HP Microserver

νομιζω και τα win7, WHS 2011 μπορουν να εγκατασταθούν σε ενα "γρήγορο" 16/32GB usb stick, αφου δεν θα λειτουργεί 24/7. Ουσιαστικά το hp θα χρησιμοποιείται σαν ενας μεγαλος δισκος για streaming υλικου. Ας μας το επιβεβαίωσή όμως και καποιος αλλος.

Δεν έχω κάνει ποτέ εγκατάσταση win7 σε usb. Ένα το δοκιμάσετε τουλάχιστο κλείστε swapping, hibernation, indexing.
Ta win8 enterprise έχουν μια έκδοση ‛windows to go’ αλλά δεν είμαι σίγουρος για το ποιο είναι το αποτέλεσμα.

Therock003 , Δες λίγο καλύτερα τα RAID levels στο Wikipedia. Για 10 δίσκους (αν και το HP είναι μικρό πιθανά για 10 δίσκους) και για ασφάλεια για όλα σου τα δεδομένα (και όχι επιλεγμένο μέρος αυτών) θα πήγαινες σε raid6 λογικά με *δύο* parity δίσκους. Ο ένας πιθανά να είναι λίγος. Ενώ και ο επεξεργαστής του δε ξέρω πόσες ώρες θα δουλεύει για να κάνει rebuild ένα raid5/6/unraid.

Οχι ενταξει σαν παραδειγμα το ανεφερα για να μαθω ποιο RAID ειναι και τελικα ειναι τo RAID 5. Βασικα δεν εχω καταλαβει ακομα πως δουλευει. Kαθε δισκος εχει κομματια των αλλων, ωστε οταν καποιος κρασαρει, βαζεις εναν καινουριο δισκο, και σου χτιζει τα δεδομενα αυτου που χαλασε, απο ολα τα parity αυτων που λειτουργουν? Εχω προσπαθησε ινα διαβασω πολλα αρθρα, αλλα επειδη δεν ειμαι οικειος με το ολο θεμα, βγαζω διαφορα συμπερασματα τα οποια μπορει να μην ειναι σωστα.

Γνωριζουμε αν το RAID ειναι βασισμενο και κλειδωμενο στο hardware που εχει γινει? Δηλαδη σε περιπτωση fail,Μπορω να βγαλω τους δισκους να τους βαλω σε αλλο συστημα (πιο γρηγορο) με RAID και να γινουν εκει repopulate τα δεδομενα στον 5ο δισκο και μετα να τους ξαναβαλω στον HP?

Οχι ενταξει σαν παραδειγμα το ανεφερα για να μαθω ποιο RAID ειναι και τελικα ειναι τo RAID 5. Βασικα δεν εχω καταλαβει ακομα πως δουλευει. Kαθε δισκος εχει κομματια των αλλων, ωστε οταν καποιος κρασαρει, βαζεις εναν καινουριο δισκο, και σου χτιζει τα δεδομενα αυτου που χαλασε, απο ολα τα parity αυτων που λειτουργουν? Εχω προσπαθησε ινα διαβασω πολλα αρθρα, αλλα επειδη δεν ειμαι οικειος με το ολο θεμα, βγαζω διαφορα συμπερασματα τα οποια μπορει να μην ειναι σωστα.

Γνωριζουμε αν το RAID ειναι βασισμενο και κλειδωμενο στο hardware που εχει γινει? Δηλαδη σε περιπτωση fail,Μπορω να βγαλω τους δισκους να τους βαλω σε αλλο συστημα (πιο γρηγορο) με RAID και να γινουν εκει repopulate τα δεδομενα στον 5ο δισκο και μετα να τους ξαναβαλω στον HP?

Μην ανησυχείς που έχεις μπλεχτεί λίγο - Λογικό είναι
Σίγουρα αξίζει πάντως να ξανά διαβάσεις όλη αυτή τη βαρετή θεωρία για τα RAID. Έχουν και κάποιες εικόνες που βοηθάνε πολύ.
Γιατί καλύτερο δεν υπάρχει, τα πάντα είναι συμβιβασμοί, και μονό εσύ τελικά μπορείς να καταλήξεις στον καλύτερο συμβιβασμό για τα δεδομένα σου.

Ενώ όσο εξωτικές και να ακούγονται κάποιες λύσεις, τελικά καμία φορά
Το καλύτερο εργαλείο είναι αυτό που γνωρίζεις καλά

Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να καταλήξεις σε κάποιο τρελό και παλαβό πανάκριβο RAID. Με καλή οργάνωση και σκέψη από την πλευρά σου, ξεκίνα από απλές λύσεις που να σε βολέψουν.

Το bios raid βασίζεται στο bios του υπολογιστή και άρα άμα χάσεις Motherboard έχεις πρόβλημα.
Οι raid cards, άμα τις χάσεις(χαλάσουν καούν οτιδήποτε) πάλι θα πρέπει να βρεις ίδιες. (Υπάρχουν και καλές ακριβές λύσεις βασισμένες σε raid cards, αλλά λόγο κόστους σε σχέση με το μικρό HP, δεν νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό μέρος της συζήτησης μας εδώ – και το αφήνω απέξω πριν μπλέξουμε με raid battery backups packs etc.)

Το software raid (win/Server, linux, solaris, bsd , etc.) είναι ανεξάρτητο υπολογιστή. Παίρνεις τους δίσκους και τους πάς (προσεκτικά) σε άλλο pc με το ίδιο λειτουργικό.

Για όσους έχουν Linux
Παρατήρησα κάποια hpet adjustments στο dmesg,
Είμαι σε kernel 3.7 αλλά πρέπει να ισχύει και σε 2.χ kernels

Από τα BIOS απενεργοποίησα το C1E
Δε νομίζω άλλωστε να κάνει καμία ιδιαίτερη διαφορά στην κατανάλωση…

Με αυτή την κάρτα γραφικών που όντως είναι low profile http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1086&pid=1285&psn=&lid=1 και με 8 Gb και παραπάνω αν γίνετε βέβαια θα μπορεί να παίζει ταινίες 3d;βασικά θα μπορούσε αυτό το μηχάνημα να είναι πρώτα σαν htpc και μετά σαν nas;φαίνετε και κάπως φτηνή λύση αν γίνετε βέβαια.ευχαρηστω!

Για τοποθετηση pci καρτας πρεπει αναγκαστηκα να ξεκουμπωσω καθε καλωδιο και να τραβηξω την μητρικη εξω, η μπορω να ανοιξω το κουτι απο τα πλαινα η απο πισω για μεγαλυτερη ευκολια?

Τα 8GB ή τα παραπάνω πάντως δεν θα προσφέρουν κάτι για χρήση media.

Κάποιοι βάζουν 2χ8 = 16GB αλλά, μονό συγκεκριμένες μνήμες που έχουν ελέγχει για συμβατότητα από την κοινότητα.

Θελω να βαλω μια καρτα sata και μια usb. Πως θα μπορεσω ομως να τραβηξω καλωδια απο τις καρτες στο πανω μερος, απο την στιγμη που δεν εχω προσβαση στο πισω μερος και οι καρτες θα μπουν ενω εχω βγαλει εξω την μητρικη? Η USB καρτα θελει molex, και η sata εχει 2 εσωτερικες που θελω να τις ενωσω στο πανω μερος σε μια 5.25 συσκευη που θα βαλω που ζηταει 2 sata. Θα πρεπει να εξασκησω χειρουργικη? :P

Να ρωτήσω, ποιά κάρτα γραφικών βγάζει τον καλύτερο ήχο από το HDMI και παίζει απροβλημάτιστα με το συγκεκριμένο HP Micro N40L 250GB 658553-421?

Λέω να πάρω ένα για το σαλόνι, αλλά θέλω να βγάζει όσο καλύτερο ήχο γίνεται.

Έλεγα να πάρω μια ξεχωριστή κάρτα Behringer UCA222 που έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια, αλλά αν υπάρχει vga που να βγάζει παραπλήσιο ήχο και να γλιτώσω τα επιπλέον καλώδια/συσκευή θα βόλευε.

Δεν έχω διαβάσει πουθενά συγκριτικό για ποιότητα ήχου καρτών γραφικών.. Αν μιλάμε για πολυκάναλο θα σου έλεγα να μην το σκέφτεσαι καν, όλες ίδια παίζουν.

Για δικάναλο θα έπαιρνα μια USB για καλό και για κακό. Οι HDMI δεν με έχουν πείσει.. βέβαια, σε σχέση με την 222 δεν ξέρω.. αν μιλάμε για ψηφιακή σύνδεση με AVR δεν θα ασχολούμουν τόσο, εκτός αν ο AVR είναι πολύ καλός.

Είναι για σύνδεση με τον Yamaha RX-A2020 και το θέλω πιο πολύ για δικάναλο.

Για πολυκάναλο (ταινίες) έχω ένα media player WD Live 3 το οποίο δε λέω καλό ήχο βγάζει και στο δικάναλο, αλλά όταν είχα μεταφέρει τον υπολογιστή στο σαλόνι που είχε ATI 6750 και την είχα συνδέσει με HDMI έβγαζε καλύτερο ήχο (τότε είχα Yamaha RX-V661).