HP Microserver

Ευχαριστώ naxian!
Αντιγράφοντας με 9MB/s προβληματίστηκα και έκανα λίγο ψάξιμο.
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο thread μας, αλλά "ανακάλυψα" ότι το "Drive Write Cache" στο BIOS πρέπει να είναι enabled. Μετά απ'αυτό η ταχύτητα πήγε στα 33mb/s.
Ψάχνοντας κι άλλο, κάπου βρήκα μια πρόταση για αλλαγή του "SATA Controller Mode" από AHCI σε IDE (η επιλογή raid προς το παρόν δε μου χρειάζεται). Κάνοντας και αυτό πήγαμε στα 43mb/s.
Μόλις τελειώσει το πρώτο transfer batch, θα του βάλω κι ένα δίσκο πιο παλιό μεν, στις 7200 στροφές δε, να δω μήπως τα πράγματα βελτιώνονται κι άλλο.

ναι ετσι ειναι και αν βγαλεις to parity drive θα πας 60-70mb/sec :) αλλά αυτο ειναι για την πρωτη φορα..μετα γενικα οι ταχύτητες ειναι στα 40mb/sec αν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα περισσότερο απο ολα τα αλλα που προσφερει ο σερβερ,τοτε καλύτερα κοιτα κατι αλλο(winserver,free nas,zfs γενικοτερα). το unraid δεν ειναι ταχυ,εχει αλλα καλα.......

Last edited:
Ψάχνοντας κι άλλο, κάπου βρήκα μια πρόταση για αλλαγή του "SATA Controller Mode" από AHCI σε IDE (η επιλογή raid προς το παρόν δε μου χρειάζεται).
Μήπως εννοείς από IDE σε AHCI?
Επίσης η ταχύτητα αυξάνεται τραγικά με ένα μικρό cache drive (αλλά δεν υποστηρίζεται στην free έκδοση)

Σίγουρα από AHCI σε IDE!

Κάτι σχετικά με το SNAP... Γιατί μου ζητάει password όταν πάω να δω τους mounted δίσκους (που ΔΕΝ περιλαμβάνονται στο unraid) από το windows pc μου;

Εχω την pro έκδοση και δεν μου χρειάζεται αφού εχω cache drive. Με το snap έχεις κάτι αντίστοιχο χωρίς να πληρώσεις:-) ρώτα στο εκεί φόρουμ (για το συγκεκριμένο)είναι πολύ καλοί....

οχι δεν νομιζω στο unraid ειναι reisfs και freenas zfs λογικα μην σε παιρνω και στον λαιμο μου θα σου ζητηση format για να φτιαξει τα εκει Pool κλπ

naxian ποιό torrent έχεις βάλει και πώς (μέσω unmenu-pyLoad)?

εχω transmission 2.33 μέσω unmenu 1.3 (απλα κατεβαζεις το conf file και το κανεις install απο το unmenu 2-3 clicks ειναι η ολη υποθεση)
εχω κατεβασει πανω απο 250gb και ειναι πολυ σταθερό :)

trans-1.jpg

Καλησπέρα σας, διάβασα όλες τις σελίδες αλλά θέλω και την γνώμη σας. Ψάχνω το τελευταίο διάστημα για NAS. Έχω δεί τα Qnas,Synology κλπ αλλά σήμερα έπεσε το μάτι μου εδω. Σε λίγο καιρό ελπίζω μπαίνω σε νεο σπίτι και θέλω να οργανωθώ οπτικοακουστικά. Περιμένω το media player xtreamer prodigy και εχω στο πρόγραμμα και το logitech touch. Θέλω να βάλω στο H.P 2-3 δίσκους που εχω ήδη. 2τερρα με ταινίες HD και 1 τερρα με μουσική. Από το HP να τραβάνε τα 2 μηχανάκια αντίστοιχα. Γίνεται εύκολα;

αν ειναι για 2-3 δισκους πήγαινε σε synology αν θέλεις κατι Plug n play Και εύχρηστο μενού......

αν θέλεις περισσοτερο χωρο γραψε περισσοτερες λεπτομερείς τι αναγκες θελεις απο τον σερβερ για να παρεις συγκεκριμενες ιδεες-λυσεις

υγ. παντως stream 2 ταινίες που ρωτας ναι κανει

Re: Απάντηση: Re: HP Microserver

Εγώ πάντως έβαλα μια msi gt 520 ,που έχει στη συσκευασία low profile bracket , και χωρεσε μια χαρά. Προς το παρόν έχω εγκαταστήσει win 7 και xbmc και παίζει ικανοποιητικά. Ο τελικός στόχος είναι whs11 + xbmc. Τελικά δεν είναι κακή ιδέα ο συνδυασμός nas και htpc.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-GT-520-PCI-Express-GDDR3-1-GB.htm

Αυτην πηρες?Απο θορυβο τι λεει?
Μπορεις να μου πεις αν με αυτον το συνδοιασμο μπορεις να τρεξεις αψεγαδιαστα 1080p mkv/m2ts μαζι με hd audio?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HP Microserver

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-GT-520-PCI-Express-GDDR3-1-GB.htm

Αυτην πηρες?Απο θορυβο τι λεει?
Μπορεις να μου πεις αν με αυτον το συνδοιασμο μπορεις να τρεξεις αψεγαδιαστα 1080p mkv/m2ts μαζι με hd audio?

Nαι αυτή ακριβώς έιναι η κάρτα. Ακολουθώντας τον εξαιρετικο οδηγο του Portioli , εγκατεστησα mpc-hc + lav cuvid + madvr κι η εικόνα που παίρνω είναι πολυ καλή, στα δικά μου ματιά τουλάχιστον . Επίσης hd audio περνάει στον ενισχυτη κανονικά. Παρακολουθώντας αρχεία 1080p δεν παρατήρησα σπασιματα και το CPU load δεν υπερεβηκε το 80% ενώ συνήθως έπαιζε στο 50%. Επίσης επειδή δεν έχω προσθέσει μνήμη ακόμα δεν ξέρω αν θα βελτιωθούν οι επιδόσεις με την παραπάνω μνήμη. Λέω να δοκιμάσω κι svp για f.I ,να το επιχείρησω ή θα γονατισει η CPU;

Σε fanless υλοποιησεις κινδυνευουν οι δισκοι μεσα στο microserver λογω αυξημενων θερμοκρασιων?
Προφανως δεν μιλαω για gaming αλλα για idle + hd playback

Σε fanless υλοποιησεις κινδυνευουν οι δισκοι μεσα στο microserver λογω αυξημενων θερμοκρασιων?
Προφανως δεν μιλαω για gaming αλλα για idle + hd playback
Σε τοσο περιορισμένους χωρους, προσωπικά θεωρώ οτι το fanless εξισώνεται με αυτοκτονία...

(αλλα οπως θα λεγε κι ο Κουλης, εγω ειμαι υποχόνδριος....:p)

(μολις γλυτωσες και μια ατακα που μου ρθε στο μυαλο με αφορμη το υποχόνδριος :p)

μια χαρα ηταν οι θερμοκρασιες τελος καλοκαιριου εδω με 30 βαλε εξω και 27 μεσα

Ήρθαν όλα σήμερα τελικά. Έκανα την εγκατάσταση στο κουτί μέσα και αύριο που έχω ρεπό θα κάτσω να κάνω την εγκατάσταση software, WHS, και όλων των παρελκόμενων...
Τα περιφερειακά μαζί με τους δίσκους είναι:
2 x WD Caviar Green 2TB
5 GB RAM ECC DDR3 (1+4)
LG Blu-ray Disc Rewriter (BH10)
Sapphire HD 6450 1GB DDR3 με low profile bracket.

Επειδή δεν έχω ξαναεγκαταστήσει σερβερ λειτουργικο ποτέ, θα πρέπει να προσέξω τίποτα το ιδιέτερο που δεν πάει το μυαλό μου τώρα?

Βασικά μην ξεχάσεις να έχεις πρόχειρο ένα μετατροπέα τροφοδοσίας (έχει ρεύμα παλιού τύπου και τα BD-RW θέλουν καινούργιου (SATA)) καθώς και ένα καλώδιο SATA για το BD Writer..

Τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Τα WHS δεν θεωρούν τους εαυτούς τους "καθαρόαιμο" server λειτουργικό, οπότε δεν είναι τίποτα η εγκατάστασή τους.

Ήρθαν όλα σήμερα τελικά. Έκανα την εγκατάσταση στο κουτί μέσα και αύριο που έχω ρεπό θα κάτσω να κάνω την εγκατάσταση software, WHS, και όλων των παρελκόμενων...
Τα περιφερειακά μαζί με τους δίσκους είναι:
2 x WD Caviar Green 2TB
5 GB RAM ECC DDR3 (1+4)
LG Blu-ray Disc Rewriter (BH10)
Sapphire HD 6450 1GB DDR3 με low profile bracket.

Επειδή δεν έχω ξαναεγκαταστήσει σερβερ λειτουργικο ποτέ, θα πρέπει να προσέξω τίποτα το ιδιέτερο που δεν πάει το μυαλό μου τώρα?

Εισαι σιγουρος οτι θα εισαι οκ με την καταναλωση και τις θερμοκρασιες της 6450?Χωραει στο κουτι η ενοχλει η ψυκτρα της?
Ξεχασα!Καλοριζικο!