Hong Kong λαμπατοι

Σόρυ για τα καφαλάία.Η αλήθεια είναι οτι μέρα με την ημέρα αρχίζει να ζωγραφίζει.Αλλά έχει ακομη δρόμο.Είχα κατά νου ότι θα έπρεπε να σκατζάρω τις λυχνίες και το όστος τσιμπάει λίγο.
Η ιστορία της απόκτησης του ενισχυτή είναι λίγο περίεργη.
Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες τελείωσα την εξεταστική στη σχολή, τα πήγα αρκετά καλα και μου έκανα ένα δώρο.
Η σελίδα είναι http://cgi.ebay.com/YAQIN-MC-10L-St...5|66:2|65:12|39:1|240:1318|301:1|293:1|294:50
Το κοστος της αγοράς έχει ώε κάτωθι:
189$ το μηχανάκι
139$ τα μεταφορικά
59$ η συσκευασία.(εταιρία μεταφορικών) DHL
Μου στέλνει e-mail ο κινέζος και μου γράφει ότι το υλικό είναι υπέρβαρο για να έρθει μέσα σε 8 εβδομάδες και ότι έπρεπε να του στείλω ακόμη 100$ για να το στείλει με το αεροπλάνο.(δεν το καταλαβαίνω επειδή ήταν βάρύ δεν το δεχόταν το καράβι παρα μόνο το αεροπλάνό;;;;
Δεν είχα άλλη επιλογή του στέλνω επιπλέον 100$.
Μου δίνει λενα λινκ από όπου μπρορούσα να εντοπίσω το δέμα.
Μετά από 4 ημέρες βλέπω ότι το δέμα έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος.Άψογα σκέφτομαι.Αμ δε....Επικοινωνω με την dhl και με ενημερώνουν ότι το δεμα είναι στο τελωνείο και χρίζει εκτελωνισμού.Την πατησαμε σκεφτομαι....
Η αμοιβή μόνο του εκτελωνιστή ήταν 98 ευρώ, απο δασμούς και τέλη ότι μας πεί ο εκτελωνιστής.
Σημείωση οι δασμοι υπολογιζονται όχι μονο με την αξία του δέματος αλλά και με τα μεταφορικά και δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% του ολικού κόστους.
Για κακή μου τύχη με ενημερώνουν ότι ο το συνοδευτικό τιμολόγιο που έστειλε ήταν μόνο 45$ και δεν υπήρχε περίπτωση να το δεχτούν οι τελωνιακοι.
Το έπόμενο πρωί ήμουν στο αεροδρόμιο.Η ιστορία από εδω και πέρα είναι κωμικοτραγική, δεν θέλω να τα θυμάμαι.Ευτυχως δεν ανοιξαν το δέμα και με τον εκτελωνιστή συμφωνήσαμε να μπει το ποσό των 200 ευρώ.μετά απο πολύ χαρτούρα τεσσάρων ωρών περίου και αφου ελάφρυναν το πορτοφόλι μου κατά περίπου 130 ευρώ ξεκίνησα το δρόμο της επιστροφής.Κάτι που ξέχασα να αναφέρω ήταν ότι το βάρος του δέματος έγραφε ότι ήταν 29 κιλά, (και από εκεί κλέβουν σκέφτομαι, αφου ο ενισχυτής που είχα παραγγείλει ήταν 23 κιλά.)δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Όταν έφτασα σπίτι και άνοιξα το δέμα με έκπληξη αντίκρυσα τον MS-300B αντί του MC-10L.Που ακριβώς έγινε το λάθος δεν το κατάλαβα.Αυτο που λένε μερικοί ότι υπάρχει θεός...
Δεν θα με πείραζε καθόλου να είχα και τον MC-10L πραγματικά!!!Δεν θέλω να περάσω μόνο τα ίδια.
Σύνολο ολικό είναι περίπου 520 ευρώ.Αν ειχα παραγγείλει το MS-300B το κόστος σύμφωνα με ένα πρόχειρο υπολογισμό θα είναι πάνω 1000 ευρω.Είναι σίγορο!!!!!
Για την ποιότητα των υλικών της κατασκευής:
Εξωτερικά προσεγμένη και βαριά κατασκευή.
Εσωτερικά τώρα.Οι λυχνίες η αληθεια είναι οτί χρίζουν αντικατάστασης,δεν το συζητώ.Πίστεύω ότι ο ενισχυτής είναι χειροποίητος.Άνοιξα το τηλεκοντρόλ και οι κολλήσεις στην πλακέτα δεν ήταν και ότι καλύτερο.Και στην πλακέτα του ενισχυτή τα ίδια. Διόρθωσα δύο ψυχρές κολλήσεις και αυτο που θέλω τώρα είναι να καταργήσω την πλακέτα για να μην υπάρχουν καθόλου χωρητικά.Είναι μία διαδικασία που θέλει χρόνο και´ίσως στις εορτές να ασχοληθώ.Πιστεύω να διορθωθεί ο ήχος. Για σε όλους.Ευχαρηστώ που μα δεχτήκατε και με καλωσορίσατε στην παρέα σας.
-bye-

Έχω τα ηχεία klipsch-rf-82 kai διαβάζοντας το post αποφάσισα για λαμπατο κινέζικο είμαι σε δίλημμα μετάξι του ψαθιν MC 10L και του music angel xdse el 34 η τιμή τους είναι περίπου ίδια . εκείνο που με προβληματίζει στον Μ.Αngel είναι ότι το 2χ50 watt einai sta 8 ΩΜ η στα 4 ¨ωμ δεν το ξεκαθαρίζει. Κάθε υπόδειξη δέκτη. ευχαριστω :AFADF0: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200328696658&ssPageName=A

Απάντηση: Re: Hong Kong λαμπατοι

Έχω τα ηχεία klipsch-rf-82 kai διαβάζοντας το post αποφάσισα για λαμπατο κινέζικο είμαι σε δίλημμα μετάξι του ψαθιν MC 10L και του music angel xdse el 34 η τιμή τους είναι περίπου ίδια . εκείνο που με προβληματίζει στον Μ.Αngel είναι ότι το 2χ50 watt einai sta 8 ΩΜ η στα 4 ¨ωμ δεν το ξεκαθαρίζει. Κάθε υπόδειξη δέκτη. ευχαριστω :AFADF0: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200328696658&ssPageName=A

Τι σε προβληματίζει; Σε όσα Ωhms και να είναι, τα RF-82 είναι ευαίσθητα και θα παίξουν ούτως ή άλλως.

Πάντως γενικώς στους λαμπάτους λόγω μετασχηματιστών εξόδου τα watts είναι τα ίδια είτε στα 4 είτε στα 8Ωhms

Re: Απάντηση: Re: Hong Kong λαμπατοι

Σε ευχαριστώ για την απάντηση το ερώτημα μου παραμένει ποιος από τους δυο είναι καλύτερος για τα ηχεία μου .όλες οι γνώμες δεκτές .
Τι σε προβληματίζει; Σε όσα Ωhms και να είναι, τα RF-82 είναι ευαίσθητα και θα παίξουν ούτως ή άλλως.

Πάντως γενικώς στους λαμπάτους λόγω μετασχηματιστών εξόδου τα watts είναι τα ίδια είτε στα 4 είτε στα 8Ωhms

Ο πιο ευκολος τροπος να φερεις ατι απο Κινα χωρις τελωνειο ειναι καποιος απο τους παρα πολλου ελληνες που ταξιδευουν προς Κινα για επαγγελματικους λογους. Βρισκεις εναν τετοιον, του δινεις ενα προσπεκτους και του λες να στον φερει στις αποσκευες του (Αυτος θα δωσει 10 σε εναν πιτσιρικα στην Κινα για να παει να τον βρει και να του τον φερει). Στην σπανια περιπτωση που τον πιασουν στο αεροδρομιο κανει κανονικα εκτελωνισμο με πολυ χαμηλοτερα εξοδα απο οτι αν τον φερεις ταχυδρομικως.

Πολλή δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να μεταφέρει 20-25 kg αν μιλάμε για ενισχυτές. Θα βρεθεί υπέρβαρος από αεροπορική εταιρία .
Ο πιο ευκολος τροπος να φερεις ατι απο Κινα χωρις τελωνειο ειναι καποιος απο τους παρα πολλου ελληνες που ταξιδευουν προς Κινα για επαγγελματικους λογους. Βρισκεις εναν τετοιον, του δινεις ενα προσπεκτους και του λες να στον φερει στις αποσκευες του (Αυτος θα δωσει 10 σε εναν πιτσιρικα στην Κινα για να παει να τον βρει και να του τον φερει). Στην σπανια περιπτωση που τον πιασουν στο αεροδρομιο κανει κανονικα εκτελωνισμο με πολυ χαμηλοτερα εξοδα απο οτι αν τον φερεις ταχυδρομικως.

Θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω με την σειρά μου...

Ενδιαφέρομαι εδώ και καιρό για έναν κινέζο λαμπάτο αλλά δεν ήμουν τόσο σίγουρος...

