How to be a cool greek student in England

μάλλον θα έλεγα ότι δηλώνει "Έλληνας με χιούμορ", εκμεταλλευόμενος το γνωστό αξίωμα. Το γραπτό του μια φορά φανερώνει Έλληνα ξινό. Θα τον συμβούλευα να αποφεύγει να καταπίνει το σάλιο του, λόγω κινδύνου δηλητηριάσεως. Προφανώς ακόμη ένας από τη συμπαθή ομάδα που δεν παραλείπει να αναμασήσει το καθημερινό της μάντρα "μπανανία" "τριτοκοσμική χώρα" "νεοέλληνες" κλπ.
Το αστείο είναι πως έχουν τη ψευδαίσθηση πως θέτουν εαυτόν εκτός.

Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα, πιστεύω ότι σε πολά από αυτά ο γραφών αναγνωρίζει τον εαυτό του. Πιστεύω δηλαδή ότι μάλλον αυτοσαρκαστικό είναι. Τίποτα δεν είναι υπεράνω κριτικής ούτε η πατρίδα, ούτε η θρησκεία, ούτε οτιδήποτε άλλο το οποίο είναι ιερό μόνο στα μάτια αυτών που το πιστεύουν. Το γιατί θέλει πολλές σελίδες για να το εξηγήσω. Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να διαβάσεις το "The god delusion" του R. Dawkins.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Aκριβως αυτη ειναι η Ελλαδα. μονος σου το λες. Τωρα γιατι θελεις να λες οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι δεν μπορω να καταλαβω.Εχουμε πολιτισμο να επιδειξουμε. Στα παντα, εχουμε να επιδειξουμε και κατι. Οταν εμεις λοξευαμε τα μαρμαρα, αυτοι ολοι στην ευρωπη προσπαθουσαν να βρουν τροπο να κοβυν τα ραδικια για να φανε.
Ας ξεκουραστουμε επιτελους.
Ας βγαζουν αυτοι λεφτα και μοιραιως (με την καλη εννοια) να ανπτυσονται, αλλα συγνωμη, δεν θελω ανεπτυγμενη ελλαδα σκοτωνοντας τον λαο του Ιρακ, του αφγανισταν και ολης της Αφρικης και μοιραζοντας λεφτα στην χωρα τους αφηνοντας τον κοσμο που ντους πηγαινει μπροστα σε αθλητικες διοργανωσεις να πεθαινει.
Εσυ να χαιρεσαι την Αγγλια σου, τα τσιρακια της και το εθνικο τους φαγητο -fish'n'chips.

Λυπάμαι ειλικρινά που δεν κατάλαβες τίποτα από ότι έγραψα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είμαστε η τελευταία χώρα και στην κατανόηση κειμένου

Aν στηλιτεύει κάτι ο Δημήτρης είναι η Νεοελληνική ψευτομαγκιά μέσα απο τα γραπτά του.
Προσωπικά δεν αλλάζω τήν χώρα μου γιατί εδώ είναι οι ρίζες μου.
Οντως η Αγγλία έχει υψηλά ποσοστά αλκοολισμού και κακοποιήσεως γυναικών,αλλά σιγά-σιγά η Ελλάδα τήν πλησιάζει.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω εάν ο μέσος Αγγλος είναι πιό καλλιεργημένος απο τον μέσο Ελληνα.Αλλως τε απο εκεί μάθαμε τον ´Κίτρινο Τύπο´και τον αντιγράψαμε.
Μιά χώρα σαν την Ελλάδα θά όφειλε να είναι σταυροδρόμι πολιτισμών ,αλλά δυστυχώς δεν είναι.Ελάχιστη είναι η παραγωγή πρωτότυπης σκέψης εδώ.Είτε μιμούμαστε ,αναμασώντας ,κοινότοπες ιδέες απ´έξω είτε παραμένουμε προσκολλημένοι σε στερεότυπα που δεν έχουν σχέση με την σημερινή κατάσταση στήν Ελλάδα.Και αυτό φαίνεται και στήν τέχνη,κυρίως στήν λογοτεχνία,στον κινηματογράφο καί στήν μουσική.
Η παιδεία παίζει σημαίνοντα ρόλο,αλλά έχει υποβαθμισθεί ,επίτηδες στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.Κινείται μεταξύ ´συντηρητικής´και ´διεθνιστικής´ανάγνωσης τής ιστορίας και τού πολιτισμού γενικότερα και δέν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για δημιουργήσουν τήν κατάλληλη μαγιά γιά κάτι σημερινό.
Πάντως εάν ρωτηθεί ο μέσος Αγγλος θά έχει περίπου τήν ίδια αντίληψη με τον μεσο Ελληνα.
Και αυτοί θά λένε ότι πρωτοι δημιούργησαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία,ότι οι παρεμβάσεις τους(ιμπεριαλιστικές για μιά περιφερειακή χώρα σαν την Ελλαδα)διέδωσαν την Δημοκρατία στον κόσμο κ.ο.κ.
Κάθε έθνος χρειάζεται το φαντασιακό στοιχείο για να διατηρεί την ταυτότητά του.
Δυστυχώς η Ελλάδα τού σήμερα ρέπει στην ημιμάθεια.Ομως αντίστοιχη κριση διέπει και τήν Ευρώπη.Οπότε δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις.
Ουτε η προγονολατρεία μάς βοηθά ,ούτε ο μιμητισμός πρός τούς άλλους.

Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα, πιστεύω ότι σε πολά από αυτά ο γραφών αναγνωρίζει τον εαυτό του. Πιστεύω δηλαδή ότι μάλλον αυτοσαρκαστικό είναι. Τίποτα δεν είναι υπεράνω κριτικής ούτε η πατρίδα, ούτε η θρησκεία, ούτε οτιδήποτε άλλο το οποίο είναι ιερό μόνο στα μάτια αυτών που το πιστεύουν. Το γιατί θέλει πολλές σελίδες για να το εξηγήσω. Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να διαβάσεις το "The god delusion" του R. Dawkins.

Δημήτρη ο Dawkins είναι εξαιρετικός επιστήμονας και το παλιότερό του βιβλίο το ´Εγωϊστικό Γονίδιο´ήταν υψηλού επιπέδου ,στηριγμένο ,ως θά όφειλε στον Δαρβινισμό.
Εχει πολλά δίκια γιατί το βλέπει απο την βιολογική σκοπιά το θέμα.
Το ζήτημα τών θρησκειών πάντως, δεν εξαντλείται βάσει βιολογικών εξηγήσεων που λογικά τίς απορρίπτουν.Εχει να κάνει με άλλες παραμέτρους τού ανθρώπινου είδους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: How to be a cool greek student in England

Παιδιά αυτό έχει γραφτεί πριν δέκα χρόνια. Και είναι αστείο. Κακόγουστο ή καλόγουστο αυτό είναι στην κρίση του καθενός.

Το που έχεις γεννηθεί να έχει να κάνει απολύτως τίποτα με το ποιός είσαι και τι διαδρομή έχεις ακολούθήσει στη ζωή σου. Δε χρειάζεται να γεννηθείς στην Οξφόρδη, ούτε να λέγεσαι earl για να μάθεις να σκέφτεσαι. Έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους από το Καστελόριζο μέχρι την Chiang Mai. Αντιθέτως έχω γνωρίσει πολλούς νεόπλουτους βλάχους στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Συνεχίζετε να πέφτετε στην παγίδα της καταγωγής αγαπητέ μου.

Λυπάμαι ειλικρινά που δεν κατάλαβες τίποτα από ότι έγραψα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είμαστε η τελευταία χώρα και στην κατανόηση κειμένου.

Aπαντάς μόνος σου , οπότε δεν χρειάζεται να πω τίποτα-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Έχεις κάνει ποτέ φοιτητής στην Αγγλία; Ήσουν μήπως ο καλύτερος στην τάξη σου; Και οι Άγγλοι ήταν όλοι ηλίθιοι; Για αυτό έφτιαξαντο Imperial, το Oxford, το Cambridge, το Edinburgh και το Umist.

Και ο Darwin, ο Maxwel, ο Hawkins και ο Watt, ήταν και αυτοί ηλίθιοι;

Δεν έχεις δει το poster στις Pub που λέει ότι "Ο άνθρωπος με τον μικρότερο εγγέφαλο είναι ο ρατσιστής;"

Πρόλαβες να πάρεις πτυχίο εκεί ή δεν πρόλαβες από τα πολλά γαμ....ια:flipout: :flipout:

Φιλε Δημητρη, σπουδαζα 4 χρονακια στο Birmingham Univ (αν σου λεει κατι αυτο). Αποφοιτησα με τον τιτλο (για την χρονια εκεινη) του καλυτερου european student)-αυτο αποδεδειγμενο. Οντως, απο τους 200 φοιτητες ας πουμε, δεν ημουν ο καλυτερος βαθμος-8ος.
Αλλα απο αυτα που διαβαζω οτι γραφεις, μαλλον για ανθελληνας μοιαζεις και οχι για καποιον που λεει την αληθεια με αντικειμενικοτητα.
Σκορπιζουν οι αγγλοι μες στο δρομο απ το πολυ ποτο (εστω τα σαββατα μονο-ασε το Λονδινο) ή οχι? . Θα ειχαν κανει τιποτα ολοι αυτοι οι μεγαλοι που λες αν δεν υπηρχαν πχ Αρχιμηδης?
Στο ξαναλεω, ωρα να ξεκουραστουμε και να κανουν και κατι ολοι οι αλλοι.
Πεσε την αληθεια, και μην τα ισοπεδωνεις ολα.
Ειμαστε γαματη χωρα, με αρκετα καλα αλλα και ασχημα-οπως αλλωστε ολες οι αλλες χωρες. Η διαφορα μας ειναι ομως οτι εμεις δεν σκοτωνουμε. Χωνεψε το αυτο. Οι αγγλοι ειναι φονιαδες (μαζι με τους αμερικανους των ΗΠΑ-που "κατεδαφιζουν" κτιρια για να εισβαλουν στο αφγανισταν).
Πως τους λες εσυ πολιτισμενους, δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω.

Re: Απάντηση: How to be a cool greek student in England

Aν στηλιτεύει κάτι ο Δημήτρης είναι η Νεοελληνική ψευτομαγκιά μέσα απο τα γραπτά του.
Προσωπικά δεν αλλάζω τήν χώρα μου γιατί εδώ είναι οι ρίζες μου.
Οντως η Αγγλία έχει υψηλά ποσοστά αλκοολισμού και κακοποιήσεως γυναικών,αλλά σιγά-σιγά η Ελλάδα τήν πλησιάζει.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω εάν ο μέσος Αγγλος είναι πιό καλλιεργημένος απο τον μέσο Ελληνα.Αλλως τε απο εκεί μάθαμε τον ´Κίτρινο Τύπο´και τον αντιγράψαμε.
Μιά χώρα σαν την Ελλάδα θά όφειλε να είναι σταυροδρόμι πολιτισμών ,αλλά δυστυχώς δεν είναι.Ελάχιστη είναι η παραγωγή πρωτότυπης σκέψης εδώ.Είτε μιμούμαστε ,αναμασώντας ,κοινότοπες ιδέες απ´έξω είτε παραμένουμε προσκολλημένοι σε στερεότυπα που δεν έχουν σχέση με την σημερινή κατάσταση στήν Ελλάδα.Και αυτό φαίνεται και στήν τέχνη,κυρίως στήν λογοτεχνία,στον κινηματογράφο καί στήν μουσική.
Η παιδεία παίζει σημαίνοντα ρόλο,αλλά έχει υποβαθμισθεί ,επίτηδες στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.Κινείται μεταξύ ´συντηρητικής´και ´διεθνιστικής´ανάγνωσης τής ιστορίας και τού πολιτισμού γενικότερα και δέν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για δημιουργήσουν τήν κατάλληλη μαγιά γιά κάτι σημερινό.
Πάντως εάν ρωτηθεί ο μέσος Αγγλος θά έχει περίπου τήν ίδια αντίληψη με τον μεσο Ελληνα.
Και αυτοί θά λένε ότι πρωτοι δημιούργησαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία,ότι οι παρεμβάσεις τους(ιμπεριαλιστικές για μιά περιφερειακή χώρα σαν την Ελλαδα)διέδωσαν την Δημοκρατία στον κόσμο κ.ο.κ.
Κάθε έθνος χρειάζεται το φαντασιακό στοιχείο για να διατηρεί την ταυτότητά του.
Δυστυχώς η Ελλάδα τού σήμερα ρέπει στην ημιμάθεια.Ομως αντίστοιχη κριση διέπει και τήν Ευρώπη.Οπότε δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις.
Ουτε η προγονολατρεία μάς βοηθά ,ούτε ο μιμητισμός πρός τούς άλλους.

Ρε Σπύρο, ένα αστείο κείμενο δημοσίευσα που το βρήκα στο αρχείο που διατηρώ για το Φεστιβάλ Σύμης, ψάχνοντας να βρώ φωτογραφίες του Γιάννη του Δαικογιάννη. Ήταν ένα mail που μου είχε έρθει το 2000 από την Αγγλία από ένα φίλο μου διδακτορικό φοιτητή τότε, που τώρα είναι καθηγητής νοημοσύνης στο Imperial. Το έβαλα για να γελάσουμε και να θυμηθούμε τις υπερβολές που κάναμε τότε που ήμασταν (όσοι ήμασταν) ψάρακες πρωτοετείς φοιτητές στην Αγγλία, μάλλον από κόμπλεξ. Βασικά μάλλον είχα ένα κόμπλεξ απέναντι στους Άγγλους τότε και έκανα κάποια υπερβολικά πράγματα τότε (πχ πήγαινα με χαρτοφύλακα στο αμφιθέατρο:flipout: γιατί νόμιζα ότι ήμουν σπουδαίος Έλλην επιστήμονας). Και τα έκαναν και άλλοι Έλληνες συμφοιτητές μου και θυμάμαι πως είχαμε γκετοποιηθεί. Τώρα τα σκέφτομαι λέω τι μαμακίες έκανα και γελάω.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως το συγκεκριμένο post έθιξε την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό. Άν έθιγε κάποιους έθιγε μόνο τους Έλληνες φοιτητές της Αγγλίας. Έτσι μπορώ να καταλάβω ας πούμε την αντίδραση του silent. Γιατί ξεσηκώθηκε τέτοιο flame δεν μπορώ να το καταλάβω. Και ήταν φυσικό πως ως σάτιρα θα ήταν καυστικό και υπερβολικό.

Φαντάζομαι τους σημερινούς περήφανους Ελληνάρες να έβλεπαν Αριστοφάνη την εποχή του. Θα τον είχαν δολοφονήσει. Ουτε τους θεούς δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί.

Όποιος θέλει να καμαρώνει σαν Έλληνες ας γίνει πρώτα στην παιδεία και στους τρόπους. Δεν αρκεί να το δηλώνεις μόνο και να το γράφει η ταυτότητα σου.

Το καταλαβαμε οτι ηταν αστειο κειμενο, απλα δεν μπορω να χωνεψω γιατι λεμε οτι ειναι αληθεια.
Εγω απαντω με αφορμη τα λογια του Δημητρη (μου επιτρεπεις να σου μιλαω στον ενικο) στο 2ο ποστ του, που τα παραδεχεται οτι ετσι ειναι.
Εχουμε ζησει σαν φοιτητες στην Αγγλια, και πραγματικα δεν ισχυουν αυτα με τον τροπο που τα παρουσιαζουν.
Ενταξει δεν λεω, το qtek ειναι πανω στο τραπεζακι, γιατι πολυ απλα δεν εχω τσαντακι μνα το βαλω μεσα και η τσεπη του τζιν τεινει να το διαλυσει αμα κατσω κατω.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Φιλε Δημητρη, σπουδαζα 4 χρονακια στο Birmingham Univ (αν σου λεει κατι αυτο). Αποφοιτησα με τον τιτλο (για την χρονια εκεινη) του καλυτερου european student)-αυτο αποδεδειγμενο. Οντως, απο τους 200 φοιτητες ας πουμε, δεν ημουν ο καλυτερος βαθμος-8ος.
Αλλα απο αυτα πυ διαβαζω οτι γραφεις, μαλλον για ανθελληνας μοιαζεις και οχι για καποιον που λεει την αληθεια με αντικειμενικοτητα.
Σκορπιζουν οι αγγλοι μες στο δρομο απ το πολυ ποτο (εστω τα σαββατα μονο-ασε το Λονδινο). Θα ειχαν κανει τιποτα ολοι αυτοι οι μεγαλοι που λες αν δεν υπηρχαν πχ Αρχιμηδης?
Στο ξαναλεω, ωρα να ξεκουραστουμε και να κανουν και κατι ολοι οι αλλοι.
Πεσε την αληθεια, και μην τα ισοπεδωνεις ολα.
Ειμαστε γαματοι χωρα, με αρκετα καλα αλλα και ασχηαμ-οπως αλλωστε ολες οι αλλες χωρες. Η διαφορα μας ειναι ομως οτι εμεις δεν σκοτωνουμε. Χωνεψε το αυτο. Οι αγγλοι ειναι φονιαδες (μαζι με τους αμερικανους των ΗΠΑ-που "κατεδαφιζουν" κτιρια για να εισβαλουν στο αφγανισταν).
Πως τους λες εσυ πολιτισμενους, δεν μπορω πραγαμτικα να καταλαβω.

Ρε φίλε δεν είπα πουθενά ότι οι Άγγλοι είναι καλύτεροι. Σε παρακαλώ ξαναδιάβασε τα post μου και αν το δεις γραμμένο, κάνε μου το quote.

Δεν είμαι ανθέλληνας. Το αντίθετο μάλιστα. Στηλιτεύω τα (κατά τη γνώμη) μου κακώς κείμενα επειδή αγαπώ πολύ την πατρίδα μου. Έχεις διαβάσει αυτό που λέει : "Εμον μεν ουν έργον εστι προαιρείσθαι τους λόγους μη τους ηδίστους μα τους ωφελιμοτάτους;"

Πιστεύω ότι το χειρότερο δεινό για αυτή τη χώρα είναι η άποψη ότι η αξία των αρχαίων προγόνων μας, βάζει εμάς τους σημερινούς σε περίοπτη θέση σε σχέση με τους άλλους λαούς. Και δεύτερο μεγαλύτερο είναι η απαλοιφή όλων των μελανών σημείων της ιστορίας μας από τα σχολικά εγχειρίδια.

Αυτή η άποψη μας κάνει να προσπαθούμε και να αποδίδουμε πολύ λιγότερο από αυτό που πραγματικά μπορούμε. Μας βάζει φρένο. Άμα δούμε τους Αρχαίους Φιλόσοφους ως ιδανικά πρότυπα και δώσουμε αξία στην παιδεία και τον ορθό λόγο όπως έκαναν εκείνοι μπορεί κάποτε να τους πλησιάσουμε. Αν και οι συνθήκες και τα κοινωνινμκά συμφραζόμενα είναι διαφορετικά.

Δυστυχώς τους αρχαίους σήμερα τους επικαλούμαστε, χωρίς καν να τους έχουμε διαβάσει και έχοντας μπλέξει στην εθνική μας ταυτότητα δογματισμούς και φιλοσοφίες που είναι εντελώς ξένες με αυτούς. Δεν μπορώ να πω περισσότερα θα αρχίσω flame με άλλη ευαίσθητη ομάδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Λυπάμαι ειλικρινά που δεν κατάλαβες τίποτα από ότι έγραψα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είμαστε η τελευταία χώρα και στην κατανόηση κειμένου

Εννοουσα το κομματι με τους ελληνες δημιουργους-αλλωστε απο την αγγλια αποφοιτησα-αυτοι εχυν υψηλα στανταρντ, δεν θα ειχα αποφοιτησει εαν δεν ηξερα να κατανοω τα κειμενα:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: How to be a cool greek student in England

Aπαντάς μόνος σου , οπότε δεν χρειάζεται να πω τίποτα-bye-

Μάλλον έχετε κάνει κάποιο σφάλμα λογικής εδώ. Θα απαντούσα στον εαυτό μου αν έλεγα, ότι "όλοι οι Έλληνες είναι χειρότεροι από όλους τους Ευρωπαίους στην κατανόηση κειμένου". Βέβαια είναι λιγάκι λεπτή η διαφορά και δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις-bye-

Δημήτρη δεν είναι μονον θέμα τού ορθού λόγου τών Αρχαίων Ελλήνων.Ειναι συνολικότερη ανάγνωση,απο την Αρχαιότητα,τούς Ελληνιστικούς χρόνους,το Βυζάντιο ,τήν Τουρκοκρατια και την Νεοελληνική Ιστορία.
Οι απλουστεύσεις ,ενθεν και ένθεν είναι πολλές.
Δεν ανάβεις καμιά φωτιά ,που θίγεις τέτοιο θέμα.Απλά ειναι δύκολο να συζητηθεί νηφάλια μέ μέσον το πληκτρολόγιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Ρε φίλε δεν είπα πουθενά ότι οι Άγγλοι είναι καλύτεροι. Σε παρακαλώ ξαναδιάβασε τα post μου και αν το δεις γραμμένο, κάνε μου το quote.

.

Εχεις δικιο σε αυτο, αλλα κανουμε εναν παραλληλισμο των δυο συγκεκριμενων λαων και παρασυρθηκα.

Συνοψιζοντας, θα ηθελα να πω οτι καθε λαος εχει τα αρνητικα του και τα θετικα του, την πορεια του στην ιστορια του (αλλη τωρα ξεκινουν, αλλοι μ εσουρανουν, αλλοι ειναι στην παρακμη) αλλα ποτε δεν θα μπορουσα να πω οτι η Ελλαδα ειναι χειροτερη απο ολους τους ευρωπαικους λαους ,γιατι πηγαινουμε στα μπουζουκια, γιατι τρεχουμε στους δρομους, ενω ταυτοχρονα οι αλλες χωρες εχουν και αυτες τα κουσουρια τυς, σε αλλου τομεις, πολλες φορες πατωντας επι πτωματων για να ηγειθουν

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in Engla

Εννοουσα το κομματι με τους ελληνες δημιουργους-αλλωστε απο την αγγλια αποφοιτησα-αυτοι εχυν υψηλα στανταρντ, δεν θα ειχα αποφοιτησει εαν δεν ηξερα να κατανοω τα κειμενα:flipout:

Μια χαρά μπορείς να αποφοιτήσεις και χωρίς να καταλαβαίνεις τα κείμενα. Φτάνει να μην είναι θεωρητικές οι σπουδές. Βέβαια αυτή είναι μια ικανότητα που την αποκτά κάποιος στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο (εκεί αναφέρεται και η έρευνα). Και δεν έχει να κάνει τόσο με την ικανότητα του ατόμου αλλά τον προσανατολισμό της παιδείας που στην Ελλάδα είναι κάτι μεταξύ του "πίστευε και μη ερεύνα" και μη βάζεις δύσκολα στο "μαθητή και στο δάσκαλο". Απλά μειράζετε πιστοποιήσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: How to be a cool greek student in England

Μάλλον έχετε κάνει κάποιο σφάλμα λογικής εδώ. Θα απαντούσα στον εαυτό μου αν έλεγα, ότι "όλοι οι Έλληνες είναι χειρότεροι από όλους τους Ευρωπαίους στην κατανόηση κειμένου". Βέβαια είναι λιγάκι λεπτή η διαφορά και δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις-bye-

Δεν βαριέσαι αγαπητέ μου . Εγώ φταίω που κάθομαι και απαντάω σε εξυπνακίστικες χαζομαρίτσες , ενώ γνωρίζω ότι "οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , τον τρώνε οι κότες" .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: How to be a cool greek student in England

Δεν βαριέσαι αγαπητέ μου . Εγώ φταίω που κάθομαι και απαντάω σε εξυπνακίστικες χαζομαρίτσες , ενώ γνωρίζω ότι "οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , τον τρώνε οι κότες" .

Συγγνώμη για το προηγούμενο post μου ήταν άδικα προσβλητικό. Απλώς έχω εκνευριστεί λίγο και πράγματι το πληκτρολόγιο είναι άτιμο πράγμα. Έχεις δίκιο να μου απαντάς έτσι.

Ζηλεύω τη νηφαλιότητα και αυτοκυριαρχία του Σπύρου

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in Engla

Εχεις δικιο σε αυτο, αλλα κανουμε εναν παραλληλισμο των δυο συγκεκριμενων λαων και παρασυρθηκα.

Συνοψιζοντας, θα ηθελα να πω οτι καθε λαος εχει τα αρνητικα του και τα θετικα του, την πορεια του στην ιστορια του (αλλη τωρα ξεκινουν, αλλοι μ εσουρανουν, αλλοι ειναι στην παρακμη) αλλα ποτε δεν θα μπορουσα να πω οτι η Ελλαδα ειναι χειροτερη απο ολους τους ευρωπαικους λαους ,γιατι πηγαινουμε στα μπουζουκια, γιατι τρεχουμε στους δρομους, ενω ταυτοχρονα οι αλλες χωρες εχουν και αυτες τα κουσουρια τυς, σε αλλου τομεις, πολλες φορες πατωντας επι πτωματων για να ηγειθουν

Βλέπω ότι τελικά οι απόψεις μας αρχίζουν να συγκλίνουν περισσότερο και αυτό είναι για μένα τουλάχιστον ευχάριστο.

Re: Απάντηση: How to be a cool greek student in England

Δημήτρη δεν είναι μονον θέμα τού ορθού λόγου τών Αρχαίων Ελλήνων.Ειναι συνολικότερη ανάγνωση,απο την Αρχαιότητα,τούς Ελληνιστικούς χρόνους,το Βυζάντιο ,τήν Τουρκοκρατια και την Νεοελληνική Ιστορία.
Οι απλουστεύσεις ,ενθεν και ένθεν είναι πολλές.
Δεν ανάβεις καμιά φωτιά ,που θίγεις τέτοιο θέμα.Απλά ειναι δύκολο να συζητηθεί νηφάλια μέ μέσον το πληκτρολόγιο.

Άμα έχεις ώρα και δε βαριέσαι γράψε περισσότερα σε παρακαλώ.

Μα οι αποψεις μας απο την αρχη συγκλιναν, απλα εσυ αποκρυπτεις καποιες αληθειες για την πραγματικη ζωη στην Αγγλια και εγω απλα της γραφω.

Η ενσταση μου ειναι καθαρα στα κομματια του "πολιτισμου" που εχουν να επιδειξουν οι φονιαδες.