Home Theater με Optoma DH1008

eltohollo

New member
1 May 2015
6
Χαιρετώ τους φίλους του μαγικού φανού.
Λάτρεις του κινηματογράφου ήθελα εδώ και χρόνια να προχωρήσω στην αγορά ενός προτζέκτορα (γιατί οι ταινίες έχουν φτιαχτή για να προβάλλοντα στην μεγάλη οθόνη)
αλλά δυστυχώς ο χώρος στο σαλόνι μου ήταν πολύ μικρός και βολευόμουν με μια τηλεόραση 46 ιντσών
Μέχρι προσφάτως που άλλαξα σπίτι και από τα πρώτα πράγματα που είχα σκοπό να κάνω ήταν η αγορά ενός προτζέκτορα

Έτσι λοιπόν αγόρασα τον Optoma DH1008
(Αντίθεση: 20000:1 - Φωτεινότητα: 2800 Ansi Lumens)
Δυστυχώς όμως δεν είχα ενημερωθεί καθόλου απλά κοίταξα το ότι είναι High Definition και αυτό με ενδιέφερε περισσότερο
Τον εγκατέστησα και οι ποιότητα τις εικόνας μου φάνηκε πάρα πολύ καλή, μόνο που όταν η εικόνα είναι φωτεινή, φωτίζετε και όλο το σαλόνι
Τι μπορώ να κάνω;
Διάβασα σε προηγούμενα θέματα ότι είναι η αντανάκλαση στους λευκούς τοίχους
Αν βάψω το σαλόνι μου σκούρο γκρι θα αλλάξει αυτό;
Υπάρχει ιδική μπογιά που μπορώ να την βρω στην Ελλάδα;
Μήπως είναι θέμα προτζέκτορα;
Έχω την δυνατότητα να τον επιστρέψω και να πάρω κάποιον άλλον
Έχετε να μου προτείνετε κάποιον άλλον στα 500 με 600 ευρώ;

Πάμε στο πανί τώρα
Δεν έχω αγοράσει ακόμη
Η απόσταση του φακού από τον τοίχο είναι 3,86
Χωρίς ζουμ βγάζει πλάτος 2,40
με μεσαίο ζουμ βγάζει 2,55 πλάτος και μου φάνηκε πολύ ωραίο σαν να είμαι σε κινηματογράφο
σκαφτόμουνα να αγοράσω της Elite Screens το M120UWH2
σε δυο ελληνικά site που κοίταξα λένε ότι ι διαστάσεις προβολής είναι 2,55
και ότι όλο η οθόνη είναι 2,65
Μου φάνηκε περίεργο γιατί ξέρω ότι στις 120 ίντσες το πλάτος είναι 2,65
έτσι κοίταξα στο amazon και στο επίσημο site της Elite και έχουν ότι η περιοχή προβολής για το συγκεκριμένο πανί είναι έτσι όπως το υποψιαζόμουν 2,65
Αν πάω τον προτζέκτορα μου στο φουλ (έχω διαβάσει ότι δεν συστήνετε) μου βγάζει 2,60
σε περίπτωση που το πλάτος τις M120UWH2 είναι το 2,65
τι θα μου προτείνετε;
να πάω σε κάποια μικρότερη οθόνη ή δεν θα φαίνεται άσχημα και με αυτή εδώ αν έχω τον προτεκτορα στα 2.55 που θέλω
Επίσης το gain της είναι 1,1 μήπως να κοιτάξω για οθόνη με μικρότερο;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο γύρο στα 300 ευρώ;

Συγγνώμη αν σας κούρασα
Έπρεπε να είχαν εγγραφή στο φόρουμ και να είχα ενημερωθεί για όλα αυτά πριν προχωρήσω στην αγορά
Ελπίζω να με βοηθήσετε να λύσω τις απορίες μου έστω και τώρα
Ευχαριστώ

Φιλε μου καλησπερα νομιζω οτιο προβολεας που αγορασες ειναι για data και οχι για home cinema εαν μπορεις να τον επιστρεψεις πηγαινε το πισω και παρε εναν απο αυτους http://www.optomaeurope.com/herange.aspx
κατα προτιμηση τον hd26 ή τον hd 141x
εαν μπορεις να ανεβεις λιγο στα λεφτα και εχει το καταστημα παρε ενα benq w1070 + εδω θα βρεις εναν υπολογιστη για να δεις με βαση την αποσταση τι πανι θα παρεις .

