HP Microserver

Η καρτα γραφικων ειναι η Asus 6450. Θα κανω δοκιμη να μπω στο bios και να δω αν απενεργοποιειται πληρως η ενσωματωμενη.

Καινουργιος κατοχος το Ν40L ζητα βοηθεια !!!

Θα ηθελα να τον εχω ως file-backup server/media server. Για την ωρα στο lan παιζουν 2 pc (windows 8 pro), 1 laptop (windows 7 ult), κινητα, tablets, 1 tv με dlna, ο ενισχυτης μου με dlna, στον οποιο επανω υπαρχει και το wdtv live hub το οποιο χρησιμοποιω ως κυριο μεσω για mkv, avi κτλ.

Στον microserver εχω τον δισκο που ερχοταν μαζι, 2x1tb, 1x2tb και εναν εξωτερικο 3tb για backup. Δεν θελω να χρησιμοποιησω raids και γενικα δεν ειμαι σε φαση να μεταφερω πραγματα απο τον ενα σκληρο στον αλλο για να σεταρω raid. Αυτη τη στιγμη του εχω βαλει τα Windows Server 2012 Essentials. Ως νεος ομως στο συγκεκριμενο λειτουργικο κτλ, θα ηθελα βοηθεια στο ολο σεταρισμα του συστηματος, με το δεδομενο οτι θελω να τον χρησιμοποιω οπως ανεφερα παραπανω. Να τραβαω δλδ αρχεια απο εκει και κυριως να τα βλεπει το wdtv και να τα παιζει μαζι με εξωτερικα subs ενδεχομενος.

Επιπλεον και πολυ σημαντικο ειναι το να του πεταξω επανω και utorrent (ή οτι παρεμφερες) και να στελνω απο τo pc τα torrents στο server για κατεβασμα και seeding....

Οποια βοηθεια καλοδεχουμενη... ευχαριστω...

Re: Απάντηση: HP Microserver

καλά είχα κάνει αρκετές ματσακονιές γιατί δεν είχα ίδιους δίσκους οπότε έκανα array με partition και μετά lvm και από πάνω btrfs
τώρα κράτησα τους δίσκους με ένα array raid6 (4 Χ 1Tb) και τα άλλα 3Tb από δυο 500Gb + 2 Tb από τα partitions σε δυο δίσκους 2Tb τα έβαλα απλά με btrfs add device, χωρίς lvm

α όλα και όλα εγώ είμαι στην mailing list δυο χρόνια τώρα, κίνηση υπάρχει και πολλά patches αλλά αλλάζουν πολλά και στο κερνελ κάθε φορά που να ασχοληθούν μα raidz
Πάντως εάν βρεθώ δεύτερη φορά μπροστά στο ίδιο bug – να γεμίζει το metadata όταν οι δίσκοι δεν έχουν γεμίσει - κάτι μου λέει ότι θα το αποχαιρετίσω το btrfs … Για να δούμε, ελπίζω να μη το αναπαράξω και να ήταν όντως κάτι τυχαίο.

Για 4 δίσκους raid6 vs raid10 είναι δύσκολη απόφαση πάντως, προφανώς εξαρτάται και από τη μελλοντική χρήση … αλλά σιγά μην είναι σίγουρος κανείς για τη χρήση που θα κάνει στο μέλλον χαχα

Καλημέρα, είμαι στην διαδικασία να στήσω μηχάνημα και ζαχαρώνω το ΗΡ εδώ και καιρό.
Θέλω λοιπόν μια γνώμη ως προς τα εξής.
Οι ανάγκες μου είναι καταρχήν για έναν file server 24/7 με torrents κλπ KAI για ένα media player που θα παίζει ταινίες στην τηλεόραση.
Δεν θέλω να πάρω 2 διαφορετικά μηχανήματα οπότε ψάχνομαι για μία λύση all-in-one με τους όποιους πιθανούς περιορισμούς που ίσως χρειαστεί να γίνουν.

Έχω δεί και διαβάσει πολλά για τον εν λόγο μηχανάκι αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα με καλύψει μαζί και για τις 2 παραπάνω δουλειές που θέλω.
Ενδεχωμένος να χρειάζομαι ένα κανονικό πισί με ισχυρότερη cpu και gpu αλλά το μίνιμαλιστικό του πράματος εδώ με «τραβάει». :)

Για πέστε καμμία γνώμη βρε παιδία...
Ευχαριστώ.

για win δεν έχω δοκιμάσει για linux κάνει το δικό μου ακριβώς αυτό που λες
πρώτη παραχώρηση, δεν νομίζω να βρεις κάρτα να χωράει και να παίζει άνετα 3D
δεύτερη παραχώρηση, μπορεί να ακούγεται που και που σε ταινίες με πλήρη ησυχία

κατά τα άλλα αντέχει και άλλα php,proxy κτλ

Καλημερα! Εχω ενα synology 212j κ ψηνομαι να το πουλησω κ να μεταπηδησω σε hp microserver. Σε παλιοτερο ποστ (διαβασα ολες τις σελιδες!) ειχα διαβασει οτι το cpu ειναι αρκετα δυνατο για να κανει real time transcoding στο plex, ωστε να δω βιντεο σε κινητες συσκευες. Θυμαμαι να λεει καποιος κατοχος οτι μπορει να κανει εως 720ρ. Εννοουσε οτι το 720ρ ειναι το αρχειο πηγη ή η ποιοτητα εξοδου; Δηλαδη αρχειακι 1080ρ θα μπορω να το δω στο κινητο μου (τα κανω 480ρ συνηθως) ή θα πρεπει το αρχικο αρχειο να ειναι 720ρ κ κατω;

Ευχαριστω πολυ!

Επίσης ήθελα να προσθέσω ότι το 212 μου καλύπτει κάποιες ακόμα ανάγκες με εφαρμογές που έχει:

- να βλέπω φωτογραφίες αποθηκευμένες μέσω web περιβάλλοντος απο περιοχή εκτός LAN
- synology cloud station: είναι ένα Dropbox που συγχρονιζει αρχεία μεταξύ φακέλου στο pc κ στο nas.
- remote management μέσω web GUI.

Αν κ εκτιμώ απίστευτα την ευελιξία που φαίνεται να έχει το μηχανάκι της hp, θα μπορώ να έχω αυτά τα πράγματα που έγραψα πιο πάνω κ τα οποία είναι πολυ βασικά για εμένα: αν ναι μπορείτε να μου πείτε με ποιο συνδυασμό εφαρμογών, λειτουργικών συστημάτων; googlαρω κ ψάχνω απο εκεί κ πέρα το πως γίνεται.

Για torrent client δεν ρωτάω γιατί ξέρω ότι όλα τα λειτουργικά έχουν κάποιον client. Το ίδιο κ για remote backup. Crash plan, rsync ή κάτι άλλο θα υπάρχει σίγουρα.

Ελάτε... Ψηστε με να ξόδεψω μερικά χρήματα να κινηθεί η οικονομία :-)

1- δεν το έχω ψάξει, δεν ξέρω /δεν απαντώ
2- το είπες μόνος σου dropbox, η και g-drive,sky-drive, box
2-webmin έλεγχος μέχρι αηδίας όμως, όχι απλά management

για torrent client στο linux έχουμε μακράν τους καλύτερους :p, rtorrent,deluge (web-interface,https,ssl κτλ)

Για το 2 τσεκαρε και το just cloud το οποίο έχει unlimited storage.. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως για να το πω εντυπώσεις.. Dropox ktl έχουν περιορισμένο storage σε αντίθεση με το cloudds της synology που νομιζω είναι unlimited... Γιαυτό ανεφερα και το just cloud

http://www.design3edge.com/2010/08/26/best-free-and-open-source-php-image-galleries/
Θα βρεις πάρα πολλούς τρόπους για να φτιάξεις ένα μικρό website για τις φωτογραφίες σου… μη με ρωτήσεις πιο θα σου αρέσει ή θα σε βολέψει, ακόμα και το δικό σου μπορούσες να φτιάξεις ;-)
Και πάντα με ασφάλεια :-)

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας!

Εκει που κολλαω πιο πολυ ειναι στο 1 (προσβαση σε φωτογραφιες μεσω ιντερνετ). Αυτο ειναι πολυ βασικο για μενα γιατι εχω οικογενεια που μενει μακρια κ τους αρεσει να βλεπουν φωτο απο τον πιτσιρικα μου μεσω ιντερνετ. Απο οτι καταλαβαινω θα πρεπει να στησω δικια μου ιστοσελιδα πανω στο σερβερ για να πετυχω αυτο που θελω. Καταλαβαινω οτι οντως ειναι κατι που γινεται, αλλα δεν ξερω αν εχω τον διαθεσιμο χρονο να κατσω να μαθω πως.

Θα συνεχισω να παρακολουθω το thread κ στο μελλον θα το αγορασω καποια στιγμη... ισως οταν με παρατησει η γυναικα μου :)

Tα WHS 2011 το υποστηρίζουν από τη μαμά τους αυτό και είναι πανεύκολα στο στήσιμο

Επανέρχομαι, ρωτώντας αν υπάρχει κανείς που να έχει στήσει Server 2012 Essentials για να βοηθήσει στα πιο πάνω που έγραψα. Αν και λογικά τα ίδια που ισχύουν και στα 2011 θα είναι αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κανέναν step by step οδηγό (οκ, το utorrent το έστησα με webui κτλ, αλλά τα υπόλοιπα δεν ξέρω). Δλδ πως θα κάνω stream στο wd tv live hub με εξωτερικούς υπότιτλους κτλ κτλ...

1)Για να γίνει και media player ποια κάρτα γραφικων προτείνεται και με ποιο λειτουργικο;
2) Θα έχει θέματα με τα 24hz;
3) Θα συνδεθεί απευθείας σε τηλεόραση οπότε και αν δεν βγάζει TRUEHD k DTS-HD MA δεν πειράζει αρκεί να βγάζει σωστα το core...Το downmix το αναλαμβάνει η tv (pany st50) ή θα γίνεται απο τον hp;

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί ξανά αλλά έχει δοκιμάσει κάποιος να βάλει δίσκο 3TB; Πριν λίγο παρέλαβα τον WD Red 3ΤΒ και μόλις μπήκα WHS 2011 για να τον κάνω διαμόρφωση κτλ τον έσπασε μόνο του σε δυο κομμάτια (το ένα 2TB και το άλλο τα υπόλοιπα), οπότε είπα να ρωτήσω πρώτα και μετά να κάνω κίνηση. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ναι και εγω το ιδιο ηθελα να ρωτησω επειδη σκεφτομαι να το αγορασω. 3TB δεν μπορει να τα δει, ή να τα δει εννιαια? Επισης γιατι βαζεται ολοι WHS 2011? Εγω Win 8 x64 σκεφτομαι. PCIe καρτες με πολλες eSata εχετε να προτεινεται?

1)Για να γίνει και media player ποια κάρτα γραφικων προτείνεται και με ποιο λειτουργικο;
2) Θα έχει θέματα με τα 24hz;
3) Θα συνδεθεί απευθείας σε τηλεόραση οπότε και αν δεν βγάζει TRUEHD k DTS-HD MA δεν πειράζει αρκεί να βγάζει σωστα το core...Το downmix το αναλαμβάνει η tv (pany st50) ή θα γίνεται απο τον hp;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/95278-HP-Microserver-N36L-ως-htpc-Κ-όμως-!

Ναι και εγω το ιδιο ηθελα να ρωτησω επειδη σκεφτομαι να το αγορασω. 3TB δεν μπορει να τα δει, ή να τα δει εννιαια? Επισης γιατι βαζεται ολοι WHS 2011? Εγω Win 8 x64 σκεφτομαι. PCIe καρτες με πολλες eSata εχετε να προτεινεται?

WHS2011 = ουσιαστικά Windows Server 2008R2.

Win8 = consumer OS, πιο πολύ για ταμπλέτες και κινητά.. :p

PCIe με πολλές eSATA δύσκολο.. δεν θυμάμαι να έχω δει με πάνω από 2, τουλάχιστον σε λογικές τιμές.

Απάντηση: Re: HP Microserver

Καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί ξανά αλλά έχει δοκιμάσει κάποιος να βάλει δίσκο 3TB; Πριν λίγο παρέλαβα τον WD Red 3ΤΒ και μόλις μπήκα WHS 2011 για να τον κάνω διαμόρφωση κτλ τον έσπασε μόνο του σε δυο κομμάτια (το ένα 2TB και το άλλο τα υπόλοιπα), οπότε είπα να ρωτήσω πρώτα και μετά να κάνω κίνηση. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αφού έφτασες εκεί, τον έχει ήδη δει κανονικά τον δίσκο. Απλά για να μην τον σπάσεις στα δυο θα πρέπει να πας σε GPT partitioning.

Τον ίδιο δίσκο έβαλα κ εγώ επάνω στον δικό μου κ τον έκανα αυτό το partition για να παίζει ολόκληρος.