Home Cinema TrueHD μόνο για ταινίες για σύνδεση με το Desktop PC Blu-Ray

Re: Home Cinema TrueHD μονο για ταινιες για συνδεση με το Desktop Pc Blu-ray

Οταν με το καλό κανείς πάλι αναβάθμιση σε ξεχωριστά κομμάτια θα καταλάβεις τη διαφορά των teac με τα καινούρια πολύ καλύτερα ηχεία που θα έχεις.

Καλό θα ήταν να παίξει με έναν ενισχυτή που θα υπερβαίνει σε ισχύ την μέγιστη του ηχειου ή με έναν ενισχυτή που δεν την υπερβαίνει αλλά έχει πολύ δυνατό τροφοδοτικό ικανό να στείλει στο ηχείο αρκετό ρεύμα,το οποίο χρειάζεται για τη σωστή αναπαραγωγή των χαμηλότερων συχνοτήτων στο ακουστικό φάσμα

Θα βρεις ενισχυτές που γράφουν 5x100 και έχουν τροφοδοτικό 430w..Όπως καταλαβαίνεις εάν δεν είναι ψηφιακοί αυτό δεν γίνεται απλά.5x100=500.Μα το τροφοδοτικό είναι μόλις 430w.Βάλε και τα μισά περίπου σε απώλειες λόγω θερμότητας μένουν καμμία 250αρια watt βαριά βαριά να μοιραστούν σε 5 ή 7 κανάλια.Το πηλίκο της διαίρεσης αυτής είναι και η πραγματική ισχύς που θα δέχεται το κάθε ηχείο οταν θα παίζεις πολυκαναλη πληροφορία

για να παίξει ένας ενισχυτής 5χ150=750w θα πρέπει να έχει τροφοδοτικό τάξης ΑΒ περίπου 2000kva. τέτοιο πράγμα δε βρίσκεται :) Ακόμα και class d αν είναι η τάξη του ενισχυτή θα χρειάζεται τροφοδοτικό 1300-1400 kva. Αυτό που βάζει τους περιορισμούς τελικά είναι κατά κύριο λόγο ο μετασχηματιστής τροφοδοσίας ο οποίος "τυχαίνει" να είναι και το πιο ακριβό κομμάτι σε έναν ενισχυτή.
Γενικά το θέμα της ισχύος στους avr είναι πονεμένη ιστορία. Όλοι μετράνε σε δύο κανάλια και πετάνε ένα Χ5 δίπλα... Κάποιοι έχουν το θάρρος (σε ακριβά μοντέλα) να εγγυηθούν ισχύ σε πεντακάναλη ταυτόχρονη λειτουργία 75-80w. Αλλά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση στην πράξη καθώς λόγω υλικού σχεδόν ποτέ δεν πρόκειται να ζητηθεί πλήρες φορτίο σε όλα τα κανάλια λόγω του περιεχομένου του blue ray.
Ακόμα και στους δικάναλους ενισχυτές, δύσκολα εμπιστεύεται κανείς τις δηλωθείσες ισχύς. Για να πάρει κανείς σχετικά σοβαρή απάντηση για τέτοια θέματα ανατρέχει σε κάποια sites τα οποία μετράνε τους ενισχυτές κατά τη διαδικασία παρουσιάσεων κλπ.
Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι να πάρεις ότι πιο δυνατό στα λεφτά που διατίθεσαι να πληρώσεις.
Ως προς την παραπάνω ερώτηση, είναι πολύ πιο ασφαλές να έχεις ένα ενισχυτή που μπορεί να παράξει 150w πάνω σε ηχεία 10-100w από έναν ενισχυτή 50w, εκτός και αν ο 150w αντιμετωπίζει θέματα όταν πέφτει η ωμική αντίσταση του ηχείου. Γενικά πάντως αν χρειαστεί να φτάσεις το ποτενσιόμετρο στις "τρεις η ώρα" σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις, να αρχίσεις να ανησυχείς.

Mαλιστα...
Εγω προσπαθουσα να βρω οσο το δυνατοv μεγαλυτερα ηχεια σε W απο αυτα του ενισχυτη,οποτε μαλλον θα πρεπει να παω στα Vardus 300 αντι για Vardus 400 και σε Pioneer VSX-828-K που εχει τροφοδοτικο 520W.
(-100 απο τα ηχεια +100 στον Ενισχυτη)
Η' να βαλω καμια αγγελια οτι ψαχνω ηχεια Wharfedale :P

Last edited:

Εντάξει και στα Vardus 500 μπορείς να πας αφού λες ότι θα μπουν σε μεγαλύτερο χώρο μετά απλά θα τα γαργαλάει λιγότερο ο όποιος ενισχυτής τα οδηγεί εκτός και βάλεις κανα τερατάκι όπως αυτό της φωτογραφίας
ή πάρεις κάποιον με pre outs και τους βάλεις κανά τελικό,ακόμα και επαγγελματικό.
AVR 370.JPG

Aυτος εκτος οτι εχει 900 ,εχει τροφοδοτικο 440W πως μπορει να αποδοσει 1405W maximum;

Έχεις δίκιο σ'αυτό.Δεν είχα προσέξει τις φωτογραφίες.Δεν ξέρω μήπως αναφέρεται στην στιγμιαία ισχύ που μπορεί να αποδώσει ο μετασχηματιστής ή κάτι άλλο εννοεί.
Μήπως ξέρει κάποιος άλλος να μας πει?
Πάντως τα 120w idle μου φαίνονται πάρα πολλά για να έχει 440w maximum!

Δεν ξερω τι λεει το manual η' τα χαρακτηριστικα στο site,εγω τα 440W τα διαβασα πανω στο τροφοδοτικο του κανοντας ζουμ στο πισω μερος του ενισχυτη :)
Με τον ιδιο τροπο τσεκαρα και τους yamaha,sony,pioneer εως 400 και το καλυτερο το ειχε ο Pioneer VSX-828-K στα 520W ενω οι αλλοι εiχαν 300-400W.
Πρεπει να φτασω σε κατι απο αυτα τα 2 η' μπορει να με καλυψει και κατι μικροτερο-φθηνοτερο;
http://www.skroutz.gr/s/4008006/Magnat-Monitor-Supreme-Sub-302A.html
vs
http://www.skroutz.gr/s/335630/Yamaha-YST-RSW300.html

Last edited:

Μήπως ξέρει κάποιος άλλος να μας πει?
Πάντως τα 120w idle μου φαίνονται πάρα πολλά για να έχει 440w maximum!

Έχει διακοπτικό τροφοδοτικό.

...
Πρεπει να φτασω σε κατι απο αυτα τα 2 η' μπορει να με καλυψει και κατι μικροτερο-φθηνοτερο;
http://www.skroutz.gr/s/4008006/Magnat-Monitor-Supreme-Sub-302A.html
vs
http://www.skroutz.gr/s/335630/Yamaha-YST-RSW300.html

Θα σου 'λεγα να πάρεις 12αρι.Θα φορτίσει καλύτερα το χώρο.

Μπορείς να δεις και να ακούσεις και τα Crystal Audio τη TX και THX σειρά.Είναι καλά και
σινεματζίδικα ηχεία.

Τα ειδα και αυτα απο τοτε που ξεκινησα να ψαχνω, μου αρεσαν πολυ τα ΤΗΧ και ειδικα τα πισω αλλα κοστιζαν τα 3πλασια απο οσα υπολογιζα.
Ξεκινησα να ψαχνω με βαση το αρχικο budget που ηθελα να διαθεσω στα 600 αγοραζοντας μια 5αδα Wharfedale CR 350 + Pioneer 323 194 (ειχα ξεχασει το sub).
Μετα ανεβηκα σε ηχεια επιλεγοντας τα Vardus για ηταν πιο καινουρια σειρα και πιο ωραιες γωνιες στις κολονες τους φτανοντας τα 450 + 194 + sub καμια 200 συνολο 850 .
Μετα συζητησαμε για το θεμα ενισχυτη και τα πραγματικα W οποτε διαλεξα εναν λιγο ακριβοτερο αλλα με πολυ μεγαλυτερο τροφοδοτικο Pioneer VSX-828-K στα 360 και συνολο 1010 (παντα με μεταχειρισμενο sub 200 ).
Τα Crystal Audio δυστυχως ξεκινανε στα 880 η 5αδα(τα διπλασια απο τα Vardus) +360 Pioneer VSX-828-K +200 sub συνολο : 1440

Μήπως είναι προτιμότερο να πάρεις ένα ηχείο μικρότερο αλλά καλύτερο σαν μεγάφωνα από ένα μεγαλύτερο αλλά με μεγάφωνα κατώτερης ποιότητας?
Δεν ξέρω αν είναι πραγματι έτσι ούτε θέλω να υποτιμήσω τα Wharfedale αλλά για να κοστίζει ένα ηχείο μικρό με δύο μεγάφωνα περισσότερα χρήματα
από ένα ηχείο μεγαλύτερο με περισσότερο ξύλο για την καμπίνα και τρία μεγάφωνα ίσως να σημαίνει κάτι για την ποιότητα των υλικών,των μεγαφώνων
και γενικά όλης της υλοποίησης.
Όσο για τα μικρά ηχεία,υπάρχουν τέτοια που μπορούν να σηκώσουν πιο μεγάλες στάθμες από κάποια μεγάλα και να παίξουν και καλύτερα.Δεν ξέρω αν
τα συγκρινόμενα σε αυτό το post είναι τέτοια αλλά γενικά μιλώντας γίνεται αυτό.
Από εκεί και ύστερα,ένα υπογούφερ ικανό να φορτίσει φουλ το χώρο,θα σου γεμίσει όποια κενά τυχόν έχεις,αν επιλέξεις ηχεία βάσης έναντι καλών δαπέδου!

Last edited:

Δεν γνωριζω αν ειναι καλυτερα η' χειροτερα αλλα σιγουρα η τιμη δεν παιζει παντα το πρωτο ρολο για τη συγκρηση της ποιοτητας ηχου και της ποιοτητας κατασκευης.
Αν η τιμη ηταν το κυριοτερο μετρο συκρισης τοτε αυτα θα ηταν τα καλα ηχεια: http://www.skroutz.gr/s/2009844/Sonus-Faber-Fenice.html
και οτι εχει 500-1000 το ζευγαρι θα ηταν "σκουπιδια".
Aν το budget δεν με περιοριζε σιγουρα θα αγοραζα τα Crystal Audio για το δελεαστικο THX και τα περισσοτερα db αν και πολλοι λενε οτι το THX ειναι εμπορικο τρικ.
Σε ξενα forums,blocks,reviews διαβασα για τα αξιοπρεπεστατα "value of money" Wharfedale και τα "noname","unknown but looks fine" Crystal Audio.
Δεν ξερω εχω μπερδευτει η' θα μου τη δωσει και θα παραγγειλω τα Wharfedale η' θα κανω υπομονη και θα περιμενω για να παρω τα 5 crystal audio(TX-T1,TX-B1,THX-CT) και αργοτερα τα αλλα 3
http://www.skroutz.gr/s/346674/Crystal-Audio-THX-D.html
http://www.skroutz.gr/s/2858570/Crystal-Audio-THX-12SUB.html
Με τον κυνδυνο παντα να ειναι out of stock εκτος αν ειναι νεα σειρα,αληθεια ποτε εγινε το realease για αυτα; δεν φενονται για 5ετιας και πανω.

Βασικά από εδώ μόνο ιδέες μπορείς να πάρεις.Από κει και πέρα θα σου έλεγα ότι αφού κατασταλάξεις σε δύο τρεις τέσσερις κατασκευαστές να ψάξεις που θα βρεις στημένα τα συστήματα να τα ακούσεις.Ότι και να σου λέει ο καθένας,αν δε σ'αρέσει εσένα δε λέει τίποτα.Εσύ θα το ακούς και θα ζεις με το σύστημα.
Τα Wharfedale δεν ξέρω αλλά τα Crystal και τα Yamaha μπορείς να τα ακούσεις κάνοντας ένα τηλέφωνο στους αντιπροσώπους.