Home Cinema - Ολοκληρωμένο σύστημα ή ενισχυτής και ηχεία;

Re: Απάντηση: Home Cinema - Ολοκληρωμένο σύστημα ή ενισχυτής και ηχεία;

Αν εχεις ορεξη για λιγο διαβασμα, μπορεις να κατεβασεις σε pdf απο το παρακατω link τη σχεση ηχειων-ενισχυτων.
Θα σε βοηθησει αρκετα. -bye-

http://www.avmentor.gr/downloads/knowhow_amplifier_loudspeaker_interface.htm

To διάβασα βέβαια είναι πιο πολύ για να εξηγήσει τεχνικά πως δουλεύει το ηχείο. Στην ευαισθησία με βοήθησε αρκετά, αν και δυστυχώς εκεί πολλά ηχεία λένε απλώς 90db π.χ., χωρίς να λένε με ποια μέθοδο τα υπολογίζουν.

Οπότε τα 25-150W που λέει η Wharfedale εννοεί μέγιστο 150W RMS ή μέγιστο 150W peak;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Home Cinema - Ολοκληρωμένο σύστημα ή ενισχυτής και ηχεία;

To διάβασα βέβαια είναι πιο πολύ για να εξηγήσει τεχνικά πως δουλεύει το ηχείο. Στην ευαισθησία με βοήθησε αρκετά, αν και δυστυχώς εκεί πολλά ηχεία λένε απλώς 90db π.χ., χωρίς να λένε με ποια μέθοδο τα υπολογίζουν.

Οπότε τα 25-150W που λέει η Wharfedale εννοεί μέγιστο 150W RMS ή μέγιστο 150W peak;

RMS.

Λοιπόν τελικά για ενισχυτή κατέληξα στον Pioneer VSX-528-K 310 ή τον Yamaha RX-V475 340 . Κυρίως λόγω της σύνδεσης Ethernet και του standby HDMI pass-through που έχουν και οι δύο. Από χαρακτηριστικά είναι παρόμοιοι, φαντάζομαι ότι και ο Pioneer έχει κάτι αντίστοιχο του YPAO της ΥΑΜΑΗΑ, για περιπτώσεις όπου τα ηχεία δεν μπορούν να τοποθετηθούν στην ιδανική θέση. Ωστόσο ο Pioneer είναι 40 πιο φτηνός, υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσω το Yamaha; Από χαρακτηριστικά είναι τα ίδια, δεν ξέρω μόνο αν η Yamaha θεωρείται τόσο καλύτερη μάρκα σε αξιοπιστία ώστε να αξίζει να πάω από τα 310 στα 350 .
τελικά ποιο από τα 2 διάλεξες και γιατί?

Μπορεις να δεις λιγακι αν στο yamaha υπαρχει η δυνατοτητα να ειναι ενεργοποιημενα και το arc και το hdmi standby through ταυτοχρονα;

Μπορεις να δεις λιγακι αν στο yamaha υπαρχει η δυνατοτητα να ειναι ενεργοποιημενα και το arc και το hdmi standby through ταυτοχρονα;

Φίλε δεν το έχω το yamaha rx-v475. Αν κατεβάσεις το manual από το επίσημο site ίσως να το λέει αυτό.

Φίλε δεν το έχω το yamaha rx-v475. Αν κατεβάσεις το manual από το επίσημο site ίσως να το λέει αυτό.
Ναι μετα ειδα στο αλλο topic οτι δεν το εχεις παραλαβει ακομα.
το manual το διαβασα κι αυτο με μπερδεψε γιατι πρεπει λεει να ειναι απενεργοποιημενο το hdmi control (που απαιτειται για το arc) ωστε να παιζει η αλλαγη εισοδων hdmi οταν ειναι σε standby.
Ωστοσο δεν είναι ξεκαθαρο το αν δεν λειτουργει γενικα το passthrough ή απλα δε σε αφηνει να αλλαξεις θυρα.

τελος παντων καλως να το παραλαβεις και να το χαρεις!

Εγώ είχα καταλάβει ότι λειτουργεί το passthrough, απλώς δεν μπορείς να αλλάξεις τη θύρα που γίνεται passthrough.