HP Microserver

Απάντηση: Re: HP Microserver

Καλημερα , ενα εχω να πω οσοι εχουν δισκο και λιγο χρονο να τα δοκιμασουνε αμεσα.

Πραγματικα το HP δε το εχετε δει σε τετοια κατασταση.

Με την ενσωματωμενη vga και επαθα πλακα.

Τα WIN 8 εννοεις ?

Ναι για τα win 8 λεω.

εχω την εντυπωση οτι εχει αλλαξει εντελως η διαχειριση της μνημης αλλα και των δισκων.

Μου θυμισε λινουξ η ταχυτητα , η εναλαγη και γενικως ολη η συμπεριφορα που εχω μεχρι τωρα....ατιμη microsoft

Πάντως καθώς WHS επόμενης έκδοσης δε ξέρουμε εάν θα κυκλοφορήσει, τα win8 πιθανά να είναι λύση για αρκετό κόσμο.
Έχω μια δοκιμαστική εγκατάσταση στο htpc, αλλά δε θα τα εμπιστευόμουν ακόμα για όλους τους δίσκους του NAS.

Για να μην μενει σε εκρεμοτητα το θεμα ηταν τελικα με το καλωδιο .

Πλεον 6 δισκοι στο HP.

Μπα τιποτε...μαλλον το καλωδιο , απο οτι διαβασα και στα ξενα φορουμ πολλοι ειναι αυτοι που αντιμετωπισαν το ιδιο προβλημα με το esata>sata.

Περμενω απο ebay τωρα.

Να ρωτησω κατι αλλο σχετικο με τη στηριξη 2 δισκων 3,5 στη θεση του DVD 5,25 , ξερει καποιος που μπορω να βρω το εξαρτημα αυτο ?

Στο amazon που το βρηκα δε στελνουνε Ελλαδα στην Αγγλια το ιδιο και στη Γερμανια ενας αλλος θελει 18 ευρω μονο τα μεταφορικα καποια προταση κανεις?

μετά από πολλές δοκιμές σε vm και στο ίδιο το hp πάρθηκε η απόφαση
Debian software raid & lvm & btrfs filesystem

MAxaw.png

την συγκεκριμένη στιγμή του screenshoot υπάρχει μεγάλη κίνηση στο σερβερ
σε c/p ειναι > 80ΜΒ/s πάντα εκτός από έναν WD500 green που δεν ξεπερνάει τα 60MB/s
σε μεγάλα αρχεία τα 115ΜΒ/s έρχονται εύκολα αλλά εκεί πραγματικά ο cpu βαράει κόκκινα και 80 βαθμούς :(

περιμένω να πέσουν και άλλο οι τιμές για να πάρω άλλους 2 Χ 2ΤΒ για να γίνει το raid6 με 5 X 2TB

*τελικά το debian είναι ανίκητο όσο και να προσπάθησα να κάνω την αλλαγή στο αγαπημένο μου arch

Γραψε και λιγα λογια για το configuration καθως και λιγες λεπτομερειες για μας τους νεους στο λινουξ.

Υπαρχει κατι σε iso ειναι κατι που το βρισκουμε γενικως ή θελει μονταρισμα με το <χερι>.

Γραψε και λιγα λογια για το configuration καθως και λιγες λεπτομερειες για μας τους νεους στο λινουξ.

Υπαρχει κατι σε iso ειναι κατι που το βρισκουμε γενικως ή θελει μονταρισμα με το <χερι>.

μόλις βρω χρόνο κάτι θα γράψω
όχι δεν είναι εύκολο χωρίς να είναι όμως και πυρηνική φυσική
για να πάρει μπροστά ναι, θέλει αρκετή μανιβέλα

μεταφέρθηκαν και όλα τα vm μου στο hp και δεν έχουν καμία διαφορά από όταν τα είχα στο ίδιο το pc
ευχαριστώ τον topic starter γιατί εάν δεν το διάβαζα εδώ δεν θα είχα ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο τίμιο μηχάνημα
τώρα το παλιό celeron 2Ghz μπορεί να βγει στην σύνταξη !

ωραια περιμενω το <how to> :worshippy:

δες μπας και γινεται κανα φουλ copy to usb να το ανεβασεις καπου να παρουμε καμια ιδεα.

software RAID the easy way
επειδή το forum δεν αφήνει post με πάνω από 10 scrrenshot και ο οδηγός χρειαζόταν καμιά 60 έφτιαξα ένα μικρο βίντεο πως να κάνουμε software raid με netinstall.iso debian 6
για όποιον το δοκιμάσει και χρειαστεί βοήθεια ελεύθερα τις ερωτήσεις σας και ευχαρίστως να βοηθήσω
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
δυο λόγια για το software raid
σε όλα τα bench το software raid vs hardware raid με 10~20% διαφορά κερδίζει σχεδόν πάντα το hardware raid, το οποίο όμως είναι αρκετά ακριβό
ένα παράδειγμα με καλύτερες εταιρίες στο χώρο adaptec και areca
το raid που χρησιμοποιούν τα motherboards είναι συνήθως πιο πολύ software και εάν κάτι πάθει το motherborad είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση όσων αφορά τα αρχεία μας
με το software raid δεν ισχύει κάτι τέτοιο, με ένα οποιοδήποτε live cd linux μπορούμε να πάρουμε τα αρχεία μας με ασφάλεια και χωρίς κόστος
για την επιλογή raid ένας πίνακας
3ofs4.png

raid5 ( ο αντικαταστάτης raid3,raid4) vs raid6
στο raid5 θα χάσουμε ένα δίσκο σε χωρητικότητα στο raid6 δυο
το raid5 πολύ αργό όταν ξαναχτίζει ένα χαμένο δίσκο, το raid6 πολύ πιο γρήγορο

Συγχαρητήρια για τον οδηγο και σε ευχαριστούμε!
Να σε ρωτήσω και 2-3 πράγματα
1) Οι δίσκοι έχουν άμεση πρόσβαση στο δίκτυο η πρέπει να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις για να γίνει αυτό;
2) Αν χρειάζεται να δώσουμε εντολές μπορείς να προτείνεις κάποιο χρήσιμο site για εμάς του εντελώς αρχάριους στο Linux?
Σε Ευχαριστώ και πάλι

δεν είναι οι δίσκοι, το raid θα φαίνεται σαν ένας δίσκος, στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιούργησα raid5 array άρα θα έχουμε ένα δίσκο
( 4 δισκους -1 ) * 34,4 GB = 103.2 GB
μετά το reboot το σύστημα φαίνεται ήδη στο δίκτυο αλλά για να το φέρουμε στα μέτρα μας πρέπει να ρυθμίσουμε το αρχείο /etc/samba/smb.conf
επίσης δεν χρειαζόμαστε πλέων οθόνη γιατί μπορούμε να μπούμε με ssh από το pc μας και να κάνουμε ότι αλλαγές θέλουμε
για να αλλάξουμε το samba στις ανάγκες μας ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι αυτό
μπαίνουμε στο server με ssh (με putty πχ)
κρατάμε backup το υπάρχον αρχείο εάν θέλουμε να το μελετήσουμε πιο μετά
Code:
# mv /etc/samba/smb.conf /etc/samba/smb.conf.backup
και βάζουμε τώρα το δικό μας
Code:
# nano /etc/samba/smb.conf
και βάζουμε μέσα
Code:
[global]
workgroup = WORKGROUP
server string = Samba Server
netbios name = HP-microserver
security = share
guest account = hp  ---> σημαντικό να είναι το ίδιο με το όνομα που δημιουργήσαμε πριν στην εγκατάσταση 
username map = /etc/samba/smbusers
name resolve order = hosts wins bcast
wins support = no

[home]
comment = Public Share
path = /home/hp/ ---> σημαντικό να είναι το ίδιο με το όνομα που δημιουργήσαμε πριν στην εγκατάσταση
available = yes
browsable = yes
public = yes
writable = yes

βάζουμε και το χρήστη στους samba users
Code:
# pdbedit -a -u hp
εννοείτε πως βάζουμε τον ίδιο user με πριν και το ίδιο password με το χρήστη που δημιουργήσαμε στην εγκατάσταση
reboot και το server είναι έτοιμο

στο explorer του windows (επειδή τα win αυτόματα βλέπουν όποτε γουστάρουν το samba ) βάζουμε την διεύθυνση
\\HP-microserver\home
εάν θέλουμε το κάνουμε και map σαν network hdd για να έχουμε πάντα εύκολη και γρήγορη πρόσβαση

Αληθεια,το συγκεκριμενο...ποσο ευκολο ειναι να σεταριστει μονο για κατεβασμα Torrent ?
Δηλ. ποιος συνδυασμος λειτουργικου και Torrent προγραμματος θα ηταν ο καλυτερος ?
Τα Win 7 κανουν για αυτη τη δουλεια αραγε ?

Με τις ευχαριστιες μου σε αναμονη πιθανων απαντησεων απο τους πιο εμπειρους.

