HP Microserver

Τελικά....εγκατέλειψα την ιδέα αγοράς ακριβού server και αφού διάβασα τα καλά σας λόγια.....παρήγγειλα από Trade στα 193 euro τον 40η....
Ελπίζω να βοηθήσετε στο στήσιμο ε?
WHS 2011 τελικά ....ή κάτι άλλο ? ( Τώρα που ωρίμασαν τα τεστ? ) :D

εχωντας σερβερ τον βασικο μου με unraid (δεν το αλλαζω με τιποτα-προς το παρον) και τον microserver server επισης με unraid ως κατεβαστηρι και προσωρινη αποθηκη,παρουσιαστηκε η αναγκη για ενα ακομα htpc με xbmc,οποτε το hp(για να μην γινει επιπλεον αγορα) θα γινει και προσωρινη αποθηκη,χρεη σερβερ και xbmc player με whs 2011 και flexraid για καποια υποτυπωδη προστασια(το οποιο δεν το προτεινω για μονιμη λυση,καλο θα ειναι σερβερ και htpc να ειναι 2 διαδορετικα πσ)....μολις το στησω πιθανον μεσα στο επομενο σ.κ θα γραψω και εναν οδηγο για τα βασικα.....

Τελικά....εγκατέλειψα την ιδέα αγοράς ακριβού server και αφού διάβασα τα καλά σας λόγια.....παρήγγειλα από Trade στα 193 euro τον 40η....

Νικο εκανες την καλυτερη επιλογη.
Tα whs 2011 ειναι πολυ φθηνο λειτουργικο και ταιριαζει γαντι στον microserver.
Δεν εχω το παραμικρο παραπονο.

Απάντηση: Re: HP Microserver

K εγώ κανένα πρόβλημα με whs2011, το αντίθετο, όλα οκ !!

Καλησπέρα,
θέλω να χτυπησω και εγώ το microserver για να αντικαταστήσω το pc μου.

η δουλεια που θέλω να κάνει είναι να κατεβάζει torrent, και να streamαρει 1080 υλικό και 1080 3D υλικό μεσω plex media στην LG LW 5500, στο Popcorn hour a100 μου μεσω myihome και στην samsung c650 μεσω samsung pc share manager.

πως το βλέπεται θα κάνει δουλειά η θα έχω προβληματα με σπασίματα. θα συνδεθεί μέσω τοπικου δικτύου 100 mbit με το οποίο δεν έχω πρόβλημα τώρα να βλέπω 3d απο κεί.
ευχαριστώ

Καλά οι άνθρωποι ( Trade) με απογοητεύσανε πλήρως. Μου ανακοινώσανε ότι δεν έχουν λέει στην αποθήκη τους..και θα έρθει με νέα τιμή. Τότε γιατί ρε φίλε δέχεσαι την παραγγελία μου η οποία βασίζεται στην τιμή που δίνεις εσύ από το e-shop σου? Φταίω εγώ τώρα να γίνω κακός...και να πω ότι δεν με νοιάζει?
Τελικά ακυρώθηκε η παραγγελία.....γκαντεμιά...
Αλλη....αξιόπιστη πηγή ξέρει κανείς ?

Καλά οι άνθρωποι ( Trade) με απογοητεύσανε πλήρως. Μου ανακοινώσανε ότι δεν έχουν λέει στην αποθήκη τους..και θα έρθει με νέα τιμή. Τότε γιατί ρε φίλε δέχεσαι την παραγγελία μου η οποία βασίζεται στην τιμή που δίνεις εσύ από το e-shop σου? Φταίω εγώ τώρα να γίνω κακός...και να πω ότι δεν με νοιάζει?
Τελικά ακυρώθηκε η παραγγελία.....γκαντεμιά...
Αλλη....αξιόπιστη πηγή ξέρει κανείς ?

http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=39423&pcode=SHOW_PROD39423

τον πήρα το σαββάτο και ψάχνομαι τι θα του βάλω επάνω

Τι θα του βάλεις.....Τον πατέρα του και την μάνα του θα του βάλεις ....Βάλε και λίγη μνήμη ακόμα να γλυστράει ....:D

Λες ε?
θα το σκεφτώ
Βασικά έλεγα να του πετάξω ενα freenas ώστε να δικαιολογήσει και το value for money που είναι

Λες ε?
θα το σκεφτώ
Βασικά έλεγα να του πετάξω ενα freenas ώστε να δικαιολογήσει και το value for money που είναι

χμμμ... Εάν ο router που έχουμε υποστηρίζει port forwarding και DMZ δεν είναι εύκολη η πρόσβαση του , μέσω της IP + home port?

Απάντηση: Re: HP Microserver

χμμμ... Εάν ο router που έχουμε υποστηρίζει port forwarding και DMZ δεν είναι εύκολη η πρόσβαση του , μέσω της IP + home port?

sorry αλλά δεν κατάλαβα...

εχωντας σερβερ τον βασικο μου με unraid (δεν το αλλαζω με τιποτα-προς το παρον) και τον microserver server επισης με unraid ως κατεβαστηρι και προσωρινη αποθηκη,παρουσιαστηκε η αναγκη για ενα ακομα htpc με xbmc,οποτε το hp(για να μην γινει επιπλεον αγορα) θα γινει και προσωρινη αποθηκη,χρεη σερβερ και xbmc player με whs 2011 και flexraid για καποια υποτυπωδη προστασια(το οποιο δεν το προτεινω για μονιμη λυση,καλο θα ειναι σερβερ και htpc να ειναι 2 διαδορετικα πσ)....μολις το στησω πιθανον μεσα στο επομενο σ.κ θα γραψω και εναν οδηγο για τα βασικα.....

Αντε με το καλο .... το περιμενω πως και πως .

Μου εχει βγαλει την ψυχη να στησω με επιτυχια WHS 2011

και ενοω να παιζουν ολα μα ολα μαζι.

Φτιαχνω το ενα χαλαει το αλλο.

και εξηγω.

1. HP N40L με 2gbyte kai ton 250ari για τα whs 2011. Επιπλεον 4 δισκους στις ισαριθμες θεσεις με υλικο hd , mkv , mp4, mp3 , avi , jpg κλπ...χωρις raid ασφαλειες κλπ 4 δισκοι του 1 Τ ο καθενας.

2. Media Player το Xtreamer SideWinder (εδω και αν γινεται χαμος...) εξηγω. Απο dashboard εχω ορισει εναν user : xtreamer με κωδικο , δηλωνω και τους φακελους που θελω να βλεπει απο τον HP και τα δικαωματα μονο read γιατι δεν γραφει αλλα μονο παιζει.
άλλες φορες μου ζηταει κωδικο αλλες οχι , αλλες φορες βλεπω τους φακελλους αλλες οχι. Αν επιλεξω βεβαια απο τον HP να μην υπαρχει κωδικος φαινεται να δουλευει καλα. Ελα ομως που εγω θελω να μου ζηταει κωδικο .

3. Iphone 4 θελω απο τον media server να βλεπω κατι τις που λεμε κανα videaki κλπ....οποτε παω να κανω κλικ μου λεει οτι δεν ειναι συμβατο αρχειο νομιζω κατι τετοιο.

4. ομοιως στην TV sony bravia με lan που κατορθωσα να παιζει μεν απο το HP media server αλλα με απαραδεκτη ποιοτητα... στο info απο οτι ειδα το λαμβανε 320χ240 , απλο επεισοδιο divx ....παρατηρηση υποτιτλοι μονο ενσωμ αλλα αυτο ειναι θεμα sony μαλλον.

5. PC κεντρικο που κατεβαζει αντιγραφει και γενικως ειναι το βασικο εργαλειο μου. Εδω εχω τρεξει launchpad και μπαινω στον HP ή dashboard για το remote και τις ρυθμισεις που χρειαζετε ολα καλα αλλα και εδω εχω παρατηρησει οτι ορισμενους φακελλους ενω μου τους δειχνει δε με αφηνει να μπω.

6. Δορυφορικος δέκτης pvr του κανω mount ενα φακελλο rec ας πουμε για να γραφω στον συγκεκριμενο τις εκπομπες που θελω. ( το μονο που παιζει καλα ειναι αυτο ).

Αυτα εν ολιγοις και να σημειωσω οτι οι ταχυτητες αντιγραφης ποικιλουν , δηλαδη απο 30mbyte αν ειναι απο usb δισκο προς καποιο δισκου του server , 55mbyte μεχρι και 120mbyte ειδα αναμεσα στους δισκους του server οπως και περιπου 55 με 60 στο δικτυο αναμεσα δηλαδη στους δισκους του PC και του HP.

Να σημειωσω οτι ολα ειναι σε gigabit ethernet.

Και κατι τελευταιο απο οτι διαβασα οι λειτουργιες του σερβερ καθως και οι χρηστες με τα δικαιωματα και τους φακελλους πρεπει να ρυθμιζονται απο το dashboard του σερβερ και οχι οπως σε ενα κλασικο δικτυο 2 pc , share ολο τον δισκο και τελος.

Δεν ειμαι κανενας Power User αλλα δεν ειμαι και χτεσινος .

Φαγαμε τα νειατα μας στα Keyborad αδερφια...:computer:

Να συμπληρωσω οτι εχω βαλει το mod bios και οτι ο <στοχος> αν ειναι δυνατο βεβαια να bootarei απο usb και να εχω 6 δισκους 1 Τ για αποθηκη απο τους 4 που εχω τωρα.

Καλησπέρα παιδιά,

Λογικά αύριο θα παραλάβω και εγώ τον Microserver, τον αγόρασα από εδώ και νομίζω σε καλή τιμή (http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=23412). Διάβασα μέσα σε δύο μέρες όλο το thread, και ελπίζω μέσα στο σ/κ να τον στήσω. Αν και ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θέλω να κάνει εκτός από backup τους υπόλοιπους Η/Υ, πήρα αρκετές ιδέες από εδώ μέσα.

Με το καλό να σου ρθει - η τιμή μού φαίνεται πολύ καλή.

Σε τι λειτουργικό έχεις καταλήξει;