Trisalon να σε ρωτήσω...έχεις ακούσει ποτέ δικάναλο ενισχυτή? Καταρχάς...συγκρίνεις mp3 και audio cd? Δεν υπάρχει αυτό ούτε για πλάκα. Μετά γιατί μπερδεύεσαι με τα πόσα κανάλια υπάρχουν? Δεν έχουν καμμία σχέση με την ποιότητα του ήχου τα κανάλια. Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορείς να βρεις καλά πολυκάναλα audio. Αλλά το θέμα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής είναι δικάναλο. Αυτή τη στιγμή αν πάρω παράδειγμα ένα πολυκάναλο των 500 ευρώ και έναν δικάναλο των 500 ευρώ από τον δικάναλο θα ακούσω μουσική ασύγκριτα καλύτερα. Πως να το κάνουμε δλδ? Εγώ πχ έχω έναν Denon 2309 που θεωρείται και σχετικά μουσικός και κάτι Klipsch RF-15. Ειλικρινά με το που τα άκουσα με δικάναλο ενισχυτή (Advance) δεν πίστευα στα αυτιά μου. Απολύτως καμμία σχέση η ποιότητα του ήχου στη μουσική σε σχέση με αυτό που παίρνω από τον πολυκάναλο. Έχεις κολλήσει με την πολυκάναλη μουσική. Καλώς ή κακώς το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής σήμερα και για πάρα πολλά χρόνια ακόμα είναι δικάναλη και οι δικάναλοι ενισχυτές είναι πολύ καλύτεροι σε αυτή τη δουλειά. Αν σε δέκα ή είκοσι χρόνια αλλάξουν τα πράγματα δεν ξέρω αλλά αυτή τη στιγμή δικάναλοι και πολυκάναλοι ενισχυτές δεν έχουν καμμία σχέση όσον αφορά τη μουσική.
Δεν το πιασες καλα αυτο που ειπα , οταν λεω ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ MP3 εννοω οτι η πλειοψηφια των χρηστων που ακουει μουσικη τα χρησιμοποιει παρα τα audio cd Που καταλαμβανουν τεραστιο χωρο και κοστιζουν , και επισης δεν μπορουμε να ακουμε αφορισμους οτι το στερεο υπαρχει σαν ποιοτητα και τιποτα αλλο
Προσφατα πηγα σε ενα παρτυ και ακουσα απο ΕΝΑ και μονο τεραστιο ηχειο καλη ποιοτητα ηχου χωρις παραμορφωσεις στα mp3 που επιαζε ο dj , το θεμα ειναι τι θεωρει ο καθενας καλη μουσικη , πχ δεν μπορω να θεωρω ποιοτικη μουσικη
140 db οπως παιζεται στα club , παρτυ και λοιπα εστω και απο ενα ηχειο ειτε απο δικαναλους η μονοκαναλους ενισχυτες κλπ
Οσα περισσοτερα καναλια ειναι διαχωρισμενος ο ηχος σε ενα dvd Τοσα περισσοτερα οργανα ακους και σε μεγαλο βαθος , οποτε ρεαλιστικοτερη αισθηση μουσικης ακουγεται στο χωρο σαν να βρισκεσαι εκει
Φανταζομαι ολοι εδω μεσα εχετε ακουσει 5+1 dvd dts , dts ma , dd σε πολυκαναλους ωστε να καταλαβετε τι λεω
εμ δε βγηκε για πλακα το surround και ολη η εξελιξη του
Το οτι η μουσικη στην πλειοψηφια της ειναι κομμενη και ραμενη για stereo δεν σημαινει οτι ειναι η καλυτερη επιλογη και πρεπει να πεταξουμε τους πολυκαναλους , με την ιδια λογικη να πεταξουμε τις καινουργιες tv να μεινουμε σε crt αφου το τηλεοπτικο σημα ζει και βασιλευει ακομα
Η τεχνολογια εξελισσεται σιγα σιγα θα περασουμε και στον πολυκαναλο ηχο οπως και στη εικονα που ειμαστε στο dvd ακομα
θα παρει χρονο βεβαια αλλα μελλοντικα ο πολυκαναλος θα ειναι must
Ειμαι κατοχος rxv1800 yamaha με klipsch rf35 , rc10 , rb-51 ε δεν μπορω να δεχτω απο καποιους να μου λενε δεν εχεις ακουσει ποιοτικη μουσικη
Αν και το συστημα μου τα καταφερνει εξισου καλα και στο στερεο δεν ειναι club βεβαια οπως ενοουν μερικοι την ποιοτικη μουσικη