HP Microserver

σορρυ το windows home server, το πήρα απο το γερμανικό amazon και μου στείλαν την γερμανική εκδοχή... Και εκνευρίζομαι...

Δεν έχει επιλογή για αλλαγή γλώσσας?

Δεν μπορεις να αλλαξεις γλωσσα.
Αλλα μαλλον εσυ πρεπει να εκανες λαθος γιατι στην Γερμανια υπαρχουν και οι δυο εκδοσεις και η αγγλικη γραφει (ΕΝ) διπλα.
Δοκιμασε ομως αυτο που σου ειπα.

δεν υπάρχουν και language packs ? οπως στα win? κάπως ετσι δεν εμπαιναν ελληνικα πάνω απο αγγλικες εκδώσεις?

.

yπάρχει κανένας καλός οδηγός του πως να τον σετάρω? Γιατί είναι και στα γερμανικά το καταραμενο και δεν το καταλαβαίνω καλά... Πως θα βάλω δλδ να γράφει σε ποιόν δίσκο και σε ποιόν να κρατάει αντίγραφα, πως θα ορίσω τι μπορεί να βλέπει ο κάθε χρήστης, και τί θα κάνει και που backup απο τους χρήστες.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής αυτό είναι αυτό που με απασχολεί περισσότερο. Με τα γερμανικά μια η άλλη θα την παλέψω... Θέλω να αρχίσω να περνάω τα αρχεία στον σερβερ και δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς θα το κάνω. Εκτός του να συνδέσω με usb και να κάνω drag n drop...

Απ' ό,τι φαίνεται απαιτείται μια μικρή τροποποίηση στο βύσμα του ανεμιστήρα.

Και κλασικός τρί-πινος ανεμιστήρας μπαίνει με λίγη αλλαγή στο βύσμα, απλά δουλεύει σε full στροφές συνέχεια. Δεν είναι πρόβλημα αυτό, όμως, για έναν αθόρυβο στις 1100.
Ο περισσότερος θόρυβος του συστήματος, όμως, παραμένει καθώς προέρχεται από τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού.

Naxian , να προτείνω ένα Thread για το Unraid καλύτερα?

Βλέπω ότι πολύς κόσμος έχει πειστεί (όχι εγώ απαραίτητα) και γίνονται αρκετές εγκαταστάσεις,

Καλό θα ήταν να υπάρχουν κάπου μαζεμένα οι περιορισμοί του στην ελεύθερη έκδοση
Οι εμπορικές εκδώσεις του και τι συνεπάγονται

Quick install
Συνήθη προβλήματα FAQ

Troubleshooting

Πιθανά να είσαι ο καταλληλότερος να μας δώσεις τα φώτα σου… και να αποκτήσει και το unraid ένα ζωντανό Thread.

Σε έπεισα να το βαλεις? :)
unraid server

naxian τον τελείωσες τον οδηγό?
Μπορούμε να σου πουμε κανα μπραβο?

κατι άλλο μηπως πρέπει να φτιαχτεί μία ειδική κατηγορία με γενικά
περί δικτυακών, server hardware & software etc?

εδω έχουν οι φακοί Led και το Iphone δικές τους κατηγορίες

κρίμα είναι να χαθούν τέτοια ωραία πράγματα

ναι τελείωσε :)κανει πολύ περισσοτερα π.χ για ενας εδω ειναι ενδιαφερον οτι μπορει να κανει stream κατευθειαν στην t.v χωρις htpc ή media player αλλά δεν το εχω δοκιμασει γιατι δεν το υποστιριζει η t.v μου. ο σερβερ κανει πολλα ακομα αλλά σταματαω εδω-εκει :) και αναλογα με τις ερωτησης που θα γινουν θα εμπλουτιστεί αν τον βρίσκετε καλο ας γινει sticky :)

και ο δικος σου οδηγός ειναι τέλειος. εχω htpc από εποχες divx αλλά τα εχω ψιλοπαρατησει ποια και ο οδηγος που εφτιαξες ηταν οτι επρεπε!!!!

http://openmediavault.org/about.html
Κάποιος που ψάχνεται με το HP για λειτουργικό να το δοκιμάσει? Μοιάζει αρκετά με synology η φιλοσοφία του....
Φαίνεται πολυ ενδιαφέρον και με εύχρηστο interface. Γνωρίζεις αν Μπορώ να το εγκαταστησω σε USB stick και πόση χωρητηκοτητα θέλει; Στο wiki τους δεν γράφει τίποτα. Επίσης το raid είναι "δεμένο" με το hardware, δηλ άμα χαλάσει η μητρικη, πρέπει να ψάχνω ίδια ή θα Μπορώ να σωσω τα δεδομένα μου βάζοντας τους δίσκους σε άλλο pc; Φαντάζομαι ότι θα έχει προστασία για ένα δίσκο, με raid5 όπως όλα..

Δεν νομίζω mdadm software raid... χτες το είδα για πρώτη φορά και αυτή από το κινητό:-)

http://openmediavault.org/about.html
Κάποιος που ψάχνεται με το HP για λειτουργικό να το δοκιμάσει? Μοιάζει αρκετά με synology η φιλοσοφία του....

Όπως το βλέπω είναι σαν τα υπόλοιπα Linux-based NAS distributions.

Δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο.. Απλά software based RAID με αξιοπρεπές interface.

Σαν το FreeNAS 7 ένα πράμα, μόνο που δεν υποστηρίζει ZFS.

Απλά, ίσως είναι λίγο πιο user friendly (μάλλον κυρίως λόγω έλλειψης advanced δυνατοτήτων..).

Simple makes perfect:-) όταν είναι σταθερό:-) αν είχε την ιδιομορφία του unraid, όσο αφορά τους δίσκους θα ήταν ο τέλειος συνδιασμός η το unraid να είχε αυτό το interface μια και το εχω πληρώσει ήδη χε χε:-)

Μια από τα ίδια...πήγα να παραγγείλω 2. πρώτη ξενέρα με το μαγαζί και δεύτερη ξενέρα με τις τιμές των δίσκων...