Ευχαριστώ για την απάντηση,
Τώρα το κοίταξα στο site της optoma και όντως ο προτζέκτορας είναι business
(Δυστυχώς δεν το ανέφεραν από εκεί που τον αγόρασα. Καλά το είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά…)
Κοίταξα για την απόσταση, στα μοντέλα της opotma που μου πρότεινες παραμένει το ίδιο με τον Optoma DH1008
Ενώ στον BenQ W1070+ την απόσταση που θέλω (2,55) την δίνει και χωρίς ζουμ (άρα έχει ένα αβαντάζ σε αυτό)
Απλά θα ήθελα να ρωτήσω γιατί να προτιμήσω τον BenQ W1070+ από αυτούς της optoma;
Αφού η φωτεινότητα και η αντίθεση είναι μικρότερη ενώ το επίπεδο θορύβου είναι μεγαλύτερο
Συγγνώμη εάν σας φαίνονται χαζά όλα αυτά που ρωτάω απλά τώρα άρχισα να ασχολούμαι και προσπαθώ να καταλάβω κάποια πράγματα
Κάθε βοήθεια δεχτεί
Ευχαριστώ!!

Αν θες να μη φωτίζεται όλο το δωμάτιο τότε θες μηχανάκι με μικρότερη φωτεινότητα και φυσικό είναι να είναι και μικρότερη η αντίθεση αφού αλλάζει ο διαιρέτης. Οπως και να χει όμως μη πολυστέκεσαι στα νούμερα που δηλώνουν οι εταιρίες γιατί με σωστό καλιμπράρισμα αυτά αλλάζουν. Και οι optoma και οι Benq αυτής της κατηγορίας τιμής είναι τίμια μηχανάκια γι αυτό που προσφέρουν, αν έχεις τη δυνατότητα να τους δεις και να τους συγκρίνεις θα ήταν ό,τι καλύτερο αλλά και πάλι με την επιφύλαξη των ρυθμίσεων που έχει κάνει ο εκάστοτε πωλητής. Αν μπορείς να κάνεις αυτό που αναφέρεις στο πρώτο ποστ, δηλαδή να βάψεις τους τοίχους σου σκούρους γκρι ή καλύτερα μαύρους εννοείται ότι θα πάρεις καλύτερο κοντράστ εικόνας αλλά θα σου συνιστούσα να μην ανοίξεις πάνω από 120 ίντζες αν θες και 3d και να μη φωτίζει όλος ο χώρος. Υπάρχει η δυνατότητα να βάζεις τοίχο στη διάσταση που εσύ θες ή ο χώρος επιβάλλει την παρουσία πανιού;

Αν μπορείς να κάνεις αυτό που αναφέρεις στο πρώτο ποστ, δηλαδή να βάψεις τους τοίχους σου σκούρους γκρι ή καλύτερα μαύρους εννοείται ότι θα πάρεις καλύτερο κοντράστ εικόνας

Από αυτά που διάβασα και στα rewiews που μου έστειλες καταλήγω μάλλον σε χαμηλής φωτεινότητας οπότε ίσως να μην χρειαστεί να τους βάψω (βλέποντας και κάνοντας)
Το μαύρο πάντως μου φαίνετε ασυνήθιστο χρώμα για σαλόνι
Ξέρεις εάν υπάρχουν ιδικά χρώματα που χρησιμοποιούντα για τοίχους home theater
ή να πω στον μπογιατζή που θα μου βάψει να μου αγοράσει αυτός ένα οποιοδήποτε σκούρο γκρι;

θα σου συνιστούσα να μην ανοίξεις πάνω από 120 ίντζες αν θες και 3d και να μη φωτίζει όλος ο χώρος.

Όχι δεν πρόκριτε να πάω θα είμαι λίγο πιο κάτω από τις 120, στα 255 εκατοστά το πλάτος (δεν ξέρω πόσες ίντσες είναι) μου φάνηκε τέλειο
Η οθόνη όμως που θέλω να πάρω είναι στις 120 ίντσες και το πλάτος σε αυτές τις διαστάσεις είναι 265 θα φαίνετε άσχημα αν δεν χρησιμοποιώ όλη την οθόνη;
Δεν με ενδιαφέρει το 3D δεν πολύ βλέπω καινούργιες παραγωγές η μόνο ταινία που θα με ενδιέφερε να ξαναδώ και έχει γυριστή και σε 3D είναι Dial M for Murder του μετρ

Υπάρχει η δυνατότητα να βάζεις τοίχο στη διάσταση που εσύ θες ή ο χώρος επιβάλλει την παρουσία πανιού;

Συγγνώμη δεν το κατάλαβα αυτό
Ο χώρος μου φαντάσου είναι ένα άδειο σαλόνι 4,17 χ 3,86 μόνο με home cinema 5.1 και δυο καναπέδες στον απέναντι τοίχο όπου θα μπει το πανί.

Εννοούσα να βάψεις, μου ξέφυγε το ψ, αν αντί για να βάλεις πανί, βάψεις τον τοίχο στο κάδρο που εσύ θες όπως έχω κάνει εγώ (φαίνεται στη φωτό της υπογραφής μου) κι αρκετοί εδώ στο φόρουμ, όσο για το σαλόνι έχεις δίκιο το ξέχασα μαύρο δεν πάει με τίποτα, όσο πιο γκρι αντέχει το μάτι σου για σαλόνι τόσο καλύτερα. Πάρε δειγματολόγιο από ένα χρωματοπωλείο ώστε να διαλέξεις εσύ, μη το αφήσεις στην κρίση του ελαιοχρωματιστή. Κακά τα ψέμματα απ τη στιγμή που δεν έχεις dedicated χώρο (όπως εγώ κι οι περισσότεροι εδώ μέσα) κάποιοι συμβιβασμοί θα γίνονται όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας.

Σοβαρά είναι βαμμένος ο τείχος;
Νόμιζα ότι ήταν σταθερή οθόνη
Ποια οι διαφορά να βάψω τον τοίχο από το να πάρω οθόνη;

Σοβαρά είναι βαμμένος ο τείχος;
Νόμιζα ότι ήταν σταθερή οθόνη
Ποια οι διαφορά να βάψω τον τοίχο από το να πάρω οθόνη;

Ναι βαμμένος είναι, η διαφορά είναι ότι με το βάψιμο αποφασίζω εγώ κάθε φορά στη διάρκεια ζωής της λάμπας τη φωτεινότητα που θέλω αφού μπορώ να τη βάψω σχετικά σκούρα γκρι σε καινούρια λάμπα κι όταν αρχίσει να πέφτει να ανοίξω 2 τόνους, επίσης την επιπεδότητα που θα πάρεις απ το βάψιμο δεν θα τη δεις ούτε σε πανί αξίας 10000 ευρώ για ευνόητους λόγους, επίσης "ανοίγεις" τις ίντζες που εσύ θες ανάλογα το χώρο, για παράδειγμα εγώ που δεν έχω δικό μου σπίτι επιλέγω το μέγεθος του κάδρου ανάλογα το χώρο και την απόσταση θέασης και τέλος είναι μακράν πιο οικονομική επιλογή.

Ευχαριστώ για την απάντηση,
Τώρα το κοίταξα στο site της optoma και όντως ο προτζέκτορας είναι business
(Δυστυχώς δεν το ανέφεραν από εκεί που τον αγόρασα. Καλά το είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά…)
Κοίταξα για την απόσταση, στα μοντέλα της opotma που μου πρότεινες παραμένει το ίδιο με τον Optoma DH1008
Ενώ στον BenQ W1070+ την απόσταση που θέλω (2,55) την δίνει και χωρίς ζουμ (άρα έχει ένα αβαντάζ σε αυτό)
Απλά θα ήθελα να ρωτήσω γιατί να προτιμήσω τον BenQ W1070+ από αυτούς της optoma;
Αφού η φωτεινότητα και η αντίθεση είναι μικρότερη ενώ το επίπεδο θορύβου είναι μεγαλύτερο
Συγγνώμη εάν σας φαίνονται χαζά όλα αυτά που ρωτάω απλά τώρα άρχισα να ασχολούμαι και προσπαθώ να καταλάβω κάποια πράγματα
Κάθε βοήθεια δεχτεί
Ευχαριστώ!!

Οι Benq πλεονεκτουν εχουν περισσοτερες δυνατοτητες ρυθμισης κατα το καλιμπραρισμα και καλυτερη out off the box εικονα .
Θα προτιμησεις να αγορασεις μια σκουρα οθονη με αρνητικο gain στο 0.8 ψαξε στο αγγλικο ebay για platinum 174 και θα δεις δεν θα χρειαστει να βαψεις τιποτα .
Μαυρο σε σαλονι με αντανακλασεις δεν θα παρεις απο κανεναν προβολεα θα εχεις ομως καλο ansi contrast με τον 1070+
Ο 1070 + ειναι κατα την αποψη μου ο καλυτερος προβολεας που μπορεις να αγορασεις μετα τους panasonic 6000 (1600 ευρω ) και epson tw 9200 (2000 + ευρω )

Ναι βαμμένος είναι, η διαφορά είναι ότι με το βάψιμο αποφασίζω εγώ κάθε φορά στη διάρκεια ζωής της λάμπας τη φωτεινότητα που θέλω αφού μπορώ να τη βάψω σχετικά σκούρα γκρι σε καινούρια λάμπα κι όταν αρχίσει να πέφτει να ανοίξω 2 τόνους, επίσης την επιπεδότητα που θα πάρεις απ το βάψιμο δεν θα τη δεις ούτε σε πανί αξίας 10000 ευρώ για ευνόητους λόγους, επίσης "ανοίγεις" τις ίντζες που εσύ θες ανάλογα το χώρο, για παράδειγμα εγώ που δεν έχω δικό μου σπίτι επιλέγω το μέγεθος του κάδρου ανάλογα το χώρο και την απόσταση θέασης και τέλος είναι μακράν πιο οικονομική επιλογή.

Μετά από περίπου πόσες ώρες χρήσεις πέφτει η φωτεινότητα της λάμπας;
Λογικά για αυτή την δουλειά θα χεριάζετε ιδικές μπογιές που μπορώ να τις βρω;
Επίσης μου φαίνετε μεγάλο λούκι για να το κάνω μόνος μου, αναλαμβάνουν οι ελαιοχρωματιστές τέτοιες δουλειές;
Πόσο gain θα είναι σε αυτό το χρώμα η οθόνη;
Σε περίπτωση που χρειαστεί να βάψω και τους τοίχους θα ξεχωρίζει η οθόνη; (μιας και θα είναι όλο σκούρο γκρι)
Ένα άλλο πλεονέκτημα που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι έτσι θα μπορώ να αλλάζω την οθόνη σύμφωνα με το ratio της ταινίας!!

Οι Benq πλεονεκτουν εχουν περισσοτερες δυνατοτητες ρυθμισης κατα το καλιμπραρισμα και καλυτερη out off the box εικονα .
Θα προτιμησεις να αγορασεις μια σκουρα οθονη με αρνητικο gain στο 0.8 ψαξε στο αγγλικο ebay για platinum 174 και θα δεις δεν θα χρειαστει να βαψεις τιποτα .
Μαυρο σε σαλονι με αντανακλασεις δεν θα παρεις απο κανεναν προβολεα θα εχεις ομως καλο ansi contrast με τον 1070+
Ο 1070 + ειναι κατα την αποψη μου ο καλυτερος προβολεας που μπορεις να αγορασεις μετα τους panasonic 6000 (1600 ευρω ) και epson tw 9200 (2000 + ευρω )

Έψαξα και στο αγγλικό και στο αμερικάνικο ebay αλλά και στο google και δεν βρήκα κάτι με αυτό το όνομα
Μήπως μπορείς να μου στείλεις κάποιο link;
Εφόσον όμως ο BenQ W1070+ είναι χαμηλής φωτεινότητας δεν πρέπει να κοιτάξω για πανί πάνω από 1 gain (πάλι μπερδεύτηκα)
Στο επόμενο home theater που ελπίζω να έχω dedicated χώρο (όπως λέει και ο φίλος KROMPOTIS) θα διαθέσω τέτοια ποσά.
Παιδιά ευχαριστώ γα τις απαντήσεις με βοηθάτε να καταλάβω απαραίτητα πράγματα.

Μετά από περίπου πόσες ώρες χρήσεις πέφτει η φωτεινότητα της λάμπας;
Λογικά για αυτή την δουλειά θα χεριάζετε ιδικές μπογιές που μπορώ να τις βρω;
Επίσης μου φαίνετε μεγάλο λούκι για να το κάνω μόνος μου, αναλαμβάνουν οι ελαιοχρωματιστές τέτοιες δουλειές;
Πόσο gain θα είναι σε αυτό το χρώμα η οθόνη;
Σε περίπτωση που χρειαστεί να βάψω και τους τοίχους θα ξεχωρίζει η οθόνη; (μιας και θα είναι όλο σκούρο γκρι)
Ένα άλλο πλεονέκτημα που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι έτσι θα μπορώ να αλλάζω την οθόνη σύμφωνα με το ratio της ταινίας!!

Έψαξα και στο αγγλικό και στο αμερικάνικο ebay αλλά και στο google και δεν βρήκα κάτι με αυτό το όνομα
Μήπως μπορείς να μου στείλεις κάποιο link;
Εφόσον όμως ο BenQ W1070+ είναι χαμηλής φωτεινότητας δεν πρέπει να κοιτάξω για πανί πάνω από 1 gain (πάλι μπερδεύτηκα)
Στο επόμενο home theater που ελπίζω να έχω dedicated χώρο (όπως λέει και ο φίλος KROMPOTIS) θα διαθέσω τέτοια ποσά.
Παιδιά ευχαριστώ γα τις απαντήσεις με βοηθάτε να καταλάβω απαραίτητα πράγματα.

Η φωτεινότητα της λάμπας πέφτει σταδιακά και τόσο αργά που δεν το καταλαβαίνεις παρά μόνο όταν θα θέλει αλλαγή κι ίσως λίγο νωρίτερα. Για παράδειγμα αν λέει ο κατασκευαστής για 6000 ώρες, υπολόγιζε περίπου στις 4000 να έχει πέσει αρκετά και να θέλει αντικατάσταση.
Μπογιά ειδική δεν θέλει, τουλάχιστον εγώ και πολλοί άλλοι απλά με πλαστικό ματ εσωτερικών χώρων έχουμε κάνει τη δουλιά μας. Τη διαδικασία για να μην πιάνουμε χώρο θα στην εξηγήσω με π.μ. Το gain δε θυμάμαι, νομίζω 0.9 αλλά αυτό θα στο πει κάποιος άλλος που έχει περισσότερη εμπειρία στις μετρήσεις. Στο θέμα ratio της ταινίας δυστυχώς δεν μπορείς να αλλάζεις, τι θα κάνεις δηλαδή κάθε μέρα θα βάφεις και θα ξεβάφεις; Δε γίνονται αυτά, το κάδρο που θα ανοίξεις θα είναι μεν 16:9 σε αναλογία οθόνης 1:78:1, απλά στις κλασσικές ταινίες με κάδρο 2:35:1 θα έχεις τις γνωστές μπάρες πάνω και κάτω. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν ταινίες που στη διάρκεια αλλάζουν κάδρο οπότε είσαι υποχρεωμένος να φτιάξεις κάδρο όπως ένα πανί κι απλά θα έχεις μαύρες μπάρες.

Χαχα
Όχι μωρέ δεν εννοούσα κάθε μέρα απλά πχ μπορώ να το έχω 4:3 για κάνα τρίμηνο-τετράμηνο και να βλέπω ταινίες πριν το 50 και να το αλλάξω μετά βλέποντας μεταγενέστερες..

Χαχα
Όχι μωρέ δεν εννοούσα κάθε μέρα απλά πχ μπορώ να το έχω 4:3 για κάνα τρίμηνο-τετράμηνο και να βλέπω ταινίες πριν το 50 και να το αλλάξω μετά βλέποντας μεταγενέστερες..

Αμα έχεις όρεξη να κάνεις τέτοια πράγματα, πάσο! Δεν αξίζει όμως τον κόπο, με την ίδια λογική που θα βλέπεις με μπάρες πάνω κάτω, έτσι θα βλέπεις και σε 4:3, μη μπαίνεις τσάμπα σε διαδικασία βάψε - ξαναβάψε.