:ernaehrung004:

Αληθεια,το συγκεκριμενο...ποσο ευκολο ειναι να σεταριστει μονο για κατεβασμα Torrent ?
Δηλ. ποιος συνδυασμος λειτουργικου και Torrent προγραμματος θα ηταν ο καλυτερος ?
Τα Win 7 κανουν για αυτη τη δουλεια αραγε ?

Με τις ευχαριστιες μου σε αναμονη πιθανων απαντησεων απο τους πιο εμπειρους.

:ernaehrung004:
τα win δεν νομίζω να είναι η καλύτερη λύση, είναι βαρύ θες antivirus δεν έχεις πολύ καλό απομακρυσμένο έλεγχο κτλ κτλ

ένα debian πχ είναι πούπουλο βαριά βαριά θέλει 4GB σύστημα, δεν έχει γραφικό περιβάλλον και αηδίες που δεν χρειαζόμαστε, απόλυτο έλεγχο από παντού είτε με ssh,vpn αλλά ακόμα και ποιο εύκολα από το browser σου με το webmin, δεν θες antivirus και βλακείες, μπορείς να το κάνεις πραγματικό φρούριο και πολλά άλλα
για torrent χρόνια είχα rtorrent (aka libtorrent) με rutorrent αλλά έκανα την αλλαγή στο deluge και είμαι πολύ ευχαριστημένος (είναι από τα ποιο επιθετικά client)

Να σημειώσω ότι ακολουθώντας τον οδηγο του kernel panic οι ταχύτητες μεταφοράς αρχείων είναι εκπληκτικές περίπου 120 Mb/s ενώ με το freenas είναι 80Mb/s (δεν ξέρω βέβαια αν είναι θέμα ρυθμίσεων )
Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα φίλε kernel panic: πως μπορώ να ενεργοποίησω η εγκαταστήσω την FTP μεταφορά στο Debian ?
Ευχαριστώ πολυ και πάλι !!!

Να σημειώσω ότι ακολουθώντας τον οδηγο του kernel panic οι ταχύτητες μεταφοράς αρχείων είναι εκπληκτικές περίπου 120 Mb/s ενώ με το freenas είναι 80Mb/s (δεν ξέρω βέβαια αν είναι θέμα ρυθμίσεων )
Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα φίλε kernel panic: πως μπορώ να ενεργοποίησω η εγκαταστήσω την FTP μεταφορά στο Debian ?
Ευχαριστώ πολυ και πάλι !!!

φτου ! wtf ! :twoguns:
η έχεις καλύτερους δίσκους η το d-link μου πρέπει να αποσυρθεί .....
άκου εκεί 120 MB/s :award::music-smiley-005: μέχρι 115 που έπιασα εγώ επιτρέπετε
τι load είχες σε cpu ?
θερμοκρασία ? (θερμοκρασία βλέπεις με την εντολή sensors αφού εγκαταστήσεις πρώτα με " aptitude update && aptitude install lm-sensors ")
έβαλες webmin ? (αν όχι πες μου να σου πω)

για ftp βάζεις proftpd με "aptitude install proftpd", αλλά γιατί το θες ? για να μπεις από wan ? εάν ναι να μπαίνεις με sftpd

φτου ! wtf ! :twoguns:
η έχεις καλύτερους δίσκους η το d-link μου πρέπει να αποσυρθεί .....
άκου εκεί 120 MB/s :award::music-smiley-005: μέχρι 115 που έπιασα εγώ επιτρέπετε
τι load είχες σε cpu ?
θερμοκρασία ? (θερμοκρασία βλέπεις με την εντολή sensors αφού εγκαταστήσεις πρώτα με " aptitude update && aptitude install lm-sensors ")
έβαλες webmin ? (αν όχι πες μου να σου πω)

για ftp βάζεις proftpd με "aptitude install proftpd", αλλά γιατί το θες ? για να μπεις από wan ? εάν ναι να μπαίνεις με sftpd

Μπα οι δίσκοι είναι ότι είχα σκόρπια ( ένας 500αρης ένας 320 και ένας 250 ) γιατι ακόμα δοκιμάζω λειτουργικά αλλά και γιατί δεν πήρα ακόμα δίσκους (περιμένω να πέσουν λίγο οι τιμές)
Θερμοκρασίες θα δω και θα σου πω!
Ftp θέλω γιατί με filezilla & flashFXP μπορώ και κλείνω το pc όταν τελειώνουν οι μεταφορές ( windows έχω σαν κατεβαστήρι)