home cinema vs hi-fi

1. Δικάναλη λύση: positive. Βέβαια, είμαι κατι χειρότερο απο amateur κ έτσι δεν μπορώ να κρίνω τα πλείστα όσα tech-savy ... mumbo-jumbo απ τα λεγόμενα εδώ, αλλά απο το thread εχει καταστή σαφες πλεον για μενα οτι παω για δικάναλο βαση των αναγκών μου πάντα.

2. Μουσική: σαφή προτίμηση σε rock κλασσική κ εννίοτε alternative κ jazz

3. Και αφου ξεκαθαρισαμε αυτό περνάμε στο painful οικονομικό ζήτημα.
Σ'ενα άλλο thread διαβασα το εύστοχο ρητο σχετικά με το value of earning ones living that is more respectful than ... καμποσα μηνιάτικα για ενα hi-end.
With all due respect στους κατόχους συστημάτων-διαμαντιών.
Στο bottom line, υπαρχει τοσο μεγάλη διαφορά μεταξυ ενός ενισχυτή των 400 euro -σε δικάναλο πάντα- με κατι στα τριπλάσια $? Στο σαλόνι μου θα στήσω το σύστημα κ δεν εχω την ηχομόνωση ενος studio.

4. Ο χώρος του καθιστικού είναι όπως ειχα προαναφέρει εννιαιος σαλόνι-κουζίνα-τραπεζαρία περι τα 35 τετρ κ εχει ασφαλώς αρκετα τζάμια.
Επίσης απ´οτι καταλαβα προτιμητέος ειναι ο ολοκληρωμένος ενισχυτης αρκεί να σηκώνει 2 καλά ηχεία. Για τελικό δεν βγαίνω στα χρηματα αφου θελω κ καλα ηχεια. Θα ακούσω πολλά πριν καταλλήξω δεν βιάζομαι. Α! Κ ενα καλό cd player για πηγή ... nada mas!

Trisalon, no offense pls για το statement περι στερεο αλλά αφου πρεπει κανεις να επιλέξει, απλά θα προτιμήσω να επενδύσω σε καλύτερη ακουστική στην μουσική από το effect του σινεμα right or wrong. :trytofly:

p.s: k μην με κανετε να παω πανω απ τα 2,000 euro στο budget για ενισχυτη ολοκληρωμενο, ηχεια κ πηγή :vollkommenauf:

Μάλιστα.Αγου ξεκαθαρίσατε κάποιοα πράγματ ας πάμε στο δια ταύτα

1)Μπορείτε να τοποθετήσετε ηχεία δαπέδου ή θα μπούνε σε ράφι/βιβλιοθήκη?

2)Όταν λέτε ροκ κλασσική ενοείτε κλασσσικό ρόκ ή ροκ και κλασσική μουσική?

3)Η περίπτωση να πάτε σε μεταχειρισμένα μηχανήματα σας ενδιαφέρει?

Δεν θέλω σας τρομάξω με τις τόσες ερωτήσεις,απλώς όσο περισσότερες πληροφορίες δώσετε,θα είναι πιο εύκολο να βγάλουμε κάποιες προτάσεις.

Δεν ξερω τι λετε, με το μπαρδον κι ολας αλλα τις 3 τελευταιες σελιδες εχω λιωσει στο γελιο.:flipout::flipout::flipout:
Και μην με ρωτησετε γιατι, μη με φερνεται σε δυσκολη θεση τωρα:guitarist:

Απάντηση: Re: home cinema vs hi-fi

Μα... το ίδιο... 2.500 ταβάνι για τον AV, 2.500 ταβάνι για τον δικάναλο...

Ρε συ boss, επρεπε να βαλεις 500 ταβανι στο δικαναλο, ακους εκει το ιδιο ταβανι!!!!:slapface:

Re: Απάντηση: Re: home cinema vs hi-fi

Έχουμε και λέμε λοιπόν...
1) Έχεις ακούσει λαμπάτο vs τρανζιστοράτο vs ιβρυδικό vs ψηφιακό ενισχυτη ώστε να καταλήξεις στο τι σου αρέσει σαν ήχος;
2) Ο χώρος σηκώνει ηχεία δαπέδου;
3) Σε τι εντάσεις ακούς συνήθως;

Υπάρχουν πολλές λύσεις στο budget σου...
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από ηχεία μεσαίας ευαισθησίας και πάνω και μάλιστα δαπέδου αν το σηκώνει ο χώρος σου γιατί Metal από ηχεία βιβλιοθήκης δύσκολο να ακούσεις και να το χαρείς...

Από εκεί και πέρα πρέπει να αποφασίσεις και το αν θέλεις να ακούς μόνο αυτά τα είδη μουσικής καλά ή αν θέλεις ένα allaround σύνολο...

Ρε συ boss, επρεπε να βαλεις 500 ταβανι στο δικαναλο, ακους εκει το ιδιο ταβανι!!!!:slapface:

Ε καλά μπρε... Ο Av στα ψηλοτάβανα των 2.500 ευρώ και ο δικάναλος στα χαμηλοτάβανα των 500; Άτοιμη κενωνία που άλλους τους ανεβάζεις ψηλά και άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα... :flipout:

Ηχεια δαπεδου με επενδυση ξυλου κατα προτίμηση.
Απ οτι καταλαβαινω ενας second hand ενισχυτης ισως να αξιζει αν ειναι καλός.
Ηχεια ομως καινουργια για να μαι σιγουρη. Ιδανικα...
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?21646
Αν ειναι αλλα 400-500 για ενισχυτη (ενδεχομενως μεταχειρισμενο που να ταιριαζει κ πηγη?)
τα ειχα δει στο electroworld επισης στα 1,500 made in uk αλλα ειχε κ στα 1300 ενα ωραιο ζευγαρι παλι b&w αλλα made in china...
Εχω την πεποιθηση οτι κ σε χαμηλες εντασεις το καλο ηχειο ακουγεται αψογα κ στις υψηλες υπεροχα...

Ψάξε το λίγο και στις αγγελίες για μεταχειρισμένα...
Σκέψου απλά ότι με 2.000 ευρώ θα πάρεις ένα σύστημα των 6.000 ευρώ...

Για τα μεταχειρισμενα υπεισερχεται η εμπειρια αυτων που γνωρίζουν γιατι πως μπορεις να ξερεις τι χρηση εχει κανει ο αλλος σ ενα μεταχειρισμενο μηχανημα ωστε ν αξιζει να το παρεις χωρις να χασεις τα λεφτα σου αν αυτο χαλασει συντομα η δεν σεταρεται με τα ηχεια σου?
Δεν ειναι κ σαν ενα αυτ/το που το τσεκαρει ο μηχανικος σου! Σωστα?

Επισεις συμφωνειτε στην αποκτηση second hand ενισχυτη μονο κ cd and/or dvd player κ σε τι φιρμες/ μοντελα?

Yr ideas are most welcome!

Κανονικά ξεκινάς από τα ηχεία αλλά στην περίπτωση του μεταχειρισμένου είναι μάλλον πιο βολικό να ξεκινήσεις από τον ενισχυτή σου...
1) Πρέπει να καταλήξεις στη τεχνολογία του ενισχυτή... Λάμπες, τρανζίστορ κλπ κλπ...
2) Αφού καταλήξεις γυρνάς γύρω γύρω και ακούς ενισχυτές πάνω σε ηχεία της τιμής που σε ενδιαφέρει αν όχι λίγο πιο ακριβά...
3) Αφού καταλήξεις σε 2-3 ενισχυτές (αν καταλήξεις σε έναν να μου πεις το κόλπο) ψάχνεις να τους βρεις στις αγγελίες...

Με τον ενισχυτή σου παραμάσχαλα, και αφού φυσικά γνωρίζεις το τι είδους ηχεία μπορεί να "οδηγήσει" ακούς τα ηχεία που έχουν τα παιδιά στις αγγελίες...

Ένας ενισχυτής δεν μπορεί να πάθει πολλά πράγματα από τη μεταχείρισή του...
Ένα ηχείο μπορεί αλλά αυτό φαίνεται και ακούγεται εύκολα...

Για την πηγή είναι άλλο κεφάλαιο βέβαια και έχει μεγάλη σημασία το όνομα της εταιρίας και η γνώμη που έχει ο κόσμος που αγόρασε το προϊόν...

Μετα απο εύλογο χρονικό διάστημα επανέρχομαι μπας κ ξεμπερδεψω το κουβάρι αφου ακόμα δεν εχω ξακαθαρισει μερικα ουκ ολίγα πραγματακια:

1. AV ενισχυτης: Μηπως ειναι κριμα να παρω δικάναλο εφοσον εχω full hd tv κ λογω τεχνολογιας?
Δηλαδη το σκεπτικο εχει να στησω for starters ενα δικάναλο συστημα αλλα με 5 η 7 καναλια ενισχυτη just in case...

Χωρια οτι αν βρω τα παραπανησια euro για να φτιαξω μετα ΤΗΧ εχω θεμα χωρου. Ποσο μακρυα απο καλοριφερ ειναι safe τα μηχανηματα?

