HP Microserver

Και 3TB και 4TB βλέπει
Και όταν θα έρθουν τέλος ’13 και 5ΤΒ θα βλέπει.

GPT όπως λέει και ο DimDim

WHS2011 = ουσιαστικά Windows Server 2008R2.

Win8 = consumer OS, πιο πολύ για ταμπλέτες και κινητά.. :p

PCIe με πολλές eSATA δύσκολο.. δεν θυμάμαι να έχω δει με πάνω από 2, τουλάχιστον σε λογικές τιμές.

Δε νομίζω τα win8 να είναι χειρότερα από πλευράς αξιοπιστίας από τον WHS…

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Το βραδυ που θα γυρίσω με το καλό θα το δοκιμάσω και ελπίζω να μην έχω κάποιο θέμα με το Drive Bender.

Ούτε εγώ νομίζω ότι θα είναι λιγότερο αξιόπιστα, αλλά σίγουρα είναι κακάσχημα.. :p

Για κάποιον που δεν έχει γνώση με server τα win 8 είναι ταμάμ για αυτό το μηχανάκι. Και μην ξεχνάμε το storage space που προσφέρουν και όλες τις άλλες ευκολίες. Όπως επίσης εάν κάποιος το θέλει και για ψιλό media center, τότε δεν νομίζω ότι κάνει ο WHS.

Κι εγώ τα win 8 του έχω περάσει απο χθες ,το μόνο προβλημα είναι ότι του έχω βάλει μια καρτα γραφικών την gt 520 κι έβγαζε προβλημα bsod watchdog και δεν ολοκληρώνε την εγκατάσταση. διάβασα ότι κι άλλοι είχαν το ίδιο προβλημα και πράγματι μόλις την αφαίρεσα προχώρησε κανονικά η εγκατάσταση. Δεν ξέρω βέβαια τι θα συμβεί οταν την ξανά βάλω ,μάλλον τα ίδια απ´οτι διάβασα. Ενώ όσοι έχουν βάλει καρτουλα amd δεν είχαν θέμα. Τι περίεργα είναι αυτά;

Για προτείνετε βρε παιδιά καμία απλή κάρτα γραφικών, γιατί μια ASUS 5450 που πήρα, την επιστρέφω καθώς ενώ είναι low profile δεν έχει το σχετικό bracket.
Εκτός εάν πριονίσω το πάνω μέρος που είναι η έξοδος VGA....

Για κάποιον που δεν έχει γνώση με server τα win 8 είναι ταμάμ για αυτό το μηχανάκι. Και μην ξεχνάμε το storage space που προσφέρουν και όλες τις άλλες ευκολίες. Όπως επίσης εάν κάποιος το θέλει και για ψιλό media center, τότε δεν νομίζω ότι κάνει ο WHS.

Το storage space έχει φάει άκυρο από μένα επειδή δεν δίνει δυνατότητα να αφαιρέσεις δίσκο. Epic fail.

Όσο αφορά το media center, είναι άλλη χρήση..

Κι εγώ τα win 8 του έχω περάσει απο χθες ,το μόνο προβλημα είναι ότι του έχω βάλει μια καρτα γραφικών την gt 520 κι έβγαζε προβλημα bsod watchdog και δεν ολοκληρώνε την εγκατάσταση. διάβασα ότι κι άλλοι είχαν το ίδιο προβλημα και πράγματι μόλις την αφαίρεσα προχώρησε κανονικά η εγκατάσταση. Δεν ξέρω βέβαια τι θα συμβεί οταν την ξανά βάλω ,μάλλον τα ίδια απ´οτι διάβασα. Ενώ όσοι έχουν βάλει καρτουλα amd δεν είχαν θέμα. Τι περίεργα είναι αυτά;

O Microserver είναι τυπικά server οπότε είναι λογικό τυπικά να μην υποστηρίζει τα Win8 ή PCIe κάρτες γραφικών.. οπότε όσο αφορά το τυπικό, ότι παίζει, από τύχη παίζει.. δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Καλημέρα σε όλους. Χθες το βράδυ τελικά μετέτρεψα τον δίσκο σε GTP, μπήκε και στο pool σωστά και όλα ρολόι. Σας ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές.

Το storage space έχει φάει άκυρο από μένα επειδή δεν δίνει δυνατότητα να αφαιρέσεις δίσκο. Epic fail.

