HOL: συμφέρει;

Απάντηση: HOL: συμφαίρει;

Δεν είναι τυχαίο που επαγγελματικά DSL, εκεί που η αξιοπιστία παίζει πρώτο ρόλο, τώρα έχουν αρχίσει να σκάνε μύτη.

Πάντως εγώ με δύο συνδέσεις HOL στη Γλυφάδα, δεν έχω προβλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχα όταν σε κάποιο έργο κόπηκε το καλώδιο του ΟΤΕ προς την πολυκατοικία και έκαναν σχεδόν ένα μήνα να το ξανασυνδέσουν. Δεν ξέρω σε ποιον ήταν συνδεδεμένοι οι άλλοι ένοικοι και αν πήραν πιο σύντομα. Πάντως το αρχικό πρόβλημα ήταν του ΟΤΕ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HOL: συμφαίρει;

Επίσης είναι η μεγαλύτερη βλακεία το για να έχεις τηλέφωνο να πρέπει να λειτουργεί ο router. Σε περίπτωση απουσία ηλεκτρικού ρεύματος να μην μπορείς να τηλεφωνήσεις.

Το voip έχει χαμηλότερη ένταση, χειρότερη ποιότητα και απαιτεί ρεύμα. Για όποιον είναι σημαντικά τα παραπάνω, μόνο ΟΤΕ, όπου το τηλέφωνο έρχεται με ISDN.

Re: HOL: συμφαίρει;

και ξανα λέω θα μπορούσαν να έχουν ένα κανάλι στη γραμμή όπου να μπορείς να τηλεφωνήσεις κανονικά σε περίπτωση που δεν παίζει ο router.

Τόσο δύσκολο είναι να το υλοποιήσουν ? Απλά δεν θέλουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HOL: συμφαίρει;

Γνώμη μου φίλε lykman είναι πως θα έπρεπε να τα κοιτάει όλα αυτά πρώτα και αφού δεν υπάρχει πρόβλημα να δέχεται την αίτηση σου και όχι να σε εντάσει στο πελατολόγιο του και μετά να περιμένεις σαν το βλάκα.

Μιλάμε για τηλέφωνο το οποίο είναι αναγκαίο και ας έχουμε από 2 κινητά ο καθένας στις μέρες μας.

Επίσης είναι η μεγαλύτερη βλακεία το για να έχεις τηλέφωνο να πρέπει να λειτουργεί ο router. Σε περίπτωση απουσία ηλεκτρικού ρεύματος να μην μπορείς να τηλεφωνήσεις. Έλεος δηλαδή !!!! Έστω ένα κανάλι θα μπορούσαν να το έχεις ελεύθερο πάνω στην γραμμή και φορτισμένο ώστε να μπορείς να τηλεφωνείς όπως κάνει ο ΟΤΕ.

Κατά τα άλλα σου λέει ιδιωτικό δίκτυο. Π.....α μέντολες λέω εγώ !!!

Σωστά! αλλά το κάνει κανείς άλλος? Σε οποιοδήποτε τομέα πωλήσεων? Δυστυχώς όλοι να πουλήσουν θέλουν...

Οσο για τα voip... Ολα σχετικά είναι. Θεωρώ ότι όλοι εμείς εδώ με τα htpcιά και τους προβολείς, έχουμε τουλάχιστον ένα ups (εγώ έχω δύο). Οπότε το ρούτερ είναι και αυτό πάνω στο ups. Για την ποιότητα του ήχου του voip (το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το ιντερνετικό voip), νομίζω έχει σχέση το πρωτόκολλο συμπίεσης και οι ρυθμίσεις του... Γενικότερα το voip (που εχω εγώ) της HOL, δεν έχει διαφορά από pstn που είχα πριν από ΟΤΕ. Τα νέα πακέτα της πάντως, είναι pots, και όχι voip μέχρι τέλους όπως το δικό μου.
Τέλος, το voip έχει φοβερές ευκολίες για διαχείρηση κλήσεων, γραμμής κλπ... Συν ξαναλέω ότι έχω δύο γραμμές (αν και τον τελευταίο καιρό έχω κάποιο πρόβλημα με την ταυτόχρονη χρήση τους, αλλά βαριέμαι να ασχοληθώ).

