home cinema vs hi-fi

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Απάντηση: Re: home cinema vs hi-fi

Δικαναλο ενισχυτη παιρνεις στην περιπτωση που δεν εχεις απαιτησεις να ΑΚΟΥΣ ποιοτικη ΜΟΥΣΙΚΗ οπως (dts -96,24 , dts ma , lpcm 5-7 καναλιων κλπ ) σε ταινιες - μουσικη - παιχνιδια , οποτε σε καλυπτει γενικοτερα η μετριας ποιοτητα μουσικη οπως ειναι το δικαναλο stereo και τα mp3 - cd audio κλπ

Ναι πράγματι στην Αφρική κατοικούν Εσκιμώοι και στην Αλάσκα Νέγροι! ;)

macgyvergr

Established Member
17 January 2007
231
Δικαναλο ενισχυτη παιρνεις στην περιπτωση που δεν εχεις απαιτησεις να ΑΚΟΥΣ ποιοτικη ΜΟΥΣΙΚΗ οπως (dts -96,24 , dts ma , lpcm 5-7 καναλιων κλπ ) σε ταινιες - μουσικη - παιχνιδια , οποτε σε καλυπτει γενικοτερα η μετριας ποιοτητα μουσικη οπως ειναι το δικαναλο stereo και τα mp3 - cd audio κλπ , ειμαι της γνωμης να παρεις πολυκαναλο αφου καλυπτει ολες τις χρησεις

Από την πόλη έρχομαι και ...στην κορφή κανέλα...!!!

-Ο αριθμός των καναλιών δεν έχει σχέση με την ποιότητα του ήχου.
-Ένας δικάναλος ενισχυτής είναι σχεδόν πάντα καλύτερος από έναν πολυκάναλο ίσης έως και διπλάσιας αξίας
-Τα mp3 είναι λύση ανάγκης και όχι λύση ήχου!
- Όποιος δεν καταλαβαίνει τη ακουστική διαφορά μεταξύ mp3-cd audio να μας πει και μας πως το κάνει.....(δεν αναφέρομαι σε φορητές συσκευές)
- Είναι σωστό βέβαια οτι ο πολυκάναλος καλύπτει όλες τις χρήσεις σε κάποιο βαθμο

###Ενα πολυμίξερ που αγοράσαμε έχει 50+ εξαρτήματα και κάνει πολλές διαφορετικές δουλειές, αλλα αν βάλεις 1 κιλό αλεύρι το μειγμα χυνεται στο μοτερ!!! ;)

Kriari

New member
22 February 2009
38
here we go again...
αυτό το dispute με τους ενισχυτες μ' εχει μπερδεψει κ προβληματισει πολυ :hmmmm2:
Τελικα ο πολυκαναλος ειναι εξισου αποτελεσματικος με τον δικαναλο στην μουσικη? Ενεκα νεας τεχνολογιας μηπως θα ναι ανοητο να παρω δικαναλο οταν εχουμε φτασει σε 7καναλα (κι ας μην βαλω ουτε 5 ηχεια ποτε).
Ton HK τον "αποφασισα" βλεποντας τα δικα σας σχολια/ threads. Οτι μαλλον συνδυαζει ποιοτικα κανεις κ ταινιες κ μουσικη λογω πολυ καλου τροφοδοτικου. Is that correct?

Μπορει να μην βαλω ποτε 5 ηχεια για home cinema αλλα οπως κ να χει γιατι να μην εκμεταλευτω τα χαρακτηριστικα της full hd tv?