Όσο αφορά το media center, είναι άλλη χρήση..

Εννοείς δίσκο στον οποίο υπάρχει storage space, χωρίς να το κάνεις πρώτα delete?

-Ωραια, απλως καπου ειχα διαβασει οτι υποστηριζει μεχρι 2TB και σκαλωσα... Το GPT ου το οριζεις? Οταν κανεις φορματ εναν δισκο, ή απο καπου αλλου?

-Τα Windows Serer τι περισσοτερο εχουν να προσφερουν εννουσα σε σχεση με τα 7,8 που ειναι πιο mainstream? Για πολλα χρονια και μεχρι να βγουν τα 7 χρησιμοποιουσα server 2003 enterprise, επειδη τα XP μου την σπαγανε (μην με ρωτησε γιατι, ετσι απλα) αλλα περα απο το να ορισω τα οποια shares για τον αλλο υπολογιστη, δεν εκαναν κατι που δεν κανουν τα μη server λειτουργικα. Τουλαχιστον για την χρηση που τους εκανα. Συν οτι θελαν καποια tweaks. Σε ρωταγε καθε φορα για ποιο λογο τα κλεινεις κατι το οποιο επρεπε να αλλαξεις απο το group policy editor, η καποια σεταπ δεν αναγνωριζαν το λειτουργικο και θελαν να επεξεργαστεις το msi και αλλες τετοιες παραξενιες. Γενικοτερα ομως ηταν σταθερα για την τοτε εποχη.

-Κατι αλλο που ξεχασα να ρωτησω πριν. HotSwapping γιατι δεν υποστηριζεται? Ειναι θεμα μητρικης? Καπου διαβασα κατι για hacked BIOS. Μπορεις με τετοιο tweak να το ενεργοποιησεις?

-PCIe καρτα εχω βρει μια με 4 εσωτερικες και 2 εξωτερικες. Γιατι ομως ολα αυτα τα προιοντα να δινουν κυριως εσωτερικες? Δεν μπορει καποια να δινει περισσοτερες εξωτερικες? Παρεπιπτωντος σε βιντεο σε youtube λεει οτι ειναι υποστηριζει μονο καρτες μισου μεγεθους. Οποτε πρεπει να κοιταξω και αυτο για συμβατοτητα?

-Για τα λεφτα που κανεις θεωρειται οτι ειναι οτι καλυτερο ή παιζουν και αλλες επιλογες?

Ta 2TB είναι περιορισμός του MBR όχι του hardware. Για αυτό τον κάνουμε GPT.
Το βήμα είναι πριν το partitioning, κατά το initialization του δίσκου.
Τα win7 λ.χ. σε ρωτάνε όταν βάλεις δίσκο πάνω εάν θές MBR (για συμβατότητα με παλιούς υπολογιστές) ή GPT.

Εάν δε σου χρειάζεται κάτι από το server βάλε pro.

Υπό συνθήκες μπορεί να γίνει hot swap. Εάν είναι σε μοντέρνο λειτουργικό και σε AHCI υποπτεύομαι δε θα έχει κανένα πρόβλημα.
Υποπτεύομαι ότι η hp δεν έβαλε άρα hot-swap ένδειξη γιατί δε ξέρει πως θα στήσεις εσύ το hw/sw σου.

Γιατί θες κι άλλη κάρτα? Μήπως απλά θες ένα e-sata που να συνδεθεί σε εξωτερικό sata-cage ?

Επιλογές πάντα υπάρχουν. Αλλά ένα αντίστοιχο κουτί (μόνο κουτί χωρίς καν cpu/mobo/ram/etc.) θα δεις ότι είναι από μόνο του ακριβό…

Επιλογές πάντα υπάρχουν. Αλλά ένα αντίστοιχο κουτί (μόνο κουτί χωρίς καν cpu/mobo/ram/etc.) θα δεις ότι είναι από μόνο του ακριβό…
αμα το φτιαξεις μονο σου, με 200-300ε φτανεις τους 10δισκους ανετα..
οταν ειχε 200+ε, να φτιαξεις ενα ηταν πιο vfm, παρα το hp.. τωρα που επεσε στα 160ε ειναι πολυ καλυτερο deal..
απλα θελει λιγο ψαξιμο για να βρεις φθηνη motherboard με 8+sata, + καμια eSata..

Δεν ξερω βεβαια τι γίνεται με της θερμοκρασίες των δίσκων το καλοκαίρι μιας και το hp ειναι φτιαγμένο να φιλοξενεί 4 δισκους και οχι 6..

Ta 2TB είναι περιορισμός του MBR όχι του hardware. Για αυτό τον κάνουμε GPT.
Το βήμα είναι πριν το partitioning, κατά το initialization του δίσκου.
Τα win7 λ.χ. σε ρωτάνε όταν βάλεις δίσκο πάνω εάν θές MBR (για συμβατότητα με παλιούς υπολογιστές) ή GPT.

Ναι γνωριζω τι ειναι το GPT απλως δεν εχω στησει ακομα δισκο ανω των 2TB, και δεν ηξερα πως διαμορφνεται καθαυτο ο δισκος. Οκ, κομπλε τωρα, καταλαβα πως.

Εάν δε σου χρειάζεται κάτι από το server βάλε pro.

Οσοι χρησιμοπειται Server, μπορει να μου πειτε καποιες δυνατοτητες που σας βολευουν, για να μπορεσω να αξιολογησω αν θα ηταν καταλληλα και για μενα?

Υπό συνθήκες μπορεί να γίνει hot swap. Εάν είναι σε μοντέρνο λειτουργικό και σε AHCI υποπτεύομαι δε θα έχει κανένα πρόβλημα.
Υποπτεύομαι ότι η hp δεν έβαλε άρα hot-swap ένδειξη γιατί δε ξέρει πως θα στήσεις εσύ το hw/sw σου
.

Α δλδ, αν το ενεργοποιησεις απο το BIOS Και βαλεις Win 7,8 τοτε μπορεις να βαζοβγαζεις δισκους ενω το συστημα ειναι σε λειτουργια? Το χει δοκιμασει κανεις? Ο λογος που ρωταω και ο λογος που επισης ρωτησα για πολλα sata, ειναι επειδη περα απο τους 4 εσωτερικυος δισκους θελω να εχω και αλλους να δουλευουν εξωτερικα μεσω DOCK με eSata. Οποτε θελω περισοτερες απο την μια θυρα που ηδη εχει αλλα και την δυνατοτητα να μην πρεπει να τους συνδεω με κλειστο το συστημα...
Γιατί θες κι άλλη κάρτα? Μήπως απλά θες ένα e-sata που να συνδεθεί σε εξωτερικό sata-cage ?

Χμμ, τι ακριβως εννοεις?

Δεν θελω να φτιαξω δικο μου, θελω κατι ηδη ετοιμο και compact. Μεχρι στιγμης ειναι οτι καλυτερο εχω βρει. Απλως ρωταγω αν υπαρχει κατι φθηνοτερο, η κατι στα ιδια χρηματα αλλα και με περισσοτερους δισκους. Προφανως οχι, απλα ηθελα να εχω μια εικονα απο εναλλακτικες λυσεις.

Δεν ξερω βεβαια τι γίνεται με της θερμοκρασίες των δίσκων το καλοκαίρι μιας και το hp ειναι φτιαγμένο να φιλοξενεί 4 δισκους και οχι 6..

Ναι σωστο και αυτο. Απο θερμοκρασιες και καταναλωση ρευματος εχει μετρησει κανεις τπτ?

Για το esata καλύτερα να σου πει κάποιος που το χρησιμοποιεί κάτω από win. Υποθέτω ότι και ο driver των win θα το υποστηρίζει (σε AHCI)
Δε νομίζω να έχει πρόβλημα με θερμοκρασίες, μιας και το δοκιμάζουν αρκετοί πάνω από χρόνο και έχουν περάσει καλοκαίρι.
Παρήγγειλα και τον ανεμιστήρα που προτείνουν στο http://www.silentpcreview.com/article1193-page7.html που είναι ρυθμιζόμενος μη τυχών.

Πολλοί έχουν βάλει modded BIOS (και εγώ ένας απο αυτούς) αλλά όχι για το hot swap αλλά για full speed channel στην sata port του CD/DVD ώστε να μπορεί να δεχτεί και 5ο σκληρό δίσκο (συνήθως boot σκληρό). Παντα να βάλεις modded BIOS ενέχει το ρίσκο του αλλά όπως λένε και οι Άγγλοι no pain, no gain

για να έχεις 5ο σκληρό με το λειτουργικό μόνο δε χρειάζεται mod bios.