HP Microserver

και εγω ειμαι κατα ecc (αν και θα βαλω αλλη μια μονο και μονο γιατι την βρηκα 10 ευρω).
ναι ισχύουν ολα οσα γραφει ο tmjuju αλλα μιλαμε για home server και οχι enterprise, business server. Το unraid os, τρεχει το λειτουργικο απο την ραμ προσωρινα(cache) δηλαδη και το usb stick να τα παιξει, μεχρι να κανω reboot τον σερβερ ολα θα τρεχουν κανονικα....κανενας δεν χρησιμοποιεί ecc για home server(εκτος ελαχίστων εξαιρέσεων) .
Δηλαδη τι μπορει να παει στραβα? π.χ να αντιγραψεις ενα αρχειο και να μην μεταφερθει σωστα? και τι εγινε? αν ειναι τοσο ζωτικής σημασιας δωστε π.χ στο terracopy να κανει επαλήθευση ή πηγαίνετε σε zfs που κανει και self healing και δεν υπαρχει περιπτωση να γραφτει κατι πανω του με λαθος.
ποσοι εχουμε στα desktop ecc ram?
ενα memtest για 24 ωρες την πρωτη φορα που στηνουμαι μηχανημα επιβαλεται. αν το περασουν οι μνημες χωρις λαθος τοτε ειναι ενταξει

φωτο παραδειγμα που θελω να ειμαι σιγουρος οτι θα μεταφερθουν σωστα.
cac.jpg

Δεν είναι οτι έχω πρόβλημα να βάλω, είναι οτι δεν βρίσκω! Έχω γυρίσει ακόμα και ειδικά κομπιουτεράδικα και δεν έχει κανένας αυτήν την στιγμή...
Αυτή που έχει απο την μάνα του είναι η όχι? Αν είναι, πειράζει η δεύτερη που θα μπεί να μην είναι? Ή πρέπει να είναι ίδιες?

αυτη που εχει ειναι ecc μπορεις να την βγαλεις και να βαλεις οτι θέλεις...εγω ειχα προσθεσει για τεστ μια non ecc kingston μαζι με την ecc Που έχει και παλι δουλεψε,αν και διάβασα οτι δεν συστήνεται... αν δεν μπορεις να αγοράσεις απο amazon ecc βαλε οτι θέλεις δεν θα γινει και πυρηνική έκρηξη :p

Προφανώς και δεν θα γίνει έκρηξη (αν και ποτέ δεν ξέρεις... χεχε) απλά αν έχω να κερδίσω κάτι απο την συνήπαρξη ή για να έχω κέρδος πρέπει να είναι και οι δύο του ίδιου τύπου.

Με μια μικρή επιφύλαξή πρέπει να είναι και οι 2 για το extra

send from my android phone

οσο περνάει ο καιρος τοσο ποιο πολύ μου αρέσει το hp χτες του εβαλα το plex http://www.plexapp.com/ και κανει on the fly trascoding τις ταινιες στο κηνιτο μου το οποιο εχει hdmi optimus 2x και μπορω να δω τις σειρες στην κρεβατοκαμα συνδέοντας το με την τ.β....

έτρεχε και ο τορρεντ σερβερ ομως και κάποια στιγμη ...Oct 2 02:07:28 HP kernel: Out of memory: Kill process 31131 (ffmpeg) score 29 or sacrifice child (Errors)
Oct 2 02:07:28 HP kernel: Killed process 31131 (ffmpeg) total-vm:113704kB, anon-rss:50084kB, file-rss:4040kB (Errors)

το 1 gb ειναι λιγο χε χε χε

plex.jpg

plex1.jpg

έχει αρκετη δυναμη για 720...1080 ειχα buffering προβληματα... υποστηρίζει και υποτιτλους αλλα δεν εχω βρει ακομα το πως

plex2.jpg

Ότι αν εσύ για παράδειγμα στήσεις WHS 2011 στον microserver σου και αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, μπορείς να απευθυνθείς στην HP για υποστήριξη.

Αν όμως, για παράδειγμα, στήσεις Windows 7 και έχεις κάποιο θέμα, δεν θα σε υποστηρίξουν γιατί δεν είναι επισήμως συμβατά.

Όμορφα! Αν και να ξέρεις αν αντιμετωπίσω πρόβλημα σε εσένα θα απευθυνθώ! χεχε
Ελπίζω μέχρι το ΣουΚου να έχει έρθει και η μνήμη ώστε να τον στήσω που θα έχω χρόνο. Το λειτουργικό έχει έρθει αλλά λέω να περιμένω να βάλω και την μνήμη και μετά να το εγκαταστήσω.

Απάντηση: Re: HP Microserver

. Το λειτουργικό έχει έρθει αλλά λέω να περιμένω να βάλω και την μνήμη και μετά να το εγκαταστήσω.

Το λειτουργικο ,φανταζομαι WHS 2011 απο που το αγορασες; Ουτως ή αλλως νομιζω οτι δεν επαρκει η μνημη που έχει για να το εγκαταστησεις ,θελει τουλαχιστον 2gb ,αν δεν κανω λαθος.

Απο το αμαζον τελικά όπως και την μνήμη αφού γύρισα όλη την πόλη και δεν βρήκα πουθενά ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Τα έχω όλα έτοιμα, το λειτουργικό, τους δίσκους, το Bluray writer και περιμένω και την μνήμη (μια 4gb ecc kingston) να έρθει να τα βάλω όλα...
Αν και με τρώει να βάλω και μια κάρτα γραφικών. Θα το έχω στο υπνοδωμάτιο (μην ρωτάτε γιατί... πονεμένη ιστορία) και λέω να το έχω συνδεδεμένο με την τηλεόραση που έχω εκεί μόνιμα και αμα λάχει να παίζει καμια ταινία απο το bluray...

Απάντηση: Re: HP Microserver

Αν και με τρώει να βάλω και μια κάρτα γραφικών. Θα το έχω στο υπνοδωμάτιο (μην ρωτάτε γιατί... πονεμένη ιστορία) και λέω να το έχω συνδεδεμένο με την τηλεόραση που έχω εκεί μόνιμα και αμα λάχει να παίζει καμια ταινία απο το bluray...

Εγώ πάντως έβαλα μια msi gt 520 ,που έχει στη συσκευασία low profile bracket , και χωρεσε μια χαρά. Προς το παρόν έχω εγκαταστήσει win 7 και xbmc και παίζει ικανοποιητικά. Ο τελικός στόχος είναι whs11 + xbmc. Τελικά δεν είναι κακή ιδέα ο συνδυασμός nas και htpc.

Κι εγώ στο club εδώ και λίγες ώρες... Δοκίμαζω αρχικά με Unraid σε φλασάκι. Προς το παρόν έχω στο HP τον 250άρη και έναν τέτοιο.
Τι ταχύτητες copy να περιμένω από windows 7 pc του (gigabit) δικτύου προς το HP;
Παίζει ρόλο η ram σε αυτό ή καμμία σχέση;
Το preclearing που αναφέρεται στον οδηγό του unraid είναι απολύτως αναγκαίο;

δεν ειναι αναγκαιο και αν δεν το κανεις,θα κανει ενα ποιο γρηγορο το ιδιο το unraid οταν κανεις assign τα drives. οταν θα αρχισεις να μεταφερεις data για πρωτη φορα αν θελεις μπορεις να μην εχει parity disk για να εχεις καλες ταχυτητες 60-70mb/sec και να το προσθεσεις μετά για να εχεις προστασια.
Με την free εκδοση μπορείς να εχεις λοιπόν 1 parity drive + 2 data drives + να κανεις π.χ mount ενα τεταρτο drive αν δεν θέλεις να το αγοράσεις μεχρι να σου χρειαστεί περισσότερος χωρος(υποστιριζει 3tb disks). Ψαξε στο φορουμ για την εφαρμογη snap.
Το preclear το συνιστώ για οποιοδήποτε drive ανεξαρτητα αν θα χρησιμοποιηθεί στο unraid γιατι ετσι μπορουμε να δουμε αν εχει προβλημα ο δισκος.
Αν χρειαστείς κατι αλλο εδω ειμαστε :)