How to be a cool greek student in England

Re: Απάντηση: How to be a cool greek student in England

Μα οι αποψεις μας απο την αρχη συγκλιναν, απλα εσυ αποκρυπτεις καποιες αληθειες για την πραγματικη ζωη στην Αγγλια και εγω απλα της γραφω.

Η ενσταση μου ειναι καθαρα στα κομματια του "πολιτισμου" που εχουν να επιδειξουν οι φονιαδες.

Φονιάδες είναι οι πολιτικοί. Όχι οι λαοί. Ο λαός τρώει την προπαγάνδα και απλώς δε μπορεί να αντιδράσει. Και εμείς εδώ τρώμε προπαγάνδα, αλλά άλλου είδους. Για παράδειγμα υποστηρίζαμε το Μιλόσεβιτς μόνο και μόνο επειδή ήταν Σέρβος και ορθόδοξος. Όχι ότι είχαν δίκιο οι Κροάτες και οι Βόσνιοι. Απλά τους έκαναν κομματάκια οι ιμπεριαλιστές για να μοιράζονται ευκολότερα.

Αν είχαμε τη δύναμη σήμερα, εσύ πιστεύεις ότι δε θα πηγαίναμε να πάρουμε την πόλη ή την Αγιά Σοφιά. Απλά δε μπορούμε. Δεν το κάνουμε από ηθική αναστολή. Οι πόλεμοι δημιουργούνται για οικονομικούς λόγους και επηρρεάζονται από τους συσχετισμούς δυνάμεων και της πολιτικές συνθήκες. Αν υπήρχε σήμερα αντίπαλο δέος στους Αμερικάνους θα τολμούσαν να κάνουν αυτά που κάνουν στο Ιράκ; Απλά τα κάνουν επειδή τους παίρνει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Προσωπικα συμφωνω σε ολα οσα εχει γραψει ο Δημητρης σε αυτο το θεμα. Ειναι γελοίο να πηγαινει καποιος ακομα και για 3 ημερες στο Λονδινο και να ψαχνει τα μπουζουξιδικα και τα σουβλατζιδικα και μετα να εχει και αποψη για εναν ξενο λαο.

+ 1000000 σε όσα έχει γράψει ο Δημήτρης Αντωνόγλου μέχρι τώρα.
Κι εγώ έζησα στη Σκωτία και συνεχίζω να ανεβοκατεβαίνω και να συναντάω καταπληκτικούς ανθρώπους, να κάνω εκδρομές σε απίθανους δρόμους, να τρώω τα ινδικά μου και το κυριότερο να απολαμβάνω αυτή την αίσθηση αλληλοσεβασμού που εδώ ... απλά δε γνωρίζουμε για την ύπαρξη της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Προσωπικα συμφωνω σε ολα οσα εχει γραψει ο Δημητρης σε αυτο το θεμα. Ειναι γελοίο να πηγαινει καποιος ακομα και για 3 ημερες στο Λονδινο και να ψαχνει τα μπουζουξιδικα και τα σουβλατζιδικα και μετα να εχει και αποψη για εναν ξενο λαο.

οχι ..... εγω οταν ηρθα εδω ειδα ολα τα αξιοθεατα πρωτα .....

και τα μουσεια!!

μετα ηθελα μπουζουκια αλλα το ρημαδι το Αμβουργο δεν εχει !! :damnyou: :damnyou:

Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

+ 1000000 σε όσα έχει γράψει ο Δημήτρης Αντωνόγλου μέχρι τώρα.
Κι εγώ έζησα στη Σκωτία και συνεχίζω να ανεβοκατεβαίνω και να συναντάω καταπληκτικούς ανθρώπους, να κάνω εκδρομές σε απίθανους δρόμους, να τρώω τα ινδικά μου και το κυριότερο να απολαμβάνω αυτή την αίσθηση αλληλοσεβασμού που εδώ ... απλά δε γνωρίζουμε για την ύπαρξη της.

Εγω παντως ρε παιδια εχω Δουλεχει και γνωρισει ανθρωπους απο ολες σχεδον τις γνωστες χωρες ....

χειροτερους απο τους Αγγλους δεν εχω δει !!

ψευτες αδερφες μεθυστακες και εξυπνακηδες .....

τουλαχιστον 11 ατομα που γνωρισα στο Αμβουργο .....

για να μη μιλησω για αυτους που γνωριζαμε στις διακοπες στην Κερκυρα και στη Ζακυνθο .....

για να μη πω για εναν βλακα προχτες στο Τραινο που ηρθε και εκατσε διπλα μου και μου μιλαγε Αγγλικα ενω ειδε οτι δεν του μιλαγα αφου δεν ξερω αλλο απο νο και γιες .....

τον εβγαλε μετα ο ελενκτης ....

ΑΝΤΙΘΕΤΑ οι Ιρλανδοι μια χαρα παιδια !!!!!!!

λετε να εχω πεσει κατα τυχη στη φυρα ......

τι να πω ενδεχωμενως να πεφτω εξω ....

Άγγλος με Σκωτσέζο = Έλληνας με Αλβανό (οπς... ατυχές το παράδειγμα :slapface: ).
Τέλος πάντων, εγώ έχω δει μεγάλες διαφορές στους μεν με τους δε :ernaehrung004:

Γιά να μιλήσεις γιά τέτοιο θέμα θά πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν μιλάμε για φυλετική συνέχεια τών Ελλήνων,αλλά μόνον μέσω τής γλώσσας ,τών ηθών και τών εθίμων.Οι θεωρίες περί Ελληνικής καθαρότητας είναι ανάξιες συζητήσεως και επιστημονικά φαιδρές.
Εντελώς επιγραμματικά,οι δυτικής παιδείας Ελληνες είχαν και έχουν τεράστια αμηχανία στο φαινόμενο τού Βυζαντίου.Οπως επίσης στο πώς έγινε η μετάβαση απο την Ελληνική σκέψη στον Χριστιανισμό(ο οποίος εμπλουτίστηκε απο την Ελληνική σκέψη,γιατί αλλοιώς θα παρέμενε εβραϊκή τιμωρητική αίρεση).
Η Αρχαία Ελλάδα ανέπτυξε την έννοια τού ατόμου και τού Πολίτη -Οπλίτη,όπω ς και την συμμετοχή τών κατοίκων της στα κοινά.Απόγειο ο 5ος π.χ. αιώνας.
Η μεγάλη δυσκολία ,που σκόνταψε η Ελληνική σκέψη ήταν στό πώς μπορούν να συνυπάρξουν οι έννοιες τής Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.Δηλαδή πιός θα μάς ´Φυλάει απο τούς Φυλακες´
Η παρακμή τών ελληνιστικών χρόνων,οδήγησε τούς φιλοσόφους να κλειστουν σε παρέες χωρίς απήχηση.
Οι Ρωμαίοι,κράτησαν πολλά στοιχεία απο τήν Αρχαία Ελλάδα,και τελικά ίδρυσαν την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.Ηδη ο Χριστιανισμός είχε κερδίσει έδαφος,πολύ πρό τού Μ.Κωνσταντίνου.
Στο Βυζαντιο αναπτυχθηκε ένας σημαντικός πολιτισμός,με πολλές αντιφάσεις,και τέλειωσε στα 1204 με την Αλωση τής Πολης απο τούς Φράγκους,πολύ πρίν το 1453 και παρά τη τελευταία Βυζαντινή Αναγέννηση κυρίως τών Κομνηνών.
Η Τουρκοκρατία,οδήγησε τούς Ελληνες-πέραν οσων έφυγαν και σπούδασαν στην Δύση-σε μιά αμυντική στάση που στηρίχτηκε κυρίως στην θρησκεία και στην γλώσσα.Χάθηκε όλη η εμπειρία τής Αναγέννησης .Παρ´όλα αυτά υπήρξε ώσμωση ιδεών,αλλά μονον σέ λίγους λογίους και στο Φαναρι.
Η δημιουργία τού Νεοελληνικού Κρατους στηρίχτηκε σε ξένα πρότυπα,ειδικά μετά την δολοφονία τού Καποδίστρια και επικράτησαν αντιδραστικά στοιχεία τύπου Κωλέττη και μπήκε απο τοτε ο εξαρτημένος κομματισμός(Αγγλοφιλοι,Ρωσόφιλοι,Γαλλόφιλοι),μαζί με την Βαυαροκρατία .
Το τέλος τού Ελληνισμού συνέβη το 1922.Ο Εμφύλιος μάς αποτελείωσε.Και ακόμα ψαχνόμαστε.
Οσον αφορά Ελληνες διανοουμένους που να παντρευουν τα δύο ρευματα σκέψης(Eλληνοκεντρικό και Δυτικότροπο)δύσκολα θα βρείς.Γι´αυτό ζούμε σε μιά μόνιμη αντίφαση.Θελουμε να γίνουμε κάτι άλλο απ´αυτό πού είμαστε αλλά έχουμε πιά ξεχασει το τί είμαστε.
Και κυρίως ξεχάσαμε τον κσμοπολιτισμό μας .Εναν κοσμοπολιτισμό που στηριζόταν στην επαφή με άλλους λαούς χωρίς να φοβόμαστε ότι θα χάσουμε τήν ταυτότητά μας.Τώρα χρησιμοποιούμε λόγω ημιμάθειας Ελληνοκεντρικά και Δυτικότροπα στερεότυπα,παντρεμένα με την Νεοελληνική κακομαθημάρα και έχει παραχθεί ένα υβριδιο μάλλον δύσμορφο.
Ο κόσμος έχει περάσει σε μιά Μετα-Νεωτεριστική,Μετα-Διαφωτιστική Εποχή,όπου γίνονται σημαντικές αναδιατάξεις,αλλά δέν εχουμε βρεί τήν θέση μας.Και δύσκολα θά τήν βρούμε έτσι όπως κινούμαστε.
Υ.Γ
Τι με βάζεις να κάνω ρε σύ την ωρα που χάνει ο βάζελος???:flipout: :flipout:

Η μεγάλη δυσκολία ,που σκόνταψε η Ελληνική σκέψη ήταν στό πώς μπορούν να συνυπάρξουν οι έννοιες τής Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.Δηλαδή πιός θα μάς ´Φυλάει απο τούς Φυλακες´

Η λύση που δίνει ο Πλάτωνας στην "Πολιτεία" του, ήταν μάλλον παιδική. Άναρωτιέμαι αν πράγματι το "Συμπόσιο" και η "Πολιτεία" γράφτηκαν από τον ίδιο άνθρωπο

Γιά να μιλήσεις γιά τέτοιο θέμα θά πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν μιλάμε για φυλετική συνέχεια τών Ελλήνων,αλλά μόνον μέσω τής γλώσσας ,τών ηθών και τών εθίμων.Οι θεωρίες περί Ελληνικής καθαρότητας είναι ανάξιες συζητήσεως και επιστημονικά φαιδρές.

Κι όμως ο Herzfeld και ο Falmereyer που έγραψαν σχετικά θεωρούνται μεγάλοι ανθέλληνες.
Όπως και ο δικός μας Βασίλης Ραφαηλίδης

Last edited:

Οσον αφορά Ελληνες διανοουμένους που να παντρευουν τα δύο ρευματα σκέψης(Eλληνοκεντρικό και Δυτικότροπο)δύσκολα θα βρείς

τι γνώμη έχεις για το Νίκο Δήμου ;

Λιγο παλιό αλλά ακόμα σωστό:

HOW TO BE A COOL GREEK STUDENT IN ENGLAND!

27. Sunglasses! What's life without a pair of sunglasses? Wear them all day and night (you can put them on your head) long even if you haven't seen the sun for the past seven days!
28. Do not forget to teach the internationally acclaimed word "malakaaa!" to as many "xenous" as you can. And then, be very proud of your teaching skills.

Ως φοιτήτρια στη Γαλλία, εγώ αυτά τα δύο κάνω. :em04special_8:
Κι επίσης λέω σε όλους "Δε γνωρίζεις τη φέτα;; Αααα... χάνεις."

γελαω γιατι ο Σπυρος "συμπαθει" πααααααρα πολυ τον Δημου... (εκτος και αν δε θυμαμαι καλα:chinscratch:)

Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Εγω παντως ρε παιδια εχω Δουλεχει και γνωρισει ανθρωπους απο ολες σχεδον τις γνωστες χωρες ....

χειροτερους απο τους Αγγλους δεν εχω δει !!

ψευτες αδερφες μεθυστακες και εξυπνακηδες .....

τουλαχιστον 11 ατομα που γνωρισα στο Αμβουργο .....

για να μη μιλησω για αυτους που γνωριζαμε στις διακοπες στην Κερκυρα και στη Ζακυνθο .....

για να μη πω για εναν βλακα προχτες στο Τραινο που ηρθε και εκατσε διπλα μου και μου μιλαγε Αγγλικα ενω ειδε οτι δεν του μιλαγα αφου δεν ξερω αλλο απο νο και γιες .....

τον εβγαλε μετα ο ελενκτης ....

ΑΝΤΙΘΕΤΑ οι Ιρλανδοι μια χαρα παιδια !!!!!!!

λετε να εχω πεσει κατα τυχη στη φυρα ......

τι να πω ενδεχωμενως να πεφτω εξω ....

Μ'αρέσει που δεν γενικεύουμε!..:music-smiley-005:

γελαω γιατι ο Σπυρος "συμπαθει" πααααααρα πολυ τον Δημου... (εκτος και αν δε θυμαμαι καλα:chinscratch:)

Ωραία θα είναι να τσακωθώ και γώ μια φορά με το γιατρό. Σαν πολύ συμφωνήσαμε:flipout: :flipout: :flipout:
Γιατρέ που είσαι; Έχεις γράψει σε pvr Την τριάρα του βάζελου και τα βλέπεις ξανά και ξανά;

Tήν χειρότερη.Ενώ θέτει σημαντικά ζητήματα για την Ελληνική ταυτότητα και ανοίγει θέματα πολυπολιτισμικότητας διέπεται απο μεγάλο φανατισμό.Υιοθετεί αντιιστορικές θέσεις και βλέπει όλα τα άσχημα της Ελλάδας (πολλές φορές υπερβολικά),αλλά σιωπά για το τί συμβαίνει σε ξένες χώρες.Εχει ταχθεί υπέρ όλων τών επεμβάσεων τών Αμερικανών και στο blog του το οποίο παρακολουθώ φιλοξενεί όλα τα μέλη τού Παρατηρητηρίου τού Ελσίνκι(πού παγκοσμίως ιδρύθηκε απο τον Σορος),και τού Ουρανίου Τοξου,οργάνωσης με έδρα τήν Φλώρινα,που εξυπηρετει τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό.
Ηταν απ´αυτούς που προπαγάνδισαν το λεγόμενο ´Αλφαβητάρι τής Μακεδονικής Γλώσσας´,που προσφάτως εκδόθηκε απο αυτοονομαζόμενους Μακεδόνες πού θέτουν θεμα Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα.Eιναι ένας έξυπνος άνθρωπος τυπικός εκπρόσωπος τού Ελληνα που σκέπτεται εντελώς Δυτικά,χωρίς να λαμβάνει υπ´όψιν τα συμφέροντα τής Ελλάδας.Η σκέψη του πάντως προκαλεί συζητήσεις ,αν και προσωπικά τον έχω κατατάξει.
Εάν θές σού στέλνω σε p.m την διευθυνση τού blog του.Καλύτερα να έχεις ιδια γνώμη.
Επειδή και παλιότερα ειχε ξανασυζητηθεί το θέμα εδώ και έντονα θάλεγα,δεν επιθυμώ να επανέλθω σε χιλιάδες συζητήσεις.

Tήν χειρότερη.Ενώ θέτει σημαντικά ζητήματα για την Ελληνική ταυτότητα και ανοίγει θέματα πολυπολιτισμικότητας διέπεται απο μεγάλο φανατισμό.Υιοθετεί αντιιστορικές θέσεις και βλέπει όλα τα άσχημα της Ελλάδας (πολλές φορές υπερβολικά),αλλά σιωπά για το τί συμβαίνει σε ξένες χώρες.Εχει ταχθεί υπέρ όλων τών επεμβάσεων τών Αμερικανών και στο blog του το οποίο παρακολουθώ φιλοξενεί όλα τα μέλη τού Παρατηρητηρίου τού Ελσίνκι(πού παγκοσμίως ιδρύθηκε απο τον Σορος),και τού Ουρανίου Τοξου,οργάνωσης με έδρα τήν Φλώρινα,που εξυπηρετει τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό.
Ηταν απ´αυτούς που προπαγάνδισαν το λεγόμενο ´Αλφαβητάρι τής Μακεδονικής Γλώσσας´,που προσφάτως εκδόθηκε απο αυτοονομαζόμενους Μακεδόνες πού θέτουν θεμα Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα.Eιναι ένας έξυπνος άνθρωπος τυπικός εκπρόσωπος τού Ελληνα που σκέπτεται εντελώς Δυτικά,χωρίς να λαμβάνει υπ´όψιν τα συμφέροντα τής Ελλάδας.Η σκέψη του πάντως προκαλεί συζητήσεις ,αν και προσωπικά τον έχω κατατάξει.
Εάν θές σού στέλνω σε p.m την διευθυνση τού blog του.Καλύτερα να έχεις ιδια γνώμη.
Επειδή και παλιότερα ειχε ξανασυζητηθεί το θέμα εδώ και έντονα θάλεγα,δεν επιθυμώ να επανέλθω σε χιλιάδες συζητήσεις.
please στείλε την
και αν έχεις το link του thread που έχει συζητηθεί.
Έχεις δοκιμάσει ποτέ να του γράψεις ή το θεωρείς ανώφελο;