HP Microserver

2 χαζές απορίες....
1.αν πάρω δίσκο sata 3 οι ταχύτητες που θα εχω με τον hp 54 θα ειναι sata 2? Σωστα?
2. Για να κάνω raid , θα πρεπει υποχρεωτικά να ειναι όλοι οι δίσκοι ίδιοι?

Ως τώρα κάνω χειροκίνητα το Backup κάνοντας copy paste απο τον ένα δίσκο στον άλλο σε συχνά διαστήματα.

Δεν υπάρχει κανα προγραμματάκι που να μου κάνει αυτόματα mirror τον ένα δίσκο στον άλλο?

Για αυτόματο mirror φακέλων με τους κινδύνους που έχει (πχ σβήνεις καταλάθος αρχεία) εγώ χρησιμοποιώ το drive bender. Έχει το καλό σε σχέση με το RAID ότι ορίζεις για duplication μόνο όποιους φακέλους θέλεις εσύ.

Για κανονικό backup της δουλειάς μου χρησιμοποιώ το cloudberry για WHS11 και τα τραβάω στο Glacier της Amazon.

Για αυτόματο mirror φακέλων με τους κινδύνους που έχει (πχ σβήνεις καταλάθος αρχεία) εγώ χρησιμοποιώ το drive bender. Έχει το καλό σε σχέση με το RAID ότι ορίζεις για duplication μόνο όποιους φακέλους θέλεις εσύ.

Για κανονικό backup της δουλειάς μου χρησιμοποιώ το cloudberry για WHS11 και τα τραβάω στο Glacier της Amazon.

Ενδιαφέρον φαινετε το drive bender....!!!

βασιστείτε σε ελεύθερο λογισμικό, μην πετάτε τα λεφτά σας
τουλάχιστον κάντε το στο σπίτι σας αν δεν μπορείτε/θέλετε να μάθετε κάτι άλλο στην δουλειά
mdadm, rsync, crontab είναι ελεύθερα και δίνουν δωρεάν το κώδικα που πουλάει η κάθε blender

xu1Qacy.jpg

Ως τώρα κάνω χειροκίνητα το Backup κάνοντας copy paste απο τον ένα δίσκο στον άλλο σε συχνά διαστήματα.

Δεν υπάρχει κανα προγραμματάκι που να μου κάνει αυτόματα mirror τον ένα δίσκο στον άλλο?

GoodSync?
http://fractalbit.gr/goodsync-εύκολο-backup-συγχρονισμός-των-πολύτιμω/
Δες αν σου κάνει...

Re: Απάντηση: HP Microserver

βασιστείτε σε ελεύθερο λογισμικό, μην πετάτε τα λεφτά σας
τουλάχιστον κάντε το στο σπίτι σας αν δεν μπορείτε/θέλετε να μάθετε κάτι άλλο στην δουλειά
mdadm, rsync, crontab είναι ελεύθερα και δίνουν δωρεάν το κώδικα που πουλάει η κάθε blender

Κάποτε είχα κουράγιο... δοκίμαζα, μάθαινα, έστηνα routers, servers, aps, διάφορα...
Τώρα με το τρέξιμο και την προσωπική ζωή να γίνεται όλο και πιο στενή θέλω νά χω το κεφάλι μου ήσυχο...
20 ευρώ για το blender για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο μεσα στην ευκολία των windows? Άνετα....

Απάντηση: Re: HP Microserver

Κάποτε είχα κουράγιο... δοκίμαζα, μάθαινα, έστηνα routers, servers, aps, διάφορα...
Τώρα με το τρέξιμο και την προσωπική ζωή να γίνεται όλο και πιο στενή θέλω νά χω το κεφάλι μου ήσυχο...
20 ευρώ για το blender για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο μεσα στην ευκολία των windows? Άνετα....

ναι, δεν βλέπεις ξημεροβραδιάζομαι στο forum και έχω 150 ποστ ανά μέρα :p

Και εγώ το ίδιο.
Ειδα την φωτογραφία και μου θύμισε το matrix :p

αν στο δείξω με χρωματιστά κυκλάκια (hint conky) θα αλλάξεις γνώμη δλδ :p

Χρόνια τώρα χρησιμοποιώ το SyncBack. Η free έκδοσή του είναι μια χαρά..: http://www.2brightsparks.com/download-syncbackfree.html

Χρόνια τώρα χρησιμοποιώ το SyncBack. Η free έκδοσή του είναι μια χαρά..: http://www.2brightsparks.com/download-syncbackfree.html

Το χρησιμοποιείς με λειτουργικό server ?
Γιατί κάπου διάβασα στην σελίδα τους ότι δεν ειναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με εκδόσεις windows για server...
Για πες γιατί φαίνεται ο όντως ενδιαφέρον !!

λοιπόν το παρήγγειλα και εγώ (hp microserver N54L) απο info-world και θα το εχω δευτέρα. Θα επανέρθω δριμυτερος με απορίες που ελπίζω νσ λυθούν....:Banane0:

Το χρησιμοποιείς με λειτουργικό server ?
Γιατί κάπου διάβασα στην σελίδα τους ότι δεν ειναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με εκδόσεις windows για server...
Για πες γιατί φαίνεται ο όντως ενδιαφέρον !!

Το χρησιμοποιώ για sync αρχείων μεταξύ υπολογιστών (π.χ. main PC με WHS ή NAS) αλλά δεν βλέπω γιατί να υπάρχει πρόβλημα και για sync εσωτερικών δίσκων του server.

Παιδια εχουμε καμια καλη λυση για vga ωστε να παιζει ο microserver N40 1080p ταινίες;

AMD 5450/6450/6570/7750
Nvidia GT 610/620/630/640 και γενικα οτι καρτα ειναι low profile και δεν χρειαζεται extra τροφοδοσια

Καλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, επειδη το εψαξα παραπανω δεν ταιριαζουν ολα τα μοντελα που λες, χωρια οτι μονο το low profile δεν αρκει, χρειαζεται και low bracket που δεν εχουν ολες ενω τολο παιζει και το μεγεθος της ψυκτρας. Τελικα παρηγγειλα μια asus 6450 LP με low bracket, αυτη πρεπει να κανει γάντι.

και η Asus 610 έκανε... (είχε και αυτή low profile bracket) ..
(γενικά όλες οι Asus το έχουν)