Εγω εχω HOL και σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος. Με 37 ευρω το μηνα εχω δωρεαν τηλεφωνο και κλειδωνω στα 15/16..
Πριν ειχα ΟΤΕ που ηταν λιγο γρηγοροτερος (κλειδωνα στα 17-18) αλλα πληρωνα περιπου τα διπλα.

Κάτοχοs γραμμήs TELLAS,να σαs πώ ότι το τηλέφωνο συνδέεται κανονικά στην μπρίζα όπωs με τον ΟΤΕ.
Για όποιον τον νοιάζουν οι διακοπέs ρεύματοs...
Τώρα όσο αφορά για το αν συμφέρει η HOL ένα πράγμα θα σου πώ...
μακριά!!!
Είχα κάνει αίτηση για 12 mbps και με συνχρόνιζαν με το ζόρι στα 4 mbps...
Μόλιs πήγα TELLAS εδώ και 11 μήνεs είμαι στα 12 ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ !!!:a0210:

Αυτό πιστεύω λέει πολλά...

Ούτε καλώδια άλλαξα ούτε τίποτα...

Οικονομικόs διευθυντήs που δουλεύει εκεί και είναι ξάδερφοs του κουμπάρου μου του είχε πεί ΜΑΚΡΙΑ...

Και για να μην παρεξηγηθώ,δεν έχω τίποτα με την HOL απλά οι άνθρωποι στην δική μου περίπτωση απόδειξαν ότι ήταν άσχετοι...:slapface:

Για περισσότερεs λεπτομέρειεs θα βρώ και το πόστ και θα σαs το δείξω...-bye-

Εχω κι εγω HOL εδω και πολλα χρονια , και σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος.
ΣΕ 24αρα συνδεση πιανω 8 λογω μεγαλης αποστασης απο ΚΑΦΑΟ (sn 10-12 kai Atteniuation 40).
Το μονο πραγματικο προβλημα ειναι με το λογιστηριο που γενικα τα χει λιγο χαμενα και χρεωνουν οτι θελουν...

Το μονο πραγματικο προβλημα ειναι με το λογιστηριο που γενικα τα χει λιγο χαμενα και χρεωνουν οτι θελουν...

Και όχι μόνο...
Μου έστειλαν πιστωτικό τον Μάιο του 2008,82 ευρώ για την διαφορά των υπηρεσιών που δεν μου δώσανε και το εξοφλήσανε τέλοs ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ !!!
(μετά βέβαια από ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ).

εμένα ήθελαν να με χρεώσουν για static ip για σύνδεση που δεν λειτουργούσε αποδεδειγμένα. Εκείνοι υποστήριζαν πως τη σύνδεση δεν θα μου την χρεώσουν αλλά την static πρέπει να την πληρώσω !!

Φαντάζεστε τι άκουσε η γυναίκα από το λογιστήριο που μου το έλεγε αυτό ε ?????

σχετικα με τις οπτικες ινες
ΟΤΑΝ αυτο ξεκινησει , πιστευω θα εχουμε την ιδια κατασταση με οταν πρωτοξεκινησε το DSL , ειδικα σε χρεωσεις

διαβαστε αυτο
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=24440&ct=3
και ποιο συγκεκριμενα την "εμπειρια στο εξωτερικο"

αν εξω οι χρεωσεις ειναι αυτες , εδω τι θα (οταν θα ..) εχουμε ?

Last edited:
Re: HOL: συμφαίρει;

Καλημέρα,
Για να τονίσω λίγο την συμβουλή μου, σου λέω πως είμαι ΙΤ manager και ασχολούμαι με δίκτυα, επικοινωνίες etc.
Αν θες να έχεις τηλέφωνο κράτα τον ΟΤΕ. Αν θες κατ' επέκταση να έχεις και internet κράτα τον "καρμοίρη" τον ΟΤΕ. Πολλές φορές εύχομαι να είχα 1 mbps παρά τα 24 που ΠΟΤΕ δεν ξεπέρασαν τα 4mbps και αυτό αν είσαι πρωινός τύπος.
Μεταξύ 6-8 μμ αλλά και 11-12 πμ έχω Zero Play και όχι Double Play.
Κανείς δεν θα φέρει οπτική ίνα στο σπίτι σου. Πάντα θα παρεμβάλεται ο χαλκός του ΟΤΕ στο τελείωμα (κάτι σαν να βγαίνεις από την Αττική οδό και να σκάς στην Ομόνοια σε συνθήκες διαδήλωσης)
Προσοχή δε, ΟΛΟΙ οι ενναλακτικοί είναι ίδιοι σε ποιότητα και οι πελάτες τους ταλαιπορούνται, με κάποιες εξαιρέσεις χρηστών που είναι ευχαριστημένοι, (λαχείο).
Αν οπωσδήποτε θες αλλαγή από ΟΤΕ, κοίτα λίγο τα "εναέρια" μέσα για internet (Wind, Voda, Cosmote). Οσο έχουν λίγους στις υπηρεσίες τους θα απολαμβάνεις καλύτερες ταχύτητες.
Τέλος, καλός φίλος και Νetwork engineer στο εξωτερικο, Καναδά, μου λέει συχνά: "when I want reliability I switch to land line". Kοινώς: παλιο-αναλογικός χαλκός για αξιοπιστία.

+1000 μετά από ένα χρόνο εκνευρισμού με τη Forthnet στην Αργυρούπολη (Αττικής). Το θέμα δεν είναι οι ταχύτητες, αλλά αν δουλεύει όλη τη μέρα.

Σε εμένα δεν δούλευε. Ονομαστικά κλείδωνα στα 8, υπήρχαν όμως ώρες (συνήθως 19.00-22.00) που δεν μπορούσα ούτε απλό browsing να κάνω. Η ποιότητα τηλεφωνίας κάτω του μετρίου, η αναγνώριση κλήσης ασταθής.

Αυτά μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, που ξαναγύρισα στον ΟΤΕ με 2Mbps και βρήκα την ησυχία μου.

Απάντηση: HOL: συμφαίρει;

Αμα γινει σε λιγοτερο απο 1,5 μηνα σου δινω 1000Ε!

βαλε στην τσεπη το 1000αρικο
το τηλεφωνο το ξερεις
και ελα να δεις
ποτε ζητησα γραμμη και ποτε την ειχα

Ηellas Off Line μαλλον...

Η αλλαγη απο οτε σε hol εγινε σε λιγοτερο απο μια εβδομαδα.

Ειχα οτε στα 2, και ολα καλα.

Απο σημερα Hol:

Downstream 893
Upstream 639

Αν μπορει να μου εξηγησει κιολας καποιος τι ειναι τα παρακατω, θα ημουν υποχρεος:
Noise Margin: 12.0 dB
Attenuation: 60.3 dB

Τα παραπανω στο Downstream, ενω στο Upstream, 12.0 dB και 25.8 dB αντιστοιχα.

Noise Margin: Αν είναι λοιπόν μικρότερο ή ίσο του 12 έχεις προβλήματα θορύβου της γραμμής και φυσικά λάθη στο modem/router

Παει αυτο, το πιασαμε με το 12αρι

Line attenuation (εξασθένηση γραμμής) : Δείχνει πόσο σήμα χάνεται πάνω στη γραμμή (απώλεια σήματος) από αυτό που στέλνεται προς κάποια κατεύθυνση - Αυτό πρέπει να είναι χαμηλό νούμερο και όχι μεγαλύτερο από 60-65 dB

Το πιασαμε και αυτο, (60,3)

Αρα ???

Το πιασαμε και αυτο, (60,3)

Αρα ???

Αν κατάλαβα καλά, με τέτοιο line attenuation σημαίνει ότι απέχεις περίπου 4,5 χιλιόμετρα από το DSLAM σου, νούμερο μάλλον μεγάλο το οποίο είναι υπεύθυνο για τη χαμηλή ταχύτητα. Πριν με τον ΟΤΕ που ήσουν μετρούσες παραγματικά 2 Mbps?