HP Microserver

Πολύ ενδιαφερον project!
Thanks

Τα apps για smartphone/tablet λειτουργούν κανονικά; Όπως και το WOL;

Καλημέρα παιδιά.Λέω να πάρω το μηχανάκι σας γιατί θέλω να αποθηκεύω νέες φωτογραφίες λόγω δουλειάς καθημερινά και μέσα στο μήνα περίπου 70Gb προστίθενται στο σύνολο.
Επίσης κατά την διάρκεια της ημέρας τροποποιώ αρχεία και αποθηκεύω νέα αλλά πιο μικρά σε μέγεθος.Αυτό που θέλω είναι κάθε φορά που αντιγράφω τα αρχεία των φωτογραφιών
ή αλλάζω κάποια να γίνεται αυτόματα backup σε 3 σκληρούς. Είναι αυτό εφικτό? Επίσης αν ένας σκληρός από τους 3 χαλάσει ή υπάρχει αυτή η υποψία να αλλάζει χωρίς να χαλάνε
οι υπόλοιποι.Υπάρχουν 4 σκληροί 3tb.

Βλέπω ότι βάζουν πολλοί freenas, για εμενα που δεν εχω γράψει ποτε μου κώδικα παρα μονο μερικές εντολές σε command line ειναι εύκολο;
Αυτο που με νοιάζει ειναι πιο πολυ η ασφαλεια των αρχείων μου και η εύκολη καθημερινή τους αντιγραφή νέων αρχείων.
Σας ευχαριστω πολύ και συγνώμη για το σεντόνι...

μπορείς πολύ εύκολα να βάλεις μόνος σου το freenas η nas4free
θα δημιουργήσεις ένα pool (συστοιχία δίσκων) σε zfs με τους 4Χ3Tb που έχεις και θα ωφέλιμο 6 Tb
όχι ένας αλλά και δυο δίσκοι να χαλάσουν ταυτόχρονα θα μπορείς να βάλεις άλλους στην θέση τους και θα γεμίσουν μόνοι τους
στο ενδιάμεσο εσύ ώμος θα συνεχίσεις να βλέπεις κανονικά τα αρχεία σου

θα χρειαστείς όμως παραπάνω μνήμη, τουλάχιστον 8Gb (και ένας ssd έστω και 30Gb θα ήταν ότι καλύτερο)

κατέβασε το ισο και βάλτο σε ένα usb, βάλτο σε μια θύρα του HP και θα δεις ότι όλα είναι εύκολα

Καλημέρα παιδιά.Λέω να πάρω το μηχανάκι σας γιατί θέλω να αποθηκεύω νέες φωτογραφίες λόγω δουλειάς καθημερινά και μέσα στο μήνα περίπου 70Gb προστίθενται στο σύνολο.
Επίσης κατά την διάρκεια της ημέρας τροποποιώ αρχεία και αποθηκεύω νέα αλλά πιο μικρά σε μέγεθος.Αυτό που θέλω είναι κάθε φορά που αντιγράφω τα αρχεία των φωτογραφιών
ή αλλάζω κάποια να γίνεται αυτόματα backup σε 3 σκληρούς. Είναι αυτό εφικτό? Επίσης αν ένας σκληρός από τους 3 χαλάσει ή υπάρχει αυτή η υποψία να αλλάζει χωρίς να χαλάνε
οι υπόλοιποι.Υπάρχουν 4 σκληροί 3tb.

Βλέπω ότι βάζουν πολλοί freenas, για εμενα που δεν εχω γράψει ποτε μου κώδικα παρα μονο μερικές εντολές σε command line ειναι εύκολο;
Αυτο που με νοιάζει ειναι πιο πολυ η ασφαλεια των αρχείων μου και η εύκολη καθημερινή τους αντιγραφή νέων αρχείων.
Σας ευχαριστω πολύ και συγνώμη για το σεντόνι...

Εγώ για αυτή την δουλειά έχω windows 7 και το stablebit drivepool που μου αντιγράφει αυτόματα τα αρχεία από τους φακέλους που έχω διαλέξει σε όσους εσωτερικούς και εξωτερικούς δίσκους θέλω και τα αρχεία είναι με απλό Ntfs.

Re: Απάντηση: HP Microserver

Για zfs έλεγα και εγώ να φτιάξω.
Μπορείτε να μου δείξετε τι μνήμη πρέπει να βάλω και τιμές; Έχω ένα μικρό Intel ssd 60gb που μπορώ να βάλω.

Μετά Όταν περνάω μέσω card reader τα αρχεία που είναι πολύ μεγάλα πόση ώρα θα χρειάζεται περίπου για να αντιγράφουν; πολύ παραπάνω από ότι τώρα που τα περνάω στους εσωτερικούς του pc μου;

Θα είναι εύκολο να χωρέσω 5 σκληρούς και αν υπάρχει η δυνατότητα για 6 που θα έχει αλλά αρχεία εκτός backup;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

6 δίσκους τους χωράει άνετα, τόσο έχουν οι περισσότεροι κάτοχοι του (4 στα slot και 2 στη θέση του dvd)

μνήμες ότι έχει εδώ
εγώ έχω αυτές Kingston (2 x 8GiB ECC) KVR1333D3E9S/8G
πάρε ένα slot + τα 2Gb που έχει ο ΗP για αρχή

αυτές είναι οι ταχύτητες που είχα όταν έκανα δοκιμές με δυο wd-red 3Tb σε raid0 (εσύ με raid10 θα έχεις τις ίδιες αν όχι καλύτερες)
JWawddR.jpg

180Mb/s write 380Mb/s read. NOT BAD AT ALL :2thumb22sup:

σε lan θα έχεις ότι αντέχει το δίκτυό σου. Eάν είναι gigabit >80Μb/s (εάν δεν είναι θα πρέπει να το κάνεις γιατί είναι must)
το card reader δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν ξέρω αλλά 99% δεν το χρειάζεσαι, θα έχεις το lan

στα δύσκολα τώρα, αφού έχεις το ssd εδώ το θέμα είναι λίγο tricky για να πάρεις το 110% από το σύστημά σου
το freenas και με 2Gb χώρο είναι οκ αλλά εσύ θα του δώσεις 5 πχ για να είσαι άνετος για τα plugin που ίσως θα του βάλεις
το υπόλοιπο του ssd θα πρέπει να το δώσεις σαν ARC-cache για να εκτοξεύσει την απόδοση αλλά και να μην γράφει σχεδόν ποτέ τζάμπα στους δίσκους. αυτό είναι optional εννοείτε

προχώρα άφοβα και όποια βοήθεια θες την λες

ωραία αγοράζω τότε το hp και ακόμη μια 8αρα μνήμη ecc όμως.

Για να βάλω στη θήκη του DVD άλλους 2 δίσκους θέλει να αγοράσω κάτι άλλο ή μπαίνει απλά;

Εχει δοκιμάσει κανεις το DSM της synology να μας μεταφέρει εντυπώσεις;

Ιδανικά με 6 δισκους σε SHR synology hybrid raid ή raid5..

Απάντηση: Re: HP Microserver

ωραία αγοράζω τότε το hp και ακόμη μια 8αρα μνήμη ecc όμως.

Για να βάλω στη θήκη του DVD άλλους 2 δίσκους θέλει να αγοράσω κάτι άλλο ή μπαίνει απλά;

για τους 2 δίσκους παιδιά από εδώ έχουν πάρει αυτά

προσωπικά τα έχω βάλει με 3mm aeroflex γιατί βαριόμουν να περιμένω και έμειναν έτσι

μνήμη μπορείς να βάλεις και non-ecc να γλιτώσεις κάτι λίγα
θα βάλεις και το mod-bios που λέμε πιο πάνω για να πάρεις και τις άλλες δυο θύρες

Ως 6 δίσκοι μπαίνουν στο κουτί, βάζοντας 2 δίσκους στο πάνω ‛διαμέρισμα’ εκεί που μπαίνει κανονικά το DVD.

Εάν οι hdd είναι σκέτοι (και όχι σε κάποιο array που απαιτεί επεξεργασία raid5 κ.ο.κ. γιατί εκεί μπορεί να σε φρενάρει το cpu) η ταχύτητα μέσω του lan είναι ίδια με την ταχύτητα που θα είχες σε τοπικό hdd ~130MB/s θα βλέπεις στις μεταφορές σου (το όριο του Gbit).

O card-reader σου είναι usb2? Εάν ναι τότε το όριο είναι το usb 2 , ~25ΜΒ/s.
Υπάρχουν σήμερα και usb3 card-readers και δίνουν μεγαλύτερες ταχύτητες εφόσον και οι κάρτες είναι γρήγορες.
Υπόψη ότι μπορείς να προσθέσεις κάρτα usb3 στον microserver.

Αν βάλεις κάρτα usb 3 με τροφοδοσία όπως οι περισσότερες πως μπορείς να βάλεις και 6ο δίσκο μέσα; μιλάμε πάντα για 3,5 ίντσες; μπορείς να βάλεις Molex splitter σε κάθε τροφοδοσία; Δεν έχει θέμα παρεχόμενης ισχύος;

Αν βάλεις κάρτα usb 3 με τροφοδοσία όπως οι περισσότερες πως μπορείς να βάλεις και 6ο δίσκο μέσα; μιλάμε πάντα για 3,5 ίντσες; μπορείς να βάλεις Molex splitter σε κάθε τροφοδοσία; Δεν έχει θέμα παρεχόμενης ισχύος;

Με 6 δίσκους και usb3 card το έχω και εγώ. Δεν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό.

Σίγουρα είναι στριμωγμένα τα πάντα και το καλωδιομάνι αλλά τα μικρά κουτιά έχουν θετικά και αρνητικά. Στα αρνητικά το μπλέξιμο με διακλαδώσεις ρεύματος κ.ο.κ. αλλά και πάλι χωράνε και μάλιστα ταχτοποιημένα τελικά στο μικρό κουτί του.

Σημείωση: Για 6 δίσκους θέλουμε το bios που κυκλοφορεί και ενεργοποιεί το AHCHI στη θύρα που υπάρχει για dvd, και επίσης καλώδιο e-sata to sata για να συνδέσουμε από την esata πίσω σε εσωτερικό σκληρό δίσκο.

O microserver είναι το καλύτερο piece of hardware που έχω αγοράσει μέχρι σήμερα. Δουλεύει απροβλημάτιστα χρόνια τώρα 24/7---φτου σκόρδα------- .

Να ρωτήσω κάτι κι εγω παιδια αλλα πιο πολυ θέμα software, ειναι δυνατόν με 6 δίσκους να έχω τους 2 (πχ απο 2tb) για προσωπικά αρχεία σε raid και τους υπόλοιπους 4 (των 4tb) σε απλό αποθηκευτικό χώρο, οχι raid;

Ναι γίνεται
Δυο δίσκοι μπορούν να συνδυαστούν σε RAID-1 ώστε ο ένας να είναι πιστό αντίγραφο του άλλου.