Καταλαβαίνω πως ο Harman Kardon http://www.harmankardon.com/product_detail.aspx?cat=REC&sType=C&prod=AVR+255/230
ειναι απ τους πολυ καλους value for money ενισχυτες i.e ο AVR 255. Τον συστηνετε κ για μουσική?

2. Μεταχειρισμενο equipment: Με δεδομενο οτι ολα μετρανε ώρες λειτουργιας
κ δεν μπορω να ειμαι βεβαιη για το ολο condition θα κανω drop αυτό το option.

3.Ηχεια: Σκεφτομαι να δω κ τα Roister http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121313&proionID=3366 ως κατι ποιοτικο αλλα κ κατα πολυ φθηνοτερο απ τα b&w cm7. K με 180W ισχυ/ 93 db ευαισθησια δεν ειναι μια χαρα?

4. Πηγη: Εχω δει αυτο http://www.e-show.gr/product_info.php?cpath=24&products_id=362. Ειναι εξισου καλο κ για μουσικη λόγω της οπτικης ινας/ components.

Ενναλακτικά για τα blue ray μηπως να το ξανασκεφτώ?
Το upscaling ενος καλου dvd player εν σχεση με το blue ray... αλλα με την μουσικη τι γίνεται γιατι δεν λεει να παρω κ cd player k blue ray για ταινιες!

Οποια αντιπρόταση κ σχόλια are more than welcome :smile:

Αφού μίλησες για Roister ρίξε μιά ματιά στα melody 9 που υπάρχουν στα Media Market (ο μόνος δρόμος διότι δεν υπάρχουν αλλού ή τουλάχιστον δεν τα βρήκα εγώ πουθενά αλλού και προφανώς είναι αποκλειστική κατασκευή για κάποια καταστήματα) αφού έρχονται στα 449 με 2 μπάσα, 2 μεσαία και 1 tweeter. Μου άρεσαν εμφανισιακά (μαυρη λάκα) αν και λίγο μεγάλα ενώ ο υπεύθυνος μου είπε ότι υπάρχει δυνατότητα ακρόασης με δικό μου cd σε καλούτσικο χώρο (αλλά με πολυκάναλο ενισχυτή απ' ότι είδα) στο κατάστημα Αργυρούπολης (λέω να πάω εντός των ημερών).
Μακάρι να υπήρχαν σε εξειδικευμένο κατάστημα αλλά δεν.

Μετα απο εύλογο χρονικό διάστημα επανέρχομαι μπας κ ξεμπερδεψω το κουβάρι αφου ακόμα δεν εχω ξακαθαρισει μερικα ουκ ολίγα πραγματακια:

1. AV ενισχυτης: Μηπως ειναι κριμα να παρω δικάναλο εφοσον εχω full hd tv κ λογω τεχνολογιας?
Δηλαδη το σκεπτικο εχει να στησω for starters ενα δικάναλο συστημα αλλα με 5 η 7 καναλια ενισχυτη just in case...

Χωρια οτι αν βρω τα παραπανησια euro για να φτιαξω μετα ΤΗΧ εχω θεμα χωρου. Ποσο μακρυα απο καλοριφερ ειναι safe τα μηχανηματα?

Καταλαβαίνω πως ο Harman Kardon http://www.harmankardon.com/product_detail.aspx?cat=REC&sType=C&prod=AVR+255/230
ειναι απ τους πολυ καλους value for money ενισχυτες i.e ο AVR 255. Τον συστηνετε κ για μουσική?

2. Μεταχειρισμενο equipment: Με δεδομενο οτι ολα μετρανε ώρες λειτουργιας
κ δεν μπορω να ειμαι βεβαιη για το ολο condition θα κανω drop αυτό το option.

3.Ηχεια: Σκεφτομαι να δω κ τα Roister http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121313&proionID=3366 ως κατι ποιοτικο αλλα κ κατα πολυ φθηνοτερο απ τα b&w cm7. K με 180W ισχυ/ 93 db ευαισθησια δεν ειναι μια χαρα?

4. Πηγη: Εχω δει αυτο http://www.e-show.gr/product_info.php?cpath=24&products_id=362. Ειναι εξισου καλο κ για μουσικη λόγω της οπτικης ινας/ components.

Ενναλακτικά για τα blue ray μηπως να το ξανασκεφτώ?
Το upscaling ενος καλου dvd player εν σχεση με το blue ray... αλλα με την μουσικη τι γίνεται γιατι δεν λεει να παρω κ cd player k blue ray για ταινιες!

Οποια αντιπρόταση κ σχόλια are more than welcome :smile:

Δικαναλο ενισχυτη παιρνεις στην περιπτωση που δεν εχεις απαιτησεις να ΑΚΟΥΣ ποιοτικη ΜΟΥΣΙΚΗ οπως (dts -96,24 , dts ma , lpcm 5-7 καναλιων κλπ ) σε ταινιες - μουσικη - παιχνιδια , οποτε σε καλυπτει γενικοτερα η μετριας ποιοτητα μουσικη οπως ειναι το δικαναλο stereo και τα mp3 - cd audio κλπ , ειμαι της γνωμης να παρεις πολυκαναλο αφου καλυπτει ολες τις χρησεις

Απο ηχεια θα σου προτεινα αυτα που εχω http://www.klipsch.com/products/details/rf-35.aspx λιγο ακριβα αν και πλεον η τιμη τους εχει πεσει σημαντικα αφου βγαινουν καινουργια μοντελα

blu ray παρε αλλα περιμενε να πεσουν οι τιμες πρωτα καπου στα 150 με 200 ευρω , σαν τεχνολογια δεν συγκρινεται σε εικονα και ηχο με τα αρχαια πλεον dvd players

Last edited:
Φίλε trisalon θα έλεγα οτι δεν τα λες καλά τα πράγματα στην φίλη μας το κριάρι.Τα στέρεο μηχανάκια είναι κατά κανόνα καλύτερα απο τα πολυκάναλα , εκτός μερικών εξαιρέσεων.Μην το γενικέυεις το θέμα ετσι άγαρμπα.
Η μουσική δεν γνωρίζει μέτρια ποιότητα mp3 , το cd audio είναι άλλο θέμα μην το συγκρίνεις με τα mp3 και τις διάφορες άλλες αηδίες.
Ποιός σου είπε οτι το dts 96-24 είναι πάντα καλύτερο απο το απλό στέρεο ενος καλογραμένου cd?
Καλό είναι να μην γενικεύουμε απόψεις και συμπάθειες.
Αγαπητό Κριάρι πήγαινε δες και κυρίως άκουσε αν μπορείς μηχανάκια και κυρίως ΗΧΕΙΑ , και πάρε αυτά που αρέσουν στα αυτιά σου.
Τώρα οσον αφορά στους ενισχυτές αυτό είναι ενα άλλο μεγάλο θέμα .
Πάρε πολυκάναλο αν πρόκειται να ασχοληθείς , αν , με blue ray -home cinema.
Αν οχι και σε ενδιαφέρει μόνο η μουσική πάρε ενα δικάναλο να κάνεις την δουλειά σου .Αν όμως σκέφτεσαι για home cinema τότε πάρε ενα blue ray player.
Sorry μόλις είδα το post σου πιο πάνω.
Αυτά που είπα πριν ισχύουν , πάρε blue ray και αν σου αρέσει πάρε και τον harman ,σκέψου τι ηχεία θα του βάλεις να παίξει.
Αυτά που εχεις βάλει στο ποστ δεν τα είδα αλλά σαν ευαισθησία 93db είναι μάλλον μια χαρα .Αν τα ακούς καλά στα αυτιά σου πάρτα.
Για τα υπόλοιπα εδω είμαστε.

Απάντηση: Re: home cinema vs hi-fi

Δικαναλο ενισχυτη παιρνεις στην περιπτωση που δεν εχεις απαιτησεις να ΑΚΟΥΣ ποιοτικη ΜΟΥΣΙΚΗ οπως (dts -96,24 , dts ma , lpcm 5-7 καναλιων κλπ ) σε ταινιες - μουσικη - παιχνιδια , οποτε σε καλυπτει γενικοτερα η μετριας ποιοτητα μουσικη οπως ειναι το δικαναλο stereo και τα mp3 - cd audio κλπ , ειμαι της γνωμης να παρεις πολυκαναλο αφου καλυπτει ολες τις χρησεις

Απο ηχεια θα σου προτεινα αυτα που εχω http://www.klipsch.com/products/details/rf-35.aspx λιγο ακριβα αν και πλεον η τιμη τους εχει πεσει σημαντικα αφου βγαινουν καινουργια μοντελα

blu ray παρε αλλα περιμενε να πεσουν οι τιμες πρωτα καπου στα 150 με 200 ευρω , σαν τεχνολογια δεν συγκρινεται σε εικονα και ηχο με τα αρχαια πλεον dvd players

:bang:

Να το πω ευγενικά...νομίζω ότι είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος.