HOL: συμφέρει;

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Τελευταία δέχομαι συνεχώς τηλεφωνήματα από τη hol για να γίνω πελάτης της.
Ομολογώ οτι αρχίζουν να με ψήνουν.
Η συνδεση που έχω τώρα με τον ΟΤΕ είναι άθλια. Eχω 1Mbps και από αυτά είναι ζήτημα να πιάνω τα 200-300kbps. Περισσότερο δεν σηκώνει η γραμμή.

Τηλέφωνα πολλά δεν κάνουμε έτσι κι αλλιώς και ο λογαριασμός τώρα είναι συνήθως στα 70 μαζί με το πάγιο του internet.

Σκέφτομαι να πάρω το πακετάκι με τα 6Mbps+σταθερό τηλ. κοστίζει λένε 42

http://www.hol.gr/default.asp?pID=23&ct=3&itmID=101

το δίμηνο φαντάζομαι οτι με τα λίγα τηλέφωνα που κάνουμε δεν θα βγαίνει περισσότερο από τα 70 που πληρώνουμε τώρα.

Επίσης λένε οτι θα μου δώσουν δωρεάν ασύρματο μοντεμ-ρουτερ.

Νομίζω όμως οτι οι ψηφιακές γραμμές που βάλανε δεν φτάνουν μέχρι το σπίτι μου φτάνουν 500μ περίπου μακριά από αυτό.
Όταν τους ρωτάω επίμονα να μου πουν αν όντως το σπίτι μου συνδέεται κατευθείαν με ψηφιακό καλώδιο λένε οτι συνδέεται.
Δε βλέπω όμως ρε παιδιά κάπου το δρόμο απ´έξω να είναι σκαμμένος ενώ παραπέρα φαίνεται καθαρά.
Τι γίνεται μήπως θα συνεχίσουν από εκεί που σταματάνε τα καλώδιά τους με τις συμβατικές γραμμές του ΟΤΕ και η ταχύτητα που θα έχω θα είναι πάλι χάλια;

Έχει κανείς HOL να μας πει εντυπώσεις;
Είναι δυνατόν να συνεχίσουν τη σύνδεση μέσα από το δίκτυο του ΟΤΕ;
Ή πράγματι έβαλαν γραμμές και δεν το πήρα χαμπάρι; Έλειπα κι από το σπίτι τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερο με ενδιαφέρει η γνώμη σας για την ταχύτητα που θα έχω στο internet αλλά και η αξιοπιστία της εταιρίας.
Θενκς.

Απάντηση: HOL: συμφαίρει;

Στον έλεγχο διαθεσιμότητας που έχει γράφει για τη γραμμή μου τα παρακάτω:

Υπάρχει διαθεσιμότητα στο ιδιόκτητο δίκτυο της hellas online με δυνατότητα επιδότησης σε επιλεγμένα πακέτα.

Αυτό σημαίνει οτι υπάρχει σύνδεση με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι μου;
Τι λέτε;

Re: HOL: συμφαίρει;

τουλάχιστον μέχρι το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ θα πηγαίνει σίγουρα το κοινό καλώδιο σου εκτός και αν τραβήξεις οπτική ίνα από το σπίτι μέχρι την ίνα της HOL του δακτύλιου που περνάει κοντά από το σπίτι σου κάπου, πράγμα που δεν θα γίνει οπότε.............

Άσε που μάλλον μέχρι το κτίριο του κατανεμητή του ΟΤΕ θα πηγαίνει μέσω του κοινού χαλκού που μας εξυπηρετεί τόσα χρόνια. Τώρα αν είσαι κοντά σε αυτό <1500μ. τότε έχεις ελπίδες για καλή ταχύτητα και σε περίπτωση που δεν έχει 20-30 μούφες ο χαλκός από επισκευές.

υπομονή.

Εγώ πάντως έκανα αίτηση για νέα γραμμή για να πάρω το double play. Όταν με το καλό παίξει τότε μόνο θα κόψω την παλιά γραμμή. Γιατί παλαιότερα με είχαν αφήσει 2 μήνες χωρίς τηλέφωνο σε αντίστοιχη προσπάθεια. Παρέδιδε ο ΟΤΕ άλλα όρια στη HOL και η HOL έπαιρνε άλλα.

Μου είπαν οτι η εναλλαγή από τον ΟΤΕ στη Hol θα γίνει αυτόματα μετά από 20 μέρες από την αίτησή μου.

ναι ναι αυτή είναι η διαδικασία και αν είσαι από τους προνομιούχους και τυχερούς αυτής της χώρας θα παίξει ομαλά. Αν όχι τότε welcome to the club -bye-

Θωμα δεν ξερω αν συμφερει η ΗOL αλλα ο ΟΤΕ σιγουρα δεν συμφερει!!!

Για να λεει οτι μπορει να συνδεθεις δεν θα υπαρχει προβλημα.

Re: Απάντηση: HOL: συμφαίρει;

Αμα γινει σε λιγοτερο απο 1,5 μηνα σου δινω 1000Ε!

χαχαχαχαχα :flipout: :flipout: :flipout:

συγγνώμη για το γέλιο μου αλλά ούτε το στοίχημα δεν το δίνει.

χαχαχαχαχα

Για να καταλάβετε οι account managers τι λένε σε εταιρικούς κιολας πελάτες: Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα απλά κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις στο δίκτυο μας !!!

Άκουσον - άκουσον !!!

παμε
οπου εχει δυκτιο η γραμμη της φτανει μεχρι το καφαο του οτε
οταν γινει η ενεργοποιηση ερχεται τεχνικος της χολ και του οτε και ξακουμπωνουν την φισα απο το κουτακι του οτε και κουμπωνουν της χολ
απλα αυτο αργει συνηθως να γινει
αλλα μεχρι τοτε εχεις κανονικα οτε
παω για μαμ

Ύστερα από τις αρχικές παιδικές ασθένειες των εναλλακτικών πάροχων, αρχίζει σιγά-σιγά να ομαλοποιείται η αγορά.
Εχω ΗΟΛ, μπορώ να πώ ότι μετά από 12 μήνες είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, τώρα από τα ταχύητες, ανοίγουμε ένα άλλο κεφάλαιο, οι προλαλλήσαντες έχουν δίκυο, η απόσταση Καφάο -Κέντρου ΟΤΕ-σπιτιού τα λέει όλα πληρώνω 24άρα και συγχρονίζω στα 11,5 ο τυχεράκιας.

παμε
οπου εχει δυκτιο η γραμμη της φτανει μεχρι το καφαο του οτε
οταν γινει η ενεργοποιηση ερχεται τεχνικος της χολ και του οτε και ξακουμπωνουν την φισα απο το κουτακι του οτε και κουμπωνουν της χολ
απλα αυτο αργει συνηθως να γινει
αλλα μεχρι τοτε εχεις κανονικα οτε
παω για μαμ

όταν λες κουτάκι φαντάζομαι εννοείς το D SLAM το οποίο βρίσκεται σε κτίριο του ΟΤΕ και όχι στο ΚΑΦΑΟ.

Στο ΚΑΦΑΟ συνήθως δεν αλλάζουν τίποτα.
Δίνουν τα όρια οι του ΟΤΕ στον τεχνικό του παρόχου και εκείνος ψάχνει να βρει το κύκλωμα στα όρια που του δώσανε.

Φαντάζομαι και εγώ γιατί δεν γνωρίζω πως όρια συχνοτήτων πάνω στη γραμμή του κάθε εκάστοτε χαλκού του ΚΑΦΑΟ προς τον κατανεμητή του ΟΤΕ εννοούν.

Για να πέσεις κατευθείαν στην οπτική ίνα του ιδιωτικού δικτύου του παρόχου πρέπει να έχεις οπτική ίνα και εσύ, με ότι αυτό συνεπάγεται (άλλο router κτλ.)

Όταν με το καλό το 2012 (γνώμη μου το 2015) μας δώσουν στα σπίτια συνδέσεις πάνε σε οπτικές ίνες όπως λένε εδώ και καιρό τότε πιστεύω θα αλλάξουν αρκετά από τα γνωστά προβλήματα. Ειδικά αυτό το θέμα του ξε-συγχρονισμού του router λόγω θορύβου της γραμμής πολύ με εκνευρίζει.

Μια που το αναφέρουμε μήπως έχει βρει κανείς κανένα ADSL 2 router το οποίο να έχει επιλογή χειροκίνητη για να ορίσω margin & attenuation ?

Μην τάζετε και πολλά χρήματα για την μεταφορά της γραμμής, αν διαβάσετε λιγάκι στο adslgr θα δείτε οτι πια υπάρχουν και άτομα που σε λιγότερες από 20 μέρες είχαν μεταφερθεί... Οχι σαν κάτι άλλους π.χ. τον γραφοντα αυτού του μηνύματος που έκανε πάνω από 5 μήνες πριν σχεδόν ενάμιση χρόνο. Οχι οτι δεν υπάρχουν και άτομα που κάνουν ένα και ενάμιση μήνα, αλλά τώρα πια δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όπως πέρισυ. Αυτά σε γενικές γραμμές, πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Περί δικτύου: Ούτε καν στο καφάο δεν φτάνει το δίκτυο της HOL (και καμίας άλλης). Μέχρι τα Α/Κ του ΟΤΕ πάνε, ή αν δεν υπάρχει φυσική συνεγκατάσταση στους ΟΤΕδες, σε κάποιους άλλους χώρους που τοποθετούν οι εναλλακτικοί τα dslam τους.

Περί ταχυτήτων συγχρονισμού: Αν κάποιος δεν έχει καλή ταχύτητα συγχρονισμού με ΟΤΕ, 99% με το πέρασμα του σε εναλλακτικό η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη, αφού μεγαλώνει και η συνολική απόσταση, και οι ενδιάμεσες συνδέσεις. Στην HOL ειδικότερα, κρατάνε ψηλά το όριο S/N, οπότε δεν προτίνεται για κυνηγούς υψηλών συγχρονισμών.

Μετά από 13 μήνες double play HOL, αρχικά με 12/1 και πρόσφατα με 17/0.9, με δίγραμμη VOIP τηλεφωνία, έχω να πω ότι έχω αντιμετωπίσει κατά καιρούς προβληματάκια, αλλά γενικότερα όχι κάτι τραγικό. Το θέμα όμως είναι ότι αν σου κάτσει κάτι τραγικό ενώ είσαι εναλλακτικό, δεν βγάζεις άκρη...

Εδώ δεν αποζημιώνεσαι σαν πελάτης που σου κόβουν το τηλέφωνο για 1-2 μήνες και ενώ έχεις κάνει καταγγελία.

Μόνο η ΕΕΕΤ παίρνει λεφτά από τα πρόστιμα που τους ρίχνει.

Εγώ για αυτό έκανε αίτηση σε νέα γραμμή και όταν με το καλό παίξει τότε θα κόψω την παλιά.

Πάντως φιλαράκι Σαλονικιός που ήθελε να βάλει HoL (και έβαλε τελικά) έκανε την αίτηση αρχές Αυγούστου και συνδέθηκε τελικά προ δεκαημέρου...Ταχύτατοι οι κύριοι της HoL. Έχω δε την εντύπωση ότι αν δεν τους είχε αρχίσει στα "Γαλλικά" στο τελευταίο τηλέφωνο ακόμα θα περίμενε...

Ο εναλλακτικός μπορεί να ευθύνεται στα εξής:
Να διαφημίζει δίκτυο, ενώ μπορεί να μην έχει πόρτες
Να χάσει την αίτηση ή άλλα παρόμοια
Να δώσει λάθος όρια, οπότε να δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις
Να ενημερωθεί για ύπαρξη προβλήματος, αλλά να καθυστερήσει στην αντιμετώπιση
(δεν θυμάμαι, ίσως να μου διαφεύγει και κάνα ακόμα)

από εκεί και πέρα, δεν εμπλέκεται καθόλου στην μεταφορά... Κάθεται και περιμένει: Αρχή φορητότητας και ΟΤΕ... Σχεδόν ολες τις ενέργειες ο ΟΤΕ τις κάνει... όταν η γραμμή πάει στον εναλλακτικό, τότε απλά αυτός ίσως να χρειάζεται να κάνει κάποιες ρυθμίσεις. Ούτε μιας μέρας δουλειά...

Αυτά όταν κάποιος μεταφέρει την γραμμή του σε εναλλακτικό. Για νέα γραμμή, είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Καλημέρα,
Για να τονίσω λίγο την συμβουλή μου, σου λέω πως είμαι ΙΤ manager και ασχολούμαι με δίκτυα, επικοινωνίες etc.
Αν θες να έχεις τηλέφωνο κράτα τον ΟΤΕ. Αν θες κατ' επέκταση να έχεις και internet κράτα τον "καρμοίρη" τον ΟΤΕ. Πολλές φορές εύχομαι να είχα 1 mbps παρά τα 24 που ΠΟΤΕ δεν ξεπέρασαν τα 4mbps και αυτό αν είσαι πρωινός τύπος.
Μεταξύ 6-8 μμ αλλά και 11-12 πμ έχω Zero Play και όχι Double Play.
Κανείς δεν θα φέρει οπτική ίνα στο σπίτι σου. Πάντα θα παρεμβάλεται ο χαλκός του ΟΤΕ στο τελείωμα (κάτι σαν να βγαίνεις από την Αττική οδό και να σκάς στην Ομόνοια σε συνθήκες διαδήλωσης)
Προσοχή δε, ΟΛΟΙ οι ενναλακτικοί είναι ίδιοι σε ποιότητα και οι πελάτες τους ταλαιπορούνται, με κάποιες εξαιρέσεις χρηστών που είναι ευχαριστημένοι, (λαχείο).
Αν οπωσδήποτε θες αλλαγή από ΟΤΕ, κοίτα λίγο τα "εναέρια" μέσα για internet (Wind, Voda, Cosmote). Οσο έχουν λίγους στις υπηρεσίες τους θα απολαμβάνεις καλύτερες ταχύτητες.
Τέλος, καλός φίλος και Νetwork engineer στο εξωτερικο, Καναδά, μου λέει συχνά: "when I want reliability I switch to land line". Kοινώς: παλιο-αναλογικός χαλκός για αξιοπιστία.

Ο εναλλακτικός μπορεί να ευθύνεται στα εξής:
Να διαφημίζει δίκτυο, ενώ μπορεί να μην έχει πόρτες
Να χάσει την αίτηση ή άλλα παρόμοια
Να δώσει λάθος όρια, οπότε να δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις
Να ενημερωθεί για ύπαρξη προβλήματος, αλλά να καθυστερήσει στην αντιμετώπιση
(δεν θυμάμαι, ίσως να μου διαφεύγει και κάνα ακόμα)

από εκεί και πέρα, δεν εμπλέκεται καθόλου στην μεταφορά... Κάθεται και περιμένει: Αρχή φορητότητας και ΟΤΕ... Σχεδόν ολες τις ενέργειες ο ΟΤΕ τις κάνει... όταν η γραμμή πάει στον εναλλακτικό, τότε απλά αυτός ίσως να χρειάζεται να κάνει κάποιες ρυθμίσεις. Ούτε μιας μέρας δουλειά...

Αυτά όταν κάποιος μεταφέρει την γραμμή του σε εναλλακτικό. Για νέα γραμμή, είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Γνώμη μου φίλε lykman είναι πως θα έπρεπε να τα κοιτάει όλα αυτά πρώτα και αφού δεν υπάρχει πρόβλημα να δέχεται την αίτηση σου και όχι να σε εντάσει στο πελατολόγιο του και μετά να περιμένεις σαν το βλάκα.

Μιλάμε για τηλέφωνο το οποίο είναι αναγκαίο και ας έχουμε από 2 κινητά ο καθένας στις μέρες μας.

Επίσης είναι η μεγαλύτερη βλακεία το για να έχεις τηλέφωνο να πρέπει να λειτουργεί ο router. Σε περίπτωση απουσία ηλεκτρικού ρεύματος να μην μπορείς να τηλεφωνήσεις. Έλεος δηλαδή !!!! Έστω ένα κανάλι θα μπορούσαν να το έχεις ελεύθερο πάνω στην γραμμή και φορτισμένο ώστε να μπορείς να τηλεφωνείς όπως κάνει ο ΟΤΕ.

Κατά τα άλλα σου λέει ιδιωτικό δίκτυο. Π.....α μέντολες λέω εγώ !!!

Καλημέρα,
Για να τονίσω λίγο την συμβουλή μου, σου λέω πως είμαι ΙΤ manager και ασχολούμαι με δίκτυα, επικοινωνίες etc.
Αν θες να έχεις τηλέφωνο κράτα τον ΟΤΕ. Αν θες κατ' επέκταση να έχεις και internet κράτα τον "καρμοίρη" τον ΟΤΕ. Πολλές φορές εύχομαι να είχα 1 mbps παρά τα 24 που ΠΟΤΕ δεν ξεπέρασαν τα 4mbps και αυτό αν είσαι πρωινός τύπος.
Μεταξύ 6-8 μμ αλλά και 11-12 πμ έχω Zero Play και όχι Double Play.
Κανείς δεν θα φέρει οπτική ίνα στο σπίτι σου. Πάντα θα παρεμβάλεται ο χαλκός του ΟΤΕ στο τελείωμα (κάτι σαν να βγαίνεις από την Αττική οδό και να σκάς στην Ομόνοια σε συνθήκες διαδήλωσης)
Προσοχή δε, ΟΛΟΙ οι ενναλακτικοί είναι ίδιοι σε ποιότητα και οι πελάτες τους ταλαιπορούνται, με κάποιες εξαιρέσεις χρηστών που είναι ευχαριστημένοι, (λαχείο).
Αν οπωσδήποτε θες αλλαγή από ΟΤΕ, κοίτα λίγο τα "εναέρια" μέσα για internet (Wind, Voda, Cosmote). Οσο έχουν λίγους στις υπηρεσίες τους θα απολαμβάνεις καλύτερες ταχύτητες.
Τέλος, καλός φίλος και Νetwork engineer στο εξωτερικο, Καναδά, μου λέει συχνά: "when I want reliability I switch to land line". Kοινώς: παλιο-αναλογικός χαλκός για αξιοπιστία.

Εγώ μιλώντας με γνωστό μου προϊστάμενο στον ΟΤΕ μου ανάφερε πως οπτική ο ΟΤΕ θα βάλει μέχρι τα ΚΑΦΑΟ (με εξοπλισμό πάνω από τα ήδη υπάρχων ΚΑΦΑΟ) και θα σου τραβάνε οπτική μέχρι το σπίτι.

Αλλιώς δεν είχε και νόημα να μιλάμε για optical στο σπίτι.
Θα αλλάξουν τα πράγματα αλλά θέλει υπομονή.
Εδώ άλλαξαν μέσα σε 2 χρόνια με τις ADSL, ξεχνάμε τι είχαμε πριν 2 χρόνια (ταπεινή PSTN & ISDN).