Κ μετά μου λέτε ότι μόνο στην Apple κάνουμε hacking για να παίξουν καλά τα συστήματα...εδώ καινούργιο μηχάνημα θέλει επέμβαση στο bios με hack, για να παίξει ο 5ος δίσκος σε κανονική ταχύτητα...! αχχαχααχαχα
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως λένε ότι μπορεί να πάρει 4 δίσκους σε raid 1 (mirroring), αφού ο ένας χώρος είναι δεσμευμένος για τον δίσκο του λειτουργικού...
Εκτός αν βγάλουμε τον δίσκο που μας δίνουν μαζί ή κάνουμε hack για να δεχθεί κ άλλον δίσκο στον χώρο του dvd.
Κ μετά μου λέτε ότι μόνο στην Apple κάνουμε hacking για να παίξουν καλά τα συστήματα...εδώ καινούργιο μηχάνημα θέλει επέμβαση στο bios με hack, για να παίξει ο 5ος δίσκος σε κανονική ταχύτητα...! αχχαχααχαχα
Αλλα εδω δινεις 150 , οχι 1500![]()
Ο απλός χρήστης Δημήτρη, θα θελήσει να βάλει 4 δίσκους ίδιου μεγέθους για να κάνει raid 1 και δεν θα μπορεί έτσι όπως είναι.RAID 1 μπορείς να κάνεις από το BIOS και μετά να εγκαταστήσεις το Λ.Σ.. Οπότε και το partition του Λ.Σ. θα είναι στο RAID.
To hack το κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε μια ανεπίσημη δυνατότητα του μηχανήματος, δηλαδή την υποστήριξη 5ου δίσκου. Ο απλός χρήστης δεν έχει λόγο να κάνει κάτι τέτοιο.. απλά θα βάλει ένα DVD / BD drive στο φατνίο 5.25" και θα ξεμπερδέψει.
Άρα να έχω και το dvd μου και 5ο δίσκο, δεν γίνεται......ωραία........
Κοίταξε, ο Microserver δεν πωλείται ως NAS, πράγμα προφανές αφού δεν περιλαμβάνει καθόλου λειτουργικό. Πωλείται ως ένας πολύ μικρός Proliant.
Επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι plug-n-play. Κανείς δεν το υποστηρίζει αυτό, βλέπε παραπάνω (no OS dude..).
Αλλά hardware RAID υποστηρίζει, όπως υποστηρίζουν σχεδόν όλοι οι servers, αρκεί κάποιος να το στήσει..
Μιχάλη βάζεις ένα τέτοιο http://www.e-hw.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=904995
![]()
Και είσαι μια χαρά. Τα dvd πάνε από ebay περίπου στα 20.
Για διαβασε λιγο κι εδω :http://www.avforums.com/forums/networking-nas/1521657-hp-n36l-microserver-updated-ahci-bios-support.html ,υπαρχει κι αλλο modified firmware ,εκτος απο το ρωσικο, που βασιζεται πανω στο αυθεντικο της hp.Από πού & πώς ;; :BDGBGDB55:
Εγώ πάντως τονίζω το αυτονόητο...ότι με 4 θέσεις για δίσκους, raid 1 πως θα κάνεις, αν δεν είναι όλοι ίδιου μεγέθους ; Εκτός αν κάνεις σε 2 δίσκους raid 1 κ τους υπόλοιπους όχι.
Σίγουρα πάντως το μηχάνημα δεν αφορά "απλό χρήστη", αλλά συνειδητοποιημένο κ γνώστη. :Banane0:
Για διαβασε λιγο κι εδω :http://www.avforums.com/forums/networking-nas/1521657-hp-n36l-microserver-updated-ahci-bios-support.html ,υπαρχει κι αλλο modified firmware ,εκτος απο το ρωσικο, που βασιζεται πανω στο αυθεντικο της hp.
Μα, το είπαμε από την αρχή. Some assembly is required.
Αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις system disk ή/και να κάνεις hardware RAID. Μπορείς να βάλεις πάνω ένα FreeNAS το οποίο το εγκαθιστάς σε USB flash disk και μετά κάνεις software RAID ή βάζεις unRAID (επίσης σε USB flash) και έχεις ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.
Ή απλά βάζεις WHS2011 με Drive Bender όπως έκανα εγώ και καθαρίζεις..![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.