home cinema vs hi-fi

Α κ μια μικρή διευκρίνηση! Το κριάρι ειναι μεν αρσενικό ... πρόβατο αλλά to junior member που γράφει ειναι γένος θυληκού.

Τa b&w θα ήταν η κορυφαία επιλογή μου στα ηχεια γιατί ακουώ rock k jazz αλλά θα ήμουν ... εκτος πραγματικότητας στο οικονομικό αν αποφάσιζα να τα πάρω.

K πάλι σας ευχαριστώ πολύ για το input.

Checking & Reverting

Για ενισχυτή Α/V θα πρότεινα αυτόν...
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=761
Για μπροστα ηχεία αυτά...
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=857
Κεντρικό αυτό...
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=858
Πίσω ηχεία αυτά....
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=855
Υπογούφερ αυτό...
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=208

Ολα μαζί είναι γύρω στα 1500 ευρώ,και αξιοπρεπής λύση..

kef looks ...inviting
απλά μου χουν πει οτι αυτα τα ηχεια βγάζουν κάπως σκληρό ήχο κ δεν ακούω κ heavy metal!
Βεβαια θα πρέπει να τα ακούσω πρώτα, χωρις προκαταλήψεις!
Naftilus fanatic πες μου για naftilus technology by b&w αν γινεται τιποτα...

Επειδή μας έχεις μπερδέψει λίγο, τελικά το σύστημα το θέλεις μόνο για μουσική ή και για ταινίες. Στο σαλόνι τί υπάρχει ήδη (τηλεόραση, βιντεοπροβολέας κτλ.) το οποίο θα κληθεί να συνοδεύσει;

Κ μουσικη κ ταινιες.
tv/tft lcd 37PFL 9732D/10
δεν εχω βαλει επανω τιποτε αλλο so far κ αξιολογώ τις πολυτιμες απόψεις σας πριν βγω στην αγορά...:captain:

Απάντηση: Re: home cinema vs hi-fi

kef looks ...inviting
απλά μου χουν πει οτι αυτα τα ηχεια βγάζουν κάπως σκληρό ήχο κ δεν ακούω κ heavy metal!

Για Nautilous Technology.....θα ανέβάσεις το budget σου...logic!!!!!!!-bye-

kef looks ...inviting

Δες αυτο το σετακι. Οπως μου εχουν πει ειναι φτιαγμενα απο την ομαδα που εφτιαξε τους ναυτιλους. Αν μπορεις ακουσε τα.

Αυτά τα tiny-winy podspeakers εχουν τέλειο design αλλα αναρωτιέμαι από ισχυ πως πάνε? Αναρωτιέμαι ποσα watt βγαζουν...
Η σχολή που λέει οτι τα ηχεία πρεπει να εχουν καποιο Χ μεγεθος για την "διαδρομη" τι λεει?
Μηπως ειναι μονο για ταινιες κ N/A για μουσικη? Wireless?!
Too good to be true!
Ευχαριστώ πάντως θα ψαξω στην αγορα κ ενδεχομένως κ σ´αυτο το μαγαζι στην Αθηνα για να τα ακουσω...
Κ αυτό για τα "Radius 45 της Monitor Audio"?

tKS

Λοιπόν αν ακολουθήσεις την λογική αρκετών εδώ μέσα θα πρέπει να δώσεις 10.000 για καλώδια για να ακούσεις σωστή μουσική... Το ότι οι περισσότεροι απ αυτούς ακούν τα ηχεία τους για να ακούν τον ήχο που βγάζουν και ΟΧΙ για την μουσική που παίζουν είναι ένα άλλο (και λυπηρό, για μένα) θέμα...

Με τα 1500 που διαθέτεις μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ αξιόλογο σύνολο (2 speakers, πηγή και AVR) και αργότερα αν θέλεις και έχεις και λεφτά πάρε κ ένα sub, ένα κεντρικό και 2 surround και θα έχεις ολοκληρωμένο σύστημα και για τις ταινίες...

Εγώ σε αυτό το budget θα έδινα 800 ευρώ για ηχεία, 200 για πηγή και 600 για AVR (συνολο 1600) [για Denon - Onkyo κοίτα technikdirekt.de]

Μάλλον δε δόθηκε αρκετή προσοχή στο παραπάνω ποστ. Ο καθένας μπορεί να απαιτεί όση "ποιότητα" θέλει αλλά δεν υπάρχει κανένα όριο ούτε προς τα πάνω αλλά και ούτε προς τα κάτω.

Κάθε ηχοσύστημα μπορεί να σου δώσει την ευχαρίστηση που ζητάς (τηρουμένων των αναλογιών). Το όριο των 1500 Ευρώ είναι αρκετό για Πηγή - Ενισχυτή - Ηχεία.

Μπορείς με 600 Ευρώ να βρείς αξιοπρεπή ηχεία δαπέδου ή βάσης ακόμη και με τεχνολογία Nautilus (B&W 685). Ενδεικτικά, χωρίς να τα προτείνω, αναφέρω B&W 685, Dali Concept 6, Roister Status 4.2, Klipsch Synergy F1, Klipsch RB-61, Wharfedale Diamond 9,5.

Αν θες να πάς οπωσδήποτε σε Home-Cinema και πάρεις AV ραδιοενισχυτή τότε αυτός περιλαμβάνει και τα DAC για το player. Οπότε μπορείς να πάς και σε player ακόμη και των 100Ευρώ τα οποία δίνουν και αξιπρεπή εικόνα για την τηλεόραση 37" που έχεις.

Όλα αυτά μπορείς να τα περιορίσεις στα 1200-1300 Ευρώ.

Τα υπόλοιπα είτε τα ξοδεύεις για ότι άλλο θές να συμπληρώσεις ή τα κρατάς για μελλοντικές προσθήκες. Αν σου αρέσει το "άθλημα" σίγουρα θα κάνεις.

Καλό ξεμπέρδεμα.

Ευχαριστώ για την πληροφορία κ θα τσεκαρω τα ηχεία που αναφέρεις.

"Αν θες να πάς οπωσδήποτε σε Home-Cinema και πάρεις AV ραδιοενισχυτή τότε αυτός περιλαμβάνει και τα DAC για το player"

DAC τι ειναι ???

Πρεπει να πεσει διαβασμα ...

Yamaha YST-SW515 280 ευρο
Dali Concept 1 190 ευρο
Dali Concept 6 459 ευρο
Dali Center 169 ευρο
Μarantz SR-4003 490 ευρο

Συνολο 1588 ευρο,και αμα το ψαξεις αρκετα θα βρεις καλυτερη τιμη!
Ενα μικρο παραδειγμα για το τι μπορεις να παρεις στα 1500 ευρο που ειπες οτι μπορεις να διαθεσεις.
Σε περιπτωση που δεν θες να διεθεσεις αμεσα τοσα λεφτα καλυτερα να παρεις τον ενισχυτη και τα ηχεια που σου αρεσουν και να το στησεις σιγα-σιγα.
Τα ετοιμα πακετα ειναι ολα για τα μπαζα....σου συνηστω να μην πεταξεις τα λεφτα σου σε αυτα.

με απλά λογια τα dac ειναι "υπευθυνα" για να την αποψηφιοποιηση του, του ψηφιακού σήματος. δηλαδή από ηλεκτρισμος να γίνει ήχος.
μην πτοήσαι με τις απαντήσεις κάποιων, οι περισσότεροι σου δίνουν πολύ καλές συμβουλες, αρκεί να ακούσεις με τα αυτία σου τις λύσεις που σου δίνουν. γύρνα σε ορισμένα μαγαζιά με ένα cd αναφοράς δικό σου, για να έχεις να συγκρίνεις. σε αυτά τα χρήματα μπορείς να θεσεις τις βάσεις για αξιόλογο ήχο και ποιοτικό.συμφωνώ και με τον προλαλήσαντα για τις λύσεις πακέτου.

Πολύ καλές οι ιδέες...
Για sampling λεω να παω ενα cd με το "Clubbed to Death" απ' το soundtrack του Matrix για να δω τα μπασα. Τι αλλο πρεπει να προσέξει κανεις κατα την ακουστική δοκιμή? Any tips? :grandpa:

Οποια άλλη προταση σε equipment ειναι ευπροσδεκτη ...ταμάλα!:a0210:

Το κακό με τα μπάσα είναι ότι εξαρτώνται πάρα πολύ και από το χώρο και το στήσιμο και πολλά. Εγώ πχ άλλαξα θέση στο σαμπ και από εκεί που μπουμάριζε όλο το δωμάτιο τώρα είναι πολύ χαλαρό (να δω πότε θα το ρυθμίσω σωστά). Επειδή βλέπω δεν έχεις και τρελές απαιτήσεις δεν ξέρω μήπως θα ήταν καλύτερα σε αυτά τα χρήματα να πάρεις ένα δικάναλο σύστημα (ηχεία, στερεοφωνικό ενισχυτή και πηγή). Και πολύ καλύτερη μουσική θα ακούς σε σχέση με πολυκάναλο και κάπως γίνεται η δουλειά σαν home cinema. Και αν αργότερα μαζέψεις κάποια παραπάνω χρήματα βάζεις τον στερεοφωνικό να παίζει τα 2 μπροστά ηχεία (ούτως ώστε να έχεις μουσικά την ίδια απόδοση που είχες) και χρησιμοποιείς και έναν πολυκάναλο να παίζει κεντρικό και πίσω.

Για τα μπασα το σαλόνι εχει μεγαλη τζαμαρία οποτε θα παίζει πολύ ...τριξιμο!
Το βασικο είναι οτι επειδη στηνω σαλόνι σε καινούργιο σπίτι κ εχω πάρει μόνο την tv, να παρω ενα έπιπλο τωρα που εχουν επέκταση ...εκπτωσεων για να βαλω πανω την tv ...for starters.
Κανονικά κ με το σαλόνι μου παει κατι σαν http://www.silvestridis.gr/products.php?cat=1&area=4&page=2&page=3&page=4&id=142 αλλα:

1. Ωντας φιρμας το καταστημα θα με γδαρουν
2. Χρειαζεται κ β' ραφι για ενισχυτη γιατι διπλα διπλα με την πηγη δεν νομιζω να βγαινει στο πλατος???

Σε άλλη περιπτωση 30 cm φτανουν σε υψος ραφιου για τον ενισχυτη?
Εχω δει καποια επιπλα hi-fi σε Media Markt κ electroworld σε πολυ καλες τιμες αλλα ...δεν βρισκω με ρόδες οπως το χρειαζομαι.

Apologies for being a bit :offtopic: ...

Tks!

Εχω δει καποια επιπλα hi-fi σε Media Markt κ electroworld σε πολυ καλες τιμες αλλα ...δεν βρισκω με ρόδες οπως το χρειαζομαι.

Apologies for being a bit :offtopic: ...

Tks![/quote]
Ροδες στο IKEA με το κιλο...-bye-:offtopic:

Last edited: