Hong Kong λαμπατοι

Kostas P.

AVClub Enthusiast
19 June 2006
825
Αθήνα
Υπαρχει εμπειρια με λαμπατους κινεζικους; Πωλουνται με το κιλο στο ebay και σκεφτομαι την αγορα ενος για δευτερο συστημα. Ειμαι αναμεσα σε δυο, ενα ολιγοβατο και εναν πιο δυνατο.
http://www.hi-end.on9mart.com/cart/Yaqin_MS-6V6.html
http://www.hi-end.on9mart.com/cart/Music Angel - XDSE KT88_sv.html

Με ενδιαφερουν ακουστικες εμπειριες αλλα και ποιοτητα κατασκευης σε περιπτωση που εχετε "ανοιξει" καποιον! Αυτη τη στιγμη παθητικα ηχεια δεν εχω, θα αγορασθουν μαλλον μεταχειρισμενα απο ebay και θα ειναι απο 90db ευαισθησιας και πανω. Θελω να μεινω σε Push Pull σχεδιαση για πιο πολλα δυναμικα αλλα και να μη μπλεξω με ακριβες λαμπες (2Α3, 300Β κτλ).

*Τα links ειναι ενδεικτικα, υπαρχουν παντου στο ebay σε διαφορες τιμες.

Attachments

• Music Angel XD800S.jpg
    Music Angel XD800S.jpg
    44.6 KB · Views: 115
Ποιοι, οι ΨΑΘΙΝ;

Περίμενε να δουν το θέμα ο Μανωλάκος κι ο Μορφέας και θα σου πουν (νομίζω έβαλε κι ο Τυροβολάς ένα χεράκι).
Οι εντυπώσεις είναι οι καλύτερες. Αν θυμάμαι καλά, ο αδερφός του Τζίμη έχει έναν τέτοιο ενισχυτή τώρα.

jimazz μπορείς να μας πεις αναλυτικότερα εντυπώσεις; Ψήνομαι κι εγω για λάμπα τον τελευταίο καιρό και το ψάχνω λίγο.

στιβαρή - βαριά κατασκευή

πολύ καλές μεσαίες, καλή στερεοφωνική εικόνα - θα ήθελα ίσως περισσότερη λεπτομέρεια ...

βέβαια μάλλον πρέπει να στρώσουνε και οι λάμπες καθώς άλλαξα όλες τις προενισχύτριες που έφτασαν σπασμένες με electroharmonix ... και σκέφτομαι να αλλάξω σύντομα και τις 6V6 μάλον με tungsol ....

για το εσωτερικό δεν μπορώ να πω κάτι, δεν το έχω ανοίξει, εάν ενδιαφέρει να τον ανοίξω και να ανεβάσω φωτογραφίες

και βέβαια μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για περίπου 250 ευρώ ..... μόνο ..

τον δικό μου τον πήρα από εδώ
http://cgi.ebay.co.uk/YAQIN-MS-6V6-...Z3280QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

Last edited:
Έχω εμπειρία και μάλιστα με εξαιρετικές εντυπώσεις. Πήρα έναν με el34 στον αδερφό μου και πρέπει να ομολογήσω πως παίζει απίστευτα καλά.
Μεγάλη αξιοπιστία σε σκληρή χρήση και μάλιστα δεν του έχω βάλει και σοβαρές λάμπες επάνω.
300 ευρώ με τα μεταφορικά.
Μάλιστα τον μέτρησε ο Μορφέας στον πάγκο και τον βρήκε σε υψηλά επίπεδα.

Ο Ψαθιν με την 300B είναι και αυτός μεγάλη ευκαιρία. Με εύκολα ηχεία θα σας αποζημιώσει άμεσα.
Δεν πρόκειται να γράψω με ποιούς συγκρίθηκε και έπαιξε επάξια γιατί θα έχουμε νέο γύρο ξύλου.

Με 700-800 ευρώ τον φέρνετε άνετα.

Ο φίλος μου ο Αλεξόπουλος παίζει με κινέζικο με el 84 (τον ίδιο με του Έκτωρα) και μαζί με τα usher 520 έχει σχεδόν τσάμπα ,ήχο που θα ζήλευαν ακριβότερα σετ.

Γενικότερα θα έλεγα να επενδύσετε άφοβα. Ο μαγικός κόσμος της λάμπας είναι πλέον τρελά προσιτός.

Τώρα βέβαια αν βρείτε και κανένα λαμπάτο Sansui νεκρόφιλο, ακόμη καλύτερα.

Έχω εμπειρία και μάλιστα με εξαιρετικές εντυπώσεις. Πήρα έναν με el34 στον αδερφό μου και πρέπει να ομολογήσω πως παίζει απίστευτα καλά.
Μεγάλη αξιοπιστία σε σκληρή χρήση και μάλιστα δεν του έχω βάλει και σοβαρές λάμπες επάνω.

αυτόν με el34
http://cgi.ebay.com/YAQIN-EL34-x2-T...lifier-bk_W0QQcmdZViewItemQQitemZ120175269142
σε κόκκινο είχε πάρει ο αδερφός μου, πολύ καλός , έτσι υπέκυψα κι εγώ στον πειρασμό ......

και δεν το μετάνιωσα καθόλου ......

στιβαρή - βαριά κατασκευή

πολύ καλές μεσαίες, καλή στερεοφωνική εικόνα - θα ήθελα ίσως περισσότερη λεπτομέρεια ...

βέβαια μάλλον πρέπει να στρώσουνε και οι λάμπες καθώς άλλαξα όλες τις προενισχύτριες που έφτασαν σπασμένες με electroharmonix ... και σκέφτομαι να αλλάξω σύντομα και τις 6V6 μάλον με tungsol ....

για το εσωτερικό δεν μπορώ να πω κάτι, δεν το έχω ανοίξει, εάν ενδιαφέρει να τον ανοίξω και να ανεβάσω φωτογραφίες

και βέβαια μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για περίπου 250 ευρώ ..... μόνο ..

τον δικό μου τον πήρα από εδώ
http://cgi.ebay.co.uk/YAQIN-MS-6V6-...Z3280QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

Μάλιστα :) Φαντάζομαι οτι μετά ξεκινά το παιχνίδι με τις λάμπες... :flipout:
Πώς παει με λιγότερο ευαίσθητα ηχεία; Δηλ. στα 86-87dB.

Βέβαια αισθητικώς τον βρίσκω ολίγον ...αμφιλεγόμενο, για να το θέσω ευγενικά. Δεν λέω, θέμα γούστου είναι, πάντως σίγουρα δεν τον βρίσκω του δικού μου γούστου.

Η έξοδος ακουστικών του, τι λέει?

δυστυχώς τα ακουστικά που έχω δεν προσφέρονται για κριτική ..

Πώς παει με λιγότερο ευαίσθητα ηχεία; Δηλ. στα 86-87dB.

τον έχω δοκιμάσει με τα Artemis V2 (92db) και με ιδιοκατασκευές fostex , οπότε δεν ξέω για λιγότερο ευαίσθητα ηχεία ...

όποιος επιθυμεί να τον ακούσει , ευχαρίστως να κανονίσουμε

Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ cheap και σε βαζουν σε πειρασμο...

Εγω τωρα γλυκοκοιταζω αυτον... Yaqin MS 300B remote control Tube Amplifier
becb_3.JPG

Δηλαδη για τους μη μυημενους στη λαμπα (οπως εγω), με ολα αυτα που γραφονται, μαλλον θα πρεπει να δωσουμε οτι μηχανακια εχουμε και να το
γυρισουμε στα ανωτερω κινεζικα εργαλεια. Και αυτο οχι μονο λογω πολυ καλης αποδοσης αλλα και φυσικα λογω χαμηλου κοστους.....:worshippy:

Ειλικρινα το σκεφτομαι μετα απο τις τιμες που ειδα πιο πανω απο τα παιδια.

Βέβαια αισθητικώς τον βρίσκω ολίγον ...αμφιλεγόμενο, για να το θέσω ευγενικά. Δεν λέω, θέμα γούστου είναι, πάντως σίγουρα δεν τον βρίσκω του δικού μου γούστου.

βγάλεις το καπάκι που καλύπτει τις λυχνίες, φαίνονται πιο ομορφοι ;)

Δηλαδη για τους μη μυημενους στη λαμπα (οπως εγω), με ολα αυτα που γραφονται, μαλλον θα πρεπει να δωσουμε οτι μηχανακια εχουμε και να το
γυρισουμε στα ανωτερω κινεζικα εργαλεια. Και αυτο οχι μονο λογω πολυ καλης αποδοσης αλλα και φυσικα λογω χαμηλου κοστους.....:worshippy:

Ειλικρινα το σκεφτομαι μετα απο τις τιμες που ειδα πιο πανω απο τα παιδια.

ισχύει ότι και σε άλλα φθηνά μηχανήματα, το δοκιμάζεις και κρίνεις

μην ξεχνάς βέβαια οτι τον 300Β τον είχε σε ένα τεστ στον ήχο με τιμή εάν θυμάμαι καλά περί τα 1.800 ευρώ ...!!!!