Home cinema γουρούνι στο σακί

Είναι, όμως με τη διαφορά αυτού και του 4800 πηγαινοέρχομαι στην Ελλάδα οικογενειακώς για 1 χρόνο. Άρα χάνει κατά κράτος από τα σουβλάκια.

(Ένα νορμάλ γήινο σετ Klipsch έχω βάλει πάνω, όχι καμιά συστοιχία Sonus Faber. Είπαμε, ένα κλικ υπερβολής (από 3800 σε 4800) το συζητάμε, για το καλό και γιατί AV receiver αγοράζεις για 10ετία. Παραπάνω όμως απ'αυτό είναι too much.)
συμφωνώ.. έτσι το ανάφερα για να τον σχολιάσουμε λίγο (γιατί όντως είναι πολύ hi tech μηχάνημα) και μήπως κάνεις τίποτα μαγικά εκεί στο US που είσαι και τον χτυπήσεις.... :p

Είναι και οι Sony επιλογή στο αμέρικα, που δεν είναι στας ευρώπας

Απλώς είναι ολίγον τι έως κάργα αυτοματοποιημένοι. Δηλαδή δεν έχει να κάνεις tweeking το EQ μετά. Έχουν όμως το πλεονέκτημα του εικονικού re-positioning των ηχείων και δυνατότητα εικονικού surround back.
Από έξοδο sub και εδώ ένα μόνο μπορείς να «καλιμπράρεις».

Γενικά όσο λιγότερες δυνατότητες έχεις κατόπιν, τόσο πιο εντυπωσιακά προσπαθούν να παίξουν οι ενισχυτές AV out of the box.

• Like
Reactions: Maestro
Αυτόν χάζευα, έναν Sony AZ5000 ES που φαίνεται κανονικό τανκ, και (χρηματικά) πλασάρεται ανάμεσα στους 3800 και 4800. Κερδίζουμε 2 ακόμα κανάλια ενίσχυσης (άρα δε χρειαζόμαστε τον τελικό 2κάναλο για 7.1.4), αλλά χάνουμε και Audyssey και Dirac.

Χαζή αλλά ειλικρινής ερώτηση. Έστω ότι σε 1 χρόνο από τώρα τα βροντάμε και γυρίζουμε στην Ελλάδα (διακαής πόθος ετών γαρ). Ο ενισχυτής μπαίνει στο κοντέινερ της επιστροφής, ή ούτε καν το σκεφτόμαστε λόγω 110V?

Αυτόν χάζευα, έναν Sony AZ5000 ES που φαίνεται κανονικό τανκ, και (χρηματικά) πλασάρεται ανάμεσα στους 3800 και 4800. Κερδίζουμε 2 ακόμα κανάλια ενίσχυσης (άρα δε χρειαζόμαστε τον τελικό 2κάναλο για 7.1.4), αλλά χάνουμε και Audyssey και Dirac.

Χαζή αλλά ειλικρινής ερώτηση. Έστω ότι σε 1 χρόνο από τώρα τα βροντάμε και γυρίζουμε στην Ελλάδα (διακαής πόθος ετών γαρ). Ο ενισχυτής μπαίνει στο κοντέινερ της επιστροφής, ή ούτε καν το σκεφτόμαστε λόγω 110V?
αν δεν έχει επιλογή 110/220 ή αν δεν το κάνει από μόνος του, βάζεις (εξωτερικό) Μ/Σ από 220 σε 110 και είσαι οκ

αν δεν έχει επιλογή 110/220 ή αν δεν το κάνει από μόνος του, βάζεις (εξωτερικό) Μ/Σ από 220 σε 110 και είσαι οκ

Θαενκς. Όχι, δεν έχει, και αναρωτιόμουν αν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται ή τελικά δεν ενδείκνυται λόγω υψηλών ρευμάτων κλπ.

Στα μηχανήματα βάζουν μέγεθος μ/σ που κάνει για 50Hz και έτσι δεν υπάρχει θέμα στα 60Hz. Αυτό γιατί δεν θα σχεδιάσουν δύο μ/σ στα μηχανήματα που τα πουλάνε σε όλο τον κόσμο.
Οι Sony όμως με εξαίρεση τον 1000, δεν πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Ποιος ξέρει. Ίσως αν έστελνες ένα e-mail στο support της Sony να σου απαντούσανε.

Εδώ ο Paul πάντως εξηγεί τη διαφορά.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Support θα υπάρχει σε εξουσιοδοτημένο service αν έρθει Ελλάδα;

• Like
Θαενκς. Όχι, δεν έχει, και αναρωτιόμουν αν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται ή τελικά δεν ενδείκνυται λόγω υψηλών ρευμάτων κλπ.
μα θα πάρεις μεγάλο Μ/Σ γιατί μπορεί να ρίξεις και άλλες συσκευές που πιθανόν να φέρεις από κει..
και το/τα πολύπριζα σου θα φέρεις από κει για να μην χρειάζεται να αλλάξεις τα φις των συσκευών

• Like
Στα μηχανήματα βάζουν μέγεθος μ/σ που κάνει για 50Hz και έτσι δεν υπάρχει θέμα στα 60Hz. Αυτό γιατί δεν θα σχεδιάσουν δύο μ/σ στα μηχανήματα που τα πουλάνε σε όλο τον κόσμο.
Οι Sony όμως με εξαίρεση τον 1000, δεν πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Ποιος ξέρει. Ίσως αν έστελνες ένα e-mail στο support της Sony να σου απαντούσανε.

Εδώ ο Paul πάντως εξηγεί τη διαφορά.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Support θα υπάρχει σε εξουσιοδοτημένο service αν έρθει Ελλάδα;
στα Hz συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα στις συσκευές.
ότι AC μετατρέπεται σε DC ,τα Hz πάνε περίπατο...
στην ακραία περίπτωση να έφερνε DD πικάπ με γεννήτρια συχνοτήτων , πάλι θα δούλευε χωρίς πρόβλημα μετά από 1-2 λεπτά.
μόνο με όργανο θα "έβλεπε" την διαφορά στο wow της περιστροφής του πλατώ σε σχέση με ένα Ευρωπαϊκό
και με BD, μια αλλαγή στην τροχαλία και τέλος

στα Hz συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα στις συσκευές.
ότι AC μετατρέπεται σε DC ,τα Hz πάνε περίπατο...
στην ακραία περίπτωση να έφερνε DD πικάπ με γεννήτρια συχνοτήτων , πάλι θα δούλευε χωρίς πρόβλημα μετά από 1-2 λεπτά.
μόνο με όργανο θα "έβλεπε" την διαφορά στο wow της περιστροφής του πλατώ σε σχέση με ένα Ευρωπαϊκό
και με BD, μια αλλαγή στην τροχαλία και τέλος

Κοίταξε. Σήμερα όλοι οι κατασκευαστές, επειδή τα μηχανήματα πωλούνται παντού, έχουν προβλέψει μέγεθος μ/σ που κάνει για τα 50 Hz (20% μεγαλύτερο) και έτσι είναι υπερεπαρκής για τα 60Hz (που αρκεί μικρότερος).
Τώρα επειδή μιλάμε για ενισχυτή, η τροφοδοσία παίζει ρόλο στην ποιότητα του ήχου. Λέω, μήπως υπάρχει μια μικρή περίπτωση επειδή ο ενισχυτής που κοιτάει δεν έρχεται Ευρώπη, μήπως για λόγους οικονομίας κλπ κλπ. η Sony έχει επιλέξει να το εφοδιάσει με μικρότερο μ/σ απ' ό,τι θα έκανε σε ένα μοντέλο universal.

Δεν το ξέρω, γι' αυτό και πρότεινα να επικοινωνήσει με το support.

Επίσης, αν όντως δεν έρθει Ευρώπη ποτέ το μοντέλο, όπως γινόταν και στην προηγούμενη γενιά δηλαδή που ούτε εκείνη ήρθε, ανταλλακτικά θα υπάρχουν; Service;

• Like
Reactions: vlad66
Τώρα επειδή μιλάμε για ενισχυτή, η τροφοδοσία παίζει ρόλο στην ποιότητα του ήχου. Λέω, μήπως υπάρχει μια μικρή περίπτωση επειδή ο ενισχυτής που κοιτάει δεν έρχεται Ευρώπη, μήπως για λόγους οικονομίας κλπ κλπ. η Sony έχει επιλέξει να το εφοδιάσει με μικρότερο μ/σ απ' ό,τι θα έκανε σε ένα μοντέλο universal.

Δεν το ξέρω, γι' αυτό και πρότεινα να επικοινωνήσει με το support.

Επίσης, αν όντως δεν έρθει Ευρώπη ποτέ το μοντέλο, όπως γινόταν και στην προηγούμενη γενιά δηλαδή που ούτε εκείνη ήρθε, ανταλλακτικά θα υπάρχουν; Service;

Μην ανησυχείς... λοξοκοιτάζω από δω, λοξοκοιτάζω από κει, αλλά δύσκολα ξεκολλάω από τη Denon. :love:

Πιο πολύ προσπαθώ να δικαιολογήσω την απόφαση μου.

• Haha
Reactions: vlad66
Μην ανησυχείς... λοξοκοιτάζω από δω, λοξοκοιτάζω από κει, αλλά δύσκολα ξεκολλάω από τη Denon. :love:

Πιο πολύ προσπαθώ να δικαιολογήσω την απόφαση μου.

ΟΚ, εγώ από την πλευρά μου θα σου πω αυτό που λέει και η sound united/masimo, ότι η διαφορά μεταξύ Denon και Marantz είναι η διαφορά μεταξύ VW και Audi. Επί της ουσίας έχουν και τα δύο τους ίδιους μηχανισμούς για τα ηλεκτρικά παράθυρα, τους ίδιους αερόσακους κλπ, αλλά οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν το Audi να ξεχωρίζει από το VW που φέρνουν μαζί και την πιο premium αίσθηση. Άλλη ποιότητα υλικών στην καμπίνα, περισσότερη ηχομόνωση, πιο smooth και ραφιναρισμένη λειτουργία κλπ.

Υπό αυτή την έννοια συμφέρουν οι Denon, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς με σχεδόν τα ίδια χρήματα να ακουμπήσεις σε τιμή το πιο πάνω μοντέλο της γκάμας σε Denon σε σχέση με το μοντέλο της Μarantz.
Δηλαδή αν πρόκειται να αμφιταλαντεύσεις μεταξύ 3800 - Cinema 50 - 4800, τότε σίγουρα αξίζει ο 4800.
Δεν ισχύει το παραπάνω για όλη τη γκάμα, καθώς ανά segment υπάρχει μεγαλύτερη και μικρότερη διάφορα.
Για παράδειγμα ο a Cinema 30 δικαιολογεί αρκετά τα 1000 δολλάρια παραπάνω από τον 6800 γιατί επί της ουσίας είναι ένας πιο ελαφρύς Α1Η (που πάει κάπου στα 7 χιλιάρικα αυτός).

• Like
12 AWG? χωράνε στις μπόρνες του Denon?
Αυτό δε μου είπατε 1-2 σελίδες πίσω βρε; Εγώ 16αρια είχα ως τώρα αλλά είπα να την κάνουμε λίγο πιο σωστά και μακροβιότερη τη δουλειά αφού θα εντοιχιστούν και θα έχουν και σοβαρά μήκη (έως και 17μ). Τα πήρα και με CL3 για να είμαι και code compliant. Λες να μη χωράνε;;

Αυτό δε μου είπατε 1-2 σελίδες πίσω βρε; Εγώ 16αρια είχα ως τώρα αλλά είπα να την κάνουμε λίγο πιο σωστά και μακροβιότερη τη δουλειά αφού θα εντοιχιστούν. Λες να μη χωράνε;;

Ποιος; Εγώ; Δεν νομίζω να έγραψα κάτι για καλώδιο. 12AWG είναι 4άρι καλώδιο. Δεν νομίζω ότι χωράει στις μπόρνες του Denon. Με μπανάνες βέβαια γίνεται μια χαρά.
Αν ήθελες λίγο πιο χοντρό για την αντίσταση σε απόσταση, μπορούσες να δεις το 14AWG που είναι το 2,5άρι.

Ποιος; Εγώ; Δεν νομίζω να έγραψα κάτι για καλώδιο. 12AWG είναι 4άρι καλώδιο. Δεν νομίζω ότι χωράει στις μπόρνες του Denon. Με μπανάνες βέβαια γίνεται μια χαρά.
Αν ήθελες λίγο πιο χοντρό για την αντίσταση σε απόσταση, μπορούσες να δεις το 14AWG που είναι το 2,5άρι.
μάλλον εγώ μπέρδεψα τις αναλογίες στις διατομές. τι ωραία... https://www.multicable.com/resources/reference-data/cross-reference-awg-to-mm2/

Ευτυχώς μπόρεσες και το άλλαξες.
Γενικά δύσκολα μπαίνει σε μπορνα ενισχυτή AV 12awg.
Ακόμα κι αν μπει δηλαδή δεν θα σφίγγει καλά και θα φαίνεται στραβια η μπορνα.

Κοίταξε, για τα κοντινά ηχεία δεν έχει νόημα το μεγάλης διατομής.
Για τα πιο μακριά θεωρητικά θέλει, αλλά τα πιο μακρινά είναι... πιο εύκολα ως ηχεία συνήθως.

Για όσους έχουν ανησυχίες... εδώ: