HP Microserver

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως λένε ότι μπορεί να πάρει 4 δίσκους σε raid 1 (mirroring), αφού ο ένας χώρος είναι δεσμευμένος για τον δίσκο του λειτουργικού...
Εκτός αν βγάλουμε τον δίσκο που μας δίνουν μαζί ή κάνουμε hack για να δεχθεί κ άλλον δίσκο στον χώρο του dvd.
Κ μετά μου λέτε ότι μόνο στην Apple κάνουμε hacking για να παίξουν καλά τα συστήματα...εδώ καινούργιο μηχάνημα θέλει επέμβαση στο bios με hack, για να παίξει ο 5ος δίσκος σε κανονική ταχύτητα...! αχχαχααχαχα

Re: Απάντηση: HP Microserver

Κ μετά μου λέτε ότι μόνο στην Apple κάνουμε hacking για να παίξουν καλά τα συστήματα...εδώ καινούργιο μηχάνημα θέλει επέμβαση στο bios με hack, για να παίξει ο 5ος δίσκος σε κανονική ταχύτητα...! αχχαχααχαχα

Αλλα εδω δινεις 150 €, οχι 1500 :p

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως λένε ότι μπορεί να πάρει 4 δίσκους σε raid 1 (mirroring), αφού ο ένας χώρος είναι δεσμευμένος για τον δίσκο του λειτουργικού...
Εκτός αν βγάλουμε τον δίσκο που μας δίνουν μαζί ή κάνουμε hack για να δεχθεί κ άλλον δίσκο στον χώρο του dvd.

RAID 1 μπορείς να κάνεις από το BIOS και μετά να εγκαταστήσεις το Λ.Σ.. Οπότε και το partition του Λ.Σ. θα είναι στο RAID.

To hack το κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε μια ανεπίσημη δυνατότητα του μηχανήματος, δηλαδή την υποστήριξη 5ου δίσκου. Ο απλός χρήστης δεν έχει λόγο να κάνει κάτι τέτοιο.. απλά θα βάλει ένα DVD / BD drive στο φατνίο 5.25" και θα ξεμπερδέψει.

Αλλα εδω δινεις 150 , οχι 1500 :p

εεεπππππ...λάθος ! :ernaehrung004:
Δίνεις 190 για το μηχάνημα, άλλα 60 τουλάχιστον για λειτουργικό γνήσιο (windows home server 2011) ή παραπάνω και αρκετά ακόμα για δίσκους.
Φθάνει δλδ άνετα τα 600 ευρώ, για να μην πω πολύ παραπάνω...

RAID 1 μπορείς να κάνεις από το BIOS και μετά να εγκαταστήσεις το Λ.Σ.. Οπότε και το partition του Λ.Σ. θα είναι στο RAID.

To hack το κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε μια ανεπίσημη δυνατότητα του μηχανήματος, δηλαδή την υποστήριξη 5ου δίσκου. Ο απλός χρήστης δεν έχει λόγο να κάνει κάτι τέτοιο.. απλά θα βάλει ένα DVD / BD drive στο φατνίο 5.25" και θα ξεμπερδέψει.
Ο απλός χρήστης Δημήτρη, θα θελήσει να βάλει 4 δίσκους ίδιου μεγέθους για να κάνει raid 1 και δεν θα μπορεί έτσι όπως είναι.
Εκτός αν δεν τον ενδιαφέρει το Raid 1, άρα δεν είναι nas, αλλά ένας απλός server, χωρίς όμως προστασία στα δεδομένα του και τότε απλά βάλει 3 δίσκους ακόμα για να τους κάνει raid 0.
:Banane0:

Κοίταξε, ο Microserver δεν πωλείται ως NAS, πράγμα προφανές αφού δεν περιλαμβάνει καθόλου λειτουργικό. Πωλείται ως ένας πολύ μικρός Proliant.

Επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι plug-n-play. Κανείς δεν το υποστηρίζει αυτό, βλέπε παραπάνω (no OS dude.. :p).

Αλλά hardware RAID υποστηρίζει, όπως υποστηρίζουν σχεδόν όλοι οι servers, αρκεί κάποιος να το στήσει..

Re: Απάντηση: HP Microserver

Άρα να έχω και το dvd μου και 5ο δίσκο, δεν γίνεται......ωραία........

Μιχάλη βάζεις ένα τέτοιο http://www.e-hw.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=904995

904995.jpg

Και είσαι μια χαρά. Τα dvd πάνε από ebay περίπου στα 20.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Κοίταξε, ο Microserver δεν πωλείται ως NAS, πράγμα προφανές αφού δεν περιλαμβάνει καθόλου λειτουργικό. Πωλείται ως ένας πολύ μικρός Proliant.

Επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι plug-n-play. Κανείς δεν το υποστηρίζει αυτό, βλέπε παραπάνω (no OS dude.. :p).

Αλλά hardware RAID υποστηρίζει, όπως υποστηρίζουν σχεδόν όλοι οι servers, αρκεί κάποιος να το στήσει..

Εγώ πάντως τονίζω το αυτονόητο...ότι με 4 θέσεις για δίσκους, raid 1 πως θα κάνεις, αν δεν είναι όλοι ίδιου μεγέθους ; Εκτός αν κάνεις σε 2 δίσκους raid 1 κ τους υπόλοιπους όχι.
Σίγουρα πάντως το μηχάνημα δεν αφορά "απλό χρήστη", αλλά συνειδητοποιημένο κ γνώστη. :Banane0:

Μιχάλη βάζεις ένα τέτοιο http://www.e-hw.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=904995

904995.jpg

Και είσαι μια χαρά. Τα dvd πάνε από ebay περίπου στα 20.

Σε ευχαριστώ, κάτι τέτοιο έψαχνα να βάλω. :award:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Εγώ πάντως τονίζω το αυτονόητο...ότι με 4 θέσεις για δίσκους, raid 1 πως θα κάνεις, αν δεν είναι όλοι ίδιου μεγέθους ; Εκτός αν κάνεις σε 2 δίσκους raid 1 κ τους υπόλοιπους όχι.
Σίγουρα πάντως το μηχάνημα δεν αφορά "απλό χρήστη", αλλά συνειδητοποιημένο κ γνώστη. :Banane0:

Μα, το είπαμε από την αρχή. Some assembly is required. :p

Αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις system disk ή/και να κάνεις hardware RAID. Μπορείς να βάλεις πάνω ένα FreeNAS το οποίο το εγκαθιστάς σε USB flash disk και μετά κάνεις software RAID ή βάζεις unRAID (επίσης σε USB flash) και έχεις ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Ή απλά βάζεις WHS2011 με Drive Bender όπως έκανα εγώ και καθαρίζεις.. :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Για διαβασε λιγο κι εδω :http://www.avforums.com/forums/networking-nas/1521657-hp-n36l-microserver-updated-ahci-bios-support.html ,υπαρχει κι αλλο modified firmware ,εκτος απο το ρωσικο, που βασιζεται πανω στο αυθεντικο της hp.

:ernaehrung004:

Μα, το είπαμε από την αρχή. Some assembly is required. :p

Αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις system disk ή/και να κάνεις hardware RAID. Μπορείς να βάλεις πάνω ένα FreeNAS το οποίο το εγκαθιστάς σε USB flash disk και μετά κάνεις software RAID ή βάζεις unRAID (επίσης σε USB flash) και έχεις ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Ή απλά βάζεις WHS2011 με Drive Bender όπως έκανα εγώ και καθαρίζεις.. :D

Εγώ το θέλω ως ένα μηχάνημα, που θα κατεβάζει, θα είναι xbmc player για τις ταινίες μου και θα βλέπω κ την μουσική μου από το Naim NDX.
Τα δε whs2011 είναι στον δρόμο, αφού τα παράγγειλα χθες από Αγγλία (amazon), αφού στην Ελλάδα όλοι ήθελαν 10-15 ημέρες παράδοση.
Διαβάζω τώρα για το Drive Bender...βάζεις ότι δίσκους θες κ τους κάνει pool...καλό αυτό...raid όμως όχι, σωστά ; Πως το πρόγραμμα αυτό υλοποιεί την σωστή προστασία των αρχείων ;

Ειδικά για το drive bender σκοπεύω να ανοίξω δικό του νήμα..

Χοντρικά για data protection κάνει ότι έκαναν και τα παλιά WHS, δηλαδή γράφει τα ίδια δεδομένα δυο φορές σε δύο διαφορετικούς δίσκους. Αυτό ενεργοποιείται σε επίπεδο share.

Καλησπέρα σε όλους. Πριν από λίγες ώρες με μεγάλη χαρά παρέλαβα και εγώ τον Microserver έχοντας ήδη παραλάβει χθες το μεσημέρι τα WHS 2011. Μόλις πήγα σπίτι το έβγαλα από το κουτί του έτσι να το χαζέψω λίγο μιας και δεν προλάβαινα να κάνω κάτι παραπάνω λόγο περιορισμένου χρόνου. Από ποιότητα κατασκευής κτλ πρόκειται πραγματικά για έναν Proliant σε μικρογραφία. Ελπίζω αύριο το απόγευμα να κάνω εγκατάσταση τα WHS και να μπουν όλα στην σειρά.
Δημήτρη κάπου εδώ έχω μερικές ερωτήσεις για σένα (όλο σε σκέψεις με βάζεις :) )
Το Lian Li που έχεις είναι το ΕΧ-50 και από που το πήρες; Η καρτούλα eSATA PCIe low profile που υποστηρίζει port multiplier που πήρες για το συνδέσεις ποια είναι και από που την πήρες; Επίσης το Lian Li όταν κλείνεις τον Microserver παραμένει ανοιχτό η κλείνει και αυτό; Τέλος έχει καιρό που κοιτάω το Drive Bender αλλά είχα μείνει στο ότι ήταν beta ακόμα. Εσύ το χρησιμοποιείς, τέλος η beta; Είναι οκ για χρήση;

Η καρτα δικτυου ερχεται πακετο με το lian li.
Για να σε προλαβω, τα whs 2011 δεν θα κανουν καν installation με 1gb ram.Θα πρεπει να αγορασεις μνημη.
Τα win 7 προχωρανε και παιζουν επισης πολυ καλα με το microserver.
Καλοριζικο και σε εσενα!

ΥΓ.Μηπως να γινει sticky?

Το είχα αναφέρει σε παλαιότερο post ότι έχω ήδη αγοράσει 4GB Ram :) Δεν θα το άφηνα το αγόρι με 1GB μόνο είναι αντροπή. Και σε κανένα μήνα θα πάμε για ακόμα 4GB με το καλό. Ρε το Lian Li δίνει και την κάρτα μαζί super :music-smiley-005: