να μην χρειαστεί, και τελικά δεν πληρώσεις πρόστιμο....θα μου φανεί απίστευτο για ελληνική εταιρεία...θα δείξει βέβαια...

εγώ σπίτι έχω HOL double play lite.
Με 21.90 το μήνα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι αντίστοιχο.

Έχω Internet ικανοποιητικό (έχει διακυμάνσεις αλλά πανω κάτω μια χαρά κατεβάζω με 500kb/s), 60 λεπτά δωρεάν κλήσεις, 20 λεπτά κινητά δωρεάν και 20 λεπτά κλήσεις. Τι άλλο να ζητήσει κανείς απο τέτοια τιμή?

Re: Απάντηση: Re: HOL: συμφέρει;

Ντίνο, αν προχωρήσεις σε διακοπή, αν κ εύχομαι να έχεις ταχύτητα μεγάλη που να μην χρειαστεί, και τελικά δεν πληρώσεις πρόστιμο....θα μου φανεί απίστευτο για ελληνική εταιρεία...θα δείξει βέβαια...

Mιχαλη καλημερα.

Οταν μου ειχαν πρηξει τα συκωτια με τα τηλεφωνα (που btw σε βρισκουν αλλα ειναι αδυνατον να τους βρεις), μου ειχαν πει οτι στην περιοχη μου, "κλειδωνει" ταχυτητα στα 12, τους ειχα πει οτι ειναι μαλλον αδυνατον, δενομενης της αποστασης μου απο το dslam.
Επεμεναν.
Τους ειπα, αν θελετε μονο δοκιμαστικα, και αν ειναι οκ θα το κρατησω.
Μου ειπαν οτι θα μου τηλεφωνησουν "να δουν αν γινεται αυτο"
Πραγματι μετα 2 μερες μου ειπαν "οκ"
Συμφωνησαμε, και μαλιστα μου ειπαν αυτο που ειπα και παραπανω (περι της νομοθεσιας)

Θα δειξει

Σημερα παντως επιασε πατο.
Μετα απο 40 λεπτα αναμονης για να συγρονισει το μοντεμ, επιασε αστρονομικη ταχυτητα των 53 kbps...

Παίδες και γω συνιστώ μακριά από HOL :

1. Μένω πάνω από 4 χλμ από το κέντρο ΟΤΕ. Για χρόνια δεν μπορούσα να σκεφθώ οτιδήποτε περί γρήγορου internet. Το Σεπτέμβριο, μετά κάποια αναβάθμιση εξοπλισμού του ΟΤΕ έκανα προσπάθεια ξανά με Connex και ω του θαύματος, με ονομαστική από ΟΤΕ στα 2 Mbps κλείδωνα σταθερά στο 1,87 , δηλ. σχεδόν τέλεια, δεδομένων των συνθηκών.

2. Με παίρνουν από την HOL, δηλώνουν ότι έφεραν οπτική 24 αρα στην περιοχή και εφόσον γυρίσω σε αυτούς (δεδομένου του 2/1,87 του ΟΤΕ) θα έχω περίπου 8-10 'αρα σύνδεση. Το αποδέχομαι.

3. Αποτέλεσμα : Συνδέομαι/ κλειδώνω στο περίπου στο 1,2 ενώ τις ώρες αιχμής η σύνδεση είναι χειρότερη από dial up ...

ΥΓ. : Να μην αναφέρω και κουράσω κάποιες οικονομικές πτυχές του θέματος με παραπλανητικές από μέρους HOL υποσχέσεις, κλπ. ,με τις οποίες μπήκα σε περιπέτειες ...

TO έχουμε πεί 10000 φορές οτε και τέλος !!

πιο ακριβός αλλά σίγουρα καλήτερος

μου είπαν σίγουρα για 11 και κλειδωσα στα 14 ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ !

Το παρακατω το εστειλα στα [email protected] και στο [email protected]
Λεω να μην εκνευριστω ακομη, θα περιμενω μπας και γινει τιποτα, θελω να παιξω και λιγο CoD σε multi ομως σημερα/αυριο.... :flipout:

Καλη μερα, και χρονια πολλα.

Ονομαζομαι **************, ο κωδικος μου στην HOL ειναι ****, και το τηλεφωνο στο οποιο εχω κανει την συνδεση μου ειναι το **** (ειναι στο ονομα *****).

