HP Microserver

Να ρωτήσω κάτι για αυτόν τον σέρβερ?

Σκεφτόμουν βασικά για nas, αλλά μια και θα είναι στο χώρο της κουζίνας όπου και υπάρχει τηλεόραση/μόνιτορ, σκέφτηκα γιατί όχι να μην έχω περιστασιακώς και λιγάκι νετ-γιουτιουμπ κλπ. Τα σηκώνει αυτά με ένα, πχ, λίνουξ λειτουργικό; Και παράλληλα να εκτελεί εννοείται ταυτόχρονα λειτουργίες file-server και ενδεχομένως torrent.
Α και κάτι άλλο. Squeezebox server του έχει βάλει κανείς; Συγγνώμη για το ανεπίκαιρο, αλλά διάβασα τις πρώτες 5 σελίδες του νήματος και τις 2 τελευταίες, ενδιάμεσα μπορεί να έχει γραφεί κάτι σχετικό αλλά το νήμα είναι τεράστιο!

Η τιμή στο σκρουτζ πάντως, εάν η διαθεσιμότητα είναι πραγματική, φαίνεται να είναι χώμα!

Τάσο και εγώ για τέτοια χρήση (μεταξύ άλλων) τον έχω. Έχει όλη την μουσική και την τραβάει μέσω Squeezebox server στο Touch στο στερεοφωνικό. Επίσης όλες τις ταινίες, backup φωτογραφίες, έγγραφα κλπ.

Του τρέχω WHS 2011 και έχω βάλει Bluray Burner, και μια κάρτα γραφικών για να παίζει και βίντεο. Με τους drivers της έχω ενα μικρό θέμα γιατί δεν υποστηρίζουν το λειτουργικό αλλά έχω δει Bluray χωρίς πρόβλημα.

Τάσο και εγώ για τέτοια χρήση (μεταξύ άλλων) τον έχω. Έχει όλη την μουσική και την τραβάει μέσω Squeezebox server στο Touch στο στερεοφωνικό. Επίσης όλες τις ταινίες, backup φωτογραφίες, έγγραφα κλπ.

Του τρέχω WHS 2011 και έχω βάλει Bluray Burner, και μια κάρτα γραφικών για να παίζει και βίντεο. Με τους drivers της έχω ενα μικρό θέμα γιατί δεν υποστηρίζουν το λειτουργικό αλλά έχω δει Bluray χωρίς πρόβλημα.

Όπα. Εδώ είμαστε. Άρα απόψε το απόγευμα μην περιμένεις να μιλάμε για φωτογραφικά. :flipout:

έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει picopsu ?

έχω 6 δίσκους και μια nvidia gt 430

το picopsu 150 θα είναι ok ?

είχε ξαναγίνει αυτή η κουβέντα στις πρώτες σελίδες... πιστεύω ότι το διακινδυνεύεις πολύ... και όχι για τα W, αλλά για το ρεύμα που θα τραβάνε όλα αυτά μαζί (όταν κάνουν spin up οι δίσκοι στην εκκίνηση, αλλά και τα υπόλοιπα υλικά, που δεν έχουν φορτώσει ακόμα οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και ζητάνε ολα τα μέγιστα)...

Με πράσινους δίσκους και μια μικρή ατι θα είσαι οκ

sent from my Nexus 7 using Tapatalk hd

damn !

η αλήθεια είναι ότι δεν με ενοχλεί σχεδόν καθόλου ο θόρυβος του άλλα προχτές έβλεπα το νονό και το άκουσα
(παίζει και το ρόλο του htpc κριμένος σε μια γωνία)

το έψαξα και είδα ότι ο ένοχος είναι ο fan του psu, ο μεγάλος ούτε που ακούγετε
το μηχάνημα είναι 95% σε idle καταστάσεις ότι και να κάνει
οι δίσκοι δύσκολα πέφτουν σε spin down λόγο μοιράσματος (είναι ενεργά πάνω από 800) και seedbox δεν παίζει αυτό το καιρό

από δίσκους έχει 2 wd black, 2 green, 1 hitachi και 1 samsunf f4 και ετοιμάζομαι για δυο wd red

να αλλάξω το fan του psu ?

