HP Microserver

ναι αλλά με το ΦΠΑ τι γίνεται?
μπορείς από τους γερμανούς να πάρεις τιμολόγιο ?
μήπως τελικά είναι το ίδιο από εδώ 200+46 φπα που θα εκπέσεις? (εφ όσον δικαιούσαι βεβαίως)

190 το πηρα από amazon με τα μεταφορικα και 23% φπα....πριν μερικα χρονια που προμηθευόμουν ολα τα προιοντα από γερμανια και γαλλια ολα ερχοντουσαν χωρις φπα και επισης οτι πουλουσα ευρωπη εφευγε χωρις φπα......το μετρο αυτο ειναι σωστο ενδοκοινοτικά.....απλα δεν μπορεις να εχεις μαγαζι πχ με φωτοβολταικα και να αγοραζεις computers parts σε μεγαλη ποσοτητα....αν και στο ελλαντα ποτε εκαναν ελενχο......ξέρω ανθρωπους με 2 ξενοδοχεια που παιρνουν ταμειο ανεργειας λολ........:fahne90:

δεν πληρώνεις αν κάνεις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, δηλαδή μεταπωλείς.
αγοράζεις στην αξία την καθαρή, και βάζεις τον φπα που πρβλέπει η χώρα σου στο τιμολόγιο

άλλο έψαχνα άλλο βγήκε...οσο παει πέφτει:)
hp.jpg

Το παρήγγειλα κι εγώ μιας και η τιμή είναι πλέον καλύτερη απο το να το πάρεις απο εξωτερικό. Τώρα να δούμε πως θα το στησω , πρέπει να διαβάσω απο την αρχή όλο το νήμα.

4 στο cage, και εχεις επιλογη αντι για drive να βαλεις δισκο , οποτε 5.
Υπαρχουν και μοντες που χωρις κοπο μπορεις να φτασεις τους 8 δισκους.

Ναι, φτάνεις τους 8, αλλά οι 4 θα είναι 2.5" και χρειάζεσαι και ζόρικο επιπλέον controller, οπότε δεν αξίζει.

Σχετικά εύκολα πηγαίνει μέχρι τους 5-6 δίσκους εσωτερικά και εξωτερικά αναλόγως τις ορέξεις και το budget.

Drive τι drive dvd ας πουμε? Δηλαδη παίρνει 5x3,5" εντός αν δεν βαλουμε το drive? Και απο χωρητικότητα δισκου? Παίρνει ας πουμε 3tb δισκο?

Understood αλλα δεν καταλαβα οταν λες αμα βγαλεις το dvd παίρνει 1-2 δίσκους εννοείς 1χ3,5" ή 2x2,5"?

Τωρα με το raid 1 τι παιζει? Ας υποθεσουμε οτι βαζουμε για αρχη 2 δισκους. Μετα μπορω να προσθεσω αλλους 2 ή πρεπει να γινει το μηχανημα format?

Μέχρι και 2 x 3.5" (βλέπε μόντα Axian παραπίσω).

Με το RAID 1 συνήθως μπορείς να κάνεις και δεύτερο RAID set σε δεύτερο χρόνο, όταν π.χ. προσθέσεις άλλους 2 δίσκους. Δεν ξέρω ακριβώς πως συμπεριφέρεται το συγκεκριμένο.

Δε βλέπω κανένα λόγο να μην μπορείς να κάνεις και δεύτερο RAID1 στη συνέχεια

Απλά σε win7 / WHS δε μπορείς να κάνεις software raid 5 –περιορισμός της Microsoft που κρατά τη δυνατότητα αυτή για windows server μόνο, λες και εμείς στο σπίτι δε θα το χρειαστούμε ποτέ.
Με linux / unix Μπορείς να κάνεις και raid5

Δεν μιλάω για 2ο raid. Εχω 2 δισκους σε raid 1 και θελω να προσθεσω στο ιδιο raid ενα δισκο σημερα αλλο ενα μετα απο ενα χρονο κ.ο.κ. Αυτο γινεται χωρις format?

Αυτό δεν γίνεται γενικότερα σε RAID 1.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις αν υποστηρίζεται από το Microserver είναι να υλοποιήσεις RAID 01 ή 10 με 4 ίδιους δίσκους, αλλά για να το κάνεις θα χάσεις όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Το RAID1 ως προδιαγραφή είναι βασικά: Γράφω σε δύο δίσκους τα ίδια. Διαβάζω και από τους δυο τα ίδια.
Τρίτος δίσκος δεν έχει ακριβές νόημα στο raid 1

Συνεπως πας για 2o raid. Κριμα να μην υποστηρίζει raid 5.

tmjuju*

σαφως και δεν εχει νοημα o 3oς δισκος δεν το σκέφτηκα.