Την Παρασκευη 11 Δεκεμβριου, ελαβα στον παραπανω αριθμο τηλεφωνημα απο μια κυρια η οποια εργαζετε στην εταιρια σας, οτι η Hellas on Line μου προσφερει το hol double play στην τιμη των 39,90 ευρω τον μηνα, παρεχοντας μου τα σχετικα προνομια.

Κατα την συνομιλια μας αυτη, η οποια πιθανοτατα να ειναι καταγεγραμμενη στα αρχεια σας, ειπα στην υπαλληλο σας οτι ειναι αδυνατον να εχω ταχυτητες τοσο υψηλες δεδομενου οτι γνωριζω την αποσταση μου απο το dslam του ΟΤΕ (περιπου 4,5 εως 5 χιλιομετρα).

Η υπαλληλος σας επεμενε οτι υπαρχουν πελατες σας στην περιοχη μου με ταχυτητες "κλειδωμενες" στα 12mbps. Λιγες μερες αργοτερα, και κατοπιν σειρας τηλεφωνηματων, κατεληξα στο να κανω μια δοκιμαστικη συνδεση, κανοντας χρηση του προσφερομενου πακετου hol double play - lite, και η υπαλληλος με την οποια το συμφωνησα μου ειπε οτι η ταχυτητα των 6Μbps θα ειναι σιγουρη (αφου, ηδη καποιοι κλεδωνουν στα 12).

Στις 16 Δεκεμβριου, ελαβα sms στο κινητο μου (*****), ενημερωνοντας με, οτι εχετε λαβει την αιτηση μου και την εχετε προωθησει αυτοματα για υλοποιηση.

Στις 18 Δεκεμβριου, ελαβα δευτερο sms, οτι η προβλεπομενη ημερομηνια ενεργοποιησης ειναι στις 3 Ιανουαριου.

Στις 1 Ιανουαριου ελαβα τριτο sms, οτι "η συνδεση εχει υλοποιηθει και ειναι σε δοκιμαστικη λειτουργια. Συνδεστε τον Εξοπλισμο. Κανουμε τους απαραιτητους ελεγχους για να ολοκληρωθει η ενεργοποιηση".

Στο μεταξυ, και χωρις να με εχετε ειδοποιησει, η αλλαγη της τηλεφωνικης μου γραμμης απο τον ΟΤΕ στην εταιρια σας, προκαλεσε προβλημα στην γραμμη, με αποτελεσμα, η εταιρια security φυλαξης του σπιτιου μου με την οποια εδω και χρονια διατηρω συμβολαιο, να μην λαμβανει σημα απο το τηλεφωνο. Κατι το οποιο γνωριζατε πολυ καλα, αλλα δεν μπηκατε στον κοπο να με ενημερωσετε, δεδομενου δε οτι ελειπα στο εξωτερικο, μου δημιουργησατε πολυ μεγαλο προβλημα.
Το θεωρο απαραδεκτο !!
Εχθες το πρωι, η εταιρια security εκανε καποιες ρυθμισεις στον συναγερμο σπιτι μου, χρεωνοντας με αναλογα...

Επισης εχθες 4 Ιανουαριου, ελαβα τον εξοπλισμο, και κατοπιν μεγαλης προσπαθειας απο πλευρας μου για να μιλησω με το 13844, ελαβα εκ νεου ενα sms σχετικα με τον κωδικο προσβασης μου.
Ακολουθως, εκανα την εγκατασταση του εξοπλισμου, ακολουθοντας ακριβως τις οδηγειες που υπαρχουν στο cd εγκαταστασης.

Με μεγαλη μου εκπληξη διαπιστωσα, οτι η ταχυτητα (downstream) οπως αυτη πολυ αξιοπιστα αναφερεται στο montem, ηταν γυρω στα 850kbps, πολυ πολυ χαμηλοτερη δλδ απο την "υποσχεθεισα", πολυ χαμηλοτερη δε και απο την ταχυτητα που ειχα με τον ΟΤΕ (2048Kbps).

Προσπαθησα επισταμενως να μιλησω με την τεχνικη υποστηριξη της εταιριας σας αλλα ματαια. Το μονο που καταφερα ηταν να μιλησω ηταν με καποιον κυριο, ο οποιος μου ειπε οτι θα επικοινωνησετε εσεις μαζι μου. Το παραπανω τηλεφωνημα εγινε εχθες κατα τις 20:30. Ο κυριος με τον οποιο μιλησα (προφανως επισης το τηλεφωνημα ειναι καταγεγραμμενο) μου ειπε οτι εντος 2 ωρων θα ενημερωθω, αλλα να μην περιμενω τηλεφωνο μετα τις 23:00, γιατι δεν υπαρχει κανεις. (Αληθεια, που ειναι η 24ωρη υποστηρηξη ???) .

Σημερα το πρωι, ανοιξα ξανα το μοντεμ, χωρις να μπορει να συγχρονιστει. Καλεσα στο 13844, οπου μου ειπαν οτι εχουν σημειωσει απο εχθες το τηλεφωνημα μου και γινεται ελεγχος. "Θα σας πουμε" μου ειπε, χωρις να ξεκαθαριζει τι ακριβως θα μου πειτε....

Υστερα απο 40 λεπτων αναμονης το μοντεμ, επιτελους συχρονισε. Κοιταξα στα properties του μοντεμ και ειδα οτι η ταχυτητα downstream ηταν μολις 73 kbps. Θεωρησα οτι δεν ειναι δυνατον, και εκανα restart στο μοντεμ.
Η πραγματικη μου εκπληξη ηρθε αμεσως μετα, οταν πλεον η ταχυτητα downstream ηταν 58 (!!!) kbps....

Περιττο δε να αναφερω, οτι μεχρι αυτην την στιγμη, 15 ωρες μετα το τηλεφωνημα που εκανα εχθες αργα το απογευμα, δεν εχω λαβει καμια απολυτως ενημερωση απο την υπηρεσια σας.

Μεχρι στιγμης, σας υπενθυμιζω οτι πληρωνω για μια υπηρεσια στην εταιρια σας την οποια δεν μου παρεχετε.

Ως εκ' τουτου, επιθυμω αμεσα να με ενημερωσετε τι ακριβως συμβαινει, και στην περιπτωση που για οποιονδηποτε λογο δεν μπορειτε να μου παρεχετε αυτο για το οποιο δεσμευτηκατε, τοσο τηλεφωνικα, οσο και γραπτως στο συμβολαιο που εκανα με την εταιρια σας, να προχωρησετε αμεσα σε ακυρωση του συμβολαιου, και φυσικα χωρις καμια απολυτως οικονομικη ή αλλη επιβαρυνση απο πλευρας μου.

Με φιλικους χαιρετισμους

Ο λόγος που έφυγα από τον ΟΤΕ πλην της τιμής ήταν ότι στην περιοχή μου (Βριλησσια, τηλ. κέντρο Πεντέλης) δεν έχω, όπως μου είπαν και καλές τηλ. γραμμές. Όταν ήρθα προ διετίας είπα να το παίξω big spender και λέω να βάλω 8Mbps στον ΟΤΕ. Δεν "κλείδωσε" ποτέ οπότε πήγα αμέσως στα 4. Αφού πέρασα ένα δίμηνο προβληματικό με "πετάγματα" έξω από το δίκτυο (να τονίσω ότι μιλάω για ασύρματη σύνδεση) κάποια στιγμή το μόνρεμ αρνήθηκε να συνδεθεί με το δίκτυο. Άφού το δήλωσα στις βλάβες μετά από μια εβδομάδα με πήρε ο ΟΤΕ και μου είπε ότι υπάρχει "ψηφιακός θόρυβος" στη γραμμή και γι'αυτό το κατέβασαν στα 2 Mbps όπου κλείδωνε σχεδόν σταθερά γύρω στο 1,5 Mbps. Με τον ιδιωτικό πάροχο (η εγκατάσταση έγινε σε ένα μήνα όπως μου έιχαν πει "to the date", αυτό πρέπει να το αναγνωρίσω) όπως έγραψα είμαι (με μεγάλες αυξομειώσεις ενίοτε) μέχρι τα 2,5-3 Mbps.
Επειδή θα ξαναμετοικήσω μετά από κάποιους μήνες θα δούμε εκεί που θα πάω τι γίνεται και μπορεί να ξαναγυρίσω στον ΟΤΕ.

Με πηραν τηλεφωνο απο την hol.
Αλλα επρεπε λεει να ειμαι σπιτι για να κανω καποια πραγματα (δεν με χ@ζετε τους λεω), και μου ειπαν να τους καλεσω το βραδυ σε ενα τηλ που παντα το τεχνικο αμεσως. Θα δουμε.

Μιλησα και με ΟΤΕ, μου ειπαν οτι θελουν κοντα στις 15 μερες για να επιστρεψω. Κραπ.

Ακομη, μου επιβεβαιωσαν, λογω αποστασης απο dslam, με 2 θα πηγαινω

Αυτα.
Νεωτερα, με τα Φωτα !

Το έχουμε πει 1.000.000 φορές, είναι συνδυασμός τύχης και απόστασης το αν ο ιδιωτικός πάροχος θα παίξει καλά στην γραμμή μας!

Εχω στην HOL 17+ mbit συνεχώς και σταθερά, και κατεβάζω από .org με 1.75ΜΒ/ς μόνιμα. Εχω δύο τηλεφωνικές γραμμές, πολλές δωρεάν ψηφιακές λειτουργίες και ευκολίες (πολλές από τις οποίες σετάρω εγώ κατά βούληση στο ρούτερ), μια ώρα δωρεάν κινητά, απεριόριστα σταθερά, και αυτά με τα μισά χρήματα που πληρώνει κάποιος στον ΟΤΕ για τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Δεν θα πω όμως ότι η HOL "είναι σίγουρα καλύτερη", αντιθέτως θα πω ότι είμαι πολύ κοντά στο Α/Κ της περιοχής μου, και είμαι τυχερός που έχω καλή γραμμή, καθώς και ότι όλα τα προαναφερόμενα, τα έχω με 39.90... Αυτά. -bye-

Μου φαινεται πια οτι στις αγγελιες ενοικιασης ή πωλησης διαμερισματων / σπιτιων πρεπει να αναγραφεται και η αποσταση απο τα dslam ....

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω, πως με δεδομενο της αποστασης απο το dslam (ας πουμε στην περιπτωση μου 4,5 χλμ), ο ΟΤΕ σου λεει 2mbps, και οι αλλοι 6.
Ειναι καθαρα θεμα απατης δλδ ???
Λυστε μου αυτη την απορια. Τι σημασια εχει στην ταχυτητα οτε η αλλος

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω, πως με δεδομενο της αποστασης απο το dslam (ας πουμε στην περιπτωση μου 4,5 χλμ), ο ΟΤΕ σου λεει 2mbps, και οι αλλοι 6.
Ειναι καθαρα θεμα απατης δλδ ???
Λυστε μου αυτη την απορια. Τι σημασια εχει στην ταχυτητα οτε η αλλος

Οι άλλοι έχουν συνήθως λίγο λιγότερο, αφού μεσολαβούν κάποια έξτρα κυκλώματα, που όταν είμαστε ΟΤΕ δεν υπάρχουν. Βέβαια αν κάποιος provider αφήσει το SNR να φτάσει πάτο, ναι, ίσως δείξει το ρούτερ μεγαλύτερη ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης...

(στο συγκεκριμένο θέμα η HOL ήταν αρκετά αυστηρή, παλιότερα που τα παρακολουθούσα το είχε κλειδωμένο στο 11... στην ακατονόμαστη λέγανε χρήστες πως έβλεπαν και 6...)

Παιδιά, αυτά περι απόστασης απο το dslam και ταχύτητας που κλειδώνει το ρούτερ που λέτε που μπορώ να τα βρώ?

Είμαι στον ΟΤΕ, και πρόσφατα απο την χαμηλότερη σύνδεση (2Mbps) βάλαμε την 8αρα (το πακέτο με τα δωρεάν υπεραστικά). Μας έστειλαν καινούργιο router αλλά άφησα το παλιό αφού φαντάστηκα οτι δεν έχουν και μεγάλη διαφορά...

http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Στον πίνακα του link βάλε την τιμή της downstream attenuation και θα έχεις χοντρικά την απόστασή σου από το DSLAM.
Την τιμή της attenuation θα την βρεις από την σελίδα του μόντεμ σου.
Όσο για τις ταχύτητες που πιάνεις, στο internet υπάρχουν πολλά speedometers, π.χ. αυτό:

http://www.adslgr.com/features/SpeedMeter/