Με πράσινους δίσκους και μια μικρή ατι θα είσαι οκ

sent from my Nexus 7 using Tapatalk hd

ξέχασα να πω, ati δεν παίζει μέχρι να βγάλουν hw
σε linux μόνο libvdpau και πολύ καλή προσπάθεια από την intel με το crystalhd
και γενικά δεν μου αρέσει να στηρίζω εταιρείες που είναι σκλάβος των gamers και πρόσφατα έκλεισε τμήμα development linux
http://www.xbitlabs.com/news/other/...x_Kernel_Development_Lab_to_Reduce_Costs.html

Από linux λειτουργικά τι έχετε δοκιμάσει και παίζει? Θέλω να αντικαταστήσω το παλίο ΝΑΣ με αυτό το HW και να του βάλω CENTOS 6 το εχει δοκιμάσει κανείς?

Αυτήν την στιγμή παίζω με ένα micro itx με έναν εξωτερικό σκληρό!γενικα είμαι ευχαριστημένος, απλά προσπαθώ να βρω έναν λόγο για να το αγοράσω και να παροπλισω το άλλο!(κοινώς ψηστε με!):) και επιπλέον ο ενδοιασμος μου είναι ότι τι. Κάνουμε άμα καταστραφεί το PSu? στο υπάρχον ήδη έχει χαλάσει 1 μια φορά με το pus board και 2 φορές με τον εξωτερικό μετασχηματιστη που στην ουσία αυτά τα βρίσκεις εύκολα! Με το άλλο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σε περίπτωση βλάβης? το έχει σκεφτεί κανείς?

Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Νέος κάτοχος του microserver.
Ευχαριστώ τον Αχιλλέα (achilleas8095) που ήρθε και το σέταρε (λειτουργικό Debian - samba - δίκτυο)

Θέλω να κάνω mount τρεις εσωτερικούς δίσκους χωρίς φορματ. Εχουν πολύτιμο υλικό (οικογενειακά βίντεο - φωτογραφίες) και φοβάμαι τα ατυχήματα.
Παλαιότερα που είχα δοκιμάσει να κάνω mount δίσκους με εντολές μέσω telnet στον Dreambox 7020 τους είχα κλάψει.

Ας μου γράψει κάποιος τις εντολές. Θα γίνουν μέσω telnet να υποθέσω. Από Win7 θα γίνει ο χειρισμός. Το telnet είναι ήδη ενεργοποιημένο στα Windows .

χαχαχα
ήρθε η ώρα να ανταποδώσω για τα δορυφορικά
I Love Community! Nice Work !

σαν root
# apt-get update
# apt-get install ntfs-3g
σαν χρήστης
$ cd
$ mkdir onoma-fakelou-poy-8es
σαν root
# fdisk -l | less
# mount -t ntfs-3g /dev/sdaxy /home/onoma-user/onomafakelou-pou-8es
# chown onoma-user /home/onoma-user/onoma-fakelou-pou-8es

το x θα ειναι το γραμμα του δίσκου [/dev/sda-zyyyyyy] και y το νούμερο του partition [/dev/sda-z123456789]
αν έχετε κάνει share όλο το home είστε έτοιμοι
για άλλον δίσκο η ίδια διαδικασία απλά δημιουργήστε ένα άλλο φάκελο
μετά αφού σιγουρευτείτε ότι έχετε πρόσβαση θα τους βάλετε στο fstab,

/dev/sdxy /home/onoma-user/onoma-fakelou ntfs-3g defaults,noatime 0 0

:grinning-smiley-043

Last edited:
Έφτασε και εμένα σπίτι ένας N40L
Στα 159 ετοιμοπαράδοτος από Γαλάτσι http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=39423&pcode=SHOW_PROD39423
Για πείτε που βρίσκουμε το BIOS? ή οδηγείες για να πειράξω το δικό του.

Σε κάποια στιγμή πρέπει να ξαναδιαβάσω όλο το thread :-)
Με βλέπω να τον γεμίζω παλιούς δίσκους. Με centos 6 δοκίμασα μια πρώτη εγκατάσταση όλα καλά.
Θα χρειαστώ esata->sata και το διπλό 3 ½ σε 5 1/4 προτάσεις δεκτές. Καθώς και ένα usb disk με μεγάλο κύκλο ζωής.