Home Cinema TrueHD μόνο για ταινίες για σύνδεση με το Desktop PC Blu-Ray

dragonld

New member
24 February 2014
45
Kαλησπερα,
Εκανα μια ερευνα αγορας ωστε στο προσεχες μελλον να αγορασω ενα suround συστημα καλυτερο απο αυτο που εχω τωρα (Teac Powermax 2000).

Ψαχνοτας κατεληξα οτι για το budget μου κανουν τα Wharfedale CR,η' η σειρα Vardus
http://www.skroutz.gr/s/2422387/Wharfedale-Crystal-3-Pack-CR-30-1-CR-30-Center-CR-30-4.html

η καποια απο τα φθηνα της Yamaha
http://www.skroutz.gr/s/4397730/Yamaha-NS-50F.html
http://www.skroutz.gr/s/335648/Yamaha-NS-333.html
http://www.skroutz.gr/s/335638/Yamaha-NS-C444.html

και για ενισχητη ο Pioneer RXV 375 που ειναι 5x100 και εχει HDMI in και οut για TrueHD
http://www.skroutz.gr/s/3089852/Yamaha-RX-V375.html?from=drop

η' ο Pioneer 323
http://www.skroutz.gr/s/3603404/Pioneer-VSX-323.html?from=drop

Ποια θεωρειτε καλυτερο συνδιασμο και με ποιο τροπο μπορω να συνδεσω το desktop pc που εχει Blu-ray με ΗDMI στον Ενισχητη για να εχω TrueHD;

Re: Home Cinema TrueHD μονο για ταινιες για συνδεση με το Desktop Pc Blu-ray

ΔΙαβαζοντας και ψαχνοντας στο Google καταναλαβα οτι το TrueHD του pc ερχεται απο τη καρτα γραφικων με HDMI και οχι απο τη καρτα ηχου οπως νομιζα...
Υπαρχει τροπος να χωρισω τον ηχο και την εικονα απο μια θυρα HDMI ωστε ο ηχος να παει στον ενισχητη και η εικονα στη 3d TV;

Δεν χρειάζεται. Συνδέεις το pc στον av με hdmi και δίνεις ήχο σ' αυτόν και με άλλο hdmi (output) από τον av στην τηλεόραση δίνεις την εικόνα

Δεν χρειάζεται. Συνδέεις το pc στον av με hdmi και δίνεις ήχο σ' αυτόν και με άλλο hdmi (output) από τον av στην τηλεόραση δίνεις την εικόνα
Δηλαδη θα συνδεσω τη καρτα γραφικων με τον ενισχητη 5.1 με HDMI και ο ενισχητης θα αναπαραγει τον ηχο, ενω παραλληλα o ενισχητης με αλλο καλοδιο HDMI θα στελνει εικονα στην TV;
Nομιζα οτι ο ενισχητης μπορει να στειλει μονο ηχο ασχετα εαν το ιδιο καλοδιο στελνει εικονα και ηχο μαζι :P

Last edited:

Δηλαδη θα συνδεσω τη καρτα γραφικων με τον ενισχητη 5.1 με HDMI και ο ενισχητης θα αναπαραγει τον ηχο, ενω παραλληλα o ενισχητης με αλλο καλοδιο HDMI θα στελνει εικονα στην TV;

Ακριβώς

Πολυ βολικο και ευκολο ακουγεται εγω φοβομουν οτι θα μπλεξω με διαφορα καλοδια και software για να πετυχω τη συνδεσμολογια.
Για τα προιοντα στα links του πρωτου ποστ τι γνωμη εχετε;

Wharfedale έχω ακούσει πάρα πολύ παλιά και δεν θυμάμαι και πια ήταν.Θυμάμαι όμως ότι ήταν λίγο μουντά,λίγο κρατημένα στα πρίμα τους.Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση τότε
και μου έχει μείνει στο μυαλό.Από τότε ενώ ψάχνω και βρίσκω ευκαιρίες για ακροάσεις διαφόρων ηχείων αλλά Wharfedale όχι.Απλά δεν τα έχω στο μυαλό μου.Κάποια στιγμή
θέλω να ακούσω γιατί τότε μπορεί να έφταιγε και κάποια ρύθμιση και να μην ήταν τόσο κακά τα ηχεία τελικά.
Τα Yamaha NS-333 τα άκουσα πρόσφατα και τα σύγκρινα και με άλλα παράλληλα.Κατά την άποψή μου είναι αρκετά ισσοροπημένος ο ήχος τους και δεν υστερούν σημαντικά
κάπου.Σου φτιάχνουν μια αρκετά καλή εικόνα της σκηνής ακούγοντάς τα.Τα προτείνω.
Προτείνω ακόμα να πας να τα ακούσεις (υπάρχουν στα MediaMarkt στη Συγγρού)γιατί αλλιώς αρέσει να ακούνε τα αφτιά του καθενός.Να σου πω ακόμα ότι η τιμή που βλέπεις
στο Skroutz για τα NS-333 είναι ανά τεμάχιο και ότι τα NS-50F δεν είναι της ίδιας σειράς.Το αμέσως μεγαλύτερο του 333 είναι το NS-555.
Ο χώρος σου είναι μεγάλος?Γιατί εαν δεν είναι και δεν θα τα χρησιμοποιήσεις για γλέντια κλπ. μπορείς να βάλεις 4 NS-333 άν αποφασίσεις να πας
στα Yamaha και θα είσαι κομπλέ!

Wharfedale έχω ακούσει πάρα πολύ παλιά και δεν θυμάμαι και πια ήταν.Θυμάμαι όμως ότι ήταν λίγο μουντά,λίγο κρατημένα στα πρίμα τους.Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση τότε
και μου έχει μείνει στο μυαλό.Από τότε ενώ ψάχνω και βρίσκω ευκαιρίες για ακροάσεις διαφόρων ηχείων αλλά Wharfedale όχι.Απλά δεν τα έχω στο μυαλό μου.Κάποια στιγμή
θέλω να ακούσω γιατί τότε μπορεί να έφταιγε και κάποια ρύθμιση και να μην ήταν τόσο κακά τα ηχεία τελικά.
Τα Yamaha NS-333 τα άκουσα πρόσφατα και τα σύγκρινα και με άλλα παράλληλα.Κατά την άποψή μου είναι αρκετά ισσοροπημένος ο ήχος τους και δεν υστερούν σημαντικά
κάπου.Σου φτιάχνουν μια αρκετά καλή εικόνα της σκηνής ακούγοντάς τα.Τα προτείνω.
Προτείνω ακόμα να πας να τα ακούσεις (υπάρχουν στα MediaMarkt στη Συγγρού)γιατί αλλιώς αρέσει να ακούνε τα αφτιά του καθενός.Να σου πω ακόμα ότι η τιμή που βλέπεις
στο Skroutz για τα NS-333 είναι ανά τεμάχιο και ότι τα NS-50F δεν είναι της ίδιας σειράς.Το αμέσως μεγαλύτερο του 333 είναι το NS-555.
Ο χώρος σου είναι μεγάλος?Γιατί εαν δεν είναι και δεν θα τα χρησιμοποιήσεις για γλέντια κλπ. μπορείς να βάλεις 4 NS-333 άν αποφασίσεις να πας
στα Yamaha και θα είσαι κομπλέ!

Mονο για ταινιες τα θελω οχι για μουσικη,ο χορος που θα μπουν αρχικα ειναι 15-20τμ,μετα απο καιρο θα μπουν σε σαλονι 40-50τμ.

Last edited:

Τα χρήματα που θες να διαθέσεις?

Δεν ειχα σκοπο να αλλαξω αρχικα,τα Teac PowerMax 2000 ειναι φοβερα για τα δικα μου standards παιζοντας με optical η' SPDF σε Dolby Digital.
Mετα ειδα οτι Βlu-ray εχουν TrueHD και ειπα να ριξω μια ματια με τους ενισχητες και διαπιστωσα οτι 180-200 ειναι μια λογικη τιμη.
Μετα κοιταξα για ηχεια,αυτα που μου αρεσαν εμφανησιακα ηταν τα JBL αλλα τα βρηκα πολυ ακριβα.(ακροαση ακομα δεν εχω κανει για να σχηματισω γνωμη).
Κοιταξα τις τιμες για φθινοτερα και ειδα οτι τα Wharfedale ειναι ωραια,οικονομικα και προελευση Αγγλια οχι τιποτα κινεζικο.
Ετσι ξεκινησα να κανω ενα πλανο για το τι θα αγοραζα χωρις να δωσω νεφρο.
Υπολογιζω περιπου στα 600 κατι μαζι με τον Ενισχητη.

600 τα βλέπω πολύ οριακά για 5.1 και avr.Αν έχει κάποιος συμφορουμήτης κάποια προσφορά στο μυαλό του ας βοηθήσει.Υπολόγησε ότι θες περίπου καμμιά 350αριά για 4 βάσης
(μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις κεντρικό αν θες και να εξικονομήσεις χρήματα)και άλλα τόσα για ένα καλούτσικο σαμπάκι!Βάλε και άλλα τοσα για έναν ενισχυτή και το 'φτασες
το 1000άρικο.
Διαφορετικά μπορείς να πάρεις κανά σύστημα δορυφόρων με υποδεέστερο αποτέλεσμα βέβαια από το να πάρεις ηχεία βάσης!

Αν εψαχνα παλι για δορυφορους σιγουρα θα αγοραζα τα Logitech z906 και μια καλη Creative καρτα ηχου αλλα δεν εχουν HDMI για TrueHD.
Ψαχνω κατι μεγαλυτερο-καλυτερο οποτε μαλλον θα πρεπει να κανω υπομονη και να ανεβασω το budget.
Bρηκα και αυτα αλλα δεν εχουν sub:
http://www.4djpro.gr/index.php/online-store/htr-2866-s-426-hcs-3-detail

Δεν έχω άποψη αλλά κάποιοι λένε ότι παίζει καλά το σετακι αυτό.

Αν δε σε πειράζει μπορείς να βρεις και κάνα μεταχειρισμένο ενισχυτή σχετικά καινούργιο που θα τον πάρεις με κάνα 300αρι-350αρι και με 2 μπροστινά και ένα sub θα κανείς μια χαρά τη δουλειά σου.Λέω για μεταχειρισμένο γιατί θα είναι πιο δυνατός με αποτέλεσμα να οδηγεί καλύτερα τα οποια ηχεία παρεις

Αν δε σε πειράζει μπορείς να βρεις και κάνα μεταχειρισμένο ενισχυτή σχετικά καινούργιο που θα τον πάρεις με κάνα 300αρι-350αρι και με 2 μπροστινά και ένα sub θα κανείς μια χαρά τη δουλειά σου.Λέω για μεταχειρισμένο γιατί θα είναι πιο δυνατός με αποτέλεσμα να οδηγεί καλύτερα τα οποια ηχεία παρεις

Τα περισσοτερα ηχεια στη κατηγορια που ψαχνω εγω (με βαση το budget παντα) παιζουν στα 100-150w.
Aν βαλω πιο δυνατο ενισχητη απο το 5x100 θα ειναι καλυτερα;
Εγω νομιζα οτι οσο τα watt του καναλιου πλησιαζουν,ειναι ιδια,ξεπερνουν τα W του ηχειου τοσο το χειροτερο ειναι με κυνδυνο να τα καψει.
Εκτος αν με το "δυνατος" ενοεις για πιο ποιοτικος στον ηχο.

Ψαχνω και στα μεταχειρισμενα αλλα τα φοβαμαι μηπως απο τη πολυ χρηση,τα παρω και μου "μεινουν" σε 3-4 μηνες.
Οι τιμες στα μεταχειρισμενα ηχεια ειναι παρα πολυ καλες αλλα συνηθως 5 ηχεια ειναι τελειως διαφορετικες σειρες/μαρκες μεταξυ τους.
Οι ενυσχητες 5.1 ειναι επισης σε πολυ καλες τιμες αλλα σχεδον ολοι δεν εχουν HDMI η' στη καλυτερη εχουν 2 αλλα χωρις TrueHD μονο DTS,ενω τα απλα μοντελα της Yamaha,Pionneer ξεκινανε καινουρια στα 190-220 με 4 HMDI και TrueHD.

Με έναν εισαγωγικό ενισχυτή 5.1 και ένα σετ ηχείων δορυφόρων+sub, θα είσαι αλλού. Άσε τα ηχειάκια για υπολογιστές. Πολύ καλό το z906 όμως σε περιορίζει σε ότι αυτό μπορεί να παίξει, δηλαδή η κεντρική του μονάδα.

Τη σκέψη να το χτίσεις σε κομμάτια την έχεις κάνει; Δηλαδή πρώτα ένα καλό σετ εμπρός με έναν καλύτερο ενισχυτή και μετά (όταν βρεθούν τα χρήματα) τα υπόλοιπα;

100 αληθινά watt για κάθε κανάλι ταυτόχρονα δεν παίρνεις ούτε σε ενισχυτές του χιλιάρικου. Πάντα προτείνεται η μεγαλύτερη ισχύς. Οι μικροί ζορίζονται και καίνε ηχεία όχι οι μεγαλύτεροι.

Με έναν εισαγωγικό ενισχυτή 5.1 και ένα σετ ηχείων δορυφόρων+sub, θα είσαι αλλού. Άσε τα ηχειάκια για υπολογιστές. Πολύ καλό το z906 όμως σε περιορίζει σε ότι αυτό μπορεί να παίξει, δηλαδή η κεντρική του μονάδα.

Τη σκέψη να το χτίσεις σε κομμάτια την έχεις κάνει; Δηλαδή πρώτα ένα καλό σετ εμπρός με έναν καλύτερο ενισχυτή και μετά (όταν βρεθούν τα χρήματα) τα υπόλοιπα;

100 αληθινά watt για κάθε κανάλι ταυτόχρονα δεν παίρνεις ούτε σε ενισχυτές του χιλιάρικου. Πάντα προτείνεται η μεγαλύτερη ισχύς. Οι μικροί ζορίζονται και καίνε ηχεία όχι οι μεγαλύτεροι.

Αναφερθηκα στα Ζ906 γιατι τα θεωρω τα καλυτερα στο συνολικο κοστος των 280
Ενας ενυσχητης και 6 ηχεια σιγουρα θα ειναι καλυτερα αλλα θα εχουν και τα 3πλασια χρηματα.

Εφοσον εχω 5.1 για να κανω προσορινα τη δουλεια μου δεν με συμφερει να τα παρω σιγα σιγα.
Μεχρι να το ολοκληρωσω, αυτα που θα αγορασω αρχικα και θα καθονται, θα εχουν πεσει κατα πολυ η' θα εχει βγει κατι καλυτερο στα ιδια χρηματα,
με αποτελεσμα οταν αγορασω το τελευταιο ζευγαρι για να λειτουργησει κομπλε το συστημα να το μετανιωσω,συν οτι στα μισα των αγορων μπορει να μου τυχει μια καλη ευκαιρια για ενα ολοκληρομενο συστημα.
Το σιγα σιγα θα αξιζε μονο αν δεν ειχα τιποτα,οποτε θα αγοραζα αρχικα τον ενισχητη και 2 ηχεια να ακουω τα βασικα,μετα το sub και μετα αλλο 1 ζευγαρι για πισω.

Last edited:

Οταν ο ενισχυτής είναι μικρότερος σε ισχύ από την μέγιστη που μπορούν να δεχθούν τα ηχεία στην είσοδο τους τον ανοίγεις έως το τέρμα του και κάποια στιγμή αρχίζει να παραμορφώνει οπότε τα ηχεία θα τα κάψεις από παραμόρφωση.Εάν τώρα ο ενισχυτής είναι μεγαλύτερος και τον ανοίξεις πολύ θα φτάσεις τα ηχεία σου στα όρια τους και θα το καταλάβεις πολύ εύκολα αφού θα αλλάξει ο ήχος τους κατά πολύ.Εκεί θα κατεβάσεις το volume και δε θα ανοίξει ρουθούνι

Ο λογος που θελω να αλλαξω το υπαρχων συστημα 5.1 δεν ειναι τα Watt αλλα η ποιοτητα του ηχου στην αναπαραγωγη ταινιων blu-ray,δεν θελω να κανω παρτυ,δεν θα φτασω ποτε το συστημα στα μισα.
Ειχα στο δοματιο μου παλια εναν παλιο ενυσχητη ΑΚΑΙ θηριο και 2 custom ηχεια με 15" που δεν αντεχες να κατσεις στο σπιτι οταν πηγαινε στα μισα ο ενυσχητης.
Μολις εβαλα τα Teac καταλαβα τη διαφορα,αυτα τα μικρα ηχειακια ηταν τοσο ποιοτικα που εψαχνες να δει απο που ερχονται οι σφαιρες,ακουγες φωνες και γυρναγες το κεφαλι πισω να δεις ποιος ειναι,
Και απο ενταση δεν ηταν ασχημα λιγο πριν τα μισα του ενισχητη τους, ακουγες το ιδιο καθαρα και πολυ δυνατα.
Ολα αυτα με μολις 15W RMS ανα δορυφορο και 45W RMS sub.