βλέπω εδώ ότι τουλάχιστον στρωμένοι, ή με αλλαγές λαμπών γίνονται από καλοί έως πολύ καλοί.

Είδα έναν Yaqin (εσείς τους λέτε Ψαθιν εδώ, επειδή οι κινέζοι έκαναν μάλλον λάθος στην ονομασία της εταιρίας σε ελληνική γραμματοσειρά...:stupido3:), συγκεκριμένα τον YAQIN MS-34D, με EL34B x 4 , 6J1 x 4, στα 42w sta 8ohm.

1. Έχει κανείς εμπειρία με αυτόν τον συγκεκριμένο ενισχυτή?
2. Τα λινκ που έχετε δώσει πιο πάνω δεν λειτουργούν και ένα κατάστημα που λέτε δεν υπάρχει πια, γνωρίζετε κάποιο σαιτ από Αγγλία για να γλιτώσω το τελωνείο, το οποίο όπως πολύ σωστά περιγράψατε είναι πρόβλημα με τις εταιρίες courier και την έχω πατήσει άσχημα στο παρελθόν με πράγματα από Αμερική...

μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει άκρη ο μόνος που στέλνει αυτόν τον ενισχυτή Ελλάδα είναι ο tubewave: http://stores.ebay.co.uk/tubewave

http://cgi.ebay.co.uk/YAQIN-MS-34D-..._HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item4aa50a82a2

έχετε τίποτε υπόψη σας?

Χωρις να εχω ψωνισει ποτε απο 'κει, ξερω οτι υπαρχει και το παρακατω μαγαζι που -αν θες- στα φερνει στην πορτα σου εκτελωνισμενα...??? αλλα με υψηλοτερες τιμες απ' οτι θα τα 'παιρνες μεσω ebay απο Κινα (αλλα βεβαια οι αγορες απο ebay εχουν τον κινδυνο να πας μεσω τελωνειου και να πληρωσεις...) http://www.china-highend-hifi.com/prod0213.htm

Αν καποιος φιλος εχει εμπειρια απο το συγκεκριμενο μαγαζι ας πει περισσοτερα...

Απάντηση: Re: Hong Kong λαμπατοι

Χωρις να εχω ψωνισει ποτε απο 'κει, ξερω οτι υπαρχει και το παρακατω μαγαζι που -αν θες- στα φερνει στην πορτα σου εκτελωνισμενα...??? αλλα με υψηλοτερες τιμες απ' οτι θα τα 'παιρνες μεσω ebay απο Κινα (αλλα βεβαια οι αγορες απο ebay εχουν τον κινδυνο να πας μεσω τελωνειου και να πληρωσεις...) http://www.china-highend-hifi.com/prod0213.htm

Αν καποιος φιλος εχει εμπειρια απο το συγκεκριμενο μαγαζι ας πει περισσοτερα...

Νομιζω οτι αυτο γινοταν παλιοτερα απο αυτο το σαιτ οταν διατηρουσε αποθηκες στην Γερμανια.Τωρα κι αυτο στελνει απο Κινα.Αλωστε οι τιμες ειναι χαμηλες.Αν θυμαμαι καλα ενας YAQIN MC 100B τοτε ειχε τιμη περι τα 800 ευρω ενω τωρα μονο 385.

Χτες ακούσαμε τον Music Angel με τις 845 στου Σταύρου(audiomonitor) με τα Wharfedale Diamond 9.5...δηλαδη 88dB στα 6Ω. Σίγουρα όχι ο,τι καλύτερο για τα 2x20W σε ταξη Α του Angel. Kι όμως, στάθμες είχαμε, χαμηλές είχαμε(τουλάχιστο όσες έχουν τα Wharfedale), μας έλειπαν τα μικροδυναμικά...Αυτό βελτιώθηκε λιγο μετα απο 2 ώρες περίπου χωρίς μεγάλη διαφορά. Βεβαια ο συγκεκριμένος Angel ειναι πειραγμένος, αλλά είχε από κατασκευής ενα τροφοδοτικό ανα κανάλι. Αρα, για όσους έχουν φαγούρα με τα κολλητήρια, ενας κινέζικος λαμπάτος δεν ειναι ασχημη περίπτωση εφόσον βελτιωθεί.

Οπα, μου πάτησες τον κάλο. Έχω τον ίδιο, και έκανα την μοντίφα του Dietmar στο site του λαμπιζάτορα, και μου αρέ πάρρρα πολύ σε τζαζ, ροκ και κλασική.
Αλλά όπερα ? κλαψ. Εσείς ακούσατε ?
Ο δικός μου παίζει με Zingali B3.