Θα ακουσω την συμβουλη να περιμενω να πεσουν οι τιμες στα blue ray
Το παρακατω προιον κανει για μουσικη εφοσον εχει κ components για audio?:
http://www.consumer.philips.com/con...12_GR_CONSUMER/Blu-ray-Disc-player+BDP7200-12

Η αν θελω καλη μουσικη θα πρεπει να παρω αποκλειστικα αλλο player οπως
http://www.e-show.gr/product_info.php?cpath=24&products_id=362 που προανεφερα;

p.s: κ αμα τα παρω ολα αυτα κ παω να τα συνδεσω τοτε θα'ναι που θα γελασει κ το παρδαλο κατσικι! :sheep:

Kriari

New member
22 February 2009
38
macgyvergr, tks for yr point!
pls γινε πιο συγκεκριμενΟς σε τι ειναι καλυτερος ο δικαναλος απ τον πολυκαναλο οσον αφορα τη μουσικη!

Trisalon

AVClub Addicted Member
30 May 2008
1,367
macgyvergr

Ακουσε http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=5272689 σε ενα δικαναλο και μετα σε εναν πολυκαναλο και ελα να μας πεις εντυπωσεις και οτι δεν εχουν σχεση τα καναλια

Επιπλεον με εναν δικαναλο τι ηχο να ακουσεις σε ταινιες ? πολλα παιχνιδια υποστηριζουν lpcm πολυκαναλο , τι στα κομματια θα δωσεις μια περιουσια για να ακους ΜΟΝΟ mp3 - audio cd κλπ Ενω μπορεις με εναν πολυκαναλο να τα κανεις ολα και καλυτερα

Αν σας ενδιαφερει η ενταση υπαρχουν και φτηνοτερες λυσεις , παρε ενα ηχειο τυπου club απο αυτα που πουλουνε στα careffour makro στα 200 ευρω και συνδεσε το με εναν φτηνο δικαναλο των 200 ευρω και με 400 ευρω budget κανε παρτυ τελεια ποιοτητα ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΟΥ ΗΧΟΥ 150 db , οπως καναμε εμεις τις προαλλες και σηκωσαμε την γειτονια στο ποδαρι :ROFLMAO: μεχρι και την αστυνομια φερανε , αν το θεωρειτε αυτο ποιοτικη μουσικη παω πασο, ανοιξετε και ενα Beach bar και καλεστε μας να χορεψουμε κιολας:guitarist:

Δινετε λαθος συμβουλες σε κοσμο που δεν ξερει , ειναι αυτονοητο οτι δικαναλος ειναι καλυτερος για mp3 -cd audio γιατι το stereo ειναι κομμενο και ραμενο στα μετρα του , οπως μια crt για τα αναλογικα καναλια , αυτο ομως δεν κανει τον αυτοματως καλυτερο σε ολα αφου υπαρχουν καλυτερα format μουσικης απο το stereo, η λογικη ορισμενων ειναι οτι η crt επειδη παιζει τα αναλογικο σημα και δεδεμενου οτι ο περισσοτερος κοσμος αυτο βλεπει παρα hd ειναι καλυτερη στο συνολο απο τις αλλες ε δεν ειναι ετσι ομως

υπαρχουν πλεον εκατονταδες πολυκαναλα audio να κατεβασει κανεις που δεν συγκρινονται ποιοτικα με το στερεο και οσο παει θα γεμισει ο τοπος πχ

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=64709
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=56109

Last edited:

subcode

New member
8 January 2007
74
:fahne90: Έχω γελάσει πολύ σ'αυτό το thread... καλά τα λέει ο Trislaloon και 2 χορεύουν :ROFLMAO: Ξυπνάτεεεεε 2009 έχουμε! :jester:

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Trisalon να σε ρωτήσω...έχεις ακούσει ποτέ δικάναλο ενισχυτή? Καταρχάς...συγκρίνεις mp3 και audio cd? Δεν υπάρχει αυτό ούτε για πλάκα. Μετά γιατί μπερδεύεσαι με τα πόσα κανάλια υπάρχουν? Δεν έχουν καμμία σχέση με την ποιότητα του ήχου τα κανάλια. Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορείς να βρεις καλά πολυκάναλα audio. Αλλά το θέμα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής είναι δικάναλο. Αυτή τη στιγμή αν πάρω παράδειγμα ένα πολυκάναλο των 500 ευρώ και έναν δικάναλο των 500 ευρώ από τον δικάναλο θα ακούσω μουσική ασύγκριτα καλύτερα. Πως να το κάνουμε δλδ? Εγώ πχ έχω έναν Denon 2309 που θεωρείται και σχετικά μουσικός και κάτι Klipsch RF-15. Ειλικρινά με το που τα άκουσα με δικάναλο ενισχυτή (Advance) δεν πίστευα στα αυτιά μου. Απολύτως καμμία σχέση η ποιότητα του ήχου στη μουσική σε σχέση με αυτό που παίρνω από τον πολυκάναλο. Έχεις κολλήσει με την πολυκάναλη μουσική. Καλώς ή κακώς το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής σήμερα και για πάρα πολλά χρόνια ακόμα είναι δικάναλη και οι δικάναλοι ενισχυτές είναι πολύ καλύτεροι σε αυτή τη δουλειά. Αν σε δέκα ή είκοσι χρόνια αλλάξουν τα πράγματα δεν ξέρω αλλά αυτή τη στιγμή δικάναλοι και πολυκάναλοι ενισχυτές δεν έχουν καμμία σχέση όσον αφορά τη μουσική.

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,732
127.0.0.1
macgyvergr, tks for yr point!
pls γινε πιο συγκεκριμενΟς σε τι ειναι καλυτερος ο δικαναλος απ τον πολυκαναλο οσον αφορα τη μουσικη!

Κοίτα... Για να μην μπερδεύεσαι...
Αν θέλεις να ακούς μουσική (CD/βινύλιο/Flac/whatever) αγοράζεις δικάναλο.
Αν θέλεις να βλέπεις ταινίες αγοράζεις πολυκάναλο.

Ο Trissalon μιλάει για άλλα πράγματα και από ότι έχω καταλάβει έχει μπερδευτεί και ο ίδιος...
Παίζει να μην ακούει καν μουσική... -bye-

Νομίζω ότι το θέμα αναλύθηκε εκτενώς στις προηγούμενες σελίδες και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν εμπειρία πολύ μεγαλύτερη από εμάς στα ακούσματα.
Οι στερεοφωνικοί έχουν δύο κανάλια, με την αντίστοιχη τροφοδοσία, και είναι ικανοί να αναπαράγουν στερεοφωνική μουσική (2 κανάλια) σε μία ποιότητα ας υποθέσουμε Χ με κόστος Υ (μιλάμε τουλάχιστον για καλή ποιότητα CD ή ακόμα και βινύλιο (για τους τυχερούς που έχουν καλά πικάπ και δίσκους). Ο όγκος του υφιστάμενου υλικού προς ακρόαση είναι τεράστιος και προέρχεται από πολλές δεκαετίες πίσω μέχρι και σήμερα.
Οι πολυκάναλοι (παλαιότερα 5 και σήμερα 7 καναλιών) για να αναπαράγουν, με την ίδια θεωρητικά ποιότητα, τα 2 κανάλια του στέρεο, και χωρίς να υστερούν στα υπόλοιπα 5, θα πρέπει στην ίδια ποιότητα Χ να έχουν κόστος (τροφοδοτικά, στάδια προενίσχυσης, τελικά στάδια κλπ) 3*Υ περίπου το οποίο αυξάνεται περαιτέρω με την επεξεργασία εικόνας που προσφέρουν + άλλα καλούδια όπως ethernet, interned και hd ραδιόφωνο κλπ.
Επειδή το κόστος συνολικά ανεβαίνει σημαντικά (για τα 7 κανάλια) προφανώς και υπάρχουν υλοποιήσεις που κάνουν παραχωρήσεις στην ποιότητα σε όλα τα σημεία του ενισχυτή και η προτεραιότητα δίνεται στην ορθή αναπαραγωγή κινηματογραφικού ήχου, που είναι και ο βασικός λόγος απόκτησής τους.
Συνεπώς δεν χρειάζονται αφορισμοί και επιθετικοί χαρακτηρισμοί αλλά ορθολογική εκτίμηση και ιεράρχιση των αναγκών μας σε συνδυασμό με την τσέπη μας.
Αυτός που έχει σοβαρή δισκοθήκη και αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη μουσική λογικό είναι, για συγκεκριμένο ποσό, να επιλέξει τον αντίστοιχο δικάναλο με τα ηχεία που ταιριάζουν σε αυτόν και στη μουσική που ακούει.
Αντιστρόφως (επιλογή πολυκάναλου), για το ίδιο ποσό ή λίγο παραπάνω, ισχύει γι' αυτόν που παρακολουθεί κινηματογραφικό υλικό, παίζει παιχνίδια (με απαιτήσεις ήχου) και ακούει λιγότερο μουσική ή μουσική νέων format.
Τυχερός ο βαθύτσεπος (πάλι ρε γμτ) που περνεί κορυφαίο πολυκάναλο (η pro και μονομπλοκ 7κάναλο τελικό), μια αρμαθιά κορυφαία ηχεία και τα κάνει όλα.
Επειδή δεν ανήκουμε, οι περισσότεροι, στην τελευταία κατηγορία καλό θα είναι, αντί να προχωράμε σε αφορισμούς και ακρότητες, να σταθμίζουμε τις ανάγκες μας γιατί έτσι θα περιορίσουμε τις δαπάνες μας και θα μείνουμε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.
Ευτυχώς, για κάθε μας ανάγκη, υπάρχουν στις σελίδες που διαβάζουμε εδω μέσα, απόψεις από ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να μας ανοίξουν τα μάτια πριν βγούμε στη ζούγκλα της αγοράς.
ΑΡΚΕΙ, εμείς οι λιγότερο έμπειροι, να έχουμε ΚΑΛΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ και να μην κολάμε στο μοναδικά ορθό της δικής μας άποψης.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Μουσική(άν κι αυτό είναι ζητούμενο),δεν ακούμε με τα βιολιά να ακούγονται πίσω απο το κεφάλι μας κι η κιθάρα κάπου στα δεξιά μας:AFADF0:

Η υψηλής πιστότητας ηχογραφημένη μουσική,αναπαραγώμενη απο το σύστημα,πρέπει να απεικονίζει-μεταδίδει την ψευδαίσθηση της ορχήστρας που ηχογραφήθηκε παίζοντας(η σκηνή που λέμε).

Αλλο ή μάχες,οι εκρήξεις και τα...παιχνίδια κι άλλο η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής της μουσικής.

Υπάρχουν και πολυκάναλες,ειδικά επεξεργασμένες παραγωγές(π.χ σε SACD),αλλά κι αυτές προσπαθούν να αναπαράξουν τα όργανα,τις φωνές και την σκηνή της ηχογράφησης,με ακόμα μεγαλύτερη(εξαιρετικά δύσκολο) πιστότητα την ψευδαίσθηση του "είμαι εκεί".Φυσικά κι αυτές οι παραγωγές,δεν αναπαράγονται απο αστεία σε δυνατότητες και ποιότητα ήχου πολυκάναλα συστήματα.Χρειάζονται να ξοδευτούν δεκάδες-εκατοντάδες χιλιάδες ευρό,γι' ένα εξαιρετικής απόδοσης πολυκάναλο σύστημα.

Trisalon

AVClub Addicted Member
30 May 2008
1,367
Trisalon να σε ρωτήσω...έχεις ακούσει ποτέ δικάναλο ενισχυτή? Καταρχάς...συγκρίνεις mp3 και audio cd? Δεν υπάρχει αυτό ούτε για πλάκα. Μετά γιατί μπερδεύεσαι με τα πόσα κανάλια υπάρχουν? Δεν έχουν καμμία σχέση με την ποιότητα του ήχου τα κανάλια. Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορείς να βρεις καλά πολυκάναλα audio. Αλλά το θέμα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής είναι δικάναλο. Αυτή τη στιγμή αν πάρω παράδειγμα ένα πολυκάναλο των 500 ευρώ και έναν δικάναλο των 500 ευρώ από τον δικάναλο θα ακούσω μουσική ασύγκριτα καλύτερα. Πως να το κάνουμε δλδ? Εγώ πχ έχω έναν Denon 2309 που θεωρείται και σχετικά μουσικός και κάτι Klipsch RF-15. Ειλικρινά με το που τα άκουσα με δικάναλο ενισχυτή (Advance) δεν πίστευα στα αυτιά μου. Απολύτως καμμία σχέση η ποιότητα του ήχου στη μουσική σε σχέση με αυτό που παίρνω από τον πολυκάναλο. Έχεις κολλήσει με την πολυκάναλη μουσική. Καλώς ή κακώς το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής σήμερα και για πάρα πολλά χρόνια ακόμα είναι δικάναλη και οι δικάναλοι ενισχυτές είναι πολύ καλύτεροι σε αυτή τη δουλειά. Αν σε δέκα ή είκοσι χρόνια αλλάξουν τα πράγματα δεν ξέρω αλλά αυτή τη στιγμή δικάναλοι και πολυκάναλοι ενισχυτές δεν έχουν καμμία σχέση όσον αφορά τη μουσική.

Δεν το πιασες καλα αυτο που ειπα , οταν λεω ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ MP3 εννοω οτι η πλειοψηφια των χρηστων που ακουει μουσικη τα χρησιμοποιει παρα τα audio cd Που καταλαμβανουν τεραστιο χωρο και κοστιζουν , και επισης δεν μπορουμε να ακουμε αφορισμους οτι το στερεο υπαρχει σαν ποιοτητα και τιποτα αλλο
Προσφατα πηγα σε ενα παρτυ και ακουσα απο ΕΝΑ και μονο τεραστιο ηχειο καλη ποιοτητα ηχου χωρις παραμορφωσεις στα mp3 που επιαζε ο dj , το θεμα ειναι τι θεωρει ο καθενας καλη μουσικη , πχ δεν μπορω να θεωρω ποιοτικη μουσικη 140 db οπως παιζεται στα club , παρτυ και λοιπα εστω και απο ενα ηχειο ειτε απο δικαναλους η μονοκαναλους ενισχυτες κλπ

Οσα περισσοτερα καναλια ειναι διαχωρισμενος ο ηχος σε ενα dvd Τοσα περισσοτερα οργανα ακους και σε μεγαλο βαθος , οποτε ρεαλιστικοτερη αισθηση μουσικης ακουγεται στο χωρο σαν να βρισκεσαι εκει
Φανταζομαι ολοι εδω μεσα εχετε ακουσει 5+1 dvd dts , dts ma , dd σε πολυκαναλους ωστε να καταλαβετε τι λεω
εμ δε βγηκε για πλακα το surround και ολη η εξελιξη του

Το οτι η μουσικη στην πλειοψηφια της ειναι κομμενη και ραμενη για stereo δεν σημαινει οτι ειναι η καλυτερη επιλογη και πρεπει να πεταξουμε τους πολυκαναλους , με την ιδια λογικη να πεταξουμε τις καινουργιες tv να μεινουμε σε crt αφου το τηλεοπτικο σημα ζει και βασιλευει ακομα

Η τεχνολογια εξελισσεται σιγα σιγα θα περασουμε και στον πολυκαναλο ηχο οπως και στη εικονα που ειμαστε στο dvd ακομα
θα παρει χρονο βεβαια αλλα μελλοντικα ο πολυκαναλος θα ειναι must

Ειμαι κατοχος rxv1800 yamaha με klipsch rf35 , rc10 , rb-51 ε δεν μπορω να δεχτω απο καποιους να μου λενε δεν εχεις ακουσει ποιοτικη μουσικη
Αν και το συστημα μου τα καταφερνει εξισου καλα και στο στερεο δεν ειναι club βεβαια οπως ενοουν μερικοι την ποιοτικη μουσικη

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,732
127.0.0.1
Έχεις μπερδέψει λίγο τους όρους "ένταση" με "ποιότητα" ή μου φαίνεται;

Τώρα αν αυτό που άκουσες από ένα και μοναδικό τεράστιο ηχείο σε καλύπτει σαν ποιοτικός στερεοφωνικός ήχος τότε δυό πόρτες έχει η ζωή και είναι κλειδωμένες μου πέταξες το κρουασάν και έπεσα στο αμπάρι... :BDGBGDB55:

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Πάμε μία...ποιότητα μουσικής...η όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη αναπαραγωγή μίας ορχηστρας για να στο πω χοντρά χοντρά. Τα όργανα λοιπόν σε μία ορχήστρα τα βλέπεις μπροστά σου. Όχι πίσω σου, όχι πλάι σου. Βασικά ο πολυκάναλος ήχος δεν είναι καν χρήσιμος στην πιστή μουσική αναπαραγωγή. Σίγουρα θα υπάρχουν καλές ηχογραφήσεις αλλά ο λόγος που δεν εχει επικρατήσει αυτό το είδος είναι και το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο. Επίσης...καλή ποιότητα από ένα ηχείο που έπαιζε mp3 ο dj δεν άκουσες. Με τίποτα όμως. Μετά ποιος σου είπε ότι όσα περισσότερα κανάλια τόσο καλύτερη ποιότητα και τόσα περισσότερα όργανα ακούς? Από που και ως που? Δεν ισχύει αυτό που λες. Επ'ευκαιρία...με Klipsch και Yamaha δεν έχεις ακούσει ποιοτική μουσική. Το σύστημά σου είναι πολύ καλό για Home Cinema αλλά και συγγνώμη που θα σε στενοχωρήσω όσον αφορά τη μουσική είναι ο χειρότερος συνδιασμός που θα μπορούσες να κάνεις. Και αν δεν με πιστεύεις εμένα δοκίμασε να βάλεις έναν λαμπάτο πάνω και έλα να μας πεις τις εντυπώσεις σου.

Jargon

AVClub Enthusiast
10 February 2008
867
ΑΘΗΝΑ
140db??????????? στα club? Ε πες το και αναρωτιέμαι τι άκουσες και έπαθες τέτοια ζημιά και λες τέτοια. Ας το καλό και με τρόμαξες!

Υ.Γ Πάντως εσένα κάπου σε ξέρω......κάποιον μου θυμίζεις και ήταν μοναδικός!

Last edited:

macgyvergr

Established Member
17 January 2007
231
kriari, επι της ουσίας τώρα (τρομερή βεβαια και η συζήτηση)
και εντελώς μπακαλίστικα....
αν δεν έχεις τώρα κάποιο ηχοσύστημα για να ακους μουσική και δεν είσαι μουσικός,
τότε ένας ενισχυτής av 300-400 euro θα σου κάνει τη δουλειά μια χαρά
με λίγη προσοχή ώστε να έχουν καλή ευαισθησία τα ηχεία γιατι έχεις και μεγάλο χώρο να καλύψεις. Υπολόγισε και 500 euro για ηχεία (5.1) και έχεις καλύψει το χώρο σου. Αν αργότερα (πολυ αργότερα) δεις οτι κάτι σου λειπει προχωράς σε επεμβάσεις.
αν όμως μέχρι τώρα είχες κάποιο ηχοσύστημα ή έχεις ευαίσθητο μουσικό αυτί τότε τα πραγματα αλλάζουν....
αν τα χρήματα σου φαίνονται πολλα το ξανασυζητάμε....

Kriari

New member
22 February 2009
38
war is imminent! πολυκαναλοι vs δικαναλοι το σκορ το' χω χασει!

Στο δια ταυτα βαζοντας κ εναν μεγαλο γωνιακο καναπε στο χωρο κ ενεκα διαταξης δεν βγαινει 5:1 οποτε τα ηχεια θα ναι 2 κ καλά. Για ψευτο-surround/ ambisound whatever θα κοιταξω μηπως βρω πιο φθηνα την μπαρα της philips sometime μεσω pixmania ισως?

Αποφάσισα πως τo συστημα θα ναι για μουσικη ...period.

Στην συνεχεια αρχισα να βλεπω κ reviews του Hi-tech...αλλα δεν βρηκα HK ενισχυτη που φαίντται πως φυσάει.

Για ηχεια, εκτος απ τα roister θα αναζητησω να ακουσω κ αυτα: http://www.audioreview.com/mfr/moni...g-speakers/silver-rs8/PRD_338734_1594crx.aspx στα 1000 euro.

Δεν ξερω αν κανουν για rock κ jazz οπως τα B&w cm7.
Επισεις τα Roister που προανεφερα http://www.progressive.gr/proion.asp...&proionID=3366 εχουν 93 db ευαισθησία.

Μπορει κανεις να μου βρει κανενα review σχετικα η να προτεινει καποια αλλα ηχεια ως 1000 euro.

Πως να καταλλήξω στον ενισχυτη οταν δεν ξερω αμα ταιριαζει/ οδηγει τα ηχεια που κοιταω σαν option?

π.χ: Στην Hχοεκφραση με ποιους ενισχυτες να ζητησω να παιξουν ηχεια σαν τα παραπάνω ωστε να εχω μια σωστη ακουστικη δοκιμη?

Κ παλι ευχαριστώ τα οργισμένα κ ειδικευμένα...νιάτα του forum για την συμβολή τους!

SAKISKARAS

Established Member
1 November 2008
162
να τα ακούσεις τα monitor audio, προσωπικά μου άρεσαν, αν και τα θεώρησα λίγο έντονα στις ψηλές συχνότητες, σίγουρα αξίζουν τα λεφτά τους. για τα roister που ρωτάς δεν έχω ιδέα.

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,732
127.0.0.1
Επειδή σε αυτό το thread έχει γίνει ένα μπάχαλο και αφού έχεις αποφασίσει τελικά ότι θέλεις δικάναλο ενισχυτή με ηχεία...
Δεν ανήγεις ένα άλλο thread στο οποίο θα περιγράφεις τον χώρο σου, να μας πεις σε τι budget θέλεις να παίξεις και τι είδος μουσικής προτιμάς ώστε να βγουν κάποια ζευγαράκια ενισχυτή-ηχείων;

Γιατί το να λέμε απλά ξερά ηχεία, αν δεν έχεις δεδομένο τον ενισχυτή σου (συνήθως βέβαια πάει ανάποδα αλλά το συζητάμε στο άλλο thread αν θέλεις) είναι άσκοπο...
Άλλα ηχεία θα παίξουν με τον έναν ενισχυτή, άλλα ηχεία με τον άλλον... :)

gstriftos

New member
26 March 2008
18
Επειδή σε αυτό το thread έχει γίνει ένα μπάχαλο και αφού έχεις αποφασίσει τελικά ότι θέλεις δικάναλο ενισχυτή με ηχεία...
Δεν ανήγεις ένα άλλο thread στο οποίο θα περιγράφεις τον χώρο σου, να μας πεις σε τι budget θέλεις να παίξεις και τι είδος μουσικής προτιμάς ώστε να βγουν κάποια ζευγαράκια ενισχυτή-ηχείων;

Γιατί το να λέμε απλά ξερά ηχεία, αν δεν έχεις δεδομένο τον ενισχυτή σου (συνήθως βέβαια πάει ανάποδα αλλά το συζητάμε στο άλλο thread αν θέλεις) είναι άσκοπο...
Άλλα ηχεία θα παίξουν με τον έναν ενισχυτή, άλλα ηχεία με τον άλλον... :)

+1