'Hotel Radion'

Μπραβο Πάνο, πολύ ωραίες οι φωτογραφιες σου!

Τωρα το μερος κανει για κανα βιντεο κλιπ ή καμια επιδειξη μοδας, οι καλλιτεχνες ψαχνουν τετοια σημεια, ισως γιατι ξυπνουν κατι απο παρομοια συναισθηματα σαν και αυτα που αναφερατε παραπισω...

Εχουμε και μεις ξενια στην Αρτα σε τρομερο σημειο μεσα στο καστρο της πολης, με ιδια δυστυχως τυχη...

Δημήτρη έχω πάει πριν (πολλά χρόνια) στη "ζούλα" στο Ξενία της Άρτας, άλλο κλάμα εκεί... ...μόνο σε μια "μη χώρα" σαν την Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, τα ξεφτιλίζουμε για να ξεπουληθούν φτηνά σε "δικούς μας"! Μόνο που πολλές φορές κι οι "δικοί μας" μας αφήνουν στα κρύα του λουτρού...

Πολυ όμορφες φώτο. Well done!
Μου έβγαλαν το συναίσθημα που είχα καιρό να νιώσω από τις εξορμήσεις στο σανατόριο της Πάρνηθας.

PS Μετρημένες οι HDR δίχως υπερβολή! thumbs up!

Re: Απάντηση: 'Hotel Radion'

Πολυ όμορφες φώτο. Well done!
Μου έβγαλαν το συναίσθημα που είχα καιρό να νιώσω από τις εξορμήσεις στο σανατόριο της Πάρνηθας.

PS Μετρημένες οι HDR δίχως υπερβολή! thumbs up!

Ευχαριστώ για τα σχόλια.

Στις HDR ήμουν αρκετά προσεκτικός με τα χρώματα. Δεν ήθελα να τα τονίσω πολύ. Έπαιξα με τα κανάλια στα ACR και ανέβαζα λίγο το κορεσμό σε κάποια χρώματα όπως το πορτοκαλί και το κίτρινο κάποιες φορές. Ο λόγος που το έκανα είναι ότι σε κάποια σημεία που όλα ήταν γκρίζα υπήρχε κάτι πορτοκαλί ή κίτρινο ή κόκκινο και σε κάποιες φωτογραφίες μπλε από την παλιά εποχή του ξενοδοχείου. Τα τόνιζα ελαφρώς ώστε να ξεχωρίζουν λίγο από το γκρι και να δίνουν την αίσθηση ότι κάποτε, πριν την εγκατάλειψη υπήρχε ζωή και χρώμα με έντονες αναμνήσεις. Μπορεί και να είναι λάθος το σκεπτικό μου αλλά με αυτόν τον τρόπο νιώθω να βγαίνουν ψήγματα του παρελθόντος μέσα από την σκόνη και την ερημιά.

Το σανατόριο της Πάρνηθας είναι πιθανός επόμενος τόπος για φωτογράφηση. Επίσης σήμερα επισκέφθηκα τυχαία και μετά από εξερεύνηση ένα παλιό εγκατελελημένο στρατόπεδο της Πολ. Αερ. στον Ημερο τόπο του Ασπρόπυργου. Κι εκεί έχει πολύ θέμα για φωτογράφιση.

Μεγάλη απογοήτευση στις φωτογραφίες είναι οι επιδόσεις του φακού μου που τώρα πια με την D7200 είναι πολύ λίγος ειδικά σε ευκρίνεια και λεπτομέρεια που χειροτερεύει περισσότερο στα άκρα των φωτογραφιών. Όλες οι φωτογραφίες δέχθηκαν διορθώσεις στο ACR με το προφίλ του φακού για παραμορφώσεις και επιπλέον για χρωματικές εκτροπές, μωβ περιγράμματα σε σημεία με μετάβαση από Highlights σε Shadows και διορθώσεις σε γεωμετρικές παραμορφώσεις λόγο γωνίας λήψης κάποιες φορές. Πάντως ο Nikkor είναι λόγος για την D7200. Πρέπει να πάω αλλού.

Δημήτρη έχω πάει πριν (πολλά χρόνια) στη "ζούλα" στο Ξενία της Άρτας, άλλο κλάμα εκεί... ...μόνο σε μια "μη χώρα" σαν την Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, τα ξεφτιλίζουμε για να ξεπουληθούν φτηνά σε "δικούς μας"! Μόνο που πολλές φορές κι οι "δικοί μας" μας αφήνουν στα κρύα του λουτρού...

Για το συγκεκριμένο πάντως ακουγονται και ακουγονταν διαφορα σεναρια για το μελλον του (και για τα υπολοιπα Ξενια φανταζομαι). Δυστυχως δε βλεπω να γινεται κάτι και επιπλεον μπλεκεται και η διευθυνση αρχαιοτητων επειδη βρισκεται μεσα σε κάστρο, οποτε κλαφτα Χαραλαμπε.

Πανο καλη ιδεα το σανατοριο, πηγαινε βραδυ να χ στεις πάνω σου... :flipout:

Για το συγκεκριμένο πάντως ακουγονται και ακουγονταν διαφορα σεναρια για το μελλον του (και για τα υπολοιπα Ξενια φανταζομαι). Δυστυχως δε βλεπω να γινεται κάτι και επιπλεον μπλεκεται και η διευθυνση αρχαιοτητων επειδη βρισκεται μεσα σε κάστρο, οποτε κλαφτα Χαραλαμπε.

Πανο καλη ιδεα το σανατοριο, πηγαινε βραδυ να χ στεις πάνω σου... :flipout:

Χαχαχα! Ακόμα προσπαθεί να με πείσει ο κουμπάρος μου! Με βλέπω να πηγαίνω δύσκολα. :flipout:

Μια και το πιάσαμε... ...Γύρω στο '93-94 πρέπει να μείνω για επαγγελματικούς λόγους στο "Ξενία Παλλάς" της Ακροναυπλίας. Εμβληματικό κτίσμα, σε τόπο "ιερό" με την αρχαϊκή έννοια, καβάλα στο δυναμάρι αγναντεύει όλη την περιοχή - μόνο το Παλαμήδι στέκει πιο ψηλά, ακοίμητος φρουρός των εκάστοτε κρατούντων. Αποτελούσε κι αυτό μέρος του προγράμματος των Ξενία που προανέφερα - αν θυμάμαι καλά το μελέτησαν οι Λάμπρου και Παπαγιάννης.

Προσέρχομαι λοιπόν, χαζεύω τους υπέροχους κοινόχρηστους χώρους και με πάνε στο δωμάτιο μου. "Δωμάτιο" είναι μια φτωχή λέξη για να περιγράψει την σχεδιαστική και κατασκευαστική ποιότητα ακόμα και στην τελευταία λεπτομέρεια. Εξαιρετικό μείγμα μοντέρνου κινήματος και Ελλαδικών στοιχείων - πέτρα, ξύλο, μπρούτζος, γυαλί - στην σωστή δόση και μορφή, ευρηματικός σχεδιασμός και μια βεράντα - συνέχεια του εσωτερικού χώρου που "σκάει" πάνω στην πόλη πρώτο πλάνο και φόντο τον κόλπο και το Μπούρτζι!

Μετά έκατσα στο κρεβάτι και... παραλίγο να σκοτωθώ! Το στρώμα ήταν τόσο "καθισμένο" που το βράδυ αναγκάστηκα να βάλω την βαλίτσα μου από κάτω για να μπορέσω κάπως να κοιμηθώ... Στην ίδια κατάσταση βρισκόταν οτιδήποτε ήταν επιδεκτικό φθοράς: τα κλινοσκεπάσματα καθαρά μεν αλλά τρύπια, η τηλεφωνική συσκευή 20ετίας (και βάλε), το ύφασμα της πολυθρόνας μάλλον "ορίτζιναλ" του '60-70 κ.λ.π. Παρομοίως στο εστιατόριο, τα πιάτα και τα ποτήρια ήταν υψηλής ποιότητας αλλά... παράταιρα και με τα χρυσά τους ξεφτισμένα, τα μαχαιροπήρουνα ομοίως, τα δε (λευκά) τραπεζομάντηλα τρύπια και ελαφρώς κιτρινισμένα από την μακροχρόνια χρήση. Κάποιες από τις (υπέροχες) καρέκλες τρίζαν επικίνδυνα, και γενικώς η κατάσταση έμοιαζε πολύ με... το καλύτερο ξενοδοχείο της Βάρνας όπου είχα μείνει πριν λίγο καιρό - αλλά εκεί βρε παιδιά είχαν μόλις βγει από 50 χρόνια "υπαρκτού" - τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς? (σκέφτηκα ο αδαής)...

Στην πορεία φυσικά γνωρίσαμε και τον επιχειρηματία που είχε την παραχώρηση εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου. Μετά τις τυπικές ευγένειες και τα ...προκαταρκτικά, όλοι μαζί - με μια φωνή - του βάλαμε (με καλό τρόπο) χέρι για την κατάσταση, "πώς αυτό", "γιατί εκείνο"... ...Και έλαβε χώρα ο ακόλουθος διάλογος - στο περίπου αλλά το ζουμί αυτό είναι:

- Κύριοι για να πάρω την εκμετάλλευση έβαλα μέσο και λάδωσα κόσμο (ο.κ. ως εδώ τα γνωστά και αναμενόμενα στην χώρα μας).
- Ναι αλλά αυτό δεν...
- Η σύμβαση παραχώρησης όμως έχει ετήσια ισχύ.
- ... (ανοιχτά στόματα+κρεμασμένα σαγόνια)
- Οπότε πως να επενδύσω, όταν του χρόνου μπορεί κάποιος με πιο χοντρό μέσο να το πάρει για πάρτη του?
- ...

Κάπως έτσι προσπαθούσε (?) να κάνει μπίζνες η χώρα τότε! Και τα αποτελέσματα τα ζούσαμε - και τα ζούμε ακόμα πιο έντονα τώρα...

Υ.Σ. Εδώ http://e-travelnews.blogspot.gr/2009/04/blog-post_6.htmlένα πρόσφατο άρθρο για τα 50+ "διαμάντια" του ελληνικού τουρισμού (και ταυτόχρονα από τα καλύτερα δείγματα Δημόσιας Αρχιτεκτονικής παγκοσμίως) και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα

Last edited:
Μια και το πιάσαμε... ...Γύρω στο '93-94 πρέπει να μείνω για επαγγελματικούς λόγους στο "Ξενία Παλλάς" της Ακροναυπλίας. Εμβληματικό κτίσμα, σε τόπο "ιερό" με την αρχαϊκή έννοια, καβάλα στο δυναμάρι αγναντεύει όλη την περιοχή - μόνο το Παλαμήδι στέκει πιο ψηλά, ακοίμητος φρουρός των εκάστοτε κρατούντων. Αποτελούσε κι αυτό μέρος του προγράμματος των Ξενία που προανέφερα - αν θυμάμαι καλά το μελέτησαν οι Λάμπρου και Παπαγιάννης.

Προσέρχομαι λοιπόν, χαζεύω τους υπέροχους κοινόχρηστους χώρους και με πάνε στο δωμάτιο μου. "Δωμάτιο" είναι μια φτωχή λέξη για να περιγράψει την σχεδιαστική και κατασκευαστική ποιότητα ακόμα και στην τελευταία λεπτομέρεια. Εξαιρετικό μείγμα μοντέρνου κινήματος και Ελλαδικών στοιχείων - πέτρα, ξύλο, μπρούτζος, γυαλί - στην σωστή δόση και μορφή, ευρηματικός σχεδιασμός και μια βεράντα - συνέχεια του εσωτερικού χώρου που "σκάει" πάνω στην πόλη πρώτο πλάνο και φόντο τον κόλπο και το Μπούρτζι!

Μετά έκατσα στο κρεβάτι και... παραλίγο να σκοτωθώ! Το στρώμα ήταν τόσο "καθισμένο" που το βράδυ αναγκάστηκα να βάλω την βαλίτσα μου από κάτω για να μπορέσω κάπως να κοιμηθώ... Στην ίδια κατάσταση βρισκόταν οτιδήποτε ήταν επιδεκτικό φθοράς: τα κλινοσκεπάσματα καθαρά μεν αλλά τρύπια, η τηλεφωνική συσκευή 20ετίας (και βάλε), το ύφασμα της πολυθρόνας μάλλον "ορίτζιναλ" του '60-70 κ.λ.π. Παρομοίως στο εστιατόριο, τα πιάτα και τα ποτήρια ήταν υψηλής ποιότητας αλλά... παράταιρα και με τα χρυσά τους ξεφτισμένα, τα μαχαιροπήρουνα ομοίως, τα δε (λευκά) τραπεζομάντηλα τρύπια και ελαφρώς κιτρινισμένα από την μακροχρόνια χρήση. Κάποιες από τις (υπέροχες) καρέκλες τρίζαν επικίνδυνα, και γενικώς η κατάσταση έμοιαζε πολύ με... το καλύτερο ξενοδοχείο της Βάρνας όπου είχα μείνει πριν λίγο καιρό - αλλά εκεί βρε παιδιά είχαν μόλις βγει από 50 χρόνια "υπαρκτού" - τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς? (σκέφτηκα ο αδαής)...

Στην πορεία φυσικά γνωρίσαμε και τον επιχειρηματία που είχε την παραχώρηση εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου. Μετά τις τυπικές ευγένειες και τα ...προκαταρκτικά, όλοι μαζί - με μια φωνή - του βάλαμε (με καλό τρόπο) χέρι για την κατάσταση, "πώς αυτό", "γιατί εκείνο"... ...Και έλαβε χώρα ο ακόλουθος διάλογος - στο περίπου αλλά το ζουμί αυτό είναι:

- Κύριοι για να πάρω την εκμετάλλευση έβαλα μέσο και λάδωσα κόσμο (ο.κ. ως εδώ τα γνωστά και αναμενόμενα στην χώρα μας).
- Ναι αλλά αυτό δεν...
- Η σύμβαση παραχώρησης όμως έχει ετήσια ισχύ.
- ... (ανοιχτά στόματα+κρεμασμένα σαγόνια)
- Οπότε πως να επενδύσω, όταν του χρόνου μπορεί κάποιος με πιο χοντρό μέσο να το πάρει για πάρτη του?
- ...

Κάπως έτσι προσπαθούσε (?) να κάνει μπίζνες η χώρα τότε! Και τα αποτελέσματα τα ζούσαμε - και τα ζούμε ακόμα πιο έντονα τώρα...

Υ.Σ. Εδώ http://e-travelnews.blogspot.gr/2009/04/blog-post_6.htmlένα πρόσφατο άρθρο για τα 50+ "διαμάντια" του ελληνικού τουρισμού (και ταυτόχρονα από τα καλύτερα δείγματα Δημόσιας Αρχιτεκτονικής παγκοσμίως) και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα

Τι να πει κανείς....

Αυτό λέγεται στρατηγική αρπαχτής. Αν υπήρχε λίγη αξιοκρατία και σεβασμός προς την κρατική περιουσία - ιστορία με λίγο στρατιγική επενδύσεων δεν θα ήμασταν εδώ. Εργάζομαι στον τουρισμό τα τελευταία 20 χρόνια και έχουν δει τα μάτια μου..... Μόνο τις ανύπαρκτες υποδομές να πιάσουμε σε δρόμους και φωτισμό σε τουριστικά μέρη, φτάνει...

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε, με πολύ ψωμί...
Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονταν και αντιμετωπίζονται όλα τα σημαντικά πράγματα σε αυτή τη χώρα, δεν έχει αντίπαλο....
Για τον τουρισμό;
Απο που να αρχίσει κανείς......

Πολυ καλες φωτογραφιες και ακομα καλυτερα τα σχόλια/πληροφοριες που τις συνοδευουν... πολλα συγχαρητηρια :2thumb22sup:

Δεν ειχε αδικο ο επιχειρηματιας του Ξενια Παλλας, για 1 χρονο (κακως), ολοι το ιδιο θα καναμε.

Θενξ Δημητρη για την ιστορικη σου αναδρομη. Πραγματικα δεν ηξερα καποια απο τα παλια Ξενια, λογω των νεων ονοματων με τα οποια λειτουργουν.

Πραγματικα κριμα ομως για τα περισσοτερα, που αν βρισκονται στα καλυτερα οικοπεδα οπως πολυ σωστα αναφερεται, ειναι στην γνωστη μοιρα...

Ενταξει ομως, ανοιξαν 2 καινουριες καφετεριες στην γειτονια μου, ολα καλα!

Με βαλατε στο τρυπακι και μολις διαβασα οτι και το σανατοριο της Παρνηθας λειτουργησε σαν Ξενια για ενα διαστημα! Αυτο δε το γνωριζα, ολοι οι δρομοι οδηγουν στο σανατοριο χαχα!

Πολυ καλες φωτογραφιες και ακομα καλυτερα τα σχόλια/πληροφοριες που τις συνοδευουν... πολλα συγχαρητηρια :2thumb22sup:

Ηλία σ'ευχαριστώ.

Βάζω ακόμα μία HDR που έφτιαξα σήμερα το πρωί από δύο φωτογραφίες. Αυτήν τη φορά δεν έκανα tone mapping αλλά exposure fusion, στο photomatix, και το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ.

Hotel Radion Room (HDR) by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Έχει πάει κανείς σας στο σανατόριο στην Πάρνηθα;

Τί λέει για φωτογράφιση; Έχω ανέβει πολλές φορές Πάρνηθα αλλά έχω περάσει μόνο απ' έξω από το κτίριο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Edit

Μόλις έριξα μια ματιά στο net και φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Αρκετές φορές εχω παει περισσότερο για κάτι βιντεροσκοπήσεις αλλά και για πρόχειρη φωτογράφηση, έχει πολύ θέμα. Ανάλογα την εποχή το σκηνικό φυσικά είναι πολύ διαφορετικό πχ ομίχλη + εγκατάλειψη, χιόνι κλπ

Πέρα από αυτό είναι και το πάρκο των ψυχών απέναντι και κοντά τα γνωστά καταφύγια όπως κ η τοποθεσία μόλα τώρα που ανοίγει κ ο καιρός (εάν υπάρχουν παιδιά) για εκδρομουλα και περπάτημα είναι ταμάμ.

Η επεξεργασία στην τελευταία μου αρέσει πολύ, δεν δείχνει αφύσικη!

edit: link Google maps για το σανατόριο έχει κανείς να βάλει εδώ?

Η επεξεργασία στην τελευταία μου αρέσει πολύ, δεν δείχνει αφύσικη!

edit: link Google maps για το σανατόριο έχει κανείς να βάλει εδώ?

Δείχνει πιο φυσική γιατί έχω κάνει διαφορετική επεξεργασία. Χρησιμοποίησα την επιλογή exposure fusion που στην ουσία έχει να κάνει με την μίξη των φωτογραφιών σε επίπεδο έκθεσης και φωτισμού αντί του tonemapping. Κι εμένα μου άρεσε πιο πολύ.

Και μενα μαρεσει πολυ. Βεβαια ειμαι και λατρης του hdr.

Θα καταφερουμε να παμε φωτογραφικη βολτα παρνηθα/σανατοριο; :p

Και μενα μαρεσει πολυ. Βεβαια ειμαι και λατρης του hdr.

Θα καταφερουμε να παμε φωτογραφικη βολτα παρνηθα/σανατοριο; :p

Άνετα!:bigcry:

Ωραία θα ήταν! Να πάρουμε και λιβάνι μαζί. :rip:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και ακόμα μία με την επιλογή 'Exposure Fusion'

Hotel Radion Another Room